skaska

ponedjeljak, 09.04.2007.

PUSTA NAKLAPANJA

Posvećenom svim mudonjama koji su ovih dana tobož ponizno leptirali s njima!

Pričalo se po kvartu kako Berto ima najveći pimpek i najveća jaja. Kako su ta naklapanja uspjeli provjeriti tek malobrojni i malobrojne, ono što je svima bilo vidljivo činjenica je da je Berto imao najveću kuću u kvartu i najveći auto u kvartu.
Berto je nedavno napunio pedesetu. Nastavio je obiteljski posao građevinskog poduzetnika, pa bi tako kupovao stare kuće, preuređivao ih, trudeći se da u njih minimalno uloži, te je, služeći se velikom potražnjom stambenog prostora, prodavao iste po desetak puta većoj cijeni. Ponekad mu preuređivanje nije bilo isplativo, već bi kupio nekoliko kućica, izravnao ih bagerima, iscjepkao zemljište te isto prodavao bogatim beskućnicima za masne svote. Treća je varijanta bila da na bagerima izravnanom zemljištu sagradi trokatnice i proda stan po stan, što mu je u posljednje vrijeme nekako posebno priraslo srcu.
Te se večeri svojim najvećim autom uputio u lokalnu videoteku. Na okuci, stotinjak metara od kuće, umalo nije prešao svojom limenom grdosijom preko ljudskog tijela. Zakočio je i izišao iz auta. Sjeća se samo, kao kroz maglu, kako su mu dvojica ili trojica nagurala vreću na glavu i kako su mu komadići jute punili usta gušeći ga i tjerajući na kašalj. Kroz vreću je shvatio i da je onaj četvrti što mu se ispriječio na cesti ustao živ i zdrav.
Odvezli su ga vlastitim autom na neki ravan teren, blizu njemu nepoznate šume. Prvi je pitao:
- Da mu odrežemo samo pimpek ili sve?
- Ne znam ja, ti si dogovarao! - rekao je drugi.
- Kurac se ja sjećam, ja sam dogovarao samo cijenu - javio se opet prvi i dodao: - Pa nije mu baš tako velik...Provjeri ti, možda je sve proteza, možda nas je ženska zajebala... - i tu on prasne u smijeh dok je Berto po glavi grozničavo prevrtao album žena koje je tokom svog života povaljivao a koje su mu takvu gadost mogle smjestiti.
- Odreži ti njemu sve, bilo pravo ili od plastike, od viška glava ne boli - oglasio se treći promuklim glasom.
- Ne serite, nego na posao! - povikao je četvrti glas i u njemu je bilo toliko odlučnosti da je Berto u tom trenu izgubio svijest.
Neosporno je da Berto i dalje ima najveću kuću i najveći auto u kvartu. Sve ostalo su pusta naklapanja.

- 13:24 - Komentari (17) - Isprintaj - #