skaska

subota, 29.11.2008.

ŽGARAVICA

Evo ga na, došel je i taj dan. Dan kad su otvoreno kupljene cele novine i svi novinari skup s njima. Do teg dana bismo mogli govoriti o potkupljivanju, a danas, gda sam zela te novine bilo je očito kak je stvar gotovs. Prije pol godine pričal mi je jen šulkolega kak je, nakon kaj je jednu novinarku zelo na zub par nadobudnih novinara, nazval čif jenega velkog oglašivača i rekel da im pas mater kad bu vidli još njegove reklame na telki. ondak je bilo ovak: kjurac, pa ne bumo valjda radi tega popušili deset milja. dečki čkomite. i posle toga ni reči više o temu, a baš je postalo zanimljivo i baš se čekal rasplet. kad mi je to pričal rekla sam mu kaj se čudi, to više nigdo nemre zaustavit, to smo si sami napravili, em smo glasali za uslužništvo em smo sami valjda takvi. tih nekoliko kaj nije nek idu meditirat na vrh slemena, ispod odašiljača, nek se spoje s prirodom ili strujom.
Evo ga na, i danas kupim novine i vidim da ih je kupil striček. valjda na pol, jer je pol naziva novina njegovo. valjda bu drugi tjedan kupil celi naziv i cele novine. nu, to je samo nastavak onog s telke. dakle, država to sem ja. država određuje, ja ubirem, jer sam ja država. kupiš kod mene i odradil si ono kaj ti veli država, a država veli kaj ja velim. i da nisi slučajno kupoval drugdje mamicu ti ivičinu i maričinu. i onda kaj. kaj u tak kupljenim novinama moremo pročitati kaj kaj. bute se načekali da u emisiji koju sama telka koja je proizvodi nagrađuje a zove se potrošački kod namerače nekog velkog oglašivača. princip je jednostavan: ja tebi lovu, ti mene reklamiraš, al ne kenjaš po meni bez obzira kaj ja kenjam po tebi.
Tak je i s novom novinom v gradu kaj se deli ko i udžbeniki "besplatno". Nutra sretna obitelj piše članke, a glavni se i slika. Da nije prestrašno bilo bi fakat smešno, al po dosad učinjenom iste ekipe mislim da se je boljše prikloniti ovom prestrašnom. i onda kaj? Moremo li opće trabunjati o novinarskoj slobodi i slobodi medija? Dakle, ispada s jedne strane da se mali mogu zajebavati, razvlačiti i čerečiti po medijima, a veliki i ak delaju kaj hoćeju protu svih zakona prirode i društva piši ga vrit. Negda si rekel nekaj protiv partije i plival si pod lampama u petrinjskoj, danas nemreš reć ništ. Zaprav moreš reć sve i derat se i urlikat i pjevat protu, no nigdo te ne zeme za ozbiljno, jer si mali i sam čovek. Jer zaprav i nisi čovek bez jahte, dvorca i zlatnog trgovačkog lanca. Ti si drek koji bu od nove godine dobil svoj broj i preporuku o čkomitisu.
Je to ono za kaj smo se borili, nu? Da putem do kućice zločeste vještice bacamo mrvicu za mrvicom ponosa e da bi se tam prežderali svakojakih poslastica do neumitne nacionalne žgaravice. Što slijedi dobro znamo iz bajke o iveku i marici. ili treba ponoviti čitanje?

- 11:13 - Komentari (24) - Isprintaj - #

utorak, 25.11.2008.

IZBORI

Jučer sam bila kod svoje doktorice Koke, a o njoj bum vam jednom drugom (ne)prilikom. I tak. Čubim v čekaonici. Vidim, striček nasuprot mene se smijulji i čita ono popodnevno izdanje najprodavanije "novine" u Hrvata kaj se deli gratis. Smijuljil se i slinil dok ga nije prozvalo, a onda sam zgrabila da vidim nad čim se smijuljil i slinil. Pa piše:
- spajanje partnera, AVANTURA U ŽIVO (valjda nekaj slično emisiji "Hrvatska uživo") popraćena cicom u crnim halterima, ondak PERVERZNE PRIČE popraćene ženskom kaj leži kaj da je sad oprala suđe, a levi profil cica je u prvom planu, ondak imamo NABIJANJE OD 0 DO 24. Krasno. Mačka ima na sebi sam pofarbanu čupu i mehunke, a naprćila se kaj da bu si šibnula voltaren u čepićima (onaj jači), ja to ne kužim. Onda slijedi oglas pod naslovom VLAŽNA. Ne piše jer od o-24, pa pretpostavljam da zainteresirani moraju pogoditi pravo vreme. Ispod nje na trbuhu i svetlim najlonkama uzdignutih stopala odmara LUKSUZNA HRVATICA i još k tomu OPASNA koja priča PORNO PRIČE. Nešto seriozniji oglas nudi se ispod, jer bijelim slovima na crnom piše kak DAMA, privatna poduzetnica traži muškaraca koji će je zadovoljiti kao ženu, a ona će mu pružiti lagodan život. Sa šifrom m i l o z a d r a g o. Oglas pod sloganom TVOJA ROBINJA ČEKA DA TE ZADOVOLJI mi je odnekud poznat. Potom slijede POHOTNE CIMERICE koje bi s vama dijelile i nešto više od stanarine, ondak oglas pod jednostavnim naslovom UKLIŽI, pak SEKS NA EKS, dok marketinški prednjači i tekstom i fotkom oglas: UZMI ME ZGUZA!!! I to nije sve. Na ljubičastom okviru lijepo piše: MAŠTA JEDNE POHOTNICE. BIVŠA REDOVNICA ČEKA NA SVOJ RED pod šifrom VEĆ SKINUTA. Za kraj tu su NAPALJENI RAZGOVORI SA STUDENTICOM (vjerojatno o Bolonjskom procesu), ŽELIŠ ME IMAŠ ME, pa varijanta slična kao ŽELIŠ ME, UZMI ME MMMMMM, do izravnije RASTURI ME.. Ak netko hoće nekaj saznati o penetracijama i orgazmima nek nazove plavu cicu koja na oglasu liže mikrofon. Eto, to je samo dio ponude koju pronađoh u našim najčitanijim "novinama", pa sad nek negdo veli da Hrvati ne znaju izabrati.

upadajte 1:
i di su frajeri, di?

- 18:23 - Komentari (37) - Isprintaj - #

nedjelja, 23.11.2008.

57. anđelek

Probudil se jedno jutro usred svog dvorca i rekel: nek se država zove kak ja. Mislim ne baš tak, al nek se nekak za mene veže ko pijana oko plota. Dakle, nek se zove KNZM.
To sam sanjala. Kad mesec više ni bil pun. Kad mu je frtalj falil. Ne bez razloga, jer svaki san ima svoj debeli razlog i svoj više ili manje debeli ili mršavi nastavak u stvarnosti.
A stvarnost se dogodila danas u istom tom KNZM. U državi. Na blagajni ko na carini. Izajdeš iz KNZM prek blagajne i traže te mesto pasoša lovu. I onda izajdeš iz KNZM, al čudo jedno još uvek si u istoj državi, pa tak stalno ideš prek grane sim tam, jer malo je prilike da najdeš neku drugu državu tj. KNZM. I kad se osjećaš ko zadnji pljuger i kad tržiš na TSKU opet daješ pasoš iliti kunta kinte tetecu kaj se v dvorcu budi.
I sve si ja mislim kak to ni dobre, kak bi trebalo biti konkurencije med tim cvetjem ivanićgradskim, kad zaštopa mi usta ukazanje: ukazanje ka plus anđela na blagajni šest kojom suvereno vlada ljubazna djelatnica Milica.
Volim kupovati anđele na sniženju, a ovo je bile tak fajn jako da bi mogla reć kak su anđeleki skoro pa zabadav bili. I reko ja sebi evo prilike, te ih naberem ko mandarine u vrećicu. Jedan anđel jedna kuna. Pa toga ima samo u državi KNZM. Nakon što sam obavila berbu nježno sam ih zbog njihove urođene krhkoće iskrcala na pokretnu traku i čekala da riješim pasošku kontrolu. Kad ono Milica veli pet. Pružim joj ruku da si damo ono "sve pet" kad ona veli: anđeleki su pet kunta kinte a ne jednu. Pa kak kad piše da su jednu, zato sam ih s lopatom nagrabala. I tak je počelo ja jednu ona pet ja jednu ona pet. Nakon šest minuta išle smo ona, šefica autonomne pokrajine cuga i grickalice, te šef božićnih lampica provjeriti govorim li ja istinu ili Milica. Napominjem da je sve proticalo u mirnoj i prijateljskoj atmosferi uključujući i onih deset čekača iza mene. Uspostavilo se je da ja govorim istinu, jer na kutiji je pisalo ena kuna, a na blagajni pet. I di je anđeoska kvaka? Ondak je Milica po naputku šefa odjela autonomne pokrajine posteljine išla bar kod po bar kod. Bar(kod)em neko rješenje. I stvarno, prvi anđelek je bil kunu, drugi kunu, treći kunu i tak sve do pedeset i sedmog, al pedeset i sedmi je bil pet kuna mamu mu maminu ubačenu. Zakaj?! Sad više nikom ni bilo svejedno. Ni onim čekačima iza mene koji kao da nisu imali di potrošiti vreme pred obed, a obed im je valjda kuhal negdo drugi. Svi su bacali pretpostavke. Dakle, pedeset i sedam anđeleka, svi isti ko od iste majke izbačeni, pedeset i šest po kunu, pedeset i sedmi pet. Prvo kaj sam išla videti jel taj anđelek ima pimpek. Velim, sigurno je tu razlika. Il bar jedno jajčeko. Ne! Svi su bili isti ma kulike je to bilo teško priznati. Stoga, po naputku šefice autonomne pokrajine suhomesnatih proizvoda ostavih onog pedeset i sedmog na blagajni kao višak, kao neki plus. I tako je draga djeco nastal k-plus anđelek kojeg i dan danas morete vidjeti kako leži u kutiji pokraj konzerva kuruze i mahuna.
Celo sam popodne provela buncajući, znojeći se, trzajući. Sad sam već potpuno sigurna da sam pogrešila kaj sam ga tam ostavila. Zapravo trebala sam zeti sam njega. Pa kaj to ni očito uka(plus)zanje?!

- 20:02 - Komentari (25) - Isprintaj - #

petak, 21.11.2008.

KOSA ZETOVKA

Idem danas u smjeru zapada na istok kak mi se i šika, te u poziciji južnoistočno od sad već slavne zetove limene kućice od pet soma eura po kvadratnom metru shvatim. Jebate! Zetova limena kućica je kosa. Ko kosi toranj u Pisi. Dojdite i vidite. Mislim, ja sam znala da postoji neka kvaka i da ta cijena limene okruglice mora imat nekakvo opravdanje za lovu koju smo mi porezni obveznički majmuni i majmunice dali. Kućica je kosa. Dakle, stanite se prek puta II zagrebačke policijske postaje i gledajte prema kućici. Danas sam hvatala prolaznike kako bih se osvjedočila da mi je s vidom sve okej. S obzirom da sam dalekovidna bilo bi totalno suludo da vidim koso, a da nije koso, a koso je. Svi su potvrdili moje pozitivne sumnje. Mislim da imamo hit!

- 23:43 - Komentari (45) - Isprintaj - #

četvrtak, 20.11.2008.

ZEMLJA ZNANJA

jebeš učenje
uči jebanje

- 12:27 - Komentari (38) - Isprintaj - #

srijeda, 19.11.2008.

ČAST

mi vas je pozvati na promociju:
JEDAN ČOVJEK, JEDAN ŽIVOT, JEDAN ŽELUDAC

upadajte1:
štovane komentatorice, štovani komentatori!
one ili oni koji znaju neki strani jezik molim da prevedu ovaj naslov gore kako bih se mogla odlučiti kojem ću, prilično nestrpljivom, stranjskom izdavaču izići ususret

za početak kako bih ev. razmislila o izdvaču iz Svetog Križa Začretje prevodim sama:
JEDEN ČOVEK, JEDEN ŽIVOT, JEDEN ŽELJUDEC

...i kak vam zvuči, i bez bongosa

upadajte 2:
?

- 08:46 - Komentari (44) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 17.11.2008.

DOBRO KLIZI CHURCHILL

Stari dobri Winston tak lepo klizi niz grleko. Za osam soma eura ponekad pomislim da bi osim kaj klizi trebal još nekaj delati. No, ak mi ne verujete pitajte Ivu i Miomira. Kad se kurcnete s njim imate osećaj kaj da ste osvojili u blickrigu zemlju rvacku. Nemate li love za ovo skrmno zadovoljstvo zaigrajte novu učilicu. Na isto vam dojde.

- 17:10 - Komentari (31) - Isprintaj - #

nedjelja, 16.11.2008.

INTERLIBER

Najte me pitati otklen mi ovaj podatak kaj bum vam ga sad rekla, al ak ste čitali prethodno moje javljanje znate da upravo delam na vrlom i od državne bitnosti zadatku. Pak ću vam reći kak je prošle nedjelje v Aveniemulju bilo 52 somova ljudi (podatak s vrlo, vrlo malim odstupanjem). Dakle, samo v prošlu nedjelju tulike bića pržilo je mozgove na krpicama, a na Interliberu je bilo 100 somova ljudi u pet dana. Aveniemulj se događa svaki dan, Interliber jednom godišnje. Vele da je prodaja knjiga porasla 20%, a kad dojdem do podatka čega je u Aveniemulju porasla prodaja i kulike bum vam javila. I još vele da je ovaj Interliber najposjećeniji. Meni nikad dosta. Bojim se da mi usporedbe utječu na kosti.

- 20:50 - Komentari (27) - Isprintaj - #

srijeda, 12.11.2008.

NJUDIL

zadnjih sam dana dobila dodatni posel. kaj je bilo. evo na ovo. nazval me je v pol noći prije neki dan ministar grlića maternice milinovac i veli on meni: čuj, reko šugar da nema love, kriza kuca pa salamander okupio vijeće smradaca da mu vele kaj im je delat da ne zahebu božić i blagdane. onda mi je on rekel da mu je rekel kak je to jako lepo da se brine za narod, na što mu se ovaj nasmijo u obas upala obraza: kaj ti je milinka, pa to ne delam za narod, to delam za nas, jebate. teško da bi se više narod mogel napojit i naranit, pa onda barem neka nama drobčine naviknute na luksuze ostanu neušokirane. elem, sastalo se vijeće smradaca i odlučiše angažirati sve moguće snage i upregnuti dodatne napore kako bi što više od istog tog naroda utržili na nivojima raznih kazni, počevši od prometnih do pušačkih. i tako mene nazva ministar i veli: skaska, ti si žena za sva vremena, tiš bit vođa udarničke trojke i kažnjavat pušače. naravski, za proviziju nis trebala ni pitat. osim kaj bum dobila u kunama dobila bum i nekaj šverca cigaretlina. s obziroma da uvidjeh da su u frci čak sam i birala pa sam naručila od filtera 57 do onih uskih kaj imaju po sebi bugenvilije. i tak. već tjedan dana delam štih probe i kažnjavam. danas sem bila u jednom velkom kazalištu i opalila ložaču i čistačici kazne. svaki bu moral platit 15 somova kunića zato kaj je dimil ispred kazališta uz bršljan. ravnateljica je isto dimila, al je potegla, zna se, vezu pak su mi rekli da je pustim. ja sam im rekla da tak ne bu išlo, jer da sam ja jedna poštena ženska i ak je zakon da mora bit zakon kaj i kazna za sve, al jebiga. onda sam si rekla: idemo dalje. dalje do gradske knjižnice. neš ti meni kadit mater ti protuzakonitu. ostali bez 15 somova knjižničar iz odjela nabave i teta iz računovodstva. veli ona meni: nemojte, samohrana sam majka troje djece. i kaj kaj. em se sama hrani em sama puši. nemere. i tak sam delala dok je pala noć, a onda kad sam mislila da je šlus vidim žensku ispred mog minimarketa kak se oglušuje i opušuje na zakon i fumari ispred minimarketa. veli ona meni: nemoj skaska, susede smo. neš milosti. velim ja njoj da ću joj progledat kroz žute prste jedino ak mi svako jutro v kasl ubaci dvajst deka kuhanog špeka. na početku si je premišljala, al kad je skužila da joj je to ipak povoljnije od kešovine stvar je bila riješena. na i tak. sutra bum obilazila interliber. da vas vidim pušači!

- 21:04 - Komentari (37) - Isprintaj - #

subota, 08.11.2008.

DOPIČNJAK X 3

Do jučer sam mislila kak nekaj gluplje od zadnje reklame za kolu ne bum tak skoro doživela. Naime pod nekom spikom obiteljskog serijala, neduhovito, ružno, dosadno i još k tomu dugo, ovo piće postaje zapravo antipatično. Danas hvatam neke tehnikalije, inače to ne bih upecala, i imam prilike baciti oko na, a tak je zovu, televizijsku emisiju Bingo, što li. O Sedmaku sve najbolje ko i o svim kaj su zadnje vrijeme upokojeni, ajd, čovek ima posel a tulike je nezaposlenih, o tetama kaj tam sede v publiki s novim trajnama takodjer, no o tri cice mice kaj pjevaju pod imenom neke grupe feminem moram tri. Naimekaj, pa ti miceki ne bi prošli ni zbog humanitarnih razloga u nekom zboru koji je stvoren da povuče decu s ulica. Nemaju glasa. Još da imaju noge a oblečene su u dopičnjake, nego... natečena kolena kaj da su na kuruzi klečile celo poraće. Drmekljaju nekaj s guzicama i poblajhanim lasima kojim ni višegodišnji pakungi ne bi vratili sjaj u nano kategorijama. I onda, koje su komparativne prednosti tih cura? Možda su studentice komparativne književnosti ili im je bolje legla večernja škola, ter osobito oni zadnji sati...Uglavnom, štajga žnj kategorije na prvom programu javne televizije u vrijeme kad su deca budna. I onda mi još smešnije kad mi jedan prijatel neki dan veli da su mu knjigu v jednoj osnovnoj školi učitelji proglasili "prostom" za decu osmog razreda, jer je čak na dva mjesta (2x) upotrijebio onu "ne seri".
Eh, na kraju završna o bngu. Te tete kaj se daju ne znam za koju paru drkati u tom zabavnom ispljuvku javne teve, zapravo zaokružuju. Jebote, ko na izborima. I onda mi više ništ ni čudno. Polake gubim nadu. I proglašavam smrt negdje prije dnevnika.

- 18:52 - Komentari (53) - Isprintaj - #

četvrtak, 06.11.2008.

RAZBIJTE STAKLO

Naputovah se ovih dana uzduž i poprijeko. Ne pitajte zakaj i di sam bila, tek svugdje ista situacija. Svatko od nas ima neku mini, maksi ili "običnu" fobiju. Ne pitajte zakaj, al' vjerujte s dubokim i valovitim razlogom uvijek volim pri sebi na putu s karom imati čekić. Hebga, upadneš u vodu i nemreš van. Čekić pomaže, vjerujte na udarac. I onda zakaj baš ni u jednom busu tam di bi trebal bit čekić za razbit staklo nema čekića? A piše da nek v slučaju nužde razbijemo staklo. S čim? S levom ili desnom cicom? S čkompi, s čim čim čim...I zakaj se po putu više ne piša? Po četri vure kit ne stane, a niko se ne buni.
Ne smije se pušiti, pišati, jedemo tu i tam, buniti se ne znamo (studeni za studente), hebanje je upitno zbog rezultata. Zabrinuta sam, a već bih trebala bit zbrinuta. U ovim godinama
p.s. fala kjurcu na obamurcu

- 23:11 - Komentari (30) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 03.11.2008.

OBAMA ILI MEKENJO

idem ja danas na jedno mesto di se čeka u redu, a nije zahod. i slušam naslonjena na guzu bankomata kak škvadra vadi lovu i svaki čas ide on brrrrrrrrnrdongdong u slučaju da negdo digne manju lovu ili brrrrrrrrrrnrdongdongupshalala u slučaju da se diže malo veći iznos. i sve tako imam osjećaj kao da mi negdo skida kamenac nikotinski s kljova, kad dva stričeka ispred mene započeše debatu o američkoj predsjedničkoj kampanji. prvi je počel kak sumnja da bu mekenjo pobjedil. Nakon toga je netko izvadil manju svotu iz bankomata. Onda je drugi rekel da se boji da bu pobjedil obama, al da to ni dobro. Dakle oko pobjednika su se složili ali. Zakaj ni dobro pital ga je prvi. Zato kaj je obama četnik i jaosiganama ak pobjedi. Tu je uletil negdo dižući jako velku svotu i onaj brrrrrrngdongdongupshalala se pretvorio u upsalahahauspalahaha, pomislih da bu se bankomat raspuknul. a kaj je onda mekejn ustaša, zapital je drugog ovaj prvi. Onda mi je na leđa pokucal sused i zval me na kavu. izišla sam iz jednoreda pomislivši kak je ionak bolje da se vratim kad se stvar raščisti.

- 20:21 - Komentari (43) - Isprintaj - #

nedjelja, 02.11.2008.

SJEĆATE LI SE

akcije Index?

- 19:17 - Komentari (36) - Isprintaj - #