Kad ostane pečenog mesa s gradela obavezno mojim mušketirima napravim rižot...miris i dim vatre mu da poseban šmek...ako im ostane lešo mesa, dobiju ga na salatu s pomfrijem....ladnu svinjetinu neće nijedan pa mace guštaju.....svakako, nema bacanja....hranjenje maca nije bacanje:-)
03.01.2022. (12:41)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ovo je predobra ideja! Odlično!!!! A tuga - gle, jednako je tuge, koliko i sreće....Zato, nećemo tugovati...Sve najljepše Dražene Tebi i Tvojima u Novoj 2022.! Ljub!
03.01.2022. (15:51)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@nisan EL DIABLO: Ma sve pet, ovo je zapravo elegija usmjerena na vremena kada bi ovakav komad odojka smazao sam i pitao što slijedi ;) Sretna nova 2022 i tebi i tvojima!
@Lastavica: Onako u osnovi, zapravo je ;)
@Dinaja: Hvala i tebi ;)
03.01.2022. (19:21)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@sewen: A ne znam, već se dugo nisam najeo do sita, evo danas mi je dan prošao s dvije sarme, jedna za ručak, druga za večeru, uz vrlo malo pogače, i to je sve ;) P.S. Lažem, bila je i juha od korijena celera, bez tijesta, mesa, masnoće, ... tek tako ;)
03.01.2022. (21:29)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Rižotu jedem ali ono drugo ne..probaj Ti to napraviti: Na listnato testo stavi kuhani kiseli kupus, na njega stavi faširano meso sa paradajz omako i lepo zarolaj, testo namaži sa margarino i daj na peki papir u pekač...peci cca 30 min na 180 st, kad je pečeno uzmi iz pečice...testo poškropi sa mrzlu vodu i pokrij sa kuhinjsku krpu...više nego odličnooo!!! Nočko:))
03.01.2022. (22:07)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nikad probala, ali kod sljedećeg odojka mi ne gine, jer je jednostavno, a inovativno, bar za moju kuhinju; hvala na ideji, ovako mi se neće meso vući po frižideru još danima :)
04.01.2022. (04:53)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nema tako konzistentnih proteina a da ih dobro sječivo ne bi moglo pretvoriti u sućanstvo valjane enolončnice /sjajan termin iz slovenskoga!/: varivo, rižoto, nabujak... Treba tek strpljenja i ideja, kao i inače u životu. Pozdrav! :)
05.01.2022. (12:41)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@Demetra: Hvala. Ovo je mjesto gdje bježim od ozbiljnih problema ;) P.S. Da je po meni ne bi bio ni odojak, ni teletina, a ni janjetina, ali bile bi ribe, rakovi i ostali plodovi rijeka, jezera i mora :)))
@j.: U pravilu, raznoliko i umjereno je aksiom, i nutritivno, a bome i gastronomski ;) P.S. Slijedi post na tvom tragu.
05.01.2022. (13:13)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Annabonni
ti si genijalan :
od ostatka pečene svinjetine ---rižot ?!
ja bih je malo s francuskom salatom ili ne bih nikako jer nisam znala, da može nekako !!!
03.01.2022. (12:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
morska iz dubina
Kad ostane pečenog mesa s gradela obavezno mojim mušketirima napravim rižot...miris i dim vatre mu da poseban šmek...ako im ostane lešo mesa, dobiju ga na salatu s pomfrijem....ladnu svinjetinu neće nijedan pa mace guštaju.....svakako, nema bacanja....hranjenje maca nije bacanje:-)
03.01.2022. (12:41) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
U zvijezdama piše
ovu kombinaciju moram probati samo kada ću ispeći odojka
želim ti sreću, zdravlje i puno ljubavi u 2022
03.01.2022. (14:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki2
Ovo je predobra ideja! Odlično!!!! A tuga - gle, jednako je tuge, koliko i sreće....Zato, nećemo tugovati...Sve najljepše Dražene Tebi i Tvojima u Novoj 2022.! Ljub!
03.01.2022. (15:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
@Annabonni: Ovo je bilo jednostavno i sasvim ukusno ;)
@morska iz dubina: Tako je dobro počelo, a onda su došle mace :)))
@U zvijezdama piše: Hvala. Zdrava ti i sretna nova 2022 ;)
@luki2: Eh da, od Tuge i Buge do Dalmacije :)))
Hvala. Sretna ti i uspješna nova 2022!
03.01.2022. (16:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nisan EL DIABLO
Meni je sve dobro, glavno da je jestivo! :))
Sretna nova! :)
03.01.2022. (16:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Odlično je
03.01.2022. (17:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja
hvala ti... tu si...
03.01.2022. (18:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
@nisan EL DIABLO: Ma sve pet,
ovo je zapravo elegija usmjerena na vremena
kada bi ovakav komad odojka smazao sam i pitao što slijedi ;)
Sretna nova 2022 i tebi i tvojima!
@Lastavica: Onako u osnovi, zapravo je ;)
@Dinaja: Hvala i tebi ;)
03.01.2022. (19:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja
ma divno je...
03.01.2022. (19:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
@Dinaja: Ali što, samo jelo, što sam kao tu, život sam po sebi, ... ;)
03.01.2022. (20:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
Odojak je riješen, sada se razmišlja o sarmi :)))
Da li je sarma s pire krumpirom jedino što prolazi?
03.01.2022. (20:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
sewen
Triba nam sad čišćenja, zelenila, vitamina....
03.01.2022. (21:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
@sewen: A ne znam,
već se dugo nisam najeo do sita,
evo danas mi je dan prošao s dvije sarme,
jedna za ručak, druga za večeru,
uz vrlo malo pogače,
i to je sve ;)
P.S. Lažem,
bila je i juha od korijena celera,
bez tijesta, mesa, masnoće, ... tek tako ;)
03.01.2022. (21:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
carstvo snova
Rižotu jedem ali ono drugo ne..probaj Ti to napraviti:
Na listnato testo stavi kuhani kiseli kupus, na njega stavi faširano meso sa paradajz omako i lepo zarolaj, testo namaži sa margarino i daj na peki papir u pekač...peci cca 30 min na 180 st, kad je pečeno uzmi iz pečice...testo poškropi sa mrzlu vodu i pokrij sa kuhinjsku krpu...više nego odličnooo!!!
Nočko:))
03.01.2022. (22:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Galaksija
zanimljiva kombinacija. :)))) dosjetljivo!
04.01.2022. (02:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mayday
Nikad probala, ali kod sljedećeg odojka mi ne gine, jer je jednostavno, a inovativno, bar za moju kuhinju;
hvala na ideji, ovako mi se neće meso vući po frižideru još danima :)
04.01.2022. (04:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
@carstvo snova: Jutričko. Vrlo zanimljiva rolada,
pomalo me vuče na sarmu, a bome i na nove ideje ;)
@IzgubljenaUGalaksiji:): Meni je lijepo osvježilo jelovnik ;)
@Mayday: Praktički skuhaš rižu, za to vrijeme odkostiš odojak,
pomiješaš, i serviraš s čim ti već paše od neke salate ili kiseline ;)
04.01.2022. (08:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
medlife
Izgleda jako fino! :)
04.01.2022. (09:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
shadow-of-soul
volim rižoto, ali i rizi-bizi :)
04.01.2022. (10:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
@medlife: Je, bilo je ;)
@shadow-of-soul: I ja ;)
04.01.2022. (11:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Demetra
Sretno ti bilo u svemu što odlučiš činiti. Odojka ne jedem, ali može teletina ili janjetina.
05.01.2022. (10:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
j.
Nema tako konzistentnih proteina a da ih dobro sječivo ne bi moglo pretvoriti u sućanstvo valjane enolončnice /sjajan termin iz slovenskoga!/: varivo, rižoto, nabujak... Treba tek strpljenja i ideja, kao i inače u životu. Pozdrav! :)
05.01.2022. (12:41) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
@Demetra: Hvala.
Ovo je mjesto gdje bježim od ozbiljnih problema ;)
P.S. Da je po meni ne bi bio ni odojak, ni teletina, a ni janjetina,
ali bile bi ribe, rakovi i ostali plodovi rijeka, jezera i mora :)))
@j.: U pravilu, raznoliko i umjereno je aksiom,
i nutritivno, a bome i gastronomski ;)
P.S. Slijedi post na tvom tragu.
05.01.2022. (13:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...