Odličan! I recept i kruh. Ružmarina i maslinovog ulja imam u izobilju, (za vlastite potrebe) neće ovaj Božić proći bez kockastog kruha. Dolje kolači, živio kruh!!!
21.12.2021. (12:03)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mi smo imali susjede koji su pekli kruh u krušnoj peći, ali prije kruha su se pekle lepinje, kao provjera temperature peći... i to je bila prava poslastica koju smo mi djeca čekali.
Francuski fougasse, talijanska pizza, pa i focaccia koja je također nekakva verzija pizze, sve su to pogače kojima je uloga bila tek provjera temperature... ali znaju djeca što je dobro :) Ja sam mamu uvijek tražila da mi mali komad tijesta za kruh tanko razvuče i ispeče naglo na vrućoj tavi s malo ulja, Ljepota od obilja mjehurića .)) Takvu lepinju i sama sada radim uvijek kad pečem kruh.... a i ujutro na Badnjak je obavezno. Inače, od tog tijesta na Badnjak se poslije peče božićni kruh ukrašen raznim ornamentima i simbolima. Et'... ostalo mi u naslijeđe, pa i njega sada radim :)
21.12.2021. (12:06)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Volim ovako precizne recepte:-)))))) /Pečem, pečem stalno kruh, peciva, fokače i svašta još.....ta tko bi propješačio ili vozio 50 km za kupit kruh:-)))/
21.12.2021. (12:24)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Vjerujem da je bilo ukusno. Uzeo sam u Šparu fokaču od integ. pira ali nije mi bila nešto, kao da je od smrznute smjese iz uvoza, ali ipak bolja od većine drugih koji su baš gnjecavi. Obično uzmem bezkvasni.
21.12.2021. (12:34)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ja stavljam unutra nekad tikvice, nekad luk, onaj ljubičasti, a nekad i sitno sjeckani špek ili pancetu, a recept mi je isti ko tvoj sve nako odprilike
21.12.2021. (12:38)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Eto kada moliš, dobiješ. Nakon ovako iscrpna recepta mislim da bih trebala i vizualno, recimo u mojoj kuhinji. Najbolji kruh je bio moje omame, naravno krušna peć. I brašna su onda bila bolja. Naravno, hvala za recept.
22.12.2021. (06:52)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kockavica
Jedem burek. :)
21.12.2021. (11:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
golden age
ovih dana sve miriši
u slast
21.12.2021. (11:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dvi, tri riči...
Odličan!
I recept i kruh.
Ružmarina i maslinovog ulja imam u izobilju,
(za vlastite potrebe)
neće ovaj Božić proći bez
kockastog kruha.
Dolje kolači, živio kruh!!!
21.12.2021. (12:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
V
Mi smo imali susjede koji su pekli kruh u krušnoj peći, ali prije kruha su se pekle lepinje, kao provjera temperature peći... i to je bila prava poslastica koju smo mi djeca čekali.
Francuski fougasse, talijanska pizza, pa i focaccia koja je također nekakva verzija pizze, sve su to pogače kojima je uloga bila tek provjera temperature... ali znaju djeca što je dobro :)
Ja sam mamu uvijek tražila da mi mali komad tijesta za kruh tanko razvuče i ispeče naglo na vrućoj tavi s malo ulja, Ljepota od obilja mjehurića .))
Takvu lepinju i sama sada radim uvijek kad pečem kruh.... a i ujutro na Badnjak je obavezno. Inače, od tog tijesta na Badnjak se poslije peče božićni kruh ukrašen raznim ornamentima i simbolima.
Et'... ostalo mi u naslijeđe, pa i njega sada radim :)
21.12.2021. (12:06) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
morska iz dubina
Volim ovako precizne recepte:-))))))
/Pečem, pečem stalno kruh, peciva, fokače i svašta još.....ta tko bi propješačio ili vozio 50 km za kupit kruh:-)))/
21.12.2021. (12:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
Vjerujem da je bilo ukusno. Uzeo sam u Šparu fokaču od integ. pira ali nije mi bila nešto, kao da je od smrznute smjese iz uvoza, ali ipak bolja od većine drugih koji su baš gnjecavi. Obično uzmem bezkvasni.
21.12.2021. (12:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
FreshCaYg
ja stavljam unutra nekad tikvice, nekad luk, onaj ljubičasti, a nekad i sitno sjeckani špek ili pancetu, a recept mi je isti ko tvoj sve nako odprilike
21.12.2021. (12:38) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Litterula
izvrsno, točno tako je pekla kruh moja najstarija teta, bilo izvrsno i bez maslinova ulja, ona to nije voljela, bilo joj gorko
21.12.2021. (12:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.Annabonni
a ja u rupe crne masline..........to je prava fokača
@LITT............nema šanse da bide dobar bez maslinova ulja : ovo je vrst talijanskog kruha
21.12.2021. (13:38) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Šušunjara
Kako to da ja nisam nikad ovo probala?! I zato ti fala na detaljnom receptu :-)*
21.12.2021. (14:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kockavica
Moram češće pisati recepte, blogopublika se pali na hranu! :)))*
21.12.2021. (18:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Galaksija
Zakon, iako ne volim kruh i ne jedem ga. :))
21.12.2021. (19:26) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Demetra
Eto kada moliš, dobiješ. Nakon ovako iscrpna recepta mislim da bih trebala i vizualno, recimo u mojoj kuhinji.
Najbolji kruh je bio moje omame, naravno krušna peć. I brašna su onda bila bolja.
Naravno, hvala za recept.
22.12.2021. (06:52) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mecabg
Odlično je ispalo.
Pokušala sam napraviti kruh i ukusno je kad izvadiš iz rerne.
Drugi dan možeš vola ubiti tim kruhom koliko je tvrd:))
22.12.2021. (12:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
elwa hr
izdaj kuharicu
22.12.2021. (13:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
samo za vranju
Sviđa mi se duhoviti pristup. Ono kolko sune je naj.
22.12.2021. (17:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...