Komentari

luki2.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


  • TEATRALNI

    Prvo drago mi je da ti je konačno uspjelo pogledat, bio je i red a i ja sam imao svojevrsnih komplikacija apropo toga no na stranu sad to. Drugo važnije drago mi je da ti se Iva svidjela, rekoh na svom postu cura jednostavno briljira. O aktualnosti se ima svašta za dodat. Sve ovo izgleda danas i daleko aktualnije što je u principu i bila ideja kod realizacije predstave da je sve nekako približno današnjem vremenu. Helstakova zamjeniše za stvarnog revizora, fascinantno mi je bilo kako se takav kokuz brzo prilagodio i iskoristio situaciju a od političara ne znaš koji je veći seronja. Da, podvale cinkanja ulizivanja sve što je aktualno i danas nisam iz onih vremena, nekako mi ipak izgleda da je danas situacija daleko gora. Inače Hlestakovo samoubojstvo je da tako kažem inovacija koja mi je svojevrsni misterij. U svakom slučaju meni se predstava svidjela.

    avatar

    06.05.2021. (01:05)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Prekrasan osvrt si nam iznijela :) Odlično. Slažem se sa svakom tvojom.

    avatar

    06.05.2021. (01:55)    -   -   -   -  

  • sokolova

    Opet sam se s tobom povezala na nekoj tajnoj putanji.
    I ja sam zaljubljena u rusku književnost,s njom sam rasla i odrasla. Čitala sam sve odreda. Pokušavala učiti ruski jezik da osjetim tu izvornu ljepotu govora.
    Odličan osvrt!

    avatar

    06.05.2021. (05:10)    -   -   -   -  

  • morska iz dubina

    Izvela ti nas i u teatar.:-) Zaista si dala predivan osvrt. Divno, luki!!!

    avatar

    06.05.2021. (05:38)    -   -   -   -  

  • Litterula

    Napokon si uspjela to pogledati, izgleda da je predstava dobra. Rado bih to pogledala.
    Ja sam zadnja generacija koja je učila ruski u osnovnoj školi, još uvijek mogu reći pokoju rečenicu i ponešto pročitati, al za neko ozbiljnije čitanje potreban je rječnik. Samo nekoliko pjesama koje sam tada naučila i danas mogu otpjevati. Npr Rjabinušku.

    avatar

    06.05.2021. (06:56)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    odličan osvrt na moćnu predstavu... uz mladjeg Navojca smo pratili i probe... stanuje u našem kvartu... susretali smo ga veselog poslije proba... :)

    avatar

    06.05.2021. (07:54)    -   -   -   -  

  • kako_ti_kupus

    znači, glavni glumac ipak na kraju nije preživija

    avatar

    06.05.2021. (08:09)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    Deplasirano je govoriti, da je revizor savjest i onda i sada..

    A strah od revitozor ?

    Onda veći nego sada.............sada su neke druge stvari jako bitne u borbi protiv revizije

    avatar

    06.05.2021. (08:37)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Neki su pisci uvijek aktualni

    avatar

    06.05.2021. (09:25)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    E, sad drugi dio sinoć su mi oči bile na pola 12 pa sad nastavljam dalje ono na što sam se referirao u mom postu-interakciju između Marije Antonovne i njene majke, ona izgleda kao posesivna luđakinja a tako ju i doživljavam (u oku drugih promatrača možda ne izgleda tako?) a problem kćeri je što ju ona gleda kao nekakav uzor (vjerovatno jer ne zna za bolje) iako je izložena konstantnom fizičkom i psihičkom nasilju. Gledajući generalno pozitivnih likova u komplet priči nema-jedino bi se Mariju moglo izdvojiti kao pozitivnu jer ona te neke osobine ima zbog kompletnog lošeg društva u kojem je ali nije nikad u situaciji da mora podvaljivat, cinkat,davat mito itd što svi drugi protagonisti (osim Hlestakova koji pobire lovu) rade. Danas ako uspijem uloviti vremena ću prekopirat jedan ključan dio iz one knjige u komentare koji je ostavio najintenzivniji dojam i opis realnosti.

    avatar

    06.05.2021. (10:43)    -   -   -   -  

  • Šušunjara

    Baš ti hvala na ovome. Nisam gledala Revizora, a Navojca obožavam. Lipo si nam sve predočila i napravila dobru usporedbu s današnjicom. Moj Revizor u meni stalno nešto pila i preispituje.... Kiss

    avatar

    06.05.2021. (12:22)    -   -   -   -  

  • luki2

    @Lastavice: Istina, neki su pisci neke teme uvijek aktualni. To ih čini - klasicima! Pusa!!!!

    avatar

    06.05.2021. (13:33)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Pa sad, da ali to je sve kriva indoktrinacija,ona je takva pod utjecajem posesivnih roditelja a kao lik mi niti ne izgleda da bi se i znala snalaziti u malverzacijama kao njeni starci ili neki od ovih političara. Malo ju analiziram s psihološke strane. Kod svih pa i kod Hlestakova je čista pohlepa u pitanju pa samim time sve je jasno i nije zanimljivo iste analizirati a kod nje su ipak neki drugi porivi. Nesretna ljubav? krivi uzori? sve opcije su otvorene. Mislim da je to ono što ju svrstava u pozitivne likove što njene postupke ne potenciraju isti razlozi kao i kod svih drugih iako je i sama u toj prljavoj igri. Doduše kad su u dramama svi kategorizirani kao negativci onda u principu nema pozitivnih uloga ali se da izdvojiti od svih tih negativaca onaj najpozitivniji. Al što je,je Iva je briljirala jedino mi je kako sam već naveo Hlestekovo samoubojstvo misterij.

    avatar

    06.05.2021. (14:05)    -   -   -   -  

  • NetkoOdVas

    Hvala ti!!! Predivan osvrt i dodirnula si mi pomalo bolnu točku.
    Ruske klasike, koje sam preskočio....ajd oprašta mi se, skoro su me iz srednje izbacili jer sam izostajao u doba te lektire...a čitao sam ono što me tada "zanimalo".

    Tek sam prije par dana pročitao dr Živaga.. a što i nije ruski nego baš sovjetski pjesnik (pa pisac). I nekad davno Majstora i Maragaritu.

    Ali me tvoj entuzijazam i opis ljubavi prema ruskoj književnosti baš dirnuo...

    avatar

    06.05.2021. (16:09)    -   -   -   -  

  • minus40kg

    Klasne razlike nisu razlike u ljudskim vrijednostima, tj. osobnom moralu, etici, kamoli karakteru, no uglavnom u mogućnostima da nam slabosti dođu do izražaja sa što manjim posljedicama za nas i naše, ma tko mi i oni bili ;)

    avatar

    06.05.2021. (16:51)    -   -   -   -  

  • Demetra

    Vjerujem da si uživala. Pozdrav

    avatar

    06.05.2021. (17:00)    -   -   -   -  

  • Zauzete misli

    meni je teško pričati nakon 210 godina napretka civilizacije, relativno koliko mi život dopušta preferiram sadašnjost svakako cijenim i sam kopkam po prošlosti ali lakše mi je živjeti danas sa modernim piscima, svaka čast na odličnom postu

    avatar

    06.05.2021. (20:58)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Vidiš prolazio sam malo kroz scenarij iz knjige i tamo je postavljeno kao u orginalu (bez samoubojstva) u svakom slučaju ok je i tako ne volim kad se pištolj nađe na sceni a da ne opali :)) a ovo s negativcima sam ti dao opis u nijansama što mislim :)))

    ps šteta što u postu nemaš i koju fotku baš bi super legla :)

    avatar

    06.05.2021. (21:26)    -   -   -   -  

  • Emir Nisic

    ja te samo pozdravljam, a ono što nisam gledao o tome ne mogu ništa reći , već neko vrijeme ne pratim predstave , nekada mi je to bila omiljena zanimacija ... ali sve se mijenja izgleda, nekako ni ja više nisam ja, sve gledam kao da je neko drugi ;)

    avatar

    06.05.2021. (21:40)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    Tebe zbilja ovaj blog treba kao izvjestiteljicu s raznih dogadjanja, ali, da ti je kritika uspješna i jest: struka komparativaca govori glasno

    avatar

    06.05.2021. (21:43)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Hehe ali ono na kraju... kako ih je dolazak pravog revizora zakucao. I to vrijedi dodat ta je scena dovedena do savršenstva :)

    avatar

    06.05.2021. (22:46)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...