kreativnost kruhara i kruharnica se uzdigla do savršenstva... skoro... zato ni ne pokušavam sama praviti kruhove... sjećam se mirisa svježeg kruha iz pečnice moje none i onog u davnim svitanjima na trgu cvijeća... :)
29.04.2021. (10:40)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mmmmmmmmm, ja bi rado jednog mraknila:-). Inače, svaki dan mi se čini kako je zdenac znanja sve veći, a moje znanje sve manje. Pa šta da radim, takvi su fakti:-)
29.04.2021. (11:44)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Isprobala sve moguće kombinacije od svih žitarica. Ali nisam pekla u kalupićima nego naguram loptice jednu do druge u veliki protvan, premaži vodom. odozgo pokri s papirom za pečenje, a kad se ispeku stavi kuh krpu i najlon vrećicu pola sata, i onda izvadi na rešetku da se ohlade, fenomenalno bude, nemoj odustati, dobiješ izvrsne "buhtliće"
29.04.2021. (12:34)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sve kuhačom ( ne rukama ) miješati, pustiti da odstoji najmanje pola sata i peći u duguljastom kalupu obloženom pek papirom na 180 stupnjeva oko 30 minuta....
Pustiti ga malo u pećnici , a onda izvaditi i pokriti vlažnom kuh. krpom
29.04.2021. (12:47)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
I ja gotovo svakodnevno pecem kruh i ovaj ti nije uopce los. Nisi stavio omjere koliko cega ide i koliko minuta si pekao. Zanima me. I ovaj Annabonin recept je odlican.
29.04.2021. (18:36)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja
kreativnost kruhara i kruharnica se uzdigla do savršenstva... skoro... zato ni ne pokušavam sama praviti kruhove... sjećam se mirisa svježeg kruha iz pečnice moje none i onog u davnim svitanjima na trgu cvijeća... :)
29.04.2021. (10:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Nitko ne zna sve
29.04.2021. (11:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
morska iz dubina
Mmmmmmmmm, ja bi rado jednog mraknila:-).
Inače, svaki dan mi se čini kako je zdenac znanja sve veći, a moje znanje sve manje. Pa šta da radim, takvi su fakti:-)
29.04.2021. (11:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
agava
Ovaj je poseban...da...:-)
29.04.2021. (11:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
U zvijezdama piše
zdravi kruhek
29.04.2021. (11:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
shadow-of-soul
vidiš, nikad nisam jela ovaj kruh
29.04.2021. (12:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Litterula
Isprobala sve moguće kombinacije od svih žitarica. Ali nisam pekla u kalupićima nego naguram loptice jednu do druge u veliki protvan, premaži vodom. odozgo pokri s papirom za pečenje, a kad se ispeku stavi kuh krpu i najlon vrećicu pola sata, i onda izvadi na rešetku da se ohlade, fenomenalno bude, nemoj odustati, dobiješ izvrsne "buhtliće"
29.04.2021. (12:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Annabonni
moj kruh :
300 gr pirova brašna
2,5 dcl mineralne vode sobne temperature
1 žličica medicinske sode bikarbone
so
2 pune žlice maslinova ulja
Sve kuhačom ( ne rukama ) miješati, pustiti da odstoji najmanje pola sata i peći u duguljastom kalupu obloženom pek papirom na 180 stupnjeva oko 30 minuta....
Pustiti ga malo u pećnici , a onda izvaditi i pokriti vlažnom kuh. krpom
29.04.2021. (12:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
@Dinaja: Razmišljao sam o pekaču kruha,
zapravo još uvijek razmišljam, pa neka on radi ;)
Dobro veliš, miris je jedan od dražih i upečatljivijih.
@Lastavica: Točno tako, ali lako je zaboraviti ;)
@morska iz dubina: Presuhi su ispali ;)
@agava: Meni nije dobro ispao ;)
@U zvijezdama piše: U principu da ;)
@shadow-of-soul: Ovaj moj i bolje da nisi ;)
@litterula: Čini mi se odlični savjeti,
a odustajanju ću valjda još razmisliti ;)
@Ana Boni: Djeluje provjereno ;)
Zadnje sam naručio kukuruzno,
pa ako ću nešto raditi, s njim ću,
možda baš po tvom, ali opreznije.
Hvala ti u svakom slučaju. Pozdrav.
29.04.2021. (13:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Galaksija
učimo cijeli život :))
29.04.2021. (14:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki2
Tako je! Učimo uvijek i cijeli život! Pusa!
29.04.2021. (16:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki2
Tvoj komentar kod mene: kako si Ti to divno definirao! Niti što dodati, niti oduzeti. Svaka čast! Pusa!
29.04.2021. (17:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
@IzgubljenaUGalaksiji:): Zapravo, možda i ne baš,
ali da se uvjeravamo u ono što nam je lakše podnijeti, to fakat je ;)
@luki2: Onako globalno, da, ali da smo i loši učenici, to je ;)
P.S. Podrška je često prečac s upitnom vrijednošću.
Cijeniom one koji me zamisle i uznemire ;)
29.04.2021. (18:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
Hoću reći,
glavno da je veselo,
život je ipak samo jedan :)))
29.04.2021. (18:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Šušunjara
I ja gotovo svakodnevno pecem kruh i ovaj ti nije uopce los. Nisi stavio omjere koliko cega ide i koliko minuta si pekao. Zanima me. I ovaj Annabonin recept je odlican.
29.04.2021. (18:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
@Šušunjara: Pekao sam ga pola sata na 200 kao što sam i napisao u postu, i to je bilo krivo.
Omjere nisam stavljao zato što je sve skupa ispalo neprihvatljivo loše.
Inače bilo je pola oštrog pšeničnog i pola heljdinog.
Anabonin djeluje vrlo obećavajuće ;)
29.04.2021. (18:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Emir Nisic
cestitke, kruh kao umjetnicko djelo
29.04.2021. (19:12) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
NF
naljutila me ana sa sodom bikarbonom :P
29.04.2021. (19:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
@ Emir Nisic: Ma sve pet, ne čitaš detalje,
i meni je to na blogu skroz u redu ;)
@NF: Ma ne, nemoj,
žena je dala baš vrijedan komentar,
a ti se kao loviš za neke trivijalnosti, zar ne, ne ;)
29.04.2021. (20:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
modrinaneba
Hvala Dražen...kruha več dugooo ne jedem...svake toliko mi zamiriše toast....a taj izgleda posebno i je poseban!!!
29.04.2021. (20:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
@modrinaneba: Uh, kad zamiriše duša i ljepota, tko bi odolio ;)
29.04.2021. (20:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
sewen
Top! Mogao bih ga stalno jesti....koja li je samo čarolija u vrućem kruhu...
30.04.2021. (09:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
@sewen: Dobar je to kruh, ali meni je ispao jako presuh ;)
Istina, zamirisao je cijelu kuću, ali slično loš je bio topao i par dana kasnije.
30.04.2021. (13:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...