Vesele me tvoji postovi, sve je tako pitko i britko da nemam što dodati, osim što bih ti, da smo na Fejsu, zadala zadaću da odabereš sedam najdražih knjiga...vjerujem da bi ova kuharica bila među prvima, kao meni Klaićev rječnik ;)
25.05.2020. (08:33)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Modrina, gle stvarno; uživat ću jedino popodne u gulašu na njoke koji će biti pripremljen po OUR-u našeg domaćinstva, RZ Prehrana; preozbiljna je to stvar, taj gulaš, da bi se meni povjerila u ruke :) V.Majer, kako nas uči knez Miškin, idioti su dobri; njima se ne vjeruje, Mayday, thx, dobra ideja, možda...
25.05.2020. (08:44)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ako bi konzultirali povjest, kao učiteljicu života, vrlo brzo i lako bi došli do zaključka, da je ljudska povijest, povijest terora manjine nad većinom, pa ti vidi
25.05.2020. (08:56)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
zanimljivo je to, kako je zapravo sve u životu relativno, a najgore je to, što se sve nastoji relativizirati........Tako i kuhanje pogotovo evo u anketi vidim i uporaba začina ........( jel' javor, jel' agava, jel' rižin sirup ).... Udala sam se u obitelj izvan Dalnacije u kojoj me dočekala izmedju ostalog i Knjiga za vriedne domaćice pisana korijenskim pravopisom, vrlo starih izraza za koje bi mi trebao u najmanju ruku etimološki pravopis.....Prabaka mog supruga bila je vlastelinka i naravno da nije kuhala, ali je naredjivala što i kako, jer u ono doba njeno, obrazovane djevojke imale su domaćinsku školu.....I tako mene, iz dalmatinskog krša, ribe, zelja i maslinova ulja "prebacili" na sve moguće delicije kojima ne znam ime....
Ovo je past-tense : sadašnje vrijeme je moje : ne vidim razloga zašto ne bismo kuhanje prilagodili vremenu i kvaliteti hrane koju kupujemo : nije to nikakav noblesse oblige, nego mala odstupanja od standarda kojima se, eto, blogerski svijet pa i @admin čude..........
Tvoj post je standardno dobar : uokvirio si temu , uvio je doslovno baš u odgovor" svejedno mi je, samo nek je ukusno "
25.05.2020. (09:30)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Eto, Annaboni, tvoj javorov grijeh dobio je teorijsko opravdanje piskarala kakvo sam ja. :) Čovjek kada kuha, želi da to rezultira sitošću, a sve nas je zapravo zeznuo onaj Kant sa nekim obligatnim projiciranjem pojedinačnog slučaja na opće pravilo :) Zato, neka pjevaju želuci naših bližnjih kao kakav šostakovičevski orkestar; kakofonično i skladno!
Svi: od srca hvala!
25.05.2020. (09:51)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ne.......imam M.Vučetić, 1950. izdanje, a ovu ću potražiti u kućnoj biblioteci jet je ( kao i prastarog Mažuranića ) držim izvan domašaja.......Moj hobby je skupljanje starih knjiga ( imam 2 unikatne Biblije, izmedju ostalog - jednoj ne znam ni jezik, ni podrtijetlo )
25.05.2020. (11:21)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kao i uvijek, odlična su tvoja razmišljanja. Ovo što kažeš, piti kavicu sam na terasi često izaziva čuđenje na licima prolaznika, no nema veze, ne znaju oni kako to može biti lijepo. A da smo svi pomalo ovisni o tuđim povratnim informacijama, jesmo i ne treba se toga sramiti. Već kad to osvijestimo, zagazili smo korak naprijed.
26.05.2020. (09:54)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Danas nam, često neuki kuhari, najčešće kuhaju ćušpajz. Bez recepta, dodajući svako po svom ukusu začine, ne pitajući se da li je jestivo i probavljivo. Vrhunski napisano:))
27.05.2020. (21:11)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Tvoji postovi su prava poslastica, miligramski dozirani i taman po mom guštu začinjeni. Čak i kad bih htjela ne bih mogla sakriti simpatije koje gajim prema tebi ;)
28.05.2020. (11:07)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
imala sam prilike zavriti između korica date kuharske biblije kako su je zvali, no nisam bila impresionirana ni receptima ni stilom. no to je nevažno jer ko zna kuhati knjige tj kuharice služe samo kao inspiracija
30.05.2020. (15:13)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
modrinaneba
Danas je Dan mladosti, sječaš se...uživaj svaki tren i dan posebno, odličan zapis!!!
25.05.2020. (08:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
vjekoslav-majer
problem je što ti pametni nasjednu na riječi jednog idiota.
25.05.2020. (08:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mayday
Vesele me tvoji postovi, sve je tako pitko i britko da nemam što dodati, osim što bih ti, da smo na Fejsu, zadala zadaću da odabereš sedam najdražih knjiga...vjerujem da bi ova kuharica bila među prvima, kao meni Klaićev rječnik ;)
25.05.2020. (08:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
j.
Modrina, gle stvarno; uživat ću jedino popodne u gulašu na njoke koji će biti pripremljen po OUR-u našeg domaćinstva, RZ Prehrana; preozbiljna je to stvar, taj gulaš, da bi se meni povjerila u ruke :)
V.Majer, kako nas uči knez Miškin, idioti su dobri; njima se ne vjeruje,
Mayday, thx, dobra ideja, možda...
25.05.2020. (08:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
FreshCaYg
ako bi konzultirali povjest, kao učiteljicu života, vrlo brzo i lako bi došli do zaključka, da je ljudska povijest, povijest terora manjine nad većinom, pa ti vidi
25.05.2020. (08:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Pozitivka
Većina-manjina... a da budemo svi jedno? Nemoguće, proći će cijela vječnost. ;)
25.05.2020. (09:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
j.
Fresh, sjajna misao; to je samo na sekundu-dvije, koliko treba manjini, ako ima istinsku moć, da instrumentalizira većinu
Pozitivka, prvi sam protiv toga da svi mislimo isto; neka cvjeta tisuću cvjetova! :))
25.05.2020. (09:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja
moćni su tvoji tekstovi... za čitanje i dočitavanje... kao zbirka eseja... često se vraćam na dočitavanje... :)
25.05.2020. (09:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Annabonni
zanimljivo je to, kako je zapravo sve u životu relativno, a najgore je to, što se sve nastoji relativizirati........Tako i kuhanje pogotovo evo u anketi vidim i uporaba začina ........( jel' javor, jel' agava, jel' rižin sirup )....
Udala sam se u obitelj izvan Dalnacije u kojoj me dočekala izmedju ostalog i Knjiga za vriedne domaćice pisana korijenskim pravopisom, vrlo starih izraza za koje bi mi trebao u najmanju ruku etimološki pravopis.....Prabaka mog supruga bila je vlastelinka i naravno da nije kuhala, ali je naredjivala što i kako, jer u ono doba njeno, obrazovane djevojke imale su domaćinsku školu.....I tako mene, iz dalmatinskog krša, ribe, zelja i maslinova ulja "prebacili" na sve moguće delicije kojima ne znam ime....
Ovo je past-tense : sadašnje vrijeme je moje : ne vidim razloga zašto ne bismo kuhanje prilagodili vremenu i kvaliteti hrane koju kupujemo : nije to nikakav noblesse oblige, nego mala odstupanja od standarda kojima se, eto, blogerski svijet pa i @admin čude..........
Tvoj post je standardno dobar : uokvirio si temu , uvio je doslovno baš u odgovor" svejedno mi je, samo nek je ukusno "
25.05.2020. (09:30) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
j.
Eto, Annaboni, tvoj javorov grijeh dobio je teorijsko opravdanje piskarala kakvo sam ja. :)
Čovjek kada kuha, želi da to rezultira sitošću, a sve nas je zapravo zeznuo onaj Kant sa nekim obligatnim projiciranjem pojedinačnog slučaja na opće pravilo :)
Zato, neka pjevaju želuci naših bližnjih kao kakav šostakovičevski orkestar; kakofonično i skladno!
Svi: od srca hvala!
25.05.2020. (09:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
j.
Nego, jel slučajno ona knjiga na korienskom bila djelo Mire Vučetić?
25.05.2020. (09:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Annabonni
Ne.......imam M.Vučetić, 1950. izdanje, a ovu ću potražiti u kućnoj biblioteci jet je ( kao i prastarog Mažuranića ) držim izvan domašaja.......Moj hobby je skupljanje starih knjiga ( imam 2 unikatne Biblije, izmedju ostalog - jednoj ne znam ni jezik, ni podrtijetlo )
25.05.2020. (11:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mercies spill
- naletom trenutka, inspiracije, neponovljivosti...
Post je neponovljiv, a najlješe od svega je što ćeš nas opet neponovljivo usrećiti novim postom. Ne znam kakvim, al znam ovaj lijep osjećaj :)
25.05.2020. (11:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
U prolazu
Kao i uvijek, odlična su tvoja razmišljanja. Ovo što kažeš, piti kavicu sam na terasi često izaziva čuđenje na licima prolaznika, no nema veze, ne znaju oni kako to može biti lijepo. A da smo svi pomalo ovisni o tuđim povratnim informacijama, jesmo i ne treba se toga sramiti. Već kad to osvijestimo, zagazili smo korak naprijed.
26.05.2020. (09:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
More ljubavi
Još jedan dokaz kako propisani grami i žličice mogu odvesti u krivom smjeru, bez obzira kak otočno dozirani
26.05.2020. (22:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Liebe ist alles
Ovdje je lijepo.
Lijep pozdrav!
27.05.2020. (06:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Razmišljanja jedne žene
Danas nam, često neuki kuhari, najčešće kuhaju ćušpajz. Bez recepta, dodajući svako po svom ukusu začine, ne pitajući se da li je jestivo i probavljivo.
Vrhunski napisano:))
27.05.2020. (21:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Magneto
Tvoji postovi su prava poslastica, miligramski dozirani i taman po mom guštu začinjeni.
Čak i kad bih htjela ne bih mogla sakriti simpatije koje gajim prema tebi ;)
28.05.2020. (11:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
VladKrvoglad
Sta reci - nego prepisati recept za grah! :)
29.05.2020. (12:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bugenvilija
imala sam prilike zavriti između korica date kuharske biblije kako su je zvali, no nisam bila impresionirana ni receptima ni stilom. no to je nevažno jer ko zna kuhati knjige tj kuharice služe samo kao inspiracija
30.05.2020. (15:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...