@Lastavica. mnogima nepoznata, a česta biljka modra biserka cvatom slična plućnjaku, ali ne i lišćem, raste na kvarnerskom kamenjaru. A okno se isplati ispenjati od dna i proviriti. @GMD, hvala, priroda je najljepša. @Čuvarica..., eto trudim se, morao sam se podsjetiti iz prošlih proljetnih postova naziva biljke (obična glavulja) , makar sam je znao na latinskom, koji je ustvari i prijevod. @modrina neba, materina dušica, šparoga, a i kadulja, veprina, medvjeđi luk i bljušt i nema boleščine ni do Triglava. @O-da životu!, i po ne baš lijepom vremenu se isplati prošetati i vidjeti puno toga, još kad se nabere šparoga. @lion queen, pokušat ću, ne koristim kvasac ,ali ima varijanti.
26.04.2016. (23:24)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
uvijek se razveselim tvom novom postu:) pogled na stijene i okno su neprocijenjive fotografije, voljela bih jednom ovo i uživo pogledati :) stijene na kojima si se učio penjati ipak izgledaju kao preveliki zalogaj za mene :( postoji li neka staza za nas obične smrtnike:)?
27.04.2016. (08:18)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Divlje šparoge, neosporna delicija. Vjerojatno puno znači i što su friško ubrane. Domaća jaja ko bog, masline uvijek dobro dođu, pa makar i ove obične kupovne. Nisam još radio jaja i vrhnje. Vrhnje je isto domaće? Da li je išlo i neko dobro maslinovo ulje bar na kraju? To je i kruh u večeri?
27.04.2016. (09:28)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@Dinaja, malo brdo a ima se dojam da je puno više jer su daleki vidici, a kanjon Rječine je strmo ispod. @leptirica, od Cvetkovog trga u Drenovi si za manje od po ure do kapelice na vrhu, oprez pri hodanju nad stijenama i upozoriti djecu da ne ne bacaju kamenčiće jer ispod mogu biti penjači koji se ne vide. @dražeN ;), vrhnje i masline su kupovne, ali imam još teglicu maslina sa berbe u Istri. Dodan je i stari beskvasni kruh od više vrsta žit., da se ne baci a i ne koristim friški. Maslinovo sa Krka dodano na kraju, a dobro bi došao žmulj žlahtine ili malvazije. (Voda od kuhanja šparoga iskorištena za juhu).
27.04.2016. (12:25)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
hvala na informaciji! i joj, ovo zaista može biti opasno :/ to bi trebalo stajati uočljivo na tabli jer će nažalost uvijek biti onih koji o tome neće razmišljati i čiju će djecu takve stvari zabavljati :/ a još žalosnije, možda i ne samo djecu
27.04.2016. (17:26)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Na Biokovu sam srela puno divnih biljčica i raskošnih cvjetova. Neke sam uspjela uzgojiti u vrtu, poput kadulje, vriska, gaveza, majčine dušice..., da ne brojim više, no, osjećaj u planini je skroz drukčiji. Da ne bude nesporazuma, ja idem autom do pod vrh sv. Jure a dalje slijede šetnje padinama.
Ako stvarno nešto trebaš od melema, mail ti je na mom postu:))
27.04.2016. (20:48)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@Zvonka, eto i kod mene se može dobro pojesti, ali prvo malo nahodati. @Mekon, a dobro, tebe ćemo nakon šetnje po friškoj ariji poleći na asfalt uz auspuf upaljenog auta da se malo oporaviš. @Leptirica, obično je kod više penjača netko gore tko bi upozorio na to, ali dobro bi došla i tabla. @Ist noch frisch, Lipa je priroda uvijek. Ti si Nijemac? @malo ti malo ja, nadam se jednom doći na Biokovo pješice, a vjerojatno ćemo se čuti u vezi toga. @Coprnjica, volim naići na ovakve mirisne tepihe majčine dušice, ubrat ću drugi put za čaj.
27.04.2016. (21:16)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
I dalje mi nije jasno kako si ovo jelo napravio. Jaja su išla na tavicu bez ulja? kad je išlo vrhnje? Koje je zlo u friškom kruhu? Beskvasni je bolji, samo zbog kvasca? E sad, oko dobrog vina, dalo bi se pričlati, a još bolje i nazdraviti, stoga, živio ;)
27.04.2016. (21:32)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Super ti je šetnja po običaju. Jezero je jako lijepo. Što se tiče snijega zvao me večeras frend, ide doma iz Zagreba pa preko Medvednice, prijevoj Laz, veli da gore pada snijeg čak i na spustu prema Mariji Bistrici još lepšaju pahulje :-P
27.04.2016. (22:10)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@dražeN ;), bez ulja, na laganoj vatri uz miješanje skupa smiješano. Friški kruh inače nije dobar za probavu, a onima sa osjetljivim želucem, gastritisom, kandidom, nekim alergijama i još nekim stanjima kvasac se ne preporučuje (svježi kruh, pivo...) niti mlijeko, pržena jela i gazirana pića itd. Ne znam točno, ali kažu da kvasac sa škrobom stvara neke sedimente na crijevima koji ometaju njihov rad. @jelen, povratak zime u krivo doba, ali kad je rano proljeće bilo pretoplo, mora zima doći na svoje. Šteta što će stradati mnoge procvjetale voćke. Kod nas ponovo uključeno centralno grijanje. @Unusual suspect, ovo je dobro za gladne, a bila je i juha od šparoga sa mrkvom, celerom i drugim što se već ima.
27.04.2016. (23:51)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
Pozdrav sa Velog Vrha.
26.04.2016. (19:50) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Dojam br 1 i 2: modra biserka i prirodno okno!
26.04.2016. (19:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
GMD
Prelijepe fotke.
26.04.2016. (19:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Čuvarica pinkleca
uvijek sa radošću pratim prikaze tvojih šetnji i izleta....voliš prirodu, dobro poznaješ svaku stazu i svaku biljčicu uz nju...lijepo !
26.04.2016. (20:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
modrinaneba
Divota je doči u Tvoj kutak...omamila me materina dušica i šparoge koje jedem sigurno 2x u tednu....obožavam jih!!!
26.04.2016. (20:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
O-da životu!
Hvala! Zagrijao mi dušu tvoj post. :)
26.04.2016. (22:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
lion queen
probaj pohanu kadulju.. u pivskom tijestu.. može i kao za palačinke.. meni je odlična..
26.04.2016. (23:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
@Lastavica. mnogima nepoznata, a česta biljka modra biserka cvatom slična plućnjaku, ali ne i lišćem, raste na kvarnerskom kamenjaru. A okno se isplati ispenjati od dna i proviriti.
@GMD, hvala, priroda je najljepša.
@Čuvarica..., eto trudim se, morao sam se podsjetiti iz prošlih proljetnih postova naziva biljke (obična glavulja) , makar sam je znao na latinskom, koji je ustvari i prijevod.
@modrina neba, materina dušica, šparoga, a i kadulja, veprina, medvjeđi luk i bljušt i nema boleščine ni do Triglava.
@O-da životu!, i po ne baš lijepom vremenu se isplati prošetati i vidjeti puno toga, još kad se nabere šparoga.
@lion queen, pokušat ću, ne koristim kvasac ,ali ima varijanti.
26.04.2016. (23:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja
dobro jutro... gledam, osjećam se divno... kao na vrhu svijeta... :)
27.04.2016. (07:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Leptirica
uvijek se razveselim tvom novom postu:) pogled na stijene i okno su neprocijenjive fotografije, voljela bih jednom ovo i uživo pogledati :) stijene na kojima si se učio penjati ipak izgledaju kao preveliki zalogaj za mene :( postoji li neka staza za nas obične smrtnike:)?
27.04.2016. (08:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
Divlje šparoge, neosporna delicija. Vjerojatno puno znači i što su friško ubrane. Domaća jaja ko bog, masline uvijek dobro dođu, pa makar i ove obične kupovne. Nisam još radio jaja i vrhnje. Vrhnje je isto domaće? Da li je išlo i neko dobro maslinovo ulje bar na kraju? To je i kruh u večeri?
27.04.2016. (09:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
@Dinaja, malo brdo a ima se dojam da je puno više jer su daleki vidici, a kanjon Rječine je strmo ispod.
@leptirica, od Cvetkovog trga u Drenovi si za manje od po ure do kapelice na vrhu, oprez pri hodanju nad stijenama i upozoriti djecu da ne ne bacaju kamenčiće jer ispod mogu biti penjači koji se ne vide.
@dražeN ;), vrhnje i masline su kupovne, ali imam još teglicu maslina sa berbe u Istri. Dodan je i stari beskvasni kruh od više vrsta žit., da se ne baci a i ne koristim friški. Maslinovo sa Krka dodano na kraju, a dobro bi došao žmulj žlahtine ili malvazije. (Voda od kuhanja šparoga iskorištena za juhu).
27.04.2016. (12:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zvonka
kako mi je to sve lijepo i mirisno i ukusno :-)))
27.04.2016. (12:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mekon
Eee.. vidim ja da Ti voliš prirodu.. maaa.. i ja je volim..ali mi je asfalt nekako u..krvi ...ha .. Pozzz...
27.04.2016. (16:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Leptirica
hvala na informaciji! i joj, ovo zaista može biti opasno :/ to bi trebalo stajati uočljivo na tabli jer će nažalost uvijek biti onih koji o tome neće razmišljati i čiju će djecu takve stvari zabavljati :/ a još žalosnije, možda i ne samo djecu
27.04.2016. (17:26) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ist noch frisch
Lipa priroda.
Duši lika dala.
27.04.2016. (18:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
malo ti malo ja
Na Biokovu sam srela puno divnih biljčica i raskošnih cvjetova.
Neke sam uspjela uzgojiti u vrtu, poput kadulje, vriska, gaveza,
majčine dušice..., da ne brojim više, no, osjećaj u planini je skroz
drukčiji. Da ne bude nesporazuma, ja idem autom do pod vrh
sv. Jure a dalje slijede šetnje padinama.
Ako stvarno nešto trebaš od melema, mail ti je na mom postu:))
27.04.2016. (20:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lilianke
Prekrasne fotke, prekrasna priroda :)
Majčina dušica mi je omiljena, uz mentu to mi je najdraži čaj i jedan od najkorištenijih začina :))
27.04.2016. (20:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
@Zvonka, eto i kod mene se može dobro pojesti, ali prvo malo nahodati.
@Mekon, a dobro, tebe ćemo nakon šetnje po friškoj ariji poleći na asfalt uz auspuf upaljenog auta da se malo oporaviš.
@Leptirica, obično je kod više penjača netko gore tko bi upozorio na to, ali dobro bi došla i tabla.
@Ist noch frisch, Lipa je priroda uvijek. Ti si Nijemac?
@malo ti malo ja, nadam se jednom doći na Biokovo pješice, a vjerojatno ćemo se čuti u vezi toga.
@Coprnjica, volim naići na ovakve mirisne tepihe majčine dušice, ubrat ću drugi put za čaj.
27.04.2016. (21:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
I dalje mi nije jasno kako si ovo jelo napravio. Jaja su išla na tavicu bez ulja? kad je išlo vrhnje? Koje je zlo u friškom kruhu?
Beskvasni je bolji, samo zbog kvasca? E sad, oko dobrog vina, dalo bi se pričlati, a još bolje i nazdraviti, stoga, živio ;)
27.04.2016. (21:32) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jelen
Super ti je šetnja po običaju. Jezero je jako lijepo.
Što se tiče snijega zvao me večeras frend, ide doma iz Zagreba pa preko Medvednice, prijevoj Laz, veli da gore pada snijeg čak i na spustu prema Mariji Bistrici još lepšaju pahulje :-P
27.04.2016. (22:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Unusual suspect
Lijepo cvijeće, lijepa šetnja, ali ove ubrane šparoge i jaje izgleda odlično :D Možda zato jer sam gladan, tko zna :)
Sretno na čistki!
27.04.2016. (23:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
@dražeN ;), bez ulja, na laganoj vatri uz miješanje skupa smiješano. Friški kruh inače nije dobar za probavu, a onima sa osjetljivim želucem, gastritisom, kandidom, nekim alergijama i još nekim stanjima kvasac se ne preporučuje (svježi kruh, pivo...) niti mlijeko, pržena jela i gazirana pića itd. Ne znam točno, ali kažu da kvasac sa škrobom stvara neke sedimente na crijevima koji ometaju njihov rad.
@jelen, povratak zime u krivo doba, ali kad je rano proljeće bilo pretoplo, mora zima doći na svoje. Šteta što će stradati mnoge procvjetale voćke. Kod nas ponovo uključeno centralno grijanje.
@Unusual suspect, ovo je dobro za gladne, a bila je i juha od šparoga sa mrkvom, celerom i drugim što se već ima.
27.04.2016. (23:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Volim Slatko
Predivna priroda na slikama i svuda oko nas ;-)
28.04.2016. (16:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nisan EL DIABLO
divno !.... i penjanje i hodanje i slike....cviće i stine...
večera !... svaka čast na svemu :))
28.04.2016. (16:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...