kupus_vulgaris

srijeda, 10.06.2020.

rasčlanba

upozorenje! post nije namjenjen mlađima od 35 godina i travarima jer može izazvati zgražanje.

svjedoci smo skupoče života i koje on sve nedače sobom nosi ako smo sebi dopustili da upadnemo u njego u trapulu, a trapula je sve ono našta ljudi troše vrime ili zbog manjeg gubitka vrimena troše novac. e sad, dali će netko trošit vrime a neko drugi novac ovisi o osobnosti i afinitetima. rec'mo meni su bespredmetne rasprave gubitak korisnog vremena kojim mogu uštedit novac, sto kuna u roku od par minuta. no da bi netko moga ostvarit takav pomak u buđetu mora bit visoko obrazovan, mislin nemora završit fakultet prirodnih znanosti, dovoljno je da ima oštar nož i sigurnu ruku.

eto npr. uvjeren san da velik dio blogerica kupuje već rasčlanjene batke, zabatke, krilca i prsa od kokoše koji su u odnosu na cilu kokoš skuplji za jedno dva do tri puta po kilu. rec'mo kil cile kokoši košta dva'est kuna, a kil rasčlanjenih krilaca i bataka se prodaje po tri'spet kuna, zabaci su četrspet, a prsa negdi dosižu cjenu i do pe'esipet kuna po kilu.
tako da san ja odlučija o javjt jedan edukativni post za sve nadobudne blogerice koje misle uštedit na kućnom buđetu. blogeri se ne računaju jer su oni primitivna vrsta i jedino šta znaju je ispeč kokoš u škrovadi sa kumpiron, a poneki ni to, domena su in čevapčiči.

dakle, ovo na slici je jedna kokoš



kokoš se sastolji, ka šta smo već rekli od krilaca, bataka sa zabacima, prsiju i skeleta. da bi pravilno rasčlanili kokoš najprije triba rasčlanit batke sa zabacima kao šta je to prikazano na slici broj dva. slika broj dva


nakon toga ide rasčlamba krilaca i kao završni rez odvajanje fileta prsiju od prsne kosti. naime, kokoši su primitivna biča koja svoje porijeklo vuču još iz prahistorije, jedino primitivniji od kokoša sau pivci, al oni ionako idu ispo peke. di san sta? aha, na slici broj tri van je prikazano kako triba zarizat kokošja prsa da i poslin možete upotribit za pečenje, pohanje i prženje fileta, a ne da i iskasapite ka da očete radit čevapčiče. slika broj tri


na slici broj četri van je prikazano kako to triba izgledat u konačnici, uz prikaz skeletira od kojeg možete skuvat juhu jer je ostalo još nešto mesa a nakon juhe skinete meso i napravite kokošju salatu. nikako nemojte u juvu stavit i kožu koju ste skinili jer će pustit puno masnoče, pošti ovo nisu seljačke kokoši nego urbane i samo se tove u skučenim prostorima, da i pustiš vanka umrle bi o'gladi ka i naše blogerice pored živi kokoša. slika broj četri


za upite o načinima spremanja obratite se draženu.

10.06.2020. u 11:19 • 47 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< lipanj, 2020 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Veljača 2024 (2)
Siječanj 2024 (4)
Prosinac 2023 (4)
Studeni 2023 (2)
Listopad 2023 (3)
Rujan 2023 (3)
Kolovoz 2023 (3)
Srpanj 2023 (6)
Lipanj 2023 (12)
Svibanj 2023 (13)
Travanj 2023 (10)
Ožujak 2023 (8)
Veljača 2023 (8)
Siječanj 2023 (7)
Prosinac 2022 (10)
Studeni 2022 (12)
Listopad 2022 (9)
Rujan 2022 (11)
Kolovoz 2022 (10)
Srpanj 2022 (11)
Lipanj 2022 (3)
Svibanj 2022 (4)
Travanj 2022 (2)
Ožujak 2022 (4)
Veljača 2022 (2)
Siječanj 2022 (5)
Prosinac 2021 (5)
Studeni 2021 (7)
Listopad 2021 (10)
Rujan 2021 (7)
Kolovoz 2021 (6)
Srpanj 2021 (10)
Lipanj 2021 (8)
Svibanj 2021 (11)
Travanj 2021 (7)
Ožujak 2021 (6)
Veljača 2021 (9)
Siječanj 2021 (15)
Prosinac 2020 (9)
Studeni 2020 (7)
Listopad 2020 (13)
Rujan 2020 (4)
Kolovoz 2020 (9)
Srpanj 2020 (5)
Lipanj 2020 (6)
Svibanj 2020 (11)
Travanj 2020 (7)
Ožujak 2020 (5)

Opis bloga

svekolike konteplacije o smješnoj strani povijesti i inim stvarima