četvrtak, 31.01.2008.

Malo slikica

Obečajem, sutra pišem post, danas fakat ne stignem.
Nego, evo malo slikica...

Brooke
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Blesava slika iz Padove, Haley, Brooke i ja...
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

komp mi nekaj šteka, sve šteka tak da sutra ide ostatak. Majčica je rekla da je ona slika Brooke i Haley super i da ju ne mičem tak da se obratite njoj.
pusek


20:33 | Komentari (4) | Print | ^ |

nedjelja, 27.01.2008.

Za naše

Jučer smo plakali od neizmjerne sreće i zahvalnosti Bogu što je sva naša vjera u neponovljivost naših rukometaša opravdana. Danas su opet bile prisutne suze, ali one bolne koje svojom slanoćšu nadražuju tek zaraslu ranu. Ona euforija od jučer, skakanje po ukučanima, vrištanje divljih životinja u ZOO-u, slapovi sretnih suza, osjećaj pretrčanog maratona ipak ostaju u mom srcu. Onaj neopisivi ponos koji je u inat svima koji su sumnjali, bio i ostao prisutan u meni i svima koji vole te dečke, nadjačao je razočarenje izgubljenom tekmom danas.
Priznajem da sam mrzila cijelu dansku repku na čelu s jebeno dobrim Hvidtom. Španjolske suce još uvijek mrzim bez imalo grižnje savijesti. A kaj mogu kad je cijeli Svemir bio protiv naše pobjede. Bezbrojne povrede, koje su dečki podnosili više nego nadljudski; Linino isključenje + 4min sudačke kazne; sljepost sudaca u ključnim trenucima za nas; nemoć Balića; manjak naše prve postave koja je osvajala zlata; poništenja pogodaka; kvaliteta Danaca; naša iscrpljenost... nemreš protiv svega toga! Drago mi je kaj su Balić i Vori primili nagrade i bili uvršteni u najbolju postavu prvenstva. To je najmanje kaj su zaslužili! Ali, nagledasmo se fakat zakonskih utakmica. Dobili pokoji čir na želucu. Ostali bez nekoliko tisuća neurona. Ali vrijedilo je!
Čudo se ostvarilo! Ona neobečavajuća reprezentacija na početku prvenstva osvojila je totalno zasluženo ( po mome bi to ipak trebalo biti zlato, ali ipak kaj je tu je ) SREBRO!!!! I nevjerojatno sam ponosna na njih! Borili su se (više nego doslovno) na štakama i došli dalje nego što je velika većina mislila. Pokazali su da su nevjerojatni! Drugačiji i bolji od sviju ostalih. Jedino mi krivo kaj moramo u kvalifikacije ua OI. Ali budemo mi to. A slijedeće godine nastupamo na domaćem terenu. Hvala Bogu da je buduća dvorana kraj moje kumice! Kak bu jebeno! Nema nam kraja!
Ovih je dana fakat lijepo biti hrvatski navijač!


19:45 | Komentari (7) | Print | ^ |

srijeda, 23.01.2008.

Rukometa li

Još od zlata sa SP, cure iz mog bivšeg razreda postale su ovisnice o rukometu. Ja također. Nekaj slično ko Tree Hill. Prvo gledale zgodne, visoke, uspješne komade, a onda je to postao dio našeg života, međusobnog odnosa. Te dvije savršene teme koje su uvijek bile razbile svaku nesuglasicu ili netrpeljivost. U osnovnoj sam uvijek bila sigurna da će sutra, kad ponovno dođem u školu, sve neprilike od danas biti zaboravljene, a prijateljstva jača. Divnog li osjećaja sigurnosti i povezanosti...pripadnosti.
Šteta što se danas svako negativno mišljenje o nekome veoma jasno pokazuje. Onaj ili ona te živcira. I to tako divno prikazuješ da i oni u drugom sustavu Svemira to vide. Ali jednostavno ne možeš protiv toga. Kad su svi drugi takvi moraš i ti... kako smo povodljivi! Prestrašno! Netolerancija pretvara životno okruženje u čeliju samicu hladnih, skliskih zidova iz koje ne vidiš izlaz. Ali izlaz uvijek postoji. Izlaz su upravo ta ista vratašca kroz koje smo ušli. Uvreda zamijenjena prihvaćenom isprikom sve je što nam je potrebno da budemo slobodni, odrješeni tog tereta koji nam podsvjesno tišti dušu i um.
Ne slažem se da se prema svima treba ponašati ko best frend. Ni najmanje. Važno je razlikovati prijatelje od ostatka svijeta. Veoma važno. Best frendovi su neophodna namirnica za zdrav i ispunjen život. Ali...totalno je glupo stvarati neprijatelje! Činjenica je da i među ljudima vrijedi ono glavno pravilo primitivnog životinjskog svijeta: najjači opstaju! Dakle, stvarajte prijatelje promišljeno. Pustite sve one savjete „budi ono što jesi...“ bla bla bla... kak ćeš biti „ono kaj jesi“ ak se opće ne poznaješ??!! Sve će doći na svoje. Samo nemojte spavati u životu! I ne bedirajte se kaj niste baš poput nekoga određenog, naoko savršenog. Takvi ste kakvi ste i ko vam kaj može?!
Držite fige da sutra pobjedimo jebene domaćine! Tak da feštamo u ponedjeljak...o da!
Ajde pusek!
Free Image Hosting at www.ImageShack.us


21:25 | Komentari (4) | Print | ^ |

nedjelja, 20.01.2008.

Za prošle dane

Bilo je dana kad nisam
Mogla bez tebe
Kad sam čekala
Tvoj osmijeh
Tvoj pogled
Tvoj glas

Bilo je dana kad nisam
Željela tvoj pogled
Tvoju šalu
Tvoj dodir
Nas

Bilo je noći kad nisam
Zaspala radi tebe
Osjećala tvoj miris
Bila samo tvoja
Čekala tu strast

Bilo je noći kad nisam
Grlila tvoje tijelo
Osjećala tvoje drhtaje
Ljubila tvoje usne
Imala nad sobom vlast

Ovih dana nisam
Žalila zbog tebe
Sjećala se dodira
Pitala se gdje si
Plakala za prošlim

Nestali su dani kad nisam
Mogla bez tebe
Kad sam čekala
Tvoj osmijeh
Tvoj pogled
Tvoj glas

Ovih dana te
Ne volim
Neću
Ne trebam
Ne želim

Nestali smo
Nema više nas



21:42 | Komentari (4) | Print | ^ |

Kraj prvog tjedna

Još jedan tjedan nastave je iza nas. Kad bi barem svaki bio takav: niš ne radimo, niko niš ne ispituje, niš ne pišemo, niš nismo skrivili...presavršeno! Ali znam, sad opet sve kreće po dobrom starom običaju. Ma dobro je to. Kak ne bi bilo. Zapravo, moglo bi biti puno bolje. Razred je u nekom čudnom rasulu. Skupina nepovjerljivih stranaca s raznim tajnama i problemima koji su im krivi za sve što nejde ko po špagi. Izlika za sva neugodna raspoloženja. Osjećaj da se ne moraju poniziti pred drugim ili potruditi popraviti stvari jer već ionako previše toga proživljavaju. I to je sranje! Postajemo ko odrasli. Uskogrudni dioptričari koji vide samo 2 metra ispred sebe. Najgora je stvar kad skužiš da si sam takav...
Primjećujem da sa skoro pol razreda ne razmijenim ni jednu jedinu riječ tokom cijelog dana. Ponekad čak ni je vidim, da su ljudi, do kojih mi je neizmjerno stalo, zaglavili u tamnoj provaliji. Još je gore kad to i primjetim a jednostavno ne znam pomoći i reći nekaj pametno. To je još veće sranje!
U petak bili na izletu u Zagrebu, Muzej grada Zagreba & Klovićevi dvori. Bilo prilično ok! U busu me jedino ubijalo u pojam to kaj se s nikim nemaš zajebavati, glupirati i smijati. Svi kartaju tu jebenu belu, slušaju mp3 ili pak umiru razmišljajući o osobama koje nikad nisu odvojile 3 minute svojih misli za njih. Patnja za nesretnom ljubavi je fakat grozna ovisnost. Riješih je se. No neki nisu. Ne žele. Podsvjesno misle da nikad neće ni uspjeti pa ni ne pokušavaju. Očekuju čudo ili kaj već. Ali niko ti neće izbaciti idiota iz glave ak ti to ne dopustiš. Čekati da te zavoli netko tko te nikad nije volio i tko k tome voli nekoga drugoga jako jako...prilično izgubljen posao, zar ne?
Komp me nekaj zafrkava pa nemrem biti na internetu. Pošto niš drugo ni ne delam na njemu osim kaj visim na msn-u ili pišem gluposti po blogu, pregledavala sam stare fotke. Stari prijatelji, sad su obični znanci. Naše urnebesne zafrkancije sad više nitko ne kuži osim nas, razdvojenih i u različitim svijetovima i snovima. Imam zakon frendove i obožavam srednju školu, no nekad bih poželjela vratiti se u osnovnjak i promijeniti naše odnose. Da je bar osmi razred bio prvi. Svi su u nekom božićnom ugođaju nostalgičnosti. Svak se druži sa svakim. Smijemo se, maštamo i obečajemo si da ćemo zauvijek ostati zajedno. I tjedan dana nakon, više zaboravljamo da smo dijelili punih devet godina našeg blesavog mladog života.
Strašne...sjećate se...makar se ponekad živcirale, uvijek smo se zajedno zajebavale i sve bilo ok! Dobri-loši-bolji dani...djeca...šale koje nitko nije kužil osim nas...One Tree Hill...rukometaši... Nekad je život bio tako jebeno jednostavan...


14:51 | Komentari (1) | Print | ^ |

utorak, 15.01.2008.

Volja v.s. osjećaji

Jeste se pitali da li je moguće pobjediti osjećaje i zaboraviti da uopće postoje? Kako utopiti tugu, očaj, razočarenje...emocije koje nas čine nesretnima, izoliranima i odbačenima? Je li moguće? Možda vrijeme i liječi sve rane, no problem je to što je vrijeme vrlo relativan pojam, neodređen i beskonačan, a isto tako i bespomoćan, ako si sami ne želimo pomoći. Lako je odlučiti da čemo krenuti dalje, okrenuti novi list, napraviti odlučniji korak, no prava borba tek slijedi kad riječi i odluku pokušamo sprovesti u nešto konkretno. Nakon prvog pada ljudi prečesto odustaju. Ili uopće ni ne pokušaju jer ih nešto u njima koči. Neki strah da se ništa neće promijeniti ili pak bespomoćnost da će ostati slabi, sami i napušteni bez tuđeg sažaljevanja.
No dovoljno je da pukne jedna nit tog čvrstog konopa koji nas steže i ne dopušta da napravimo nešto kvalitetno iz svog života. Jedan udarac je dovoljan da nestane i zadnji trag te jadne uplašene osobe. Želja za osvetom, prijezir ili pak inat mogu učiniti čuda. Kamen se kamenom izbija, okrutno no istinito. Potreba i prgava odlučnost da možeš promijeniti, usrećiti sebe može biti najjača i najkvalitetnija tek kad odlučimo da smo posebni i vrijedni nečega boljega. Kad krenemo uzdignute glave, gledajući samo ravno, ne okrečući se za završenim...
Plakati, patiti radi nekoga tko toga ni u jednom trenutku svog postojanja nije bio vrijedan je doslovno ludost. Zašto si to dopustiti? Makar voljeli tu osobu svakim komadićem unakažena srca, razum mora sagledati realne činjenice i bez imalo samozavaravanja reći sam sebi istinu. Vrijeme je da se krene živjeti! Uludo trošiti vrijeme radi nekoga tko žrtvu ne primjećuje... Živjeti u ilizijama, nadama i sanjarenjima... Ništa od toga ne može uljepšati vaš život. Nitko ga ne može uljepšati osim vaše volje. Sami ste kovači svoje sreće, zar ne? A sreća neće doći u vaš zagrljaj ako joj VI to ne dopustite.
Volja može nadjačati osjećaje. Može okrenuti stvari. Može pomoći da zaboravite, da krenete s te mrtve imaginarne točke s koje ne vidite sretnog puta. Volja može učiniti čuda. Ali jedno ne može...ne može izbrisati osjećaje...to zasigurno ne može. Osjećaji ostaju u nama zauvijek. Bili kakvi bili, ostaju zapečačeni u svakom novom otkucaju srca. Naučite živjeti s tim! I
Duboko udahnite, razmislite što zapravo želite od svog života i krenite u ostvarenje sna! Razmišljajte glavom, a srcu ostavite da uživa samo u ljudima koji vas zaslužuju i žele razumjeti.
P.S. Nadam se da ste skužili zašto ovo pišem...
pusek


21:06 | Komentari (3) | Print | ^ |

subota, 12.01.2008.

Niš osobno dečki...

Zašto su muškarci kao jastozi?
Sve valja osim glave.

Zašto su muškarci kao dupini?
Zato što se priča da su inteligentni, ali to još uvijek nitko nije dokazao.

Zašto su muškarci kao puževi?
Imaju rogove, sline, vuku se ....i misle da je kuća njihova.

Zašto su muškarci kao mikrovalna pećnica?
Zagriju se za 15 sekundi.

Zašto su muškarci kao spermatozoidi?
Jer je samo jedan od milijun od neke koristi.

Zašto muškarac ne može biti i lijep i inteligentan u isto vrijeme?
Bio bi žensko.

Zašto su baterije bolje od muškaraca?
Zato što imaju najmanje jednu pozitivnu stranu.

Kakva je razlika između šalice kave i muškarca?
Nema razlike, unervoziš se i nakon jednog i nakon drugog.

Muškarac je kao videorekorder: naprijed, nazad, naprijed, nazad......eject!

Zašto mozak muškarca vrijedi više od mozga žene?
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Zato što je rjeđi..
Muškarci se dijele na neodgovarajuće, zauzete i nedostižne.

Muškarci su kao WC. Ili su zauzeti, ili su posrani.

Muškarac je najpametniji za vrijeme seksa, jer je direktno spojen na izvor inteligencije!

Zašto su muškarci uvijek zabrinuti za veličinu svog penisa?
Zato što bi trebalo da budu.

Zašto muškarci nikad ne pokazuju svoja prava osjećanja?
Zato što ih nemaju.

Zašto muškarci vole oženiti djevice?
Zato što ne vole kritiku.

Kako znaš kad ti je muž mrtav?
Seks je na istom nivou, ali možeš slobodno uzeti daljinski.

Zašto muškarci nemaju krizu srednjih godina?
Zaglave u adolescenciji.

Što je Bog rekao nakon što je stvorio čovjeka?
Mogu ja i bolje...

Kako muškarci zamišljaju predigru?
Mole pola sata.

Što klitoris, godišnjica braka i WC školjka imaju zajedničko?
Muškarci ih uvijek promaše.
Image Hosted by ImageShack.us

Što je muškarčeva definicija romantične večeri?
Seks.

Zašto samo 10% muškaraca odlaze u raj?
Ako bi odlazilo više, to bi postao pakao.

U čemu je razlika između svinje i muškarca?
Svinja ne postane muškarac kada se napije.

Što je za muškarca "prava ljubav"?
Erekcija.

Koji je najbolji način da izgubiš 80 kila odvratne masnoće?
Razvod.

Zašto muškarci ne peru veš?
Zato što mašina za veš ne radi na daljinski.

Kako se zove žena koja radi kao muškarac?
Lijena kučka.

Koje riječi žene najviše mrze za vrijeme odličnog seksa?
Dušo, stigao sam!

Koja žena svake noći zna gdje joj je muž?
Udovica.

Koji je jedini način da natjeraš muža da zapamti datum godišnjice braka?
Udaš se na njegov rođendan.

Što je to: Ima 8 ruku i IQ od 60?
Četiri muškarca gledaju prijenos utakmice.

Što muškarac i spermatozoid imaju zajedničko?
Oba imaju šansu od 1 : 1 000 000 da postanu ljudska bića.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Zašto se muškarci ožene?
Da ne moraju više uvlačiti trbuh.

Zašto muškarci imaju noge?
Da im se mozgovi ne bi vukli po zemlji.

Muškarci od 40-ak godina obično imaju problema da nađu partnera njihove zrelosti.
Zato i izlaze sa duplo mlađim djevojkama.

Ako bi muškarci imali menstruaciju, hvalisali bi se oko veličine tampona.

Zašto je Bog prvo stvorio muškarca pa onda ženu? Učio je na greškama!

Što je muškarac u kadi punoj solne kiseline? Riješen problem !!!!!!

Nikad ne vjeruj sjaju u očima muškarca!
To je vjerojatno svjetlo što prodire kroz njegovu šuplju glavu.

Muškarci su kao enciklopedija: debeli, dosadni i misle da sve znaju!!!


22:46 | Komentari (4) | Print | ^ |

I still am

Bolesna već tjedan dana – taman da se ubiješ. Napokon sam pohvatala sve konce tak da domeka sve super. Ručak 'a la me' prošao također zakonski. U ponedjeljak škola. Zadnja fešta, rezervirana za danas...ne baš sjajno. Mislim, curama bude originalno. Meni doma...hmm hmm...ne baš...
Ali sve ok! Muče me neke stvari. Gluposti, ko i obično, ali ipak. I tak ja danas došla do zaključka da fakat ne vjerujem u ljubav! Ne sad da sam se tooolko razočarala ili neke retardirane traume tipa slomljeno srce i sl. Ne! Nek jednostavno ne vjerujem da netko može voljeti onak ONAK! Vječno, iskreno i stvarno. To troje mi nikak nejde skup. Znam da se možeš zaljubiti ili zaluditi ili nekaj slično. Ali ljubav koja nikad neće dići ruke od dvoje ljudi – u to ja ne vjerujem. Svemu dođe kraj! Ljubav 'kao' nema kraja...ooo ima!
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Da budem preciznija, ne vjerujem da na svijetu postoji prava ljubav za mene. Da. To je ono što se traži. Egocentrična, znam...kaj ćeš. Ne kužim kak neko može biti tako jebeno savršen u tvojim očima da voliš svaki detalj vezan uz tu osobu, kak se ono veli i vrline i mane, bez da ga želiš promijeniti. Realno, može li takva osoba postojati? Ok, može imati više stvari koje ti pašu u omjeru s onima koje ne voliš, ali opet...
Napokon da se desi da se ja ne znam izraziti riječima! Oooj!!!! Ukratko, htjela sam reći da ne vjerujem da na svijetu postoji netko ko bi umro za mene jer me voli (a da nije obavezan krvlju). Možda zato jer nemam potrebu voljeti i imati nekoga posebnog u mislima. Ovisnost o zaljubljenosti ostala u staroj godini, očito. Malo mi krivo, lijepo je kad imaš nekoga s kim noću zaspiš (u snovima, naravno...), kad razmišljaš samo o detaljima koji povezuju njegove misli i tebe, kad se nadaš, imaš i izgubiš. Da, fali mi možda. Ili ne! Ne...ipak ne. Svijet čisto normalno funkcionira i bez mene. Puno ljudi se voli. Padaju i dižu se. Ali se toliko vole da imaš osjećaj da daju neku blaženu ravnotežu cijelom Sustavu! A mi ostali imamo valjda neku drugu zadaću, ne toliko slatku.
Slatko...joj...čokolada... Makar postoji nešto puno slađe i dugotrajnije od nje, ona može učiniti čuda za vaše raspoloženje. Ali ak imate ono drugo, moja topla preporuka (nevezana za temperaturu) je da zaboravite čokoladu i primete se onoga što je ipak (provjereno) zdravije i ugodnije.
pusek


17:15 | Komentari (2) | Print | ^ |

utorak, 08.01.2008.

Još 5 dana slobode

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Vam fali škola? Ili ne... Nek našla sam na internetu neke gluposti...
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

GIMNAZIJSKI BISERI

Grcki novac se zove drakula.

Izraelci su napravili zlatno tele jer nisu imali zlata da naprave kravu.

Stanovnik Atene se zove Ateist.

Francuska nacionalna himna je Majoneza.

Reka Rajna tece vodoravno od Basela, a onda uspravno...

Livingstone je nazvao Viktorijine slapove po Elizabeti.

Hindusi su rodom iz Indije. Oni nose turbine na glavi.

Harlem je mesto gde Turci drze sve svoje zene.

Geografska duzina i sirina veoma su korisne. Pretpostavimo da se covjek davi. Dovoljno je da vikne na kojoj je sirini i duzini, i mi ga mozemo naci.

Mnogo atoma zajedno zovu se monokli.

Kosa ploca je ploca koja se naginje i ako je experiment uspeo, rezultat je neminovan.

Kada promatrate pomracenje Sunca, nikad ne gledajte u Sunce. Mogu se koristiti i zatamnjene naocare da bi se posmatrala pomracina, ali je potreban oprez i nikad ne smete stajati preblizu!!!

Razlika izmedu vazduha i vode jest u tome sto vazduh moze postati vlazniji, a voda ne.

Plin koji izlazi je veoma opasan za ljudska bica, pa sledeci experiment sme izvesti samo profesor.

Cetiri su simptoma prehlade. Dva sam zaboravio, a dva su toliko poznata da ih je suvisno spominjati.

Da bi se bilo dobra medicinska sestra, mora biti potpuno sterilna.

Neke su krave veoma opasne, osobito bik.

Zmije imaju dva spola, otrovni i neotrovni.

Sva su stvorenja nesavrsene zivotinje. Samo je covjek savrsena zivotinja.

Antidot je smesna prica koju ste vec culi.

Lekari kazu da su smrtonosne bolesti najgore.
Kad se moj mladi brat rodio morali su ga staviti u akumulator.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

I još nekaj. ak vam se slike ne sviđaju ili imate nevjerojatnu želju da stavim neke, pošaljite mi ih na msn-u. makar ja mislim da su ove čisto super.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Ovih par dana sam si stalno postavljala neka retardirana pitanja na koje podsvjesno i znam odgovor. Ali moram ja. Jednostavno mi se teško pomiriti s nekim činjenicama. Svaki detalj koji bi presudio u korist onoga što mi paše, zaslijepljuje mi oči pred sirovom stvarnošću. Pričala sam sa Brooke ispitivajući je nekim retoričkim pitanjima koja su itekako imala namjenu, osobu i razlog. I skužila sam da jednostavno nemam onu prokletu potrebu da nekoga volim. Ovisnost je nestala. Nema smisla okretati se za nečim što nije upalilo iz prve (četvrte...). Ako nije uspjelo kad je trebalo, znači da nikad i neće. Imam 16, istina. Premalo da bi u život uvodila nepotrebne brige. Stoga odlučih sve poslati k vragu i jednostavno iskoristiti vrijeme.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us


19:17 | Komentari (1) | Print | ^ |

nedjelja, 06.01.2008.

Može li veza bez sexa funkcionirati?

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Vjerujem da to ovisi od osobe do osobe, ali različita iskustva dokazuju da da... I samo o pojedincima ovisi koliko će takva veza potrajati i koliko psihičkog zadovoljstva donosi partnerima...

Ipak, veza koja se ne može mjeriti ni sa čim drugim je veza koja uključuje i ljubav i sex. Mislim da će se sa tim složiti svi koji su ikada voljeli i potpuno se emocionalno i tjelesno predali nekoj osobi. Takva veza ispunjava nas i tjelesno i emocionalno.

Ali što god od navedenog bio vaš izbor, dragi moji, bitno je da ste VI sretni s njime.

Za kraj par izreka o ljubavi i sex-u:



"Čovjek nije niti životinja, niti anđeo: on ne smije da ljubi ni životinjski, ni platonski, već ljudski" - Bruno Bjelinski



HARTLEYEV DRUGI ZAKON: Nikad ne spavaj s nekim luđim od sebe

Istinska ljubav je potpuno emocionalno i seksualno predavanje voljenoj osobi

Ljubav je najveće umjetničko djelo koje je stvorilo ljudsko srce: - rađa se u pogledu; živi u poljupcu; zamire u suzama...

"Susret dviju osobnosti nalik je na dodir dviju kemijskih tvari: dođe li do reakcije, obje se preoblikuju" - C.G.Jung

"Samo ljubav može ujediniti živa bića tako da ih učini potpunima i posve razvijenima, jer ih samo ona prihvaća i spaja s pomoću onoga što leži u dubini njihova bića" - de Chardin

Što kažu žene sukladno nacionalnosti nakon spolnog čina:
ENGLESKINJA - mogao bi biti malo produktivniji...
FRANCUSKINJA - što ćeš mi sada dati?
AMERIKANKA - kako se zovete?
MAĐARICA - šta je već gotovo?
RUSKINJA - ja tebja tjelo davat, dušu njet davat...
HRVATICA - jao, šta će sada misliti o meni...
Free Image Hosting at www.ImageShack.us


00:26 | Komentari (3) | Print | ^ |

subota, 05.01.2008.

Smajlić-Kojemu-Nije-Dobro

Je li se ikada itko prema vama ponašao kao prema zadnjem najjadnijem i najbeskorisnijem smeću? Izrekao vam toliko bolnih rečenica? Gledao vas očima koje viču : „Ne vrijediš ništa! Nikada neće biti ništa od tebe! Ne zaslužuješ ni disati! Gadiš mi se!...“ ? I tad kad sve utihne, kad shvatiš što se desilo, kad emocije počnu vrištati iz tebe, pukneš. Postaneš biće bez osjetila i razuma. Na koljenima u svojoj sobi nečujno vrištiš, jer te nitko ne smije čuti. Niz lice ti teku suhe suze, a oči su ti širom otvorene, izbezumljene i slijepe. Bol u tebi je prejaka. Želi van. Imaš osjećaj da ćeš se raspuknuti. Ali bol je prejaka. Uzimaš tu hladnu metalnu oštricu. Rijeka crne krvi plovi niz ruku. Oštricu pritišćeš sve jače jer ne osjećaš bol prouzročenu njome. Sila u tebi se smiruje. Gubi na snazi. Sjediš sam u svoja četiri zida i pitaš se nešto bez riječi. I sve je opet po starom.
Prolazna zaljubljivanja ne tište mi više srce. Ništa ga više ne može srozati. Jer više ne osjeća. I to me čini sretnom. Momentalno se oporavljam od jučerašne temperature. I tugujem jer nisam mogla u Varaždin ni u Tropic. Ah...
Još jedna stvar zbog koje sam happy su ljudi oko mene koji se vole. G.&Rafek, Bunny&Likewtf, Major Blond&Marelica i najsvježiji par: Medek&Lucya! Imate linkić pod komentarima od njihovog blogića. Kako su šatki! Jooj... Mislim da su se našla dva bića koja si totalno pašu. I to je tak šatko! Imam osjećaj da će potrajati. Pogotovo zato jer se on već veseli što ona u 9.mjesecu dolazi u gimnaziju. Neka se ljudi vole, jer to sigurno zaslužuju.
Inače vam nema niš novoga. Jedva čekam da počne škola da više ne moram biti doma. Buraz mi je bolje. Tree Hill opet nisam gledala jer mi je tata moral objašnjavati kak da ispunim listić za kladionicu, koji je, bez da je skužil, sam napisal. I tak to...
Ha, niš...
pusek


14:47 | Komentari (4) | Print | ^ |

srijeda, 02.01.2008.

postić by Brooke

***ZAKON POLJUPCA***

1.poljubac u ruku - prijateljstvo
2.poljubac u obraz - poštovanje
3.poljubac u čelo - čežnja
4.poljubac u rame - pohlepa
5.poljubac u vrat - strast
6.poljubac u usta - ljubav
7.tuče li djevojka mladića - ima ju pravo poljubiti
8.ugasi li djevojka mladiću šibicu - želi biti voljena
9.baci li djevojka mladiću nešto - kazna od 10 pusica
10.prije ljubljenja - zabranjeno pušenje
11.ako se sjedi - djevojka sjedi na koljenu mladića
12.ako se leži - djevojčina glava leži u ruci mladića
13.tapšanje na rastanku-sanjaj me
14.poljubac zatvorenih očiju-iskrena ljubav
15.stisak ruke-želim biti samo s tobom
16.stati na nogu-izjava ljubavi
17.čeprkati po kosi-ne mogu bez tebe
18.nakašljucati se-volim te
19.staviti kažiprst u usta-zagrli me
20.staviti palac u usta - poljubi me
21.igrati se prstenom - sanjala sa te
23.gledati u oči - volim te volim te
24.šaka kao odgovor - da
25.čelo kao odgovor - ne
26.pucketati prstima - danas dobro izgledaš
27.uzme li djevojka nešto mladiću - na raspolaganju
28.grickati usne - ljubomora
29.štipanje - želim ti nešto reći
30.šmrcanje - sastanak u isto vrijeme
31.stati na pete - volim samo tebe
32.tuče li mladić djevojku - želi da bude njegova
33.plaziti jezikom - poljubi me odmah
34.poljubac od 60 pusica - nije dozvoljen
35.lagani poljubac - prijateljstvo
36.prije ljubljenja - gledaj u oči
37.ne smije se iskorištavati - ljubav djevojke
38.djevojku ne pitaj za poljubac - odmah postupaj
39.milovanje tijela djevojke - samo uz dozvolu
40.mladić ima pravo poljubiti - djevojku od 13 godina
41.poljubac jezikom - dozvoljen
42.gleda li mladić djevojku duže od 3 minute - ljubomora
43.puhne li mladić djevojci u lice - želi sex
44.pokloni li djevojka mladiću zakon mladih - ljubav
45.pokloni li mladić djevojci zakon mladih - ljubav
46.tko posjeduje zakon poljupca - daje ga drugima


12:15 | Komentari (4) | Print | ^ |

utorak, 01.01.2008.

Još jednom, sretna nova 2008.godina! Nadam se da ste ju dočekali na kvalitetan način. Uz nekoga posebnog: bilo trenutnu ljubav ili najboljeg prijatelja ili pak u krugu najbližih i najodanijih članova obiteljskog ognjišta. Bilo kako bilo, bila je ovo noć u kojoj smo namjerno ili neopazno donjeli neke odluke. Odluke koje obečaju da će bar neke stvari krenuti bolje. Odluke koje ulijevaju optimizam, koje zapravo naznačuju da svijet oko nas nije baš takav nepromijenjivi bauk. Bila je ovo noć za ludiranje po poslijednji put prije okretanja nove životne stranice. Noć za prisjećanje koga smo izgubili, a tko je ostao kraj nas. Tko nas je razočarao, koga smo razočarali, ko nas je usrećio više no što smo ikada mislili da je moguće... Noć za kretanje unaprijed! Hrabro i odriješito!
Jučer je sve počelo u znaku propasti. Rezultat mog svakodnevnog prežderavanja zaavršio je bolnim trbuhom. Brooke si je pola sata prije polaska razrezala prst. Haley još nije bila odlučila što učiniti da ne povrijedi frendice. Buraz je bio upravo zauvijek raskrstio sa bivšom i prekinuo sa sadašnjom. Brookeina frendica Greta prekinula sa dečkom, bila sva slomljena. Nije pomoglo ni to što je on sjedio kraj nas u Fuliru. O ne, nije. Ni najmanje. Nikad je nisam vidjela takvu. Po prvi put sam je imala priliku upoznati i vidjeti da uopće nije onakva kakva mi se činila. Teić (Brookeina druga frendica) također je bila s nama. Imala sam priliku upoznati joj buraza. Večer mu nije završila bajno. Ni najmanje. Dakle, sve je bilo popračeno znakovima koji ne obečaju baš neku divnu nadolazeću godinu. Kad bolje razmisliš, rađe bi ju prespavao. U nekoj Big Brother kući, odijeljen od stvarnog svijeta i surove okoline.
Haley nam se ipak pridružila. Oko pol 11, mislim. Napokon sve tri zajedno. To nitko nije mogao pokvariti. Nešto prije ponoći odvukle smo se na trg. U prolazu pozdravljale poznanike i tražile ne znam koga. Odbrojavanje...vatromet...pregršt lijepih želja i puseka! I najbolji frendovi. Štefek mi čestital. Moram se pohvaliti. Hahaha... Taj slatki tip iz b-razreda koji me ubijal cijeli prvi razred, sad je postal dečko kojeg bi fakat htijela upoznati, zaprav. Lud, smiješan, drag i iznenađujuće odličan frend. Brooke se fakat nema na kaj žaliti. Takvog frenda se fakat isplati čuvati. Nakon što smo našli svaka svoje frendove i isčestitali si svi međusobno, otišli smo u Tropic. Napokon sam se službeno upoznala s Robijem (ne,hvala) i s Ilijom. S nama bili Turčić, Ninek i Kikač. Bez puno alkohola. Samo najbolji frendovi. Kaj hoćete više? Najdraže mi je bilo vidjeti Turčića kako mu je napokon za sve svejedno! Od onog depresivca od prije par mjeseci, ovdje je bio dečko koji se odlučio pokrenuti s te mrtve točke u život. I zabavio se. O da... Baš mi je drago! Nineku bila plavušica. Kao, ne sjećaju se jadan drugoga...da..da...moš si mislit...
Otišle smo relativno rano, jer mi se buraz napil. Bil je totalno slomljen. Tu je večer donio toliko odluka. Nikada nije bio toliko odlučan, odgovoran i racionalan. I nikada u njegovim očima nije bilo toliko želje da se napokon riješi te boli koji već mjesecima skriva. Toliko inata i želje za osvetom za sve što nije bilo ono čemu se nadao i čemu je sanjao. Toliko boli je bilo jučer. A meni se jednostavno i nije baš pilo. Za promijenu, ha? Gledala sam to sve kroz neke druge oči. I došla do zaključka da je vrijeme da odrastem više! Bilo je divno biti djete, u mom slučaju. Priznajem, mnogi bi se mijenjali za moje djetinjstvo, s pravom. No, imate pravo. Vrijeme je da prestanem biti razmaženo derište i da krenem u stvaran svijet, kroz stvarne probleme. I više me nije strah toga. Zaista nije. Sad kad znam da oko sebe imam ljude koje sam gledala na filmu, kad su mi svi govorili da nitko ne može prouzročiti veću bol od čovjeka. Možda je to i istina, ali jeste se ikad pitali ko vas može najviše usrećiti da vam oči zacakle ko u crtiću a srce se napuni nekim elanom koji vam podigne glavu visoko sa najiskrenijim i najodanijeim smješkom na tom nezaboravljenom licu? Upravo taj isti čovjek. Kad već govorite loše o ljudskom rodu, sjetite se da upravo vi sami pripadate njemu. A nitko ne voli čuti loše o sebi, zar ne? Budite uporni i vjerujte da u svakome ima dobri čovječuljak koji samo čeka da ga netko pozove u oči prijatelja. Bit će neuspjeha i razočaranja kao i u svemu ostalom što činimo, ali zasigurno ćete naći ono što ste tražili: utočište u ruci nevjerojatne osobe. Sretno ljudi!
pusek


14:37 | Komentari (0) | Print | ^ |

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.