srijeda, 23.01.2008.

Rukometa li

Još od zlata sa SP, cure iz mog bivšeg razreda postale su ovisnice o rukometu. Ja također. Nekaj slično ko Tree Hill. Prvo gledale zgodne, visoke, uspješne komade, a onda je to postao dio našeg života, međusobnog odnosa. Te dvije savršene teme koje su uvijek bile razbile svaku nesuglasicu ili netrpeljivost. U osnovnoj sam uvijek bila sigurna da će sutra, kad ponovno dođem u školu, sve neprilike od danas biti zaboravljene, a prijateljstva jača. Divnog li osjećaja sigurnosti i povezanosti...pripadnosti.
Šteta što se danas svako negativno mišljenje o nekome veoma jasno pokazuje. Onaj ili ona te živcira. I to tako divno prikazuješ da i oni u drugom sustavu Svemira to vide. Ali jednostavno ne možeš protiv toga. Kad su svi drugi takvi moraš i ti... kako smo povodljivi! Prestrašno! Netolerancija pretvara životno okruženje u čeliju samicu hladnih, skliskih zidova iz koje ne vidiš izlaz. Ali izlaz uvijek postoji. Izlaz su upravo ta ista vratašca kroz koje smo ušli. Uvreda zamijenjena prihvaćenom isprikom sve je što nam je potrebno da budemo slobodni, odrješeni tog tereta koji nam podsvjesno tišti dušu i um.
Ne slažem se da se prema svima treba ponašati ko best frend. Ni najmanje. Važno je razlikovati prijatelje od ostatka svijeta. Veoma važno. Best frendovi su neophodna namirnica za zdrav i ispunjen život. Ali...totalno je glupo stvarati neprijatelje! Činjenica je da i među ljudima vrijedi ono glavno pravilo primitivnog životinjskog svijeta: najjači opstaju! Dakle, stvarajte prijatelje promišljeno. Pustite sve one savjete „budi ono što jesi...“ bla bla bla... kak ćeš biti „ono kaj jesi“ ak se opće ne poznaješ??!! Sve će doći na svoje. Samo nemojte spavati u životu! I ne bedirajte se kaj niste baš poput nekoga određenog, naoko savršenog. Takvi ste kakvi ste i ko vam kaj može?!
Držite fige da sutra pobjedimo jebene domaćine! Tak da feštamo u ponedjeljak...o da!
Ajde pusek!
Free Image Hosting at www.ImageShack.us


21:25 | Komentari (4) | Print | ^ |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.