Hotel Granata

22.12.2017., petak

Sretno

Sretan Božić i nastupajuća 2018.godina ljudima dobre volje u nadi za više ljubavi i pravice u ovom čudnom a tako divnom svijetu
- 17:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.10.2017., nedjelja

Rujnice na brudet




1/2 kg rujnica, maslinovo ulje, kapula i češnjak,
2 dcl bijlog vina, 2 dcl vode, 1 dcl prošeka,
žlica vinskog octa i 3 - 4 žličice šečera




Na ulju prodinstati luk i češnjak, dodati glive (narezane na debele trake) i dinstati oko 5 minuta.
Uliti vino pa vodu,zatim prošek i ocat.
Gljive moraju biti preplavljene tekućinom za svo vrijeme kuhanja pa
se po potrebi doljevaju tekućine u ovim omjerima.
Nakon pola sata dodati šečer (može i prošek: po želji).
Posoliti i popapriti. Kuhati najmanje 2 sata.

- 17:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.04.2016., ponedjeljak

Tak nekak,onak

Tak nekak,onak

Čekal sem tak, kak neki čudak,
a milostive moje još ni.
Na vuglu sem šetal
kak z iglama v riti,
z glave sem skinul izrauban škrlak,
pak sem premislil dok nisem smislil
a kaj tu pak delam ja?
Na svu je sreču došel pri meni
moj stari Štefek pajdaš,
z novicami stari kak več se razme,
v birtiji po putnu jenu smo spili
kaj baš nam je išla vu tek.
A pri gradski smo uri gledali puce
i se su bile tak Nobl und kek.

Na koncu je došla, da morem reči
kak nisem ispal bedak.
Ja sem se okrenul i vrnul na Žuju,
v birtiju pravu, pa praf na Bundek.
A frajla je Magda, tak nekak za svagda,
ostala na cesti kak običan drek.
Z rameni je slegla,
i ne moreju si znati
da išla je spati,
tak, kak se več razme
onak, Nobl und kek.


Trpimir Burić - Goranski




























- 18:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.09.2015., petak

Gulaš od gljiva






Sastojci: - 800 g miješanih gljiva, 100 g dimljene slanine, 2 glavice
luka, 1 svježa rajčica, 1 zelena paprika, 1 žlica brašna,
2,5 dl vode, 1 dl kiselog vrhnja, 1 žlica kosanog peršina,
sol, papar, 1 žlica crvene paprike

Priprema - Gljive očistimo i izrežemo na ploške. Na kockice
izrezanu slaninu kraće popržimo, dodamo kosani luk, na
kockice izrezanu rajčicu i papriku, gljive i sve pirjamo
skoro do suhoga. Dodamo brašno, pustimo da se malo zarumeni,
dolijemo vodu i kuhamo oko 15 minuta. Zatim dodamo crvenu papriku,
peršin, sol, papar i vrhnje te kuhamo još minutu do dvije. Poslužimo toplo.


- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

< prosinac, 2017  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Prosinac 2017 (1)
Listopad 2017 (1)
Travanj 2016 (1)
Rujan 2015 (1)
Travanj 2015 (1)
Ožujak 2015 (1)
Prosinac 2014 (1)
Studeni 2014 (1)
Rujan 2014 (1)
Lipanj 2014 (1)
Travanj 2014 (1)
Prosinac 2013 (1)
Listopad 2013 (1)
Svibanj 2013 (1)
Ožujak 2013 (1)
Veljača 2013 (1)
Prosinac 2012 (2)
Studeni 2012 (1)
Listopad 2012 (1)
Kolovoz 2012 (1)
Lipanj 2012 (1)
Veljača 2012 (2)
Siječanj 2012 (2)
Prosinac 2011 (2)
Studeni 2011 (1)
Listopad 2011 (2)
Kolovoz 2011 (1)
Svibanj 2011 (3)
Travanj 2011 (3)
Ožujak 2011 (5)
Veljača 2011 (3)
Siječanj 2011 (6)
Prosinac 2010 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi