Eto, stiže nam vrijeme gljiva
Štruca od gljiva i mesa sastojci: - 500 g miješanih gljiva, 300 g mljevenog mesa (svinjetine), 80 g maslaca, 2 žlice kosanog peršina, 1 krumpir, muškatni oraščić, 1 glavica luka, 2 jaja, sol, papar, 1,5 dl mrvica priprema - Gljive očistimo i izrežemo na što tanje listiće. Na 40 g maslaca popržimo kosani luk i peršin, dodamo gljive te pirjamo do suhoga. Krumpir ogulimo i naribamo na tanke rezance. Meso, naribani krumpir, jaja, mrvice, muškatni oraščić i pirjane gljive zamijesimo u tijesto i pustimo 15 minuta stajati. Oblikujemo u limu za pečenje pečenku, posipamo mrvicama, prelijemo rastopljenim maslacem i pečemo u srednje vrućoj pećnici oko 1 sat. Pred kraj pečenja pečenku poprskamo u 2-3 navrata vodom. Serviramo kao glavno jelo. |
< | lipanj, 2014 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv