Hotel Granata

01.06.2014., nedjelja

Eto, stiže nam vrijeme gljiva




Štruca od gljiva i mesa


sastojci: - 500 g miješanih gljiva, 300 g mljevenog mesa
(svinjetine), 80 g maslaca, 2 žlice kosanog peršina, 1
krumpir, muškatni oraščić, 1 glavica luka, 2 jaja, sol,
papar, 1,5 dl mrvica

priprema - Gljive očistimo i izrežemo na što tanje listiće. Na 40 g
maslaca popržimo kosani luk i peršin, dodamo gljive te
pirjamo do suhoga. Krumpir ogulimo i naribamo na
tanke rezance. Meso, naribani krumpir, jaja, mrvice, muškatni oraščić i
pirjane gljive zamijesimo u tijesto i pustimo 15 minuta stajati. Oblikujemo u
limu za pečenje pečenku, posipamo mrvicama, prelijemo rastopljenim
maslacem i pečemo u srednje vrućoj pećnici oko 1 sat. Pred kraj pečenja
pečenku poprskamo u 2-3 navrata vodom. Serviramo kao glavno jelo.

- 19:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

< lipanj, 2014 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Travanj 2020 (1)
Veljača 2020 (1)
Prosinac 2017 (1)
Listopad 2017 (1)
Travanj 2016 (2)
Rujan 2015 (1)
Travanj 2015 (1)
Ožujak 2015 (1)
Prosinac 2014 (1)
Studeni 2014 (1)
Rujan 2014 (1)
Lipanj 2014 (1)
Travanj 2014 (1)
Prosinac 2013 (1)
Listopad 2013 (1)
Svibanj 2013 (1)
Ožujak 2013 (1)
Veljača 2013 (1)
Prosinac 2012 (2)
Studeni 2012 (1)
Listopad 2012 (1)
Kolovoz 2012 (2)
Lipanj 2012 (1)
Veljača 2012 (2)
Siječanj 2012 (3)
Prosinac 2011 (2)
Studeni 2011 (1)
Listopad 2011 (2)
Kolovoz 2011 (1)
Svibanj 2011 (3)
Travanj 2011 (3)
Ožujak 2011 (5)
Veljača 2011 (3)
Siječanj 2011 (6)
Prosinac 2010 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi