Štruca od gljiva i mesa
sastojci: - 500 g miješanih gljiva, 300 g mljevenog mesa
(svinjetine), 80 g maslaca, 2 žlice kosanog peršina, 1
krumpir, muškatni oraščić, 1 glavica luka, 2 jaja, sol,
papar, 1,5 dl mrvica
priprema - Gljive očistimo i izrežemo na što tanje listiće. Na 40 g
maslaca popržimo kosani luk i peršin, dodamo gljive te
pirjamo do suhoga. Krumpir ogulimo i naribamo na
tanke rezance. Meso, naribani krumpir, jaja, mrvice, muškatni oraščić i
pirjane gljive zamijesimo u tijesto i pustimo 15 minuta stajati. Oblikujemo u
limu za pečenje pečenku, posipamo mrvicama, prelijemo rastopljenim
maslacem i pečemo u srednje vrućoj pećnici oko 1 sat. Pred kraj pečenja
pečenku poprskamo u 2-3 navrata vodom. Serviramo kao glavno jelo.
Post je objavljen 01.06.2014. u 19:14 sati.