Rezanci s bukovačama
Priprema bukovača u dva koraka za one koji se boje hodati po šumi
I) - 400 g bukovača, 300 g širokih rezanaca, 1 manja glavica luka, 3 žlice ulja, 2 češnja češnjaka, sol, papar, origano, 1 dl bijelog vina, 30 g maslaca, 150 g svježeg sira, 2 dl vrhnja za kuhanje, 1 žumanjak, list peršina. II) Bukovače narežite na listiće. Luk, češnjak i peršin sitno isjeckajte. Na ugrijanom ulju popržite luk i gljive, dodajte papar i sol. Zalijte bijelim vinom i dinstajte dok gljive ne omekšaju. Dodajte češnjak. Rezance skuhajte u slanoj vodi, pazeći da se ne prekuhaju. Ocjedite ih a u širu tavu dodajte maslac, rezance, svježi sir, vrhnje izmješano s žumanjkom i pripremljene gljive. Posuti peršinom. |
< | listopad, 2011 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv