Priprema bukovača u dva koraka za one koji se boje hodati po šumi
I) - 400 g bukovača, 300 g širokih rezanaca, 1 manja glavica luka,
3 žlice ulja, 2 češnja češnjaka, sol, papar, origano,
1 dl bijelog vina, 30 g maslaca, 150 g svježeg sira,
2 dl vrhnja za kuhanje, 1 žumanjak, list peršina.
II) Bukovače narežite na listiće. Luk, češnjak i peršin sitno
isjeckajte.
Na ugrijanom ulju popržite luk i gljive, dodajte papar i sol.
Zalijte bijelim vinom i dinstajte dok gljive ne omekšaju.
Dodajte češnjak.
Rezance skuhajte u slanoj vodi, pazeći da se ne prekuhaju.
Ocjedite ih a u širu tavu dodajte maslac, rezance, svježi sir,
vrhnje izmješano s žumanjkom i pripremljene gljive.
Posuti peršinom.
Post je objavljen 08.10.2011. u 10:46 sati.