Prvi post napisan

18.09.2004. u 23:26

"Uskoro će tolerancija doći do takvog nivoa da će pametnima zabraniti da razmišljaju, kako se ne bi povrijedili osjećaji glupih.
"M. A. Bulgakov

Bugenvilija

03.12.2004., petak

kako to obicno biva






Pregled gotov. Srecom. Cekakla sam tri sata, za popizditi i jos sam na licu mjesta morala strgati jednu litru carobne srac-tekucine. Dosla sam druga, a otisla zadnja, nakon 23 ljudi, bila sam ne gladna, nego izbezumljena, glavoboljna i na rubu placa. Nisam se davno tak sjebano osjecala. Jebes glupe preglede. Nasli su mi srecom samo nesto sto se zove korozija zeluca, pred cirno stanje, pretpostavljam. Sad dva tjedna pijem neke tabletice, a onda ponovo gastroskopija. Pa nemrem vjerovati, pa to se samo meni moze desiti, da na jebeni gnjusni pregled moram ponovo ici. Umjesto da mi kazu nakon sto me lupe po ledjima, ma ne, vi ste zdravi ko dren, drenak, drenovina i mozete ici kuci i vise nikada ne morate doci. Dragi je dosao po mene jer ja nisam bila pri sebi nakon inekcije za uspavljivanje.
Dosla sam kuci zdrogirana i nakon tusa potrazila utjehu, ne u jelu, kao sto ste pomislili, vec u krevetu i zbudila se nasilno djecjim urlicima sestog stupnja oko tri- pol cetri, gladnaaaaaa, ko zmaj koji je prespavao 300tinjak godina. Ma da, da ne bi slucajno, pa prvo djeca. Bacili smo kasice na brzaka, pritom sam im pjevala da ih animiram da brze pojedu. Bili su gladni jadnicci ko zna kad su i sta zadnje dobili za jesti, sigurno samo flasice, moj dragi ne zna nis drugo napraviti. Blazene flasice. Zakunjali su rekordnom brzinom nakon klope i to bez uspavljivanja. Sto je super jer sam vec bila na izmaku snage, pocelo mi se svindlati i nekakav tlak u glavi me rusio sporadicno. Cudo jedno kako gladan covjek ima super inspiraciju za kuhanje, sve je bilo gotovo za 20 minuta: integralna riza kuhana sa kombu algom, sampinjoni na bugenvilija art, crveni radic sa maslinjakom i govedji snicl isjecen na rezance, pomjesan sa zlicicom senfa, zlicicom sitno nasjeckanog cesnjaka, paprom krupno mljevenim, solju i maslinovim uljem, dobro izmjesan i presipan u vrucu tavu sa kap maslinovog. Zapeci kratko da dobije boju pa okrenuti kao popecak na drugu pa ponovo kratko zapeci. Sjajno, ubila sam se u klopi i sve zalila, ne kamilicom, nego hladnim pivom.


dodatak za eviltwina:
Sampinjone nasjeci na ploske od 2-3 mm, na tavici rastopiti putra jednu zlicu, sampinjone posloziti po tavici pa kad su rumeni s jedne strane okrenuti, posoliti i dodati sitno isjeckani persun list. Servirati uz gore navedeno. Uzivajte ;))


- 20:21 - Komentari (23) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< prosinac, 2004 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Lipanj 2021 (2)
Prosinac 2020 (1)
Kolovoz 2020 (7)
Srpanj 2020 (6)
Lipanj 2020 (18)
Svibanj 2020 (10)
Kolovoz 2014 (1)
Srpanj 2014 (3)
Rujan 2013 (2)
Lipanj 2013 (1)
Svibanj 2013 (1)
Listopad 2012 (1)
Svibanj 2012 (1)
Veljača 2012 (1)
Prosinac 2011 (3)
Listopad 2011 (12)
Srpanj 2011 (1)
Lipanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (2)
Veljača 2011 (1)
Siječanj 2011 (1)
Prosinac 2010 (1)
Listopad 2010 (1)
Rujan 2010 (2)
Srpanj 2010 (1)
Lipanj 2010 (2)
Svibanj 2010 (2)
Travanj 2010 (1)
Ožujak 2010 (3)
Veljača 2010 (5)
Siječanj 2010 (3)
Prosinac 2009 (2)
Studeni 2009 (2)
Listopad 2009 (2)
Rujan 2009 (5)
Kolovoz 2009 (6)
Srpanj 2009 (5)
Lipanj 2009 (5)
Svibanj 2009 (5)
Travanj 2009 (3)
Ožujak 2009 (4)
Veljača 2009 (7)
Siječanj 2009 (7)
Prosinac 2008 (7)
Studeni 2008 (7)
Listopad 2008 (11)
Rujan 2008 (7)
Kolovoz 2008 (1)
Opis bloga
Putešestvije blizanaca i moja
zapažanja kroz životarenje u tuđini.
I poneka fotografija.

Misao dana
Ne radi danas ono
što sutra možeš da odložiš za prekosutra!

Moja stranica:
BugenvilijaFelt

Moji recepti u gostima:
BugenvilijaRecepti

Moja (naša) Kuharica:
"Prva hrvatska LCHF kuharica"

Moja LCHF grupa na
facebook-u - "LCHF recepti za svaki dan"