ponedjeljak, 29.06.2015.

opasni svijet

- revitalizirani post od 12.6.2008.
Gospođa Slavica čita u novinama: "…prevaranti stoje pored autoputa i glume da im je vozilo u kvaru. Kada se netko dobronamjeran i naivan zaustavi, iskoriste priliku da ga opljačkaju…" Njoj je slika savršeno jasna: od početka autoputa, pa sve do mora, duž autoputa stoje jedan do drugoga prevaranti i pljačkaši, guraju se koliko ih je, i mašu automobilima koji prolaze da se zaustave.

Kada netko od ukućana polazi na put, opominje ga da je najbolje da ni ne kreće u takvu opasnost i pije apaurine sve dok se taj ne vrati.

Ni u gradu nije sigurnije. Čita u novinama da su kroz noć na tri mjesta u gradu izgorjeli automobil, po svemu sudeći u mafijaškim obračunima. Veliki naslov na naslovnoj stranici je "GRAD U PLAMENU!", a uz njega je fotografija automobila koji upravo gori. Njezina kuća, hvala Bogu, još nije zahvaćena plamenom, ali joj je jasno da sve drugo gori i ni ne primiče se ulaznim vratima, a ni u ludilu ih ne bi otvorila, da je ne oprlji jara od plamišta s druge strane ulice.

Umjesto da neoprezno i ludo izađe na cestu, gleda televiziju. Na televiziji kažu: "…droga hara među srednjoškolcima!" To je lako predočiti. Njih dvadeset tisuća sakupljeni su na srednjoškolskom igralištu, a droga hara i samo kosi, srednjoškolci padaju poput klasja, sve dok i posljednji nije pokošen.

Ono malo djece što preživi drogu, uglavnom oni iz vrtića, to pada u kandže pedofilima. Pedofili su obično oni iz blizine, poznati, porodični prijatelji, mirni susjedi, na koje se najmanje sumnja. Ali gospođa Slavica ne da se zavarati! Ona zna da su oni na koje se najmanje sumnja - to su pedofili! Što se manje na nekoga sumnja, to je veći pedofil. Recimo taj Sanader, stalno je na televiziji, fin i uglađen, nitko ne sumnja… - on je bez sumnje pedofil! Najgori! Pa onaj Stanković, što vodi "Nedjeljom u 2", dovoljno ga je pogledati da se vidi tko je i što je. Svi ti s televizije, sve pedofili od reda - kako im vjerovati?

Gospođa Slavica se oslanja na životno iskustvo i ne da se zavarati. Lažu! Svijet je mnogo gori i opasniji nego što kažu. Ulicama lutaju čopori bijesnih pasa, psi seru i napadaju prolaznike. Poštari siluju usamljene starice. Iz čistog mira ljudima stižu enormni računi za komunalije i moraju ih platiti, inače idu odmah u zatvor. Gangsteri otimaju djecu i vade im organe. Alergije ne daju živjeti…

Svijet se potpuno promijenio otkada je ona bila mlada. Više ništa nije dobro.





<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker