srijeda, 27.05.2015.

najveći zavodnici - 1

- revitalizirani post od 6.5.2010.

Sredinom 1982. godine stiglo je u redakciju "Starta" pismo iz Doboja koje je izazvalo veliko zanimanje i uzbuđenje muških članova redakcije. Čitatelj M. M. pisao da mu je dojadila glupa štakorska metoda pokušaja i pogrešaka "daš - ne daš", koja nije osiguravala povoljan ishod već uglavnom rezultirala oporim razočaranjima, pa je odlučio svoj pristup ženskom rodu podići na znanstveni nivo.

Umjesto da ode na godišnji odmor baki i djedu u planinu, otisnuo je na šapirogafu šest stotina primjeraka upitnika od šest stranica koji je pretenciozno nazvao "START 82". Oboružan naramkom tih papira pristupio je ama baš svakoj ženskoj koja mu je na ulici, u dućanima, na tržnici, pred srednjom školom, na autobusnim stanicama ili bilo gdje drugdje zapela za oko i predstavljao se da provodi znanstveno istraživanje. Neke s njim uopće nisu htjele razgovarati, neke su odbile odgovoriti na ijedno pitanje, ali neke su pristale.

Na prvoj stranici su se tražili banalni podaci. Spol? Muški ili ženski? (Naravno da nijednom muškarcu nije pristupio.) Dob? 15-20, 20-25, 25-30 i tako dalje, iako nakon nekih godina nije ni pokušavao. Obrazovanje? Osnovno, srednje, visoko… Koje strane jezike govorite? Loše, osrednje, dobro, vrlo dobro? Zanimanje: učenica, radnica, službenica, domaćica… Kako provodite slobodno vrijeme: uz dobru knjigu, gledajući televiziju, baveći se sportom, družeći se s prijateljima…? I tako dalje. Koliko često idete u kino? Bračno stanje: neudata, udata, razvedena, udovica? Pitanje za neudane: imate li simpatiju, da li vas netko želi osvojiti, u sretnoj sam vezi, tražim, dobro mi je ovako… S današnje točke gledišta zanimljivo je da ga nacionalnost uopće nije zanimala.

Na drugoj stranici je prelazio na pravi predmet istraživanja: s koliko ste godina stupili u seksualne odnose? Jesu li prva iskustva bila a) zadovoljavajuća, b) loša, c) idimi-dođimi? Koliko godina je imao vaš prvi partner? Volite li starije, mlađe ili partnere svoje dobi? Jeste li zadovoljni svojim seksualnim životom? Volite li se atraktivno oblaćiti? Nosite li seksi donji veš? Koristite li kontracepciju? Zanimaju li vas porno-filmovi? Provodite li vrijeme u seksualnim maštarijama? ( Nikada, rijetko, često, svakodnevno…) "Koliko puta sedmično osećate potrebu da se tucate-seksate?"

Treća stranica je već bila opaka. "Koji položaj vam najviše odgovara u seksualnom odnosu?" Zahtijevate li dugu predigru? Prakticirate li analni seks? Maštate li o grupnom seksu? Jeste li ikada učestvovali u orgiji? Imate li lezbijskih sklonosti? (Da, ne, možda.) Bi li održavali vezu s više muškaraca istovremeno? (Tu se već toliko zanio da nije ni predvidio pitanje za muškarce bi li održavali istovremene veze s više žena.) Sa svaki pitanjem upitnik je postajao sve sočniji. "Volite li falacirati (pušiti, lizati, sisati) partneru penis? Ližete li partneru kitu pri sexualnom odnosu? Dozvoljavate li partneru da vam ejakulira, (svrši, išprica, prospe, istrese…) spermu u usta? Osećate li pri tom svršavanju u vaša usta neko zadovoljstvo? S koliko ste to do sada partnera radili?" (4% s više od 5 partnera.) Bi li pristali da vas partner snimi kamerom dok se tucate s njim?

Posljednja stranica je bila izravna da izravnija nije mogla biti: bi li pristali na seks s bilo kim u bilo koje doba? Gdje vas se može pronaći? Kada ste slobodni? Koji dani i koje doba dana vam najviše odgovaraju? Imate li svoj stan? Može odmah?

Upitnik je bio popraćen i statistikom rezultata. Od onih četiri stotine koje su počele odgovarati, 50% je odbilo nastaviti nakon prve stranice, 25% je odustalo na drugoj stranici, 12% ga je poslalo u vražju mater nakon nekog pitanja na trećoj stranici, i tako dalje, a njih 29 odgovorile su na sva pitanja. Prijelaz mase u novu kvalitetu - kad su sve razjasnili nije bilo muke dogovoriti se.

Pošiljci su bile priložene i fotografije dvadeset i devet lijepih mladih žena i djevojaka, što aktova, što u seksualnom aktu s muškarcem kojemu se nije vidjelo lice.

Redakcija se podijelila. Jedni su ismijavali očiti diletantizam i nepismenost pitanja na šapirografiranom upitniku, a drugi razastirali onih dvadeset i devet fotografija i ukazivali na ishod istraživanja. Čovjek je potrošio godišnji odmor, ali je završio s virtualnim haremom koji je osiguravao da u svakom trenutku ako poželi ima nekoliko privlačnih ženki na raspoloženju. Tko bi se time mogao pohvaliti?

Svi su bili složni samo u jednome - o tome neće pisati u magazinu, čak ni pristojno odgovoriti čovjeku na pismo. Kada bi pisali o njemu, dali bi mu naknadnu legitimaciju, amenovali njegovu rabotu, priskrbili mu popularnost. Da dobije bilo kakav službeni dopis sa zaglavljem "Starta", kad je već ovoliko uspio s nikakvim zaleđem, tko zna što bi tek s njim izveo? Bilo bi ga od Bihaća do Ploća, od Bosanskog Broda do Neuma! Organizirao bi suradnike i pridobio sektu sljedbenica… Kao Baš-čelik kad mu pomogneš s čašom vode.

Mnogo puta od tada sjetio sam se čovjeka s dvadeset i devet ljepotica koje čekaju da navrati. Moram priznati, ni meni nekoliko takvih ne bi bilo na odmet, a kako sam već čovjek u godinama, i pet-šest bilo bi mi dovoljno.



<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker