Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
kontakt +385 (0)98 28 68 96 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

22.09.2024., nedjelja

Dan 942.

Placenici
Slika: https://t.me/DDGeopolitics/123197

Utorak 17.9.2024. kao 347. dan "Rata u Gazi" ostat će upamćen po do sad ne viđenom napadu Mossada na strukturu Hezbollaha. Pet mjeseci unazad ta organizacija naručila je 5.000 dojavljivača (pejđera) od Tajvanskog proizvođača Gold Apollo Co. Mossad se ranije s fiktivno osnovanom tvrtkom u Mađarskoj ubacio u u proizvodnju naručenih AP924 uređaja, te ih minirao sa otprilike 20 grama eksploziva PETN. Aktivaciju je osobno odobrio Netanjahu, nakon što su dvojica pripadnika Hezbollaha navodno primjetila nešto čudno na uređajima. Prije detonacije podmetnutog eksploziva pejđeri su počeli pijukati zbog čega ih je većina prinjela licu da bi vidjela poruku. Posljedica je preko 4.000 ranjenih, od čega 200 kritično i do sad 32 preminulih. Mnogi poput Iranskog veleposlanika su izgubili oko (ili oba) što je strašan učinak tog terorističkog napada u režiji Izraelske države. Sutra je uslijedio nastavak napada s detoniranjem prijenosnih radio-stanica marke ICOM što je izazvalo smrt 14 i ranjavanje još 450 ljudi.

Placenici
Slike: https://t.me/DDGeopolitics/123253 i https://t.me/DDGeopolitics/123352

Može se reći da je zapovjedna struktura Hezbollaha s izbacivanjem iz stroja 4.500 ljudi ozbiljno uzdrmana uoči napada IDF-a na jug Libanona s najavljenim ciljem stvaranja tampon zone. Napad koji je započeo 19.9. s masovnim bombardiranjem juga Libanona iz zraka. Od tada do danas traje prekogranična razmjena bombi i raketa između IDF-a i Hezbollaha, ali još uvijek bez kopnenih pokreta. Na onoj drugoj, nama nešto bližoj bojišnici, nastavljeni su dosadašnji trendovi. Razmjena bombi, raketa i dronova nastavljena je iz dana u dan. Od značajnijih događaja izdvajam 18.9. pogađanje dronom skladišta MES u Tveru zapadno od Moskve. S obzirom na udaljenost od Ukrajine vjerojatno je bespilotna lansirana iz Latvije ili čak lokalno s teritorija Rusije. Pretpostavlja se da je to skladište kapaciteta 19.000 tona MES-a, dok je Ruska dnevna potrošnja u Ukrajini između 10.000 i 15.000 tona. Zaključno sve što nam je preostalo u skladištima, tamo ne bi potrajalo ni jedan dan.

Placenici
Karta: https://t.me/Slavyangrad/109253

Od kretanja na terenu bilježi se oslobađanje Georgijevke, Ukrajinska i tamošnjeg rudnika, Krutov Jara, Grodovke, dok su Rusi s borbama ušli u Gornjak, Leonidovku i forsiralli rijeku Kaslagač zapadno od Ugledara. Oslobođeni su i novi predjeli u Kursku, ali što je još važnije uništena je cijela kolona UAF-a koja je ubačena u borbu prema selu Vesjoloj. Navodno se radilo o strateškoj pričuvi Kijeva iz sastava 21. brigade opremljenom s Zapadnom tehnikom i koja do sad nije vidjela borbenih djelovanja. Navedeno još jednom dokazuje da nije moguće napredovati bez vlastite zrakoplovne potpore što UAF konstantno zanemaruje i stoga trpi teške gubitke kakve trpi. Na osobnom planu obuke u petak je trebalo odradit panoramu iznad grada, ali navedeno je otkazano zbog otkaza na avionu. Pa sam s upravnikom aerodroma i još jednim bivšim kolegom završio na druženju u jednom pubu na zapadu grada. Dok se WW3 nastavlja...

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.