Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
kontakt +385 (0)98 28 68 96 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

01.09.2024., nedjelja

Dan 921.

Placenici
Slika:https://t.me/intelslava/65721

Oslobađanje NR Donjeck nastavljen je sa selima Orlovka, Memrik, Marinkovka, Kamiševka, Željanoj, Stelmahovka, Sinkovka, Kirovo, Galitsjonovka i Družba. Nakon prolaska Grodovke s borbama su ušli u Mirnograd. Istodobno stigli su do središta Selidova, dok im fali oko 800 metara do centra Toretska. No prava novost je proboj linija oko Ugledara gdje su zauzeta naselja Konstantinovka i Vodjan. Ugledar se do sada pokazao kao neosvojivi Sovjetski grad-utvrda. Smješten na koti u sred ravnice izgrađen od armiranog betona s mnoštvom podzemnih instalacija. Međutim isti oni koji su ga izgradili sad će ga do kraja razoriti uz uporabu vođenih avio-bombi od tri tone. U skladu s proklamiranim ciljevima SVO, koja je u međuvremenu i službeno prebacila brojku od 500.000 poginulih vojnika UAF-a, prema objavljenim osmrtnicama u Ukrajini. Ako na tu brojku pribrojimo preko 40.000 nestalih vojnika, rezultat proteklih 921. dana ratovanja postaje još strašniji.

Placenici
Slika: https://t.me/Slavyangrad/107337

Navedene trendove neće i ne može promjeniti ni jedno "čudesno oružje" koje je kolektivni zapad do sada isporučio Kijevu. Bili su to svojedobno Barjaktari, Patrioti, Abramsi, Leopardi, HIMARS-i, ATACMS-i, Storm Shadowi, pa sve do prikazivanja prvih šest lovaca F-16 na aerodromu Kolomija u regiji Ivano-Frankovsk. Koji su potom Rusi zasuli s raketama dana 26.8. Da bi dva dana nakon toga gradonačelnik Lutska na fejsu objavio pogibiju pukovnika Alekseja Sergejeviča Mesa. Iako je navedenu objavu brzo obrisao, nakon toga se klupko informacija počelo odmotavati uz konačno priznanje gubitka prvog pilota i lovca F-16. Uslijedila je i smjena dotadašnjeg zapovjednika zrakoplovstva čime je izravnu potvrdu dobila teza o njegovom obaranju s paljbom vlastite PZO.

Placenici
Slika: Manga

Na osobnom planu obuke kroz tjedan je odrađena streljana za kratko. Brzom paljbom utrošena su četiri okvira HS9, uz zaključak da navedeno treba što prije ponoviti. Uz to su odrađena i dva letačka dana na letjelištu bivše oznake LDZB. Nakon jedrenja oko LDSS s motornom jedrilicom L-13SE Vivat, vratili smo se jedrilici K7 i trenaži polijetanja s vitlom. U nastavku ovog mjeseca nadamo se odraditi i preobuku na aerozapregu. Nakon čega bi zadnji uvjet za stjecanje dozvole SPL bio samostalni prelet na udaljenosti preko 50 km. No sve u svoje vrijeme. Dok se WW3 nastavlja...

Placenici
Slika: Manga

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.