Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
kontakt +385 (0)98 28 68 96 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

26.08.2024., ponedjeljak

Dan 915. i 325.

U međuvremenu u regiju Kursk su uz ranije spomenute "Ahmatovce" i marince 810. brigade pristigle nove Ruske postrojbe. To su 200. brigada iz Murmanska (Lenjingradska oblast), Donbaška "Divlja divizija" sastavljena od bojni "Arbat", "Sarmat" i "Pjatnaška", 155. brigada Pacifičkih marinaca, 11. i 56. brigada ZDV-a uz 51. padobransku pukovniju. Navedne postrojbe bi uz vlastitu zrakoplovnu premoć trebale u danima koji slijede dovršiti čišćenje zauzetog Ruskog teritorija. Povijesno gledano s ovakvim pristupom ponovljena je Ruska taktika iz Staljingrada, u kojem je Žukov najbolje postrojbe ostavio za kraj. Kad su se već istrošene i iscrpljene Njemačke postrojbe suočile s njima, preokrenut je dotadašnji tijek WW2. Neki analitičari su upad u Kursk već usporedili s Njemačkom operacijom u Ardenima, ustvrdivši kako ni ona neće promijeniti tijek ovog rata.

Placenici
Karta: https://t.me/Slavyangrad/107110

Za to vrijeme nastavljeno je oslobađanje DNR-a sa zauzimanjem naselja Ptičje, Kamiševka, Krutov Jar, Krasni Jar, Kalinovo i stigli do središta Novogrodovke. S borbama su ušli dublje u Toretsk, Karlovku i Marinovku. Noćas se odvio i najavljivani veliki udar na instalacije Kijeva. Lansirano je oko 100-ak Gerana, a nastavilo se s udarima krstarećih i balističkih projektila. U zraku je bilo 11 strateških raketonosaca Tu-95, šest Tu-22 i nepoznat broj MiG-31K koji su lansirali hiperzvučne Kinžale. Ako je suditi po obraćanju Zelenskog bio je to do sada najveći Ruski napad na elektromrežu Ukrajine s 109 dronova i 127 projektila.

Placenici
Karta: https://t.me/DDGeopolitics/120834

Dok će se šteta od noćašnjeg napada utvrđivati još danima, još nije poznat učinak napada IDF-a sa 100-injak aviona na položaje Hezbollaha i njihovog raketnog uzvrata sa cca 320 raketa i nepoznatog broja dronova na vojne ciljeve u Izraealu. Istodobno, svijet nastavlja svoju šutnju unatoč provedbi do sad ne viđenog genocida nad Palestincima u pojasu Gaze. Na osobnom planu izvršen je povratak na kontinent i obilazak baze Romeo-Papa. Gdje nas tek čeka angažman u smislu borbe s uznapredovalim širenjem kupine po parceli. No sve u svoje vrijeme. Do tada WW3 se nastavlja...

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.