Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
kontakt +385 (0)98 28 68 96 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

17.06.2024., ponedjeljak

Dan 845.

Placenici
Slika: https://t.me/Slavyangrad/101151

U skladu s dosadašnjim navadama zapadni mediji nastavljaju prešućivati bitne vijesti. Poput one da Saudijska Arabija neće produljiti 50-godišnji ugovor o prodaji nafte za US-dolare. Istekom tog ugovora 9.6.2024. SAD je izgubio svoju najjaču polugu financijske moći kroz takozvani "petrodolar". Jer što god tko mislio o njima, morao je u svojim državnim rezervama imati njihove dolare za kupnju nafte na tržištu. Kad svi trebaju tvoju valutu za trgovinu s najvažnijim svjetskim energentom, možeš se bahatit koliko god poželiš. Ko što se i G7 nedavno razbahatio s odlukom o isplati Kijevu dodatnih 50 milijardi U$D od blokirane Ruske imovine na zapadu. Rusija je na to obećala odgovoriti s oduzimanjem imovine zapadnih tvrtki. Što će opet najviše naštetiti Europskim tvrtkama. Međutim to će ih dugoročno koštat puno više, jer tko će normalan ulagati svoj kapital u njihove ekonomije, ako ga otimaju tek tako? Takvo vazalno "piljenje grane na kojoj se sjedi" nedavno kažnjavaju Europski birači. Vladajuće stranke u Francuskoj, Njemačkoj, Belgiji itd. pretrpile su teške poraze na izborima za EU parlament. A to je sigurno trend koji će se nastaviti.

Placenici
Karta: https://t.me/intelslava/61913

U noći 13. na 14. lipnja uobičajenom djelovanju bespilotnih Gerana, pridružile su se krstareće rakete H-101 lansirane s Tupoljeva Tu-95 i hiperzvučni Kinžali s MiG-31K. Djelovalo se uglavnom po aerodromu Starokonstantinov i pratećim instalacijama kako je to vidljivo iz priložene karte. S Kinžalom je navodno pogođen i PZO sustav Patriot blizu tog aerodroma. Po prvi put od obaranja, te noći su poletjeli i Tu-22M3, ali izgleda samo na trenažni let bez lansiranja krstarećih raketa. To znači da je napokon zaključena istraga gubitka tog tipa Tupoljeva, koji se dogodio prije skoro dva mjeseca dana 19.4.2024. Znači Tu-22 se vraćaju u pogon čim njihove posade obnove svoju letačku trenažu. Za to vrijeme na terenu se nastavljaju teške borbe za svaku ulicu i zgradu u Časov Jaru i Volčansku, dok se na otvorenom zemljištu borbe vode za svaki rov i šumski pojas na pravcu Ruskog napredovanja. Tako su od prošlog javljanja oslobođeni Karlovka, Nevelskoj, Georgijevka i Zagornoje, dok su se borbe primakle Razdolovki, Maksimiljanovki i Petropavlovki.

Placenici
Slika: Miš

Noćas je također u zraku bila Ruska strateška avijacija, ali još nemamo podataka o ciljevima. Možemo pretpostavit da su cilj noćašnjeg napada bili aerodromi, logistička središta i energetski sektor. Na osobnom planu obuke ovaj vikend su završeni radovi i pripreme za početak jedriličarske obuke koja se planira provesti od sljedećeg vikenda do kraja mjeseca. Jučer su izvršena dva leta na vitlu, nakon čega otkazuje starter vučnog motora. Srećom u aeroklub je u međuvremenu stigao i treći šleperski avion, pa je s njim potom izvršeno šest aerozaprega kako bi svi polaznici obuke napravili informativni let. Za to vrijeme proxy-WW3 se nastavio unatoč onoj neozbiljnoj mirovnoj konferenciji u Švicarskoj na koju nije pozvana Rusija. Jer ako je vjerovat Vučiću i Trumpu, isti bi mogao preći u izravnu fazu od ove jeseni. U čemu na žalost nisu usamljeni. Što bilo da bilo, obuka se nastavlja, kao i taj prokleti WW3...

Placenici
Slika: Manga

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.