Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

25.05.2024., subota

Dan 822. i 232.

Placenici
Slika: https://t.me/DDGeopolitics/111030

U tjednu za nama najznačajnija vijest biva pogibija Iranskog predsjednika Raisija u helikopterskoj nesreći. Prvi snimak s Turskog Barjaktara odmah je pokazao da nema preživjelih. Helikopter Bell 212 se pod punom brzinom zabio u brdo ostavivši karakteristični termalni trag nalik na pogodak granate. Iako je navedeni slučaj odmah pobudio razne teorije, za sada nema dokaza umješanosti Izraela i SAD-a u tu nesreću. Unatoč dvojici iskusnih pilota u činu pukovnika, složeni vremenski uvjeti i let u planinskom području su još jednom uzeli danak. Iran je odradio petodnevnu žalost i sprovode, a unutar 50 dana će imati nove izbore. Na aktivnoj bojišnici WW3 nije bilo značajnijih pomaka. Ruski napredak je nastavljen, ali se ponešto usporio. Oslobođena su naselja Kleščevka, Andrejevka, Novomihajlovka, Berestovoj i Arhangelskoj. Borbe se i dalje vode kroz Časov Jar, Volčansk, Krasnogorovku, Aleksandrovku i Paraskovijevku, dok su se primakle Stelmahovci, Jasnobrodovci i Ivanovci. Ono što je važnije od samog pomaka na terenu je konstantan pritisak Ruskog zrakoplovstva, dronova i topništva koji nanose stalne gubitke UAF-u u dubini njihovog rasporeda. Nema dana bez gubitaka Ukrajinske vojne tehnike i ljudstva, pa se može reći kako se demilitarizacija kao jedan od proklamiranih ciljeva pokrenute vojne operacije i dalje uspješno provodi.

Placenici
Karta: https://t.me/DDGeopolitics/111574

Stoga u svjetlu dosadašnjeg gubitka 603 borbena zrakoplova i 274 helikoptera, posebno "gordo" zvuči vijest o završetku preobuke na F-16 prve četvorice od ukupno 12 Ukrajinskih pilota koliko ih se trenutno obučava u SAD-u. Nakon gubitka 877 letjelica i vjerojatno isto toliko pilota, jedna eskadrila lovaca F-16 neće ništa promjeniti na terenu. Kao što to prethodno nije postigao dolazak US tenkova Abrams, UK Challengera i Njemačkih Leoparda. Zapad s dosadašnjom logistikom Ukrajini na principu "premalo i prekasno" samo produljava agoniju Kijeva i nastavlja potrošnju njihovog ljudstva i vojne tehnike na terenu. Jer taj projekt depopulacije mora prethoditi pljački resursa Ukrajine, koja će uslijediti na konto vraćanja dugova za obranu tom istom zapadu. Dužničko ropstvo ili bolje rečeno kolonizaciju onoga što ostane od Ukrajine, neće moći osporiti narod s prosvjedima na ulicama. Jednostavno jer im uskoro neće više imati tko izaći na te ulice. Kao što ni sada ne izlaze strahujući od otmica vojnih povjerenika zaduženih za konstantan ulov friškog topovskog mesa za slanje na bojišnice. Do kad će sve to Ukrajinski narod trpiti nije poznato?

Placenici
Slika: Manga

Kao što nije poznato do kada će se taj rat nastaviti, zajedno s onim pred obalama južnog Jemena i genocidom u Gazi. Iako je Međunarodni sud za ratne zločine donio hrabru odluku podigavši optužnice protiv Bibija i Gantza, još se ne vidi prestanak IDF-ovih zločina u Gazi. U skladu s navedenim, nama malima ne preostaje ništa do li usvajanja novih znanja i vještina. Pa je nakon skoro 34 godina pauze opet odrađen informativni let na vitlu. U tjednu nakon toga su nastavljeni radovi na Lomijevoj Dimoni i Pobijevoj kući. Prvoj su premontirani glavni kotači zbog izostanka dvije podloške i spojene su joj sajle kočnica sa čime je navedeni TMG stekao uvjete za obnovu plovidbenosti. U Pobijevoj kući je napokon na red došla montaža kuhinje. Sve je izvedeno s nekoliko štafli i OSB ploča, koje su poslužile kao nosiva konstrukcija za nalijevanje armirano-betonske ploče na koju će biti nalijepljene keramičke pločice. Na taj način će kuhinja dobiti skoro neuništivu radnu plohu između sudopera i ploče za kuhanje. Uz to su preuzete kljove vepra koje su u međuvremenu ocijenjene. Navedene su popunjenje parafinom i tako pripremljene za izlaganje na hrastovoj podlošci koja tek treba stići. WW3 se nastavlja...

Placenici
Slika: Manga

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.