Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

01.05.2024., srijeda

Dan 798.

Placenici
Karta: https://t.me/intelslava/58666

Ruska vojska nastavila je svoj napredak po terenu. Od prošlog javljanja zauzeli su naselja Paraskovijevku, Novokalinovu, Keramik. Borbe se vode kroz Krasnogorivku, Netailovo, Časov Jar, dok su se s borbama primakli nadomak Novoaleksandrovci, Novopokrovsku i Harkovskom Pesčanoju. Tu taktiku neki nazivaju "napadi rapirom" pošto nalikuju na ubode tog tankog mača. S tim dubokim prodorima u pozadinu protivnika, presjecaju se vitalne prometnice odnosno opskrba bojišnice. Veći udar po elektroenergetskom sektoru zapadne Ukrajine izveden je u noći 26./27. travnja s lansiranjem devet krstarećih raketa H-101/H-555 s Tupoljeva Tu-95, devet vođenih raketa H-59/H-69 sa Suhoja, četiri hiperzvučna Kh-47M2 “Kinžal” s MiG-31K, osam krstarećih "Kalibar" s plovila u Crnom moru i dva blistička Iskandera-K. Iako bombarderi Tu-22M3 i dalje ne lete, elektromreža Ukrajine je pretrpila nova teška oštećenja s pogocima u termoelektrane Krivi Rog, Burštin i Pridneprovsk.

Placenici
Karta: https://t.me/Slavyangrad/95767

Te iste noći Ukrajinci napadaju s dronovima, pa iako ih Ruska PZO obara čak 68, neki od njih prolaze. Pogađaju rafineriju Slavjansk na Kubanu i aerodrom Kuščevskaja kod Krasnodara pri čemu im uništavaju nekoliko Suhoja. Od tada su razmjene projektila nastavljene dan za danom u nešto slabijem obimu, ali je skoro nemoguće nabrojati sve što su Rusi pogodili od podzemnih spremišta plina, preko skladišta goriva i streljiva, koncentracija tehnike i ljudstva, do zapovjednih središta. Kijev je izveo tri napada s balističkim raketama ATACMS na Krim, od čega je najmasovniji s 12 raketa zabilježen 30. travnja. Učinak po aerodromima Džankoj i Hvardijsk nije poznat, ali se zna da su ATACMS-i bili punjeni s kasetnim streljivom. Nasuprot tome Rusi objavljuju snimak pogađanja još jednog lansera HIMARS/ATACMS-a kod Krasnog Limana s bespilotnim Lancetom i nesvakidašnje prolijetanje jurišnog Su-25 uz izvidnički dron.

Placenici
Snimci: https://t.me/Slavyangrad/95590

Noćas je u Odesi pogođeno zapovjedništvo Ukrajinske operativne grupe "Jug", dok je danas započeo napad i na Arkhangelskoj iz dva pravca - Očertina i Keramika. Od ostalih bojišnica Jemenski Hutisti su imali plodan tjedan pogodivši više brodova, dok IDF nastavlja gomilati tehniku prema Rafahu. Na osobnom planu obuke nastavljeni su radovi na avionima Slepcev Storch i Dimona. Kao rezultat završetka radova uspješno je zapušten motor Dimone koji nije paljen od 2018. godine. "Bubin" VW bokser-motor 2.0 iz 1984. godine upalio je iz prve. Nakon toga je na sajlama podešen da drži 800 okretaja u leru do maksimalnih 3200. Po završetku radova za nekoliko tjedana navedena motorna jedrilica Dimona bit će stavljena na prodaju za cca 38.000€. Danas povodom obljetnice VRO Bljesak, lovački dvojac s Rafalima izvršio je jednosatnu rutu Savom do Vukovara, pa Dunavom i Dravom nazad, dok je jedan Rafal odletio obalom do Dubrovnika. WW3 se nastavlja...

Placenici

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.