Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

21.01.2024., nedjelja

Dan 697. i 107.

Placenici
Slika: https://t.me/Slavyangrad/84952

Ludi tjedan za nama. Krenulo je s navodnim obaranjem dva Ruska "AWACS-a" u noći 14/15. siječnja iznad Azovskog mora. Priče su išle od Ukrajinske PZO do Ruske prijateljske paljbe. Što god bio razlog, Rusi su prikazali rep Il-22M11 (RF-75106) koji je prinudno sletio, ali i dalje nije poznata sudbina A-50 (RF-50601). No, mogu se okladit da su u tome imali prste US/UK. Ko što su za posljedicu njihovih napada po južnom Jemenu, Hutisti na popis ciljeva stavili i Američke brodove koji plove Crvenim morem. Daljnja eskalacija sukoba događa se u noći 15/16. siječnja kad Iranci s balističkim raketama u Erbilu (Irački Kurdistan) pogađaju Izraelsku špijunsku bazu i rezidenciju s njima povezanog tajkuna koji se obogatio na izvozu otete Sirijske nafte. Navodno su gađani i ciljevi pod kontrolom Kurda u Siriji, ali se nije doznalo koje. Zanimljivo te iste noći su i Turci iz dronova gađali plinsko polje Suvedije koje drže Kurdi na sjeveru Sirije. Par sati iza toga netko je bacio četiri bombe na Turske pobunjenike na sjeveru Idliba. Kao finale iz pravca Sredozemlja dolijeće šest krstarećih raketa koje pogađaju Sirijski aerodrom Alepo i stavljaju ga izvan funkcije. Vjerojatno Židovske rakete, po Iranskim ciljevima. Naravno ništa od toga nije bilo u našim dnevnicima.

Placenici
Slika: https://t.me/DDGeopolitics/98780

Uslijedili su Iranski raketni napadi po Pakstanu tj. po terorističkoj grupi Jaish Al-Adl u Balučistanu koje financiraju Izraelci. Nuklearna sila Pakistan koja je članica iste Šangajske organizacije za suradnju uzvraća sa zrakoplovnim napadom na pogranično područje Irana. Nakon međusobnog bombardiranja Balučistanskih pobunjenika stvari se između te dvije zemlje normaliziraju i veleposlanici se vraćaju na posao. Za to vrijeme nitko ne izvještava o zbivanjima u Gazi u kojoj je do sada navodno eliminirano 8.000 boraca Hamasa po cijeni od 12 milijardi €UR, dok je prema nekim prosudbama IDF ostao bez 2.000-4.000 vojnika. Brojku od preko 30.000 mrtvih Palestinskih civila, zapadni mediji već odavno ignoriraju kao i činjenicu da Hamas još pruža otpor u opkoljenim kvartovovima sjevera Gaze.

Placenici
Slika: https://israelpalestine.liveuamap.com/

Pojačalo se i medijsko ignoriranje rata u Ukrajini. Pošto je vlada SAD-a trenutno u tehničkoj blokadi na financijskom planu, EU-vazali moraju uskočiti s financiranjem tog rata. Nakon objave Macrona o slanju dodatnih krstarećih raketa SCALP, 16. siječnja je uslijedio udar na hotel u Harkovu pri čemu gine veći broj Francuskih plaćenika. Za to vrijeme Rusi napreduju na svim linijama. Oslobođena su naselja Krinki, Veseloje, Krohmalne i Bogdanovka uz novi napredak u Avdivci. Što god UKrajinska strana napravila tipa ovog napada s dronovima na St.Petersburg, to neće i ne može promijeniti surovu realnost na terenu. Ukrajina će taj rat izgubiti zajedno s kolektivnim zapadom koji je podržava. Zapad će svoju štetu nadoknaditi s proizvodnjom novog oružja i kolonizacijom onoga što od Ukrajine ostane. Ono što nije izvjesno je kako će završiti ovaj trenutni sraz na Bliskom istoku? Za to vrijeme kod nas su provedene redovne trenažne aktivnosti. Dok se svjetsko ludilo i WW3 nastavljaju...

Placenici

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.