Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

28.11.2023., utorak

Dan 643. i 53.

Sukladno najavi iz prethodnog posta u petak 24.11. je na snagu stupilo četverodnevno primirje u Gazi. Tijekom kojeg je izvršena razmjena zarobljenih civila s obje strane. U prva tri dana Izrael je iz zatvora pustio 117 osoba uglavnom žena i djece. Za to vrijeme Židovski vojnici su u okupiranoj Zapadnoj obali uhapsili novih 116 Palestinaca prema javljanju Al-Jazeere. Hezbollah je pritom obustavio djelovanja, dok Jemenski Hutui nisu. Prvo su u Crvenom moru s helikopterskim desantom zauzeli brod u Izraelskom vlasništvu "Galaxy Leader". Par dana kasnije petorica pokušavaju s pomorskim desantom zauzeti Židovski tanker "Central Park". Nakon što nisu uspjeli u svom naumu, zarobila ih posada razarača USS "Mason". S Jemenske obale zatim polijeću dva projektila prema US razaraču, ali ga promašuju za 10 NM. Međutim navedenu priču je jučer demantirao glasnogovornik Hutu pokreta. Prema zadnjim vijestima primirje u Gazi će biti produljeno do sutra. Nakon toga će se razaranje Gaze i neselektivno ubijanje civila zaisigurno nastaviti. Gdje je broj mrtvih i nestalih već prešao 16.000 ljudi.

Placenici
Slika: https://t.me/Slavyangrad/76050

Za to vrijeme nastavljene su borbene operacije u Ukrajini. Ruska vojska je ostvarila novi uspjeh kod Avdivke s zauzimanjem industrijske zone na istoku grada. Već uobičajena razmjena dronova imala je vrhunac 26.11. pred zoru kada je 75 bespilotinih Gerana-2 napalo Kijev. Slavna UKro-PZO obara čak 71-u bespilotnu plus jedan projektil H-59, pa valjda samo četiri drona pogađaju ciljeve. Zbog sveopće cenzure nije poznat učinak osim da je nestalo struje u središtu Kijeva gdje se nalazi 77 zgrada i 120 institucija. S dolaskom zime u Ukrajinu, napadi na UKro električnu infrastrukturu će se zasigurno nastaviti. Jučerašnja snažna oluja nad Crnim morem zaustavila je borbeno djelovanje i prouzročila štetu na obje strane. Pokidala je mnoge elektro-vodove i ostavila brojne gradove bez struje. General Zima se upravo pojavio na toj bojišnici. Rezultati toga su se navodno već pokazali s povlačenjem dijela UKrajinskih marinaca s lijeve obale Dnjepra, kao i nekih stranih plaćenika kod Kleščevke. Smrzotine su već počele uzimati svoj danak kod vojnika.

Placenici
Slika: https://t.me/DDGeopolitics/93728

Do sad tinjajući sukob na relaciji predsjednik Zelenski i načelnik GS Žaluzni počeo je prelaziti u otvoreno prozivanje. Tako ga je neka dužnosnica iz stranke "Sluga naroda" pozvala na ostavku jer nije predstavio operativni plan za 2024. godinu. Navodno je nGS u svom obraćanju političarima, samo zatražio nastavak novačenja 20.000 vojnika mjesečno. Čime je neizravno priznao mjesečne gubitke UKrajinske vojske. Takvi teški gubici na svim bojišnicama natjerali su UKro-vojsku da na teren prema Kupjansku rasporedi i najnovije US tenkove M1A1 Abrams. Koji će uskoro goriti kao i svih 13.647 oklopnjaka prije njih. U tom svijetlu zapitajmo se koliko dugo bi na toj surovoj bojišnici moglo poživiti naših 70 tenkova M-84 (T-72)? Tenkova koji nisu samo "čelična šaka" HKoV-a, nego su ciljano projektirani za Slavonske ravnice. Kao što se ne zna koliko je "živih" od naših ranije isporučenih 14 helikoptera Mi-8? Ako ćemo za njih 14 uprihodit svega četiri UH-60M, u kojem omjeru ćemo biti kompezirani za tih najboljih 70 tenkova koje imamo? Poučeni s prethodnim iskustvom vjerojatno ne jedan za jedan. Znači razoružavanje Hrvatske se i dalje nastavlja. Dok se WW3 rasplamsava...

Placenici
Slika: https://t.me/Slavyangrad/75812

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.