Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

06.11.2023., ponedjeljak

Dan 31. i 621.

Placenici

Na osobnom planu obuke je sukladno najavi iz prošlog posta izvršen obilazak baze Romeo-Papa. Transport prvi put vršimo s novim vozilom kako bi ispitali njegove performanse po zahtjevnim zavojima i usponima. Najvažnije, crossover može proći kroz dvorište i izaći na cestu strmom pričuvnom rutom kao i glavni transporter. Nakon cjelodnevne inventure, večer provodimo u druženju s lokalcima u obliženjem selu. Osim brzog pregleda dnevno-političkih zbivanja izvršen je uvid u zadnje nabavljeno oružje. Očito zadovoljni s viđenim časte nas s cca 4kg mesa od jutrošnjeg ulova. Tako vam je to na planini. Gore nas nema mnogo, pa se moramo držati skupa ako želimo opstati. Posebice jer nitko ne zna što nam budućnost donosi. Vjerojatno ništa dobrog ako ćemo suditi prema viđenom u Gazi. Grad Gazu su od posljednjeg javljanja IDF-ovci potpuno opkolili i sad se vode borbe za svaku kuću i ulicu. Unatoč medijskoj blokadi tu i tamo procuri pokoji snimak s njihove urbane bojišnice. Iz jednog od njih se može vidjeti kako branitelj postavlja eksploziv pod samozaštitni sustav tenka, odlazi i nakon uništenja sustava "Trofej", Merkavu pogađa iz RPG-a. Navedeno zorno pokazuje da vojno-tehnička premoć nije presudna u srazu s braniteljima koje odlikuje hrabrost i visoki moral.

Placenici
Slika: https://t.me/intelslava/53158

No unatoč prosvjedima diljem svijeta, Izraelsko bombardiranje civila Gaze se i dalje nastavlja. Zadnje brojke govore o 11.000 poginuih i nestalih Palestinaca pod ruševinama Gaze, od čega su oko 5000 djeca. No ono što najviše fascinira je podatak o 88 ubijenih djelatnika UN-a koji nije izazvao nikakvu značajniju reakciju te iste svjetske organizacije. Židovima je očito dozvoljeno što nikome nije. Za to vrijeme bojišnice u Ukrajini ne bilježe veće pomake. Prema izvješćima Rusi postupno napreduju na svim linijama, dok sa stalnim daljinskim udarima u pozadinu slabe logističku opskrbu prve crte. Sve češće se iz redova UAF-a čuje kako se taj rat ipak ne može dobti, te je došlo vrijeme za pregovore. Istodobno gubici UAF-a su na putu prema brojci od ubijenih pola milijuna ljudi. Ipak za sada se još ne vide pomaci u glavama onih koji su zakuhali taj sukob, pa je sasvim izvjesno kako će rat ući i u svoju drugu zimu. Unatoč dobro poznatom povijesnom podatku ili poslovici po kojoj se s Rusima ne ratuje zimi. Prema poslovici koju su na vrlo skup način utvrdili Napoleon i Hitler, kolektivni zapad nanovo srlja u svoju propast na istočnoj bojišnici. Koja će inicirati veliku ekonomsku krizu.

Placenici
Slika: https://t.me/mod_russia_en/10677

Nakon prošlotjedne provedbe vježbi Ruskih nuklearnih snaga i Amerikanci su izvršili lansiranje "Minutemana III" kao svog jedinog operativnog ICBM-a kopnenog baziranja. Raketa čiji razvoj je počeo sredinom '50-ih ušla je u operativnu uporabu davne 1962. godine u svojoj prvoj verziji. Njena treća inačica se nepromjenjena koristi od 1970. godine do danas. Pouzdati se u dizajn star 70, a raketu od 53 godine nije više 100% sigurno, pa se sukladno tome i navedeno lansiranje glavnog Američkog ICBM-a pretvorilo u fjasko. Kratko nakon lansiranja raketa je zbog otkaza daljinski uništena u letu iznad Pacifika. Naravno to su zapadni mediji prešutali, ali su zato dva dana u dnevnicima izvještavali o Ruskom lansiranju ICBM "Bulava" s podmornice "Car Aleksandar III" kao najnovije u klasi "Borei". Koja je nakon lansiranja iz podmorja Bijelog mora uspješno pogodila poligon na Kamčatki. Iz predočenog postaje potpuno jasno tko gdje stoji po tom pitanju. No unatoč tome odlazeća Bajdenova administracija nastavlja i dalje čačkati mečku (i zmaja). WW3 se nastavlja...

Placenici
Slika: https://t.me/mod_russia_en/10675

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.