Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

07.08.2023., ponedjeljak

Dan 530.

Dana 4.8. MORF daje pregled gubitaka UAF-a u posljednja dva mjeseca tj. od početka takozvane pješačke ofenzive prema Krimu. Gubitak od 43.000 vojnika ne obuhvaća ranjene strane plaćenike koji su evakuirani u bolnice u inozemstvo i vojne osobe koje su stradale u pozadini tijekom brojnih udara s dalekometnim oružnim sustavima. Uz to UAF je izgubio preko 4.900 komada razne vojne opreme od čega 26 aviona, 9 helikoptera, 1831 oklopnjak (25 tenkova Leopard 2, 7 AMX-10 i 21 Bradleya) i 747 primjeraka topništva (76 US haubica M777 uz 84 samohodne haubice iz SAD, Francuske i VB). Od početka SVO ukupni gubici UAF-a do sada su 458 aviona, 245 helikoptera, 5.534 bespilotne, 428 sustava PZO, 11.143 tenkova i oklopnjaka, 1.143 VBR-a, 5.778 komada topništva i minobacača, te 12.098 raznih vojnih motornih vozila. Dok se nastavlja tarapana na našem kontinentu, priprema se pozornica i za skoru depopulaciju Afrike. Nadajmo se da toga neće biti pošteđeni ni oni koji sve to kuhaju.

Placenici
Slika: https://t.me/DDGeopolitics/75937

U noći 3.8. s pomorskim dronom napadnuta je Ruska luka Novorusijsk i oštećen vojni desantni brod "Olenegorski Gorniak". Dvije noći kasnije kod Kerčkog mosta dron udara u tanker "Sig" i teško ga oštećuje potapajući mu strojarnicu. Taj tanker je nedavno dostavljao gorivo vojsci u Siriji. Bilo bi zanimljivo doznati s kojih su to brodova tj. platformi Ukrajinci lansirali navedene pomorske dronove s obzirom da ratne mornarice više nemaju. Pokušajte sami izvući zaključak tko onda lansira dronove prema Ruskim brodovima? Od tog popodneva 5.8. Rusi pokreću masovne daljinske udare po području cijele Ukrajine, a koji se nastavljaju kroz noć 6.8. Prema Ukrajinskim izvorima na njih je poletjelo 70 sustava (27 Gerana, 20 Kalibara, 20 H-101/555 i 3 Kinžala, dok ih Ruski izvori navode 84 što uključuje i djelovanje s Iskanderima koje Kijev ne navodi. Pritom je razarana ZB Starokonstantinov, željeznička čvorišta, skladišta streljiva i brojna industrijska postrojenja u kojima Kijev skriva vojnu tehniku.

Placenici
Slika: https://t.me/Slavyangrad/58109

Kijev te iste noći pokušava napad s dronovima na Moskvu, ali ni jedan ne uspijeva proći Rusku PZO. Naravno po običaju Rusi javnosti prikazuju ostatke oborenih letjelica. Sutra 6.8. tijekom dana UAF s najmanje šest taktičkih bombardera Su-24 lansiraju čak 12 SS-krstarećih Francuske inačice SCAPL-EG (Systeme de Croisiere Autonome a Longue Portée – Emploi Général) prema mostu koji povezuje Hersonsku oblast s Krimom. Ruska PZO obara čak devet tih dalekometnih krstarećih projektila, dok tri uspijevaju proći, te pogoditi most Čongar i tamošnji plinovod. Guverner Hersona Saldo izjavljuje da most nema nikakvu vojnu važnost, te da su popravci već u tijeku. Na osobnom planu obuke ovaj vikend smo odpauzirali. Subotu zbog obilne kiše koja se ispadala u Dalmaciji, a nedjelju zbog državnog vrha koji nazoči Sinjskoj Alci. Jer kad su oni tamo sportski aerodrom Sinj se zatvara. Da ne bi neki lik iz Al'Qaide nedajbože oteo avion i s njim se obrušio na VIP ložu na trkalištu. Pa je njihove sigurnosti radi LDSS tijekom Alke zatvoren za letenje. Iako tamo i danas lete ljudi koji su prvi poletjeli u obranu Domovine. WW3 se nastavlja...

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.