Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

18.04.2023., utorak

Dan 418.

Placenici

U posljednjih tjedan na obiteljskom planu imamo intenzivnu izmjenu događaja. Krađu sjedala na Xeninoj novoj Ponici, a zatim povratak istog kao posljedice video nadzora, podsjeća nas na krhkost društvenog uređenja koje nas okružuje. Kao i značaja prebacivanja u bazu Romeo-Papa u slučaju navedenog sloma. Nakon lanjske odluke o obustavi popravljanja 20-godina starog prometala, zimu "preživljavamo" s jednim vozilom osluškujući pritom kretanja na svjetskim (ekonomskim) bojišnicama. Pad proizvodnje i dugotrajno čekanje na isporuke plaćenih automobila, napumpali su cijene polovnih vozila na tržištu. Ubacivanje novca u sukob u Ukrajini doveo je do inflacije i gubitaka vrijednosti €urozone. Stoga novce odlučujemo uložiti u povećanje obiteljskih transportnih kapaciteta s kupovinom novog automobila. Samo pet dana nakon kapariranja i potpisa ugovora, isto vozilo poskupljuje čak 1000 € kao izravne posljedice slabljenja €ura u odnosu na Juan. Imamo dobar tajming.

Placenici

Dan kasnije Mališa nam slavi 13. rođendan s prijateljima u karting areni, te pobjeđuje u utrci. Sve je to dio obuke. Nakon toga imamo kumove na večeri. Nedjelja je odmor, a već ponedjeljak su građevinski radovi na Baniji. Nastavljamo postavljanje greda, izolacije i OSB-ploča na podu kata kuće. Predvečer izlazimo na čeke. Dok mrak pada, kiša dosadno rominja,a izmaglica se podiže nad njivama. Čuje se klokoldakanje fazana i zavijanje čagljeva uokolo. No nema pokreta na njivama. Povremeno palim digitalnu optiku s IC osvijetljenjem i pregledavam područje oko razbacanog kukuruza. U 22h na drugoj čeki pali se svjetlo i uskoro traktor. Vraćamo se nazad neobavljena posla. Kaže Pobi da mi je oko 09:20 na bočnu njivu izašla krmača s dva mlada, a malo kasnije za njima je izašao i vepar. Tu stranu uopće nisam nadzirao očekujući ih oko razbacanog kukuruza. Više sreće sljedeći put. Ujutro ćemo nastaviti radove oko postavljanja vune i OSB ploča na katu kuće.

Placenici

Od zadnjeg javljanja nije bilo značajnijih pokreta na Ukrajinskim bojišnicama zbog sada već dobro znane rasputice. S obzirom na kiše koje natapaju ravnicu neće ih tako skoro ni biti. No zato ne nedostaje zbivanja poput uhićenja Jacka Teixeire 21-godišnjeg pripadnika Zrakoplovstva nacionalne garde Masačusetsa, koji je objavljivao povjerljive obavještajne podatke o ratu u Ukrajini. Puno važnije pitanje je tko je tom piliću učinio dostupnim navedene informacije? Namjera sa ciljem objave dezinformacija ili zaista nesposobnost sustava? Zatim izbija oružani sukob u Sudanu između paravojne skupine "Snage za brzo djelovanje" i regularne vojske. Niti 48-sati prije toga predstavnici SAD-a, VB i Norveške sastaju se s vodstvom SBD-a. Očito motiv je najava uspostave Ruske pomorsko-logističke baze u Port Sudanu. Za to vrijeme Francusku i dalje tresu prosvjedi, Njemačka je ugasila nuklearne reaktore, na Japanskog premijera je pokušan atentat, dok je Sjeverna Koreja lansirala Hwasong-18 na kruto gorivo. I dok mnoštvo takvih nebitnih događaja plebsu odvlači pažnju, nastavlja se pripremati pozornica i za veliki sraz na Pacifiku. WW3 se nastavlja...

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.