Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

04.04.2023., utorak

Dan 404.

Dana 29.3. ministar obrane Banožić u Odesi posjećuje Ukrajinskog kolegu Reznikova. Glavna tema je doprema 14 već umirovljenih helikoptera HRZ-a inačica Mi-8T i MTV-1 uz novu isporuku minsko-eksplozivnih sredstava (MES). Taj dan se ne zna što ide u kompezaciju. Slovenci su za svoje tenkove T-55S od Njemaca dobili kamione. Slovaci će za svoje lovce MiG-29 i PZO sustave 2K12 Kub od EU dobiti 250 milijuna U$D, plus od Amera 12 helikoptera AH-1Z i 500 raketa AGM-114 Hellfire. Česima za donirane Mi-24 stiže šest borbenih helikoptera AH-1Z i dva višenamjenska UH-1Y. Naredni dan doznajemo kako se s dosadašnjim obilatim hr-donacijama kod Amera "zaradilo" 140 milijuna U$D bonusa. Koje će po svemu sudeći prebiti za nabavu još četiri helikoptera UH-60 Blackhawk.

Placenici

Po meni preskupog i kompliciranog stroja za održavanje. Gubimo 14 radnih konja u koji stane po 24 vojnika, a za njih dobijamo četiri paradna lipicanera koji jedva prevezu 10 ljudi. Nije isto prebaciti u jednom naletu 334 vojnika (bojnu) ili samo njih 40 (vod). Po meni ogroman je to gubitak dosadašnjih operativnih sposobnosti OSRH. Plus zadnja četiri planirana UH-60 ćemo (opet) masno preplatiti. Na žalost to su stvari na koje ne možemo utjecati. No zato možemo utjecati na vlastitu obuku i trenažu. Zato nakon zimske dvomjesečne letačke pauze odrađujem 12 školskih krugova na LDOC. Oproštaj je to sa Silom 450C i AK Osijek za sad. Nastavak letenja planiram na nešto bližoj lokaciji na avionu s repnim kotačem koji se upravo presvlači s novim platnom. Nakon ranijih neuspjeha u provedbi preobuke na Piper PA-18 Supercub i Bellanca 8GCBC Scout nadam se uspješnijoj realizaciji ovog plana. Što kao i obično najbolje opisuje narodna mudrost "Čovjek snuje, Bog određuje."

Placenici

Za to vrijeme na istočnoj bojišnici krajem dana 2.4. Wagnerovci zauzimaju administrativnu zgradu u samom središtu Bahmuta, kojeg se opet može nazivati Artemovsk. Prigožin na zgradu podiže zastavu u spomen na taj dan ubijenog vojnog blogera Tatarskog (pravog imena Max Fomin) u terorističkom napadu u St.Petersburgu. Taj dan i zemlje OPEC-a na zahtjev Rusije odlučuju smanjiti proizvodnju nafte, što će posljedično značiti veće cijene nafte, kao i veće prihode u njihve proračune. Sve više svjetskih država je počelo odbijati poslušnost Americi. Na žalost njihovi EU-vazali ih još uvijek slijepo prate u vlastitu propast. Svijet je definitivno započeo preobrazbu iz unipolarnog u multipolarni nakon 33 godine US-bahatluka i samovolje. Pritom se nastavlja i opasni ples na samom rubu izravnog WW3...

Placenici
Karta: https://t.me/Slavyangrad/40180

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.