Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

06.03.2023., ponedjeljak

Dan 375.

Prilikom predzadnje posjete streljani s domaćom poluatomatskom puškom rađenoj po Sovjetskoj licenci za SKS posao nije do kraja napravljen. Problem je u prekratkom 30-minutnom terminu koji imaju lovci za upucavanje optičkih ciljnika. Ubuduće ćemo taj problem riješiti preko Streljačkog saveza. Dok se to ne odkotrlja, ovaj termin je opet odrađen na iskaznicu HLS-a. Naravno tih 30 minuta je opet bilo malo, ali ovaj put djelatnici streljane nisu gledali u minutu. Pa je zahvaljujući tome i stalku nanovo upucan takozvani "crvena-točka" ciljnik na PAP-ovci. Korišteno je streljivo proizvedeno 1993. u tvornici kodne oznake 323, ali koje je zbog lošeg skladištenja nekako došlo u kontakt s vodom. Tada za razliku od ex-Yu streljiva u mesinganim, sve ex-SSSR pa i ovo Rumunjsko streljivo u čeličnim čahurama jako korodira. Međutim unatoč užasnom vanjskom izgledu, ono što je odradilo (uz 11 zatajenja) ipak je lijepo držalo grupu na 100m. Sve cijevi su sad spremne za izlazak u lovište.

Placenici

Za to vrijeme šef Wagnera Prigožin je 3.3. objavio "praktično" opkoljavanje Bahmuta. UAF se od tad izvlači iz grada pješke preko blatnih polja. Pet dana uoči obljetnice napada na Zagreb, Kijev je opet s Tu-141 Striž pokušao napasti Krim. Srećom Ruska PZO ne spava ni u 4 ujutro i stvar je oborena. Krater s mjesta pada otkriva nam koliko smo sreće imali tog 10.3.2022. kad je bomba u "našem" Strižu zatajila. U znak zahvalnosti Kijevu, Vlada RH od tada Ukrajini šalje; kalaše, streljivo, minobacače, topove, granate, helikoptere, a uskoro će vjerojatno i tenkove.
U međuvremenu Afriku su napustili naši Plaćenici Xena i Miš. Dok čekamo njihove izvještaje, prenosimo vam jednu sliku jahanja na devama. Istodobno WW3 se nastavlja...

Placenici
Slika: Xena

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.