Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
kontakt +385 (0)98 28 68 96 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

17.01.2023., utorak

Dan 327.

Streljane su napokon otvorile svoja vrata, pa je nastavljeno tamo gdje se stalo lani. To je upucavanje digitalne dnevno-noćne optike na streljivo SB SPCE. Međutim rezultati tijekom rada sa stalka opet nemaju nikakve logike. Prva dva metka sjedaju u crno, a zatim ih razbacuje gore i dolje, pa lijevo od središta mete. Nema druge nego u servis za optike na konzultacije. Djelatnici kažu možemo testirat optiku s naše puške, ali 99% su sigurni da nije do nje. Kažu da to "bulk" streljivo u paketima po 50 komada nije kvalitetno. Već su im se žalili neki lovci na njega. Stoga je jedina logična odluka povratak na ranije korišteno streljivo SB HPC. Nastavak po tom pitanju slijedi.

Placenici

Dana 12.1. Rusi javljaju obaranje jednog lovca-bombardera MiG-27. To ne bi bilo čudno da avione tog tipa Ukrajina ranije nije povukla iz uporabe. Činjenica da ga opet koriste dokaz je problema u kojem se Ukrajinsko zrakoplovstvo nalazi. U svjetlu toga treba promatrati i najavu davanja 14 HRZ-ovih transportnih helikoptera Mi-8MTV-1 i Mi-8T. Ti "pegazi" koji su nam puno pružili tijekom i nakon DR-a otići će uskoro na klanje tamo negdje iza Karpata. Kao uspomena na njih ostat će nam samo slike i sjećanja. Kako i kad će se to otkotrljati još nije poznato, ali vjerojatno će ih preuzeti Ameri "pod račun" za osam Blackhawka koliko ih još MORH planira nabaviti. A za njih 14 dobit ćemo možda dva UH-60M. Jasno je tko će u tom biznisu profitirati.

Placenici

Dana 14.1. uslijedio je prvi ovogodišnji udar s krstarećim projektilima po strateškoj infrastrukturi Ukrajine od Lavova preko Odese do Zaporožja. Lansirano je preko 80 raketa, ali o gađanim ciljevima nema podataka budući Kijev provodi sve veću cenzuru. No na temelju ranijih iskustava vjerojatno je gađan elektroenergetski sektor, zapovjedna mjesta i središta veze, remontni i logistički kapaciteti, te koncentracije tehnike i ljudstva. Rusko napredovanje nakon zauzimanja Soledara nastavljeno je prema zapadu sa ciljem presjecanja cestovne komunikacija Bahmuta sa Siverskim. Od tad su zapadno od Soledara prošli rudnik br.7 i ušli u naselje Krasnaja Gora. Navodno je uz velike Ukrajinske gubitke danas zauzeta i Kliščevka na jugu Bahmuta. Nju su branile Ukrajinske brigade Azov i 53. mbr, Čečeni iz frakcije Dudajev, plus zapadni plaćenici iz grupe ADAM. Čeka se dodatna potvrda.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.