Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

23.12.2022., petak

Dan 303.

Unatoč ranijem planu dovršetka upucavanja lovačkog karabina to se nije moglo izvesti ovaj tjedan. Streljane za dugo i kratko su zatvorile do sredine siječnja. Nema ni letenja do daljnjeg. Lučko je stalno zatvoreno zbog meke zemlje, dok je letenje u Varaždinu preskupo. U Osijek nema smisla ići za manje od tri povoljna dana za letnje. Airsoft nam umire godinama unazad, pa su tako sve obuke zaustavljene do daljnjeg. Uostalom ušli smo u najhladniji dio godine koji na sjevernoj hemisferi obilježava najniži položaj Sunca na obzoru. Sunce u tu poziciju dolazi 22.12. gdje boravi tri dana, nakon čega se od 25.12. ponovno počinje uzdizati po nebu. To prividno nebesko kretanje Sunca kao izvora sveg života, Zemaljske religije slave od pamtivijeka do danas. Nove su ga inkorporirale kroz rođenje malog Boga (Božića) uz obiteljska druženja oko ognjišta i obilne trpeze. Stvarajući tako zalihe za nadolazeću zimu.

Placenici
Slika: https://2012-transformacijasvijesti.com/kolumne-blogera-nova-vizija/vidjeti-jasno-djed-mraz-ne-postoji

Zime koja će u Novoj 2023. godini biti posebno izazovna u svjetlu energetske krize u kojoj se našla Europa stješnjena između velikih igrača SAD-a i Rusije. Kako to biva u svim vazalskim odnosima, tako i u ovom SAD gleda samo sebe i svoje interese. EU bi trebala biti pametnija, ali na žalost nije izvukla pouke iz 1. i 2. svjetskog rata. Pa već 303. dan nastavlja upumpavati novac i naoružanje u taj sukob u Ukrajini. Sa čime tone u sve veći dug i inflaciju, istodobno prazneći svoja vojna skladišta. Koja će morati opet popunjavati, zbog čega će najviše profitirati upravo vojno-industrijski sektor SAD-a kao najveći proizvođač u lancu Nejto opskrbe. Po tom istom modelu SAD se već dva puta podigao iz velikih ekonomskih kriza 1907. i 1929. godine, a sad će izgleda i po treći put. Samo ekonomska kriza se do tada još mora rasplamsati.

Placenici
Slika: https://www.youtube.com/watch?v=0r4Yr2ZnRfk

Jer sve ovo za sada je još zagrijavanje pred pravu ekonomsku krizu, izazvanu tiskanjem novaca tijekom "pandemije" SARS-COV-19. Zbog obustave većine proizvodnje tijekom tadašnjeg "lockdown-a" novac se nije stvarao u većini ljudskih djelanosti, pa su ga države i banke jednostano nadomjestile s tiskanjem potrebitih količina novaca. Naravno takvo tiskanje bez pokrića izaziva gubitak vrijednosti novca tj. inflaciju kojoj danas svjedočimo diljem zapadne hemisfere. Pošto farmaceutska mašinerija za vrijeme te isprogramirane "pandemije" očito nije zaradila dovoljno kapitala, nakon farmaceutske se morala zakotrljati i druga najprofitabilnija industrija na planeti - vojna. Upravo zbog nje je i pokrenut rat u Ukrajini koji se već 303. dan vodi kao Treći svjetski (proxy) rat. Proxy znači da se za sada vodi preko posrednika, ali to se za čas može promjeniti. Nadajmo se samo da neće još neko vrijeme...

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.