Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

14.04.2022., četvrtak

Nastavak iščekivanja...


Placenici

Tijekom protekle noći 49. dana operacije "Z" posada je napustila raketnu krstaricu "Moskva" na nekih 100km ispred Odese. Prema Kremlju razlog je požar na brodu, dok Kijev navodi kako su je pogodili sa dvije protubrodske rakete "Neptun". Pojavile su se i spekulacije po kojima je pogođena sa američkim "Harpunom" kao osvetu za ulov US-vojnih kadrova u Mariupolju (spominje se i general). Što god bilo u pozadini, stvar se neupitno usložnjava. Za to vrijeme zapad se priprema Ukrajini dostaviti novu pomoć u vojnoj tehnici, a koju je Moskva više puta proglasila legitimnim ciljem. Uskoro ćemo doznati kako će to izgledati u praksi odnosno obavještajne kapacitete Rusije. Nastavlja se gomilanje tehnike dok se čeka sušenje zemlje za provedbu drugog dijela operacije.

Placenici

Za to vrijeme mi mali nastavljamo raditi na sebi i graditi stradalu Banovinu. Nakon krovišta na red je došla montaža stropa prizemlja tj. poda na katu kuće. U dva dana brušenja (hoblanja), pilanja, podizanja i šarafljenja dasaka završen je pod potkrovlja u kojem će se nalaziti spavaće sobe i kupatilo. Večer između radova iskorištena je za odlazak na čeke. Dva sata od zalaska na polju se pojavljuje srna, a odmah za njom krdo od čak sedam krmača. Iako zakon dozvoljava njihov odstrel, lovačka etika kaže ne ubijanju bređih ženki. Pa više od sat vremena gledamo njihovo bezbrižno ludiranje po njivama. Ovaj put imamo foto-safari.

Placenici

Zbog zaraze kovidom i izolacije u jednom aeroklubu je letenje odgođeno do daljnjeg. Zanimljivo zarazile su se više puta cijepljene osobe. U drugom aeroklubu letenja neće biti za Uskrs. Ukidanje kovid potvrda popunilo je sve termine u streljani za dugo. Pa nam je kao jedini trening ostala streljana za kratko. Pobi i ja odrađujemo pedesetak komada svako sa svoje linije i to je to za sada. Cijene streljivu vrtoglavo rastu, a počela se osjećati i nestašica. Kažu bit će sve gore po tom pitanju...

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.