Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

30.03.2022., srijeda

Napokon pregovori


Nakon prošlotjednog izleta do porušene Banovine, vraćamo se aktivnoj bojišnici u sigurnosnom prstenu mainland-a. Točno na 34. dan "Operacije Z", 29.3. na pregovorima u Istambulu postignut je prvi pomak. Ukrajina ponovno prihvaća vojnu neutralnost na koju se obvezala izlaskom iz SSSR-a, a Ruska vojska zauzvrat prekida bojna djelovanja na podružju Kijeva i Černihiva. Nadajmo se da je to korak prema završetku te potpuno nepotrebne eskalacije prouzročene neprovedbom sporazuma "Minsk 2" od strane Kijeva. Razloge tom popuštanju treba tražiti prvenstveno u otapanju snijega koje zemlju pretvara u blatne klopke za vojnu tehniku. Drugi razlog je što je Rusija do sada postigla glavni cilj operacije, a to je demilitarizacija Ukrajine. Ako je vjerovati podacima MORF-a uništili su im 256% radara i 122% raketnih sustava PZO (jer ih zapad nastavio upumpavati u sukob), 77% borbenih aviona, 66% oklopne tehnike i 50% helikoptera. Bez tih oružnih sustava ni jedna vojska svijeta, pa ni Ukrajinska ne može pokrenuti i voditi napadajne operacije.

Placenici

S druge strane iako zapadna propaganda tijekom cijelog trajanja operacije sugerira kako su Rusi naišli na velike gubitke i snažan otpor Ukrajinaca, brojke govore drugačije. Naime svi koji poznaju osnove vojnih znanosti, znaju da omjer broja vojnika mora biti 3:1 u korist napadača. Nasuprot tom "vojnom zakonu" Rusi u operaciju kreću sa manjim dijelom od 190.000 raspoređenih vojnika (prema zapadnim izvorima), na 260.000 pripadnika Ukrajinskih vojnih formacija. Već iz toga je vidljivo da Rusija kao cilj nije imala teritorijalno osvajanje Ukrajine, već provedbu uništenja njenih vojnih sposobnosti. Prema mojim spoznajama Rusija je u borbe do sada uključila oko 100.000 vojnika, dok je Ukrajina u međuvremenu mobilizirala duplo veće snage od onih koje je imala prije napada. No unatoč tome, Rusi su im zauzeli ogromne prostore koji su usporedivi sa površinom Velike Britanije. Kad smo se već njih dotakli, ovo je njihovo viđenje trenutne situacije na terenu.

Placenici

Za to vrijeme kod nas se nastavlja stagnacija airsoft aktivnosti. No zato zrakoplovne operacije pojačavaju tempo. Ako danas odletim planirano, mjesec ću završiti sa 170% od potrebnog mjesečnog naleta. Ako ne i dalje sam na visokih 137,5%. Ako zadržim taj tempo do kraja svibnja tj. punu godinu dana od povratka letenju trebao bi završiti i obuku zbog koje je sve i započeto.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.