Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

19.03.2022., subota

Ko preživi, pričat će...

Ruska vojna operacija u Ukrajini ušla je u 4. tjedan. U međuvremenu, 10.3. u 23:01 i Zagreb je osjetio dašak tamošnjeg sukoba. Preletivši tisuće kilometara preko Rumunjske i Mađarske u glavni grad treće po redu Nejto članice se, ostavši bez goriva sa 1.300 metara visine obrušio Tupoljev Tu-141. Promašio je 1.paviljon Studoma "Sava" za svega 50-ak metara i zabio se skoro vertikalno u meku zemlju između ceste i parkinga. Nevjerojatna sreća s obzirom da je umjesto opreme za snimanje ta 6-tonska letjelica u sebi nosila bombu od cca 150kg. Cilj su mu vjerojatno bile Ruske vojne instalacije na Krimu, gdje mu je Rusko elektoronsko djelovanje "spržilo" elektroniku. Nakon toga je "ispranog mozga", ta Sovjetska bespilotna iz 80-ih samo nastavila let i dokazala svu nesposobnost "Nejto kišobrana".

Placenici

Za to vrijeme medijsko-propagandi rat se nastavio nesmiljenom žestinom, ali neke Ruske stranice su opet vratile online. Tako zahvaljujući "Southfrontu" doznajemo, kako su noćas doživili borbenu premijeru hiperzvučni projektili "Kinžal", koji se lansiraju sa MiG-31, uništivši podzemna skladišta ZUbS kod Ivano-Frankovska. Napredovanje Ruskih kopnenih snaga se ponešto usporilo, ali ne iz razloga koje zapadni mediji navode. Operacija je trenutno u sljedećoj fazi djelovanja, koja nema potrebe za daljnjim razvlačenjem kopnenih snaga. Za sada dostignute pozicije se ojačavaju i sa njih djeluje po potrebi. Sa tim tempom operacija se može razvući u nedogled.

Placenici

Što se osobne obuke tiče, airsoft aktivnosti i dalje stagniraju, pa se nastavilo brušenje streljačkih i letačkih vještina. Sutra konačno započinje nova faza obuke na avionu-šleperu, kakvog imaju i u mojem matičnom aeroklubu. Plan je na tom aerodromu na krajnjem sjeveru države, do kraja svibnja završiti tu obuku. Tako ću konačno moći pripomoći svom starom nastavniku letenja, koji mi je prije 32 godine prenio znanje upravljanja letećim napravama. Što sam tada dobio, red je sada prenijeti na mlađe naraštaje. Jer naše postojanje se u konačnici samo na to i svodi. Naš opstanak u potpunosti ovisi o prijenosu znanja i vještina na nove generacije. Jer samo oni koji prežive neizvjesnu budućnost, moći će nastaviti pričati našu priču...

Placenici

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.