Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

Hrvatska Unija Airsofta

vijesti iz svijeta 

vijesti iz Sirije 


Plaćeničke podružnice:

Plaćenici - Zagreb 
10 - Dedo +385 (0)955342 508 
e-mail 

Plaćenici - Pelješac 
20 - Doktor +385 (0)98 180 4327 
e-mail 

Plaćenici - Split/Kaštela 
21 - St.Zulu +385 (0)91 7937 635 
e-mail 

Plaćenici - Osijek 
31 - Seki +385 (0)91 535 4353 
e-mail 

Plaćenici - Županja/Cerna
32 - Den +385 (0)95 557 2620
e-mail

Plaćenici - Nova Gradiška
35 - Sole +385 (0)97 7444 330
e-mail

Plaćenici - Bjelovar 
43 - Prle +385 (0)95 9151 231 
e-mail 

Plaćenici - Odra 
44 - Pore +385 (0)91 792 0271 
e-mail 

Plaćenici - Karlovac 
47 - Rafo +385 (0)99-830 7560 
e-mail 

Plaćenici - Zagorje 
49 - Vatreni +385 (0)98 605 556 
e-mail 

Plaćenici - Rijeka/Delnice 
51 - Pešut +385 (0)98 9231 870 
e-mail 

Hайманці - Ukrajina 
380 - Max +380(0)xx-yyyzzzz 
e-mail 

Plačeniki - Slovenia 
386 - Šmuky +385(0)91-1926822 
e-mail 

Plaćenici - BiH 
387 - Sasovac +387(0)xx-yyyzzz 
e-mail 

Platenici - Makedonija 
389 - Kiki +389(0)xx-yyyzzz 
e-mail 

Mercenaries - Österreich 
0043 - Fabo +43 664-1986049 
e-mail 

Söldner - Deutschland 
0049 - Lugi +49 xx-yyyzzzz 
e-mail 

Mercenaries - Ireland 
353 - Borg +353-(0)xx-yyyzzz 
e-mail 

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

26.03.2017., nedjelja

Brade vs. ostali


Plaćenici

Uz puno pretumbacija i odustajanja na kraju nam ovu nedjelju trening odrađuje svega šestorka Plaćenika. Mrljavo jutro tjera nas u dobro poznati podzemni svijet urbane betonske bojišnice. Zbog pomicanja sata pola ekipe nam kasni u dolasku pola sata, ali sve je to u granicama prihvatljivosti. Dijelimo se i brze borbe na ispadanje mogu početi. Prve dvije dobija bradatija strana, a zatim gubimo tri u nizu. Šestu borbu konačno izjednačujemo. I taman kad treba odraditi majstoricu najveći Nejto fan, koji je jedini igrao sa imperijalističkom M4, mora na ručak. Naravno sve je to dio podlog imperijalističkog plana za podrivanje anarho tekovina Plaćeništva. Al' nek to ide njemu na dušu... ;)

Plaćenici

Bradatija strana koja ima neznatnu prednost u obliku red-dota i ručne baterijske lampe, svog ranjenog suborca Kikija prebacuje oslabljenoj neprijateljskoj strani. No Kiki se kao stari boksač na to ne ljuti, pošto zna da su ozljede sastavni dio svakog borilačkog sporta. Rezultat ovih borbi je na kraju opet izjednačen tj. 2:2. Razlog tome je bilo osvjetljenje i raspored prepreka koje su bile u prednosti prilikom kretanja sa zapadne strane terena. Naime svaki put je pobijedila ekipa koja je krenula sa te strane. Nakon toga zaključujemo kako bi to bilo to, raspremamo se i izlazimo u suncem okupan dan. Analiziramo sve još jednom dok odrađujemo pivu-dvije na klupicama u parku. Već za sljedeći trening se vade zelene nijanse odora.

19.03.2017., nedjelja

Kumovi vs. ostali


Ovu nedjelju odrađujemo svojevrsnu reprizu prošle, kako po pitanju šume tako i po pitanju scenarija. Jedina razlika je bio novi smjer kretanja kroz šumu. Umjesto smjera zapad-istok, ovaj put odrađujemo smjer jug-sjever i kao da smo u sasvim drugoj šumi. Prvu borbu šaljemo petorku u obranu, dok šestorka napada. Iako je bilo za očekivati zasjedu u gušćem dijelu šume, oni je postavljaju u koritu potoka po sredini relativno ćelavog dijela terena. Iako su relativno nepovezano djelovali, prvu borbu dobijaju jer su bolje gađali, pa smo imali dvojicu, a zatim i trojicu "mrtvih mrtvih" tj. ljudi koji su potrošili sva tri života i koji ne mogu nastaviti borbu.

Plaćenici

Sljedeću borbu mi kao brojnija ekipa idemo u obranu i postavljamo je na način da dvojicu ostavljamo u gušćem dijelu terena, dok ostala četvorica zauzimaju položaj na vidljivom dijelu. Ovaj taktički raspored se isplatio jer zasjedni binom odmah ostvaruje prve kill-ove. Uslijedio je linijski sraz u kojem je bilo mrtvih na obje strane, ali s pažljivim građenjem igre polako ali sigurno naša strana počinje prevladavati. Osim toga šuma je još uvijek prerijetka za nekakva iznenađenja po bokovima i s leđa, što je glavna taktika protivničke strane. No proljeće nam je svakim treningom sve bliže i uskoro će se šuma potpuno preobraziti.

Plaćenici

Nakon toga odrađene su još dvije borbe u dubinu šume u kojem je uvezani linijski nastup kumske strane napokon pokazao svu svoju premoć. Zadnja borba odrađena je u povratku prema autu, a tek ovu borbu suprotna strana koristi prednost gušćeg dijela terena prebacivši je na lijevu stranu terena gledano s naše strane. Ova borba mi je osobno bila najbolja jer se taktički gradila kroz gustiš u kojem su zaista nijanse odlučivale. Nakon tri sata i kusur, dobrano znojni i uzdihani izlazimo iz šume i spremamo se. Nakon toga odrađujemo brzu pivu-dvije u lokalnoj birtiji, te se razilazimo do sljedeće nedjelje.

12.03.2017., nedjelja

Napad vs. obrana


Plaćenici

Danas je 13 Plaćenika izašlo na teren. Dijelimo se šest prema sedam pravilom sredine i malobrojnija ekipa odlazi u dubinu složiti zasjedu, dok brojnija ekipa treba napadati. Prva borba za zagrijavanje traje uz naše povlačenje, ali pošto prethodno nismo dogovorili detalje na kraju je prekidamo. Prva je neriješena. Nakon dogovaranja pravila - dva oživljavanja, drugi oživljava, kreće novi napad. I ova borba završava čudnovato nakon što im rušim postavljeni respawn. Pošto nismo dogovorili ništa ni po tom pitanju i ovu proglašavamo neriješeno. U treću borbu idemo još dublje. Šumski pod prekriven otpalim lišćem prošaran je bijelim i ljubičastim šafranima, te žutim jaglacima koji rastu u skupinama. No ne diramo ih pošto mi "ubiremo" ljude.

Plaćenici

U koritu potoka četvorka zauzima položaj dok dvojica zauzimaju položaj malo naprijed i desno koristeći za zaklon stabla koja rastu uz šumski puteljak. Plan je kad neprijatelj udari na našu liniju, pomesti ih s boka. No to se nije dogodilo jer je njihova linija krenula pravo na nas. Iz zasjede ih rješavamo čak četvoricu bez gubitaka. Dok se oni vraćaju nazad pridružujemo se svojima u potoku, a tamo ima gubitaka među našima zbog Dekijevog prodora iza leđa. Sad kad smo izmješani ne može se nastaviti, pa i ovu proglašavamo neriješenom. Za sljedeću borbu idemo još dublje i smještamo se u drugom dijelu korita na principu dva lijevo, tri desno i jedan iza. Dok traje razmjena paljbe sa napadačima vidim kako se Rafo pokušava infiltrirati po našem lijevom krilu. Vidi to i Deki pa se oba prebacujemo lijevo. Tako je to u Plaćenicima.

Plaćenici

Bez izdavanja zapovjedi svatko radi posao koji se mora. Dok polako napredujemo Rafo iz zasjede rješava Dekija, nakon čega ja rješavam njega. Dok mu pametujem zašto je poginuo, Krki rješava mene. Toliko o pametovanju, dok se sam ne pridržavam toga. Vraćamo se nazad i tijekom čik pauze zaključujemo kako bi trebalo krenuti nazad. Preuzimamo jednog njihovog i sad mi možemo krenuti u napad. Napadamo, ali napada i obrana, pa na kraju gubimo. Ovo je prva borba koju možemo proglasiti čistom pobjedom. Napad iza toga mi čisto dobivamo izbivši na vrh platoa. Zadnja sedma borba vodi se prema autu, ali iako se gine na obje strane i ova nekako čudno završava. No u konačnici bitno je dobro se oznojiti i izvući koju pouku iz ove simulacije bd-a. Što smo na kraju proslavili uz roštilj, pivo i još par sati druženja. Sretan rođendan Sivi...

05.03.2017., nedjelja

Skic vs. Spock


Plaćenici

Unatoč mrljavom vremenu šestorka najupornijih ipak odrađuje trening. Selimo se u podzemlje i odrađujemo čak devet borbi na ispadanje. Konačni rezultat je 5:4 za danas bolju ekipu u sastavu Skic, Deki i Živko. Iako smo uglavnom bolje držali liniju nijanse su odlučivale, što se ponekad svodilo na jedan krivi korak ili bolje uštiman hop-up. No nismo ne zadovoljni jer kontra strana u sastavu Spock, Ante i Manga je doma odnijela rezultat 3:2 u hat-trikovima. Dva puta je Skic, a dva puta Spock uspio porješavat sve igrače suprotne strane. U zadnjoj borbi im se pridružuje i Ante, kojem je ovo tek drugi trening, pa nam time donosi prevagu po tom pitanju. Sve u svemu vrlo brz i zanimljiv trening, koji nas na današnji hladnjikav dan tjera na znojenje tijekom neka tri i kusur sata igre. Sve navedeno kao i aktualna geopolitička zbivanja još jednom analiziramo uz pivo na klupama. Powered by Konzum... a do kad doznat ćemo u danima koji slijede. Plaćenici

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.