Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

22.11.2015., nedjelja

CQC princip


Atlantska ciklona koja nam je jučer donijela obilne oborine prisilila nas je na urbanu bojišnicu. Okuplja nas se 14, ali prije nego smo i počeli jedan mora ići, pa igru počinjemo u sastavu 6:7. S jedne strane većinu čini ekipa iz Zaprešića - Zombi, Fabo, Kiki plus stare iskusnjare Punksi - Viagra, Drone i Hićo. S druge strane staje iskusan dvojac Skic i Manga, plus Domac i ekipa sa istočne strane grada Lektor, Mrzli, Max i Andrej. Igra se klasični scenarij na ispadanje do potpunog istrebljenja kontra strane. Ogled u prve tri borbe je 2:1 za našu stranu. Nakon toga Punksi nas napuštaju u skladu sa svojim planovima, pa se preslagujemo na način da rodbina, prijatelji i kumovi ostanu na okupu. Tako na Zaprešićku stranu prelaze kumovi Lektor i Mrzli, dok mi ostajemo u istom sastavu. Rezultat ove kombinacije biva 2:0 za stranu sa više iskusnjara. Naime taj urbani teren za razliku od šumskih prostranstava, ne omogućuje nikakvo kamufliranje. Stoga premoć na terenu uvijek ostvaruje bolje uigrana i koordinirana ekipa koja združeno nastupa i paljbeno se pokriva.

Plaćenici

Kako bi nastavak igre dobio na zanimljivosti tj. bio neizvjesniji moralo se rastaviti biniom Skic - Manga, koji je u svakoj borbi imao najviše killova. Na kraju je izvršena zamjena igrača Domac - Manga. Tek tada je tekma postala zanimljiva. Iako je prvu borbu naša strana ostvarila prednost izbacivši boljim taktiziranjem iz mraka Skica i još dvojicu, preostala ekipa se povlači na svijetli dio terena gdje mudro ostvaruju prednost na brisanom prostoru. Zato je zadnja borba bila na sve ili ništa. Uvidjevši naš najveći nedostatak u prethodnoj borbi, mijenjamo taktiku na način da se zabijamo u najveći mrak u središnjem dijelu terena. Odatle kontroliramo kretanje neprijatelja po osvijetljenom dijelu i pariramo svakom njihvom prebacivanju. Naravno rezultat nije izostao. Nakon izjednačenja, dobrano mokri od neprekidna tri i pol sata treninga, prebacujemo se na brzu pivu i olujanje mozgova. Do sljedeće prigode...

15.11.2015., nedjelja

Kliknuće


Zbog otkazivanja više od pola najavljenih danas nam na teren izlazi tim iz Kozari boka, binom iz bivše Siera ćelije (borci koje nismo vidjeli pune dvije godine), dok su ostala četvorica solisti. Dajemo jednog solistu KB-ekipi i r'n'r može početi. Igramo po scenariju osvoji zastavu. Nosimo se jedno vrijeme s njima do rezultata 2:2, a nakon toga su dečki prestali nastupati kao hrpa pojedinaca i timski počeli osvajati teren. Nakon toga smo dobili još samo jednu borbu. Konačni rezultat je bio 8:3 za njih. Pokušavali smo ih oslabiti uvaljivanjem mladića od 15 godina i prebacivanjem Domca nama, ali nije bilo pomoći. Dečki su napokon kliknuli kao tim i shvatili osnovni princip u airsoftu - dva loša, odrade Miloša!

Plaćenici

Za razliku od dosadašnjih treninga s nama gdje su najčešće gubili, napokon su danas profunkcionirali kao borbeni kolektiv. Tome im je malo pomogla dosta rijetka i ćelava šuma u kojem se svaki pokret vidio izvan dometa replika i najmanje dvije jake replike koje su nas u tim uvjetima tukle na daljinama do kojih mi nismo mogli dobaciti. Naravno to je bila mala prednost, ali nije ona presudila. Dobili su nas jer su bili bolji. A tko gubi ima se pravo ljutiti. Te zatim poraditi na sebi kako bi bili bolji sljedeće nedjelje. Hua!

08.11.2015., nedjelja

Mi biramo šumu


Plaćenici

Nakon pauze prošli vikend ovaj se moralo odraditi. Nakon duljeg vremena okuplja nas se preko dvadeset. Dijelimo se 11 prema 11 i u tom sastavu odrađujemo četiri borbe. S jedne strane stari Plaćenici plus dva mladića (Miš i Guga), a s druge strane mladići plus dva stara Plaćenika (Brada i Manga). Konačni rezultat ogleda je izjednačen. Prve dvije borbe mladići koji su gurali visoki teren prolaze i odnose zastavu, dok druge dvije starija ekipa klasičnim timskim radom po nizini čisti teren i osvaja zastavu. Nakon toga nam odlazi pet boraca, pa sljedeće dvije igramo u sastavu osam prema devet. Rezultat je opet izjednačen. Zadnja borba se igra u sastavu šest prema šest i ova uvjetno rečeno majstorica, odlazi na stranu moje strane. Ponajviše zahvaljujući mojem učinku po lijevom krilu gdje čistim četvoricu mladića i sa replikom na gotovs se susrećem sa Čiwom na zapadnoj strani središnjeg objekta. Čiwa i društvo koje se kretalo desnom stranom objekta je riješilo preostalu dvojicu. To je to i možemo se malo podružiti uz pivo i vatru. Društvo se polako razilazi i zadnji napuštaju teren oko 17h, tj. nakon punih šest sati druženja. Do sljedeće prigode... a do tada želimo puno sreće u ustrojavanju buduće Plaćeničke podružnice u Austriji. Koja srećom još uvijek njeguje tradiciju ONOiDSZ tj. vojne neutralnosti i služenja vojnog roka. Sretno Fabo...

Plaćenici

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.