Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

25.11.2010., četvrtak

Fajt po kiši


Četrnaest plaćeničkih duša okupiralo je u nedjelju 21.11.2010. jedan od tajnih terena na širem području sjeverne Hrvatske. Najava obilne kiše i obiteljske obveze smanjile su broj Plaćenika na 14, ubrajajući tu i našu novu ćeliju. Odlučili smo se na uvježbavanje borbe u poluurbanim uvjetima, u srušenom selu okruženom vodenom preprekom, rijetkom šumom i brisanim prostorom. Podijelili smo se u dvije grupe i odrađivali napad-obrana scenarij. Posebno zanimljivim dijelom ponovno se pokazalo čišćenje objekata od neprijateljskih snaga u bliskoj borbi. Skučeni prostor omogućio je u takvoj borbi inicijativu plaćenicima naoružanim kratkim cijevima. Uvježbavali smo taktičke upade u neprijateljske zgrade i borbu među ruševinama na srednjim i bliskim udaljenostima.

Plaćenici

Nakon nekoliko napad-obrana scenarija krenuli smo u "zgrabi stijeg" scenarij, gdje se jedan Plaćenik iskazao voljom i željom da unese svoje dizajnersko-idejne promjene. Moramo priznati da je dobar dizajner. Još jednom se u svim borbama pokazala potreba za novim stadijem u organizaciji Plaćenika i njihovih teritorijalno te ekipno formiranih ćelija. No, to je priča za neki žestoki fajt za plaćeničkim okruglim stolom, u našem plaćeničkom taboru na tajnoj lokaciji.
Nakon što je najavljena kiša počela padati, odlučili smo naše replike ipak sačuvati na suhom, pa smo se u miru razišli. I na kraju, pozdrav našem borbenom drugu koji se uspješno oporavlja od nedavne operacije. Nadamo se da ćemo ga što prije vidjeti na terenu!

tekst&foto
Okupator i Šeki

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.