Don Blog

31.07.2009., petak


TE TRI MALE VIJESTI...
... o antifašističkom derneku, o oduzimanju odličja i pameti, o feralovoj "crnoj misi"...

Tri vijesti ovih su mi vrelih srpanjskih dana "žarkog ilinštaka" (Ujević) posebno privukle pozornost. Sadržaji tih vijesti u bitnom su povezani – iz istog su (zlo)duha rođeni! I svi su navodno "tipično ljetni"!

Prva vijest je o izvlačenju posmrtnih ostataka iz jame na Mosoru, duboke 18 metara. Riječ je kostima četvorice muškaraca u dobi između 20 i 50 godina života iz Dubrave (u mojoj Poljičkoj Republici), koje su 5. lipnja 1942. u noćnim satima partizani odveli put Mosora. Otad im se izgubio svaki trag. No sudeći po ozljedama, vještak sudske medicine u Splitu dr. Antonio Alujević tvrdi da su ljudi živi bačenu u jamu.
Eto, dakle, još jedna kockica, tj. zvjezdica kao novi prilog kojim će se lakše kompletirati tzv. antifašistički moza(i)k!

Druga vijest je zapravo prva, ali glavnom protagonistu nisam htio dati udarn(ičk)o mjesto premda ga zaslužuje. Njezin sadržaj objavili su svi mediji pa zato ističem samo naslov koji kaže da je predsjednik ODUZEO Norcu sedam odličja.
Dakle, trenutačni nam PMS "jaše i dalje" čak i kad se nađe na rubu umne provalije, što znak akutnog PMSP-a... Ali to se nije moglo dogoditi bez Njegovih "savjetnika" (kao što su npr. ne-Jakić i nan-Budo) koji PMS-a stalno drže "na u(li)zici. No unatoč snazi njihova "savjetničkog" i "neimarskog" entuzijazma, izvesti tako značajan pothvat bilo bi nemoguće da Njemu prethodno netko nije ODUZEO pamet (i još štošta)!

Treća vijest odnosi se na otvorenje filmskog festivala u Motovunu. Na početku tog čina poznati dvojac iz nekadašnje feralovske trojke (jedan je već kažnjen za svoja zlodjela, a i oni će uskoro "dobiti što su djelima zaslužili", kako kaže Biblija), izveo je blasfeman čin. Predrag Lucić i Boris Dežulović, kao samoproglašeni "svećenici" Fra Lucić i Don Dežulović (zapravo fra Prluc i don Bodež), oko ponoći su odjeveni u svećeničko misno ruho i sa svijećama u rukama "otpjevali misu za spas (motovunskog filmskog festivala) od pošasti ekonomske krize". U toj perverznoj "liturgiji" (latinski "pervertere" znači preokrenuti /naglavačke/, prevratiti, prevrednovati...) čuli su se "duhoviti" "sotonski stihovi", kao što su:
- U ime novca, pina i duga. Amen.
- Moj keš, moj keš, moj neveliki keš...
- Novče naš koji jesi na rebalansima...
- Molimo blaženu Jadranku valjda djevicu...
- Molimo se gospodinu Boži našemu...
- (... i tako dalje...)

"Antirecesijski svećenik" završio je svoju "misu" pozdravom: "Motovun s vama! I s duhom tvojim!" Potom su se, doslovce kao u crkvi, skupljali milodari od "filmskih vjernika"...
Netko će reći da "opet onaj zadrti Kaćunko pretjeruje" i "vidi vraga gdje ga nema", ali očito je (onome tko može vidjeti) kako se lako medijski reklamira okultizam pod maskom humora i satire, što u Hrvatskoj prolazi čak i bez ikakve prikladne reakcije. A u Irskoj se upravo donosi zakon o sankcioniranju vrijeđanja vjerskih osjećaja!

PS&NB: Najsrdačnije molim sve "virtualne župljane" da te tri vijesti nikako ne povezuju s činjenicom da mi je danas rođendan!

- 11:21 - Komentari (75) - Isprintaj - #

29.07.2009., srijeda


RETARDANT I SABORSKI KRIZNI PORAZ

U ponedjeljak 27. srpnja oko 16 sati, prije odlaska na odmor, otišao sam na zagrebački Gornji grad u posjet kolegi kod Sv. Marka. I baš mi je drago da sam tamo vidio nešto što mi uopće nije drago i što bi najbolje bilo da nitko nije vidio odnosno da ne postoji. Naime, u tijeku je bila saborska rasprava o proračunu, tj. o njegovu tzv. REBALANSU (što bi Malnarov Jajan nazvao jedinim pravim premda za većinu neprikladnim izrazom! – svim "pobožnim ušima" ispričavam se na asocijaciji).

Budući da je bilo prijavljeno mnogo diskutanata – a tu također repličari, pa ispravitelji netočnog navoda, pa... ružno rečeno razni tzv. oporbeni mlatitelji prazne slame (i dobre love i isprazne slave), predviđalo se da bi zasjedanje moglo potrajati čak do dva sitnonoćna sata sljedećeg dana. A kako je u saborskim klupama mnogo onih koji kući odnosno u hotel ne idu vlastitim ili gradskim prijevozom ili taksijem, nego koriste, tj. iskorištavaju saborske automobile, na Trgu Sv. Marka i u ulicama oko njega vidio sam mnogo velikih crnih limuzina (čini mi se da su većina A6 ili A8!), a ima i drugih... (dobro, "nije beg cicija"...).

Ali, što je najzanimljivije – eh, tu sam se zamislio! – gotovo svi vozači bili su u automobilima (jer je vani bilo +38 C) a automobili su imali uključene motore kako bi "mrcine" bile stalno klimatizirane (ne samo radi vozača, nego u prvom redu radi "uvažene gospode"). Dakle, čista je i jednostavna matematika koliko goriva "spale" dnevno ti jaki automobili, koliko proračunskog novca iziđe kroz auspuh, dok se istodobno zagađuje i zagrijava okoliš! I to – gle apsurda! – u isto vrijeme dok se zastupnici u saborskim klupama znoje (sumnjam, jer je i taj prostor klimatiziran!) i naprežu mozgove (možda?) kako uštedjeti – kome i koliko (od)uzeti da bi golemi državni aparat (kako upozorava MMF, kojega neki zazivaju kao "spasitelja" – a samo naivci ne znaju da novčarski lobi nikada nikoga ne spašava osim sebe!) – mogli bismo ga nazvati "demokratski tyranosaurus" – mogao funkcionirati kao jama bezdanka!

Bio sam 2003. godine u Berlinu pored Reichstaga (i u njemu, nakon što smo razgledali zgradu njihove vlade), ali nigdje nije bilo vidjeti automobile s uključenim motorima... A kod nas – zar je nemoguće riješiti taj problem ili se toga nitko nije sjetio ili se to ne smatra uopće problemom?! K tome – ista je stvar zimi, samo što je umjesto klime uključeno grijanje! I tako danima, mjesecima, godinama...! A Sabor i Vlada, oprostite na izrazu, trkeljaju o štednji... E pa – iskrene čestitke, gospodo i drugovi!

Nakon one već pomalo zaboravljene bolne kornatske tragedije, a sada sramne HŽ-nesreće u Kaštelima, kako istraga teče možda će se uskoro pričati i o tragičnom "eruptivnom" iskliznuću hrvatskog saborskog vlaka. Naime, kao što je nekima već sada jasno možda se ubrzo svi suoče s činjenicom da kozmetička rješenja nisu etička. Odnosno, da će tzv. krizni porez biti običan poraz. Jer dobro uhljebljeni i osigurani zastupnici sebi ništa nisu oduzeli (jesu li smanjene saborske plaće? jesu li ukinute nepravedne saborske mirovine za mnoge beskorisne sirovine? jesu li smanjeni izdatci za diplomatsku antihrvatsku promičbu? je li smanjen broj tzv. savjetnika i beskorisnih nedjelatnika na Pantovčaku, čije je daljnje postojanje u ovakvom obliku također upitno? jesu li... ima "prikoviše toga... oprosti mi pape...") - a sirotinji je nametnut harač!

Zato se bojim da će to biti običan "rebalans u zdrav mozak" i da će narod - koji opće nije retardiran, premda ga takvim smatraju mnogi podvaljivači - požaliti što, umjesto HŽ-tračnica, nisu saborske klupe zabunom premazane RETARDANTOM!

- 23:59 - Komentari (24) - Isprintaj - #

27.07.2009., ponedjeljak


ANTIFAŠISTIČKO-ČETNIČKI "DAN USTANDHA"

Opet se dogodila velika podvala! Nakon što je i ove godine čelnik srpske zajednice u RH na razne adrese poslao pozive za "njegovanje antifašističkih tradicija" u Srbu 27. srpnja jučer je tamo održan pravi pravcati "dernek"! Vijest kaže da je "veličanjem tekovina antifašizma i Josipa Broza Tita, narodnim okupljanjem - najvećim od devedesetih godina uz pjevanje partizanskih pjesama i kola u Srbu je kod porušenog spomenika obilježeno je 68 godina od ustanka kada je 27.srpnja 1941. godine u tom malom ličkom mjestu opalila prva ustanička puška".

Taj dan se u propaloj bivšoj državi slavio kao Dan antifašističke borbe, ali je nastankom samostalne hrvatske države taj praznik pomaknut. Valjda ni danas za srpske i hrvatske političare tzv. antifašizam nema isto značenje? Znakovito? No kao i lani tako su i ove godine na tome "derneku" sudjelovali hrvatski političari i opet prosipali floskule... Lani je bio glavni Milanović, a sada Pusićka-prosinačke-žrtve!

Međutim, istina o tome danu nije nepoznata. Riječ je zapravo o danu četničkog ustanka protiv tada proglašene NDH. To se može i razumjeti kao nekakav njihov antifašizam. Ali taj dan označava sustavni progon i genocid nad hrvatskim narodom na tom području Like i graničnom području BiH! Kakav je to "antifašizam" ako nije anticroatizam?

Dakle, hrvatski političari i lani i ove godine proslavljali su četnički ustanak koji se odigrao 1941. godine, a u kojem su lički četnici - dakle antifašisti, je li?! - započeli svoj krvavi pir ter u okolnim selima poubijali hrvatsko stanovništvo, bez obzira na godine i spol. Četnici su (ističe komentar u tjedniku Hrvatski list, istina o tome objavljena je ponovno i u Hrvatskom slovu) u svojim pohodima bili toliko nemilosrdni da su u nekim selima znali u jednom danu smaknuti sve seljake. Tipično antifašistički, je li?!

Pa što nam onda ostaje nego čestitati danas svima koji taj "praznik slave", a posebno Milanoviću i Pusićki-prosinačkim-žrtvama! Neka nam se svima smiluje milosrdni i pravedni Gospodin!


PS&NB: Idem sada na mali odmor. Pa ako se ne "vidimo" strpite se malo bez mene (jer mi je laptop u servisu)!
Svima pozdrav i blagoslov & mir i dobro!


- 11:55 - Komentari (74) - Isprintaj - #

25.07.2009., subota


NOVA UDBINA I NOVA LIČKA SUDBINA
Započela proslava 10. obljetnice uspostave Gospićko-senjske biskupije

U povodu otvaranja proslave 10. obljetnice uspostave GOSPIĆKO-SENJSKE BISKUPIJE sinoć je u 19 sati u gospićkom kinu "Korzo" održana premijerna projekcija filma Jakova Sedlara "LIKA - od početka hrvatske države do Crkve hrvatskih mučenika". O filmu su govorili redatelj Sedlar i biskup dr. Mile Bogović.

A danas, 25. 7. 2009., na blagdan Sv. Jakova apostola, na ostacima katedrale Sv. Jakova na Krbavi (Udbina) svetom MISOM u 11 sati započela je proslava 10. obljetnice uspostave Gospićko-senjske biskupije. Na početku mise je, koju je u koncelebraciji s desetak svećenika predvodio gospićko-senjski biskup dr. Mile Bogović, biskupa je i sve nazočne pozdravio župnik Udbine fra Nediljko Knezović.

Tim je euharistijskim slavljem biskup Bogović ujedno proslavio 10. obljetnicu BISKUPSKOG REĐENJA, a također je podijelio sakrament sv. Krizme pučkoškolcima iz župe Udbina. Na misi je kancelar fra Draženko Tomić pročitati i poseban PROGLAS biskupa Bogovića, iz kojega izdvajam sljedeće:

"Neka otvaranje desete obljetnice pozdravi svaka naša župna zajednica zvonjavom s tornjeva župnih crkava kroz pet minuta (u subotu 25. 7. 2009. u 11 sati). Neka to bude i u znak zahvalnosti Svevišnjemu što smo uspjeli dovršiti sve ratom porušene župne crkve i staviti na njih zvona. Kada sam pred devet godina odredio da zvona s naših crkava najave osnivanje naše biskupije, s mnogih crkava nisu se oglasila zvona jer crkve još nisu bile obnovljene, a zvona jednostavno nije bilo." Taj će se proglas čitati po svim župama u Gospićko-senjskoj biskupiji prije propovijedi na svim misama u nedjelju 26. srpnja.

Poslije mise je u udbinskoj OŠ "Kralj Tomislav" otvorena tematska IZLOŽBA koja pokazuje dosadašnji desetgodišnji rad u Biskupiji, koji će biti, kako se svi nadamo, temelj za potpuno novo razdoblje Like i cijele Biskupije, kao i Udbine. O izložbi je govorila autorica Blaženka Ljubović, ravnateljica senjskog Gradskog muzeja, a nazočnima su se obratili također načelnik općine Ivan Pešut i sam biskup Bogović.

- 16:27 - Komentari (16) - Isprintaj - #

23.07.2009., četvrtak


GLOBALNA SVINJARIJA ili...?
JE LI PROCURILA NA VIDJELO PRAVA ISTINA DA IZA SVINJSKE GRIPE STOJI PLAN DEPOPULACIJE SVIJETA?!?

Ne znam koliko je istina, a koliko patka, ali vrijedi pročitati - tako počinje tekst koji kruži internetom, a prenosim ga jer je višestruko zanimljiv...

Dakle, konačno se jedna hrabra žena iz Austrije usudila iznijeti pravu istinu pred svjetsku javnost i zbog toga je u svega nekoliko dana izgubila posao, što je dokaz da prisilna cijepljenja u SAD-u, Canadi, Australiji i V. Britaniji nisu niti malo bezazlena i bezopasna!! U tim se zemljama mora cijepiti 100% stanovništva, inače im prijeti godinu dana zatvora ili kazna od 250.000 USD, kao npr. u SAD-u. U mnogim drugim zemljama cijepit ce se ili cijelo stanovništvo ili veliki postotak!! Hrvatska je naručila cca. 2,5 milijuna cjepiva.

Cijepljenja će početi na jesen i tada će se zapravo putem cjepiva zaraziti zdrave ljude, a kad počnu masovna umiranja službeno objašnjenje u medijima glasit će da je "virus mutirao" te da ga više ne mogu zaustaviti!!!

Budite mudri i pametni, istražite ovu temu, te se nikako nemojte cijepiti protiv svinjske gripe, previše je stvari sumnjivo, nelogično pa ćete i dalje ostati medu živima...

Depopulacija znači istrebljenje, eliminiranje, ubojstvo 90% (čak?) postojećeg svjetskoga stanovništva od strane NWO(New World Order - Novog svjetskog poretka). Mislim da ste i vi medu njima pa bi vam ovaj tekst mogao biti zanimljiv... Proizvođač cjepiva je firma Baxter koja je već 5-6 puta SLUČAJNO ZARAZILA sasvim zdrave ljude svojim cjepivima.

PROSLIJEDITE OVO DALJE SVOJIM PRIJATELJIMA I ROĐACIMA, KAKO BI BILI SVJESNI ŠTO SE SPREMA... AKO SPASITE NEKOME GLAVU, BOG ĆE VAM LAKŠE PROGLEDATI KROZ PRSTE KAD DODE DAN NAPLATE ;-) POZDRAV!

----------------------------

PS&NB: Eto, to je to... još samo napominjem da se sada lako može razbijati glavu je li tu riječ o teoriji zavjere ili o praksi urote... je li to nečija paranoja ili "derekokoš"...




- 23:55 - Komentari (43) - Isprintaj - #

21.07.2009., utorak


GOSPIĆ 22. VII. - PROCESIJA, A NE RECESIJA!
Na blagdan Svete Marije Magdalene - 22. srpnja - Gospić slavi Dan grada i tu sveticu kao svoju zaštitnicu. Magdalena je primljena među Kristove učenike. Nazočna je bila kod njegove smrti i na Uskrs veoma rano vidjela je Otkupitelja koji je od mrtvih uskrsnuo. Njezino se štovanje u zapadnoj Crkvi raširilo posebno u XII. stoljeću

U Sv. Mariji Magdaleni štujmo Gospodinovu učenicu, onu Magdalenu što je stajala pod njegovim križem, o čemu govore svi evanđelisti, i onu koja je prva vidjela Uskrsloga ter postala blagovjesnicom njegova uskrsnuća. "Kad uskrsnu u prvi dan tjedna, Isus se najprije ukaza Mariji iz Magdale, iz koje bijaše istjerao sedam zlih duhova. Ona ode i to javi onima koji bijahu njegovi pratioci, a sad bijahu u tuzi i suzama" (Mk 16,9–10).

Prazan grob ter kako se Isus ukazuje Mariji iz Magdale krasno je opisao Sv. Ivan u 20. glavi svoga evanđelja. Tumačeći taj tekst Grgur Palamas (solunski nadbiskup od 1340. do 1359.), po utjecaju u istočnoj Crkvi tako velik kao Sv. Toma Akvinski u zapadnoj, zapisao je o Mariji Magdaleni divnih misli. One prema tradiciji istočne Crkve, kao i svako drugo teološko razmišljanje, treba da posluže kontemplaciji i mistici, molitvenom doživljavanju našega Gospodina.

"Medu onima što su nosile miomiris na Kristov grob, slavimo jedino spomen Marije Magdalene. Krist je iz nje istjerao sedam zlih duhova da bi dao mjesto sedmerostrukom djelovanju milosti Duha. Njezina ustrajnost da ostane i dalje na grobu zavrijedila joj je viđenje i razgovor s anđelima; zatim je vidjela Gospodina te postala njegovim apostolom kod apostolâ. Poučena i potpuno uvjerena iz ustiju samoga Boga, polazi naviještati im da je vidjela Gospodina i ponavljati im što joj je rekao.

Promotrimo koliko je po dostojanstvu Marija Magdalena zaostajala za Petrom, glavom apostolâ, i Ivanom, veoma ljubljenim Kristovim teologom, a koliko je ipak više od njih bila obdarena. Kad su oni dotrčali na grob, ne vidješe drugo do plahtice i ručnika; no ona koja je čvrstom ustrajnošću ostala do kraja na vratima groba, vidjela je prije apostolâ ne samo anđele, nego i samoga Gospodara anđelâ, uskrsla u tijelu. Čula je njegov glas i tako ju je Bog svojom riječju stavio u svoju službu."

Sveta Marija Magdalena je i u puku veoma popularna svetica. U našim krajevima posvećene su joj brojne crkve i podignuti oltari. I pravo je da je štujemo ter od nje naučimo onu čuvstvenu i djelotvornu ljubav prema Isusu. Ona je bila uz Gospodina pod križem, kad su ga gotovo svi ostavili, zato je postala tip vjernoga Isusova učenika, kakav bi trebao zapravo biti svaki Kristov sljedbenik. Popularnost Svete Marije Magdalene očituje se i u tome što je kao svoju zaštitnicu slave žene, pokornice, frizeri, tvorničari parfema i pomada, vrtlari, vinciliri, vinogradari i učenici.

U Gospiću je njezina kapela na gradskom groblju podignuta 1856. godine. Otada se štuje kao zaštitnica Grada Gospića ("Mandalina"). Danas je točno u podne održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića, na kojoj su također dodijeljena javna priznanja Grada (a posebno osvježenje bio je nastup gradskog zbora "Vila Velebita" pod ravnanjem popularnog dirigenta Danka Ivšinovića Ivše). Potom je svečano otvoren Učeničko-studentski dom. Uz brojne kulturne i sportske manifestacije u sklopu proslave Dana Grada, već od 1. srpnja do 25. srpnja, večeras je u 20 sati otvorenje izložbe Damira Matijevića "Ličke planetice", u 20,30 promenadni koncert Puhačkih orkestara Zadra i Gospića, mažoretkinja Rijeke, Jastrebarskog i Gospića, a u 21 sat revijalna nogometna utakmica momčadi Grada Gospića protiv jakih snaga Portala Slobodna Lika Zvijede (ja sam dobio ulogu centarfora, a čuvat će me plejmejker dr. Dado).

Sutra, 22. srpnja, na sam blagdan Sv. Marije Magdalene u 9,30 je polaganje vijenca i paljenje svijeća kod Spomen križa na gradskom groblju Sv. Marije Magdalene, nakon čega polazi procesija - u kojoj će uz vjernike i građene Gospića, zajedno s gradskim i županijskim čelnicima, svećenicima i biskupom, sudjelovati i 200-tinjak članova različitih crkvenih i gradskih udruga - gradskim ulicama prema katedrali, gdje će biskup gospićko-senjski dr. Mile Bogović u 10 sati predvoditi svečano misno slavlje.

Nakon euharistijskog slavlja bit će polaganje vijenca kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama rata. U 20 sati na trgu Stjepana Radića upriličuje se Kulturno-enogastronomska manifestacija "Gospić i prijatelji 2009.", a proslava Dana Grada završit će vatrometom poslije koncerta "Prljavog kazališta" koji počinje u 22,30 sati.

Svim sugrađankama i sugrađanima našega Grada i svim župljanima gospićke župe čestitam Dan Grada, blagdan Svete Marije Magdalene, sa željom da nas sve trajno prati "procesija" zagovora "Svete Mandaline" i da u našem Gradu nikada ne zavlada recesija Božjega blagoslova!
Ujedno zahvaljujem svima na čestitkama koje smo već primili i na onima koje će tek stići, ter svim Magdalenama želim radostan imendan i zaštitu njihove Svetice!


- 19:05 - Komentari (70) - Isprintaj - #

19.07.2009., nedjelja


UMJETNA HOMO-OPLODNJA i NEPLODNOST-BOLEST...?!
http://www.glas-koncila.hr/rubrike_cujem_vidim.html?news_ID=17033
ČUJEM, VIDIM... PA SE STIDIM


Potpomognuta "zakucanost"

Ljeto na asfaltu. Prilika da se ode napol zaboravljenima ujni i ujaku.

- O, ujače, pa vi opet pušite? - iznenadi me dim.
- Je, zakonodavac se zmekšal... - smiješi se ujo. - I piti bum počel, nek se razbolim sad, dok je vrijeme!
- Ujače, što to govorite!? - prenerazi se ženica mi Jelica.
- Je, sad još ima šanse da me liječe! - uvuče ujo dim pa zapjevuši: - "Tko ima para, taj ide doktoru, a tko ih nema, taj je doma na umoru"... Budete vidli, do vaše starosti već bu i eutanazija udomaćena kak' domaća životinja. Pa ko ne bu imal novčeka da se liječi, u supermarketu bu si na blagajni kupil kompletić za bezbolno odapinjanje. Onak, fino aranžirano brošurica, injekcija, CD s laganom glazbom za put na drugi svijet, čokoladica ili rakijica za "posljednju želju", sve u jednom paketu.
- Daj, ujček, pretjeruješ! - ne zna Jelica bi li se smijala ili užasavala.
- Ništ' ne pretjerujem! Kaj ne vidite kak' se sve izvrće! Cijeli svijet, pravila, zakoni! Crno je bijelo, noć je dan! Stvara se zakonito bezakonje! - naljuti se ujček pa demonstrativno zapali novu cigaretu. - Evo, pa nek me liječe!

- Ima moj stari prav! - javi se i ujna donoseći kavicu. - Nek ga liječe, kad je već meni kasno da me liječe od neplodnosti! Ma, nisam ni znala da sam cijeli život "bolesna"!? I da imam "pravo na dijete"!? Pa, tko bi mi dal to pravo? I otkad je to neplodnost bolest?
- Uff - ne zna Jela što joj reći - ...eto i sama riječ ti to kaže, "ne-plodnost"... Nešto je "ne", nešto fali...
- Ahaaa! - glumata ujna. - Zato se homoseksualce ne zove "ne-muškarci", jer onda bi i oni bili bolesni, nekaj bi im falilo? Ma daj, nemojte me, neplodnost kak' ti treba liječiti, a homoseksualizam ne treba!? Bolesna je ženska kaj nemre roditi, a zdrav muški kaj voli muške!? Pa ni taj nemre roditi! Pa dokle je to svijet dogural? - zastade, a onda nastavi brzinom bušilice, pokazujući neki novinski članak: - I ne razmem, kak sam to ja sad tak "frigidna i zakucana" zato što sam protiv toga da neženjeni smiju imati djecu?!

- Joj, ujna - uzeh joj novine - nisi "frigidna", nego "rigidna", to jest kruta, tvrda...
- Kamo sreće, vidite da sam se sva objesila...
- A ovo piše "zatucana", ali bit ćeš i "zakucana", kao i svi mi, nakon te medijske halabuke kojom se sad orkestrirano i na silu dokazuje i ovo i ono! Blebeću kako je taj novi prijedlog zakona po pritisku Kaptola, a popeli su se valjda na drugo brdo, na Grič, jer o crkvenom naučavanju o tom pitanju pojma nemaju! I još "plaču" kako će se novim zakonom prepoloviti broj djece rođen iz medicinsko potpomognute oplodnje, oni isti koji se inače zalažu za pravo na abortus! Oni isti koji ni prstom nisu mrdnuli da se donese neki zakon po kojem će bar plodni parovi željeti roditi koje dijete više!

- Znate kaj ću vam reći? - srećom pa me ujna prekine. - Da je manje te kontracepcije i da se te stare koke i rode sjete roditi prije trideset i pete, bilo bi neplodnosti puno manje! Jer, ak i je ta neplodnost bolest, zar ni istina da svaka bolest polako nastaje? Pa onda, ljudi dragi, rađajte prije nego se bolest razvije!

V. Dunižarić

Glas Koncila, broj 29 (1830), 19.7.2009.

- 00:19 - Komentari (161) - Isprintaj - #

17.07.2009., petak


ZATVARAJTE CRKVE ZBOG ŠTEDNJE...!
PLAN UNIŠTENJA KATOLIČKE CRKVE...?! (3/3)
"Čin križa bit će označen kao idolopoklonstvo i neposluh."
Ima li to veze s planom zabrane križanja i molitve na sportskim terenima?!


(svršetak)

23. Budite odvažni. Oslobodite Papu uvođenjem biskupskih vijeća. Tada će Papa postati samo reprezentativan lik, kao u Engleskoj gdje vladaju Gornji i Donji dom i od kojih kraljica prima naredbe.
Potom oslabite biskupov autoritet, ustanovivši jednu ustanovu na svećeničkoj razini koja će biti njegov takmac. Kažite da tako svećenici dobivaju na pažnji koju zaslužuju. I naposljetku, oslabiti ovlasti svećenika ustanovljenjem skupine laika koji trebaju zagospodariti svećenicima. To će proizvesti takvu mržnju da će Crkvu napustiti čak i kardinali pa će onda Crkva biti demokratična, kao nova Crkva.

24. Smanjite zvanja za svećeništvo tako da laici izgube strahopoštovanje prema njemu. Javna sablazan jednog svećenika uništit će na tisuće zvanja. Hvalite svećenike koji su znali radi ljubavi prema ženi sve ostaviti i proglasite ih junacima.
Častite svećenike koji su postali laici kao izvorne mučenike toliko potlačene da dalje nisu mogli to podnositi.
Osuđujte, također, kao sablazan da naša subraća masoni u svećeništvu moraju biti otkriveni a njihova imena objavljivana. Budite snošljivi prema klericima homoseksualcima. Kažite ljudima da svećenici pate od usamljenosti.

25. Počnite zatvarati crkve zbog manjka svećenika. Tu praksu proglasite dobrom i štedljivom. Objasnite da Bog sluša naše molitve ma gdje mi bili. Zato crkve postaju čudovišno rasipanje novca. Prije svega, zatvorite crkve u kojima se od davnine prakticira tradicionalna pobožnost.

26. Koristite vijeća laika i svećenika slabića u vjera da bez teškoća osude i kude svako Marijino ukazanje i svako primjetno čudo, posebice Sv. Mihaela Arkanđela. Osigurajte da ništa od toga, ni u kojoj mjeri ne zadobije odobrenje po Drugom vatikanskom saboru.
Označite kao neposluh, u odnosu na vlas, ako netko posluša objave ili upravo ako netko razmišlja o njima. Proglasite vidioce kao neposlušne crkvenoj vlasti. Učinite da izgube dobar glas i da ne budu poštovani, pa tada nitko neće pomisliti obazirati se njihove poruke.

27. Izaberite protupapu. Tvrdite da će on protestante vratiti u Crkvu, a možda čak i Židove. Protupapa će moći biti izabran, ako bude dano pravo glasa biskupima. Tada će biti izabrani mnogi protupape kao kompromis. Tvrdite da je pravi Papa mrtav.

28. Ukinite ispovijed prije svete pričesti za učenike drugog i trećeg razreda tako da im ne bude više stalo do nje kada budu pohađali četvrti i peti razred i poslije više razrede. Tada će ispovijedi nestati.
Uvedite (prešutno) zajedničku ispovijed sa skupnim odrješenjem. Objasnite narodu da je to zbog manjka svećenika.

29. Neka pričest dijele žene i svjetovnjaci. Kažite da je ovo doba laika. Započnite s davanjem hostije na ruke, kao protestanti, umjesto na jezik. Razjasnite da je Krist to činio na isti način. Prikupite nekoliko hostija za "crne mise" u našim hramovima. Potom podijelite, umjesto osobne pričesti jedan pehar neposvećenih hostija koje se mogu sa sobom ponijeti kući. Objasnite da se tako božanski darovi mogu uzimati svaki dan. Postavite automatske razdavače hostija za pričest i nazovite ih svetohraništima.
Kažite da se moraju razmijeniti znakovi mira. Ohrabrite ljude da se pomiču u crkvi da bi se prekinula pobožnost i molitva. Ne križajte se; umjesto toga dajte znak mira. Objasnite da se je i Krist pomicao da bi pozdravio učenike. Ne dopuštajte bilo kakvu sabranost u tim trenutcima. Svećenici moraju okrenuti leđa hostiji i častiti narod.

30. Nakon izbora protupape raspustite biskupska vijeća, a i svećenička udruženja ter župna vijeća.
Zabranite svim redovnicima da bez dopuštenja raspravljaju o tim novim odredbama. Pojasnite da Bog ljubi poniznost i mrzi one koji teže za slavom. Optužite za neposluh prema crkvenim vlastima sve koji postavljaju pitanja.
Obeshrabrujte poslušnost prema Bogu. Kažite ljudima da moraju slušati ove crkvene starješine.

31. Udijelite papi (= protupapi) najveću ovlast u izboru svojih nasljednika. Naredite, pod kaznom izopćenja, svima onima koji vole Boga da nose znak Životinje. Međutim, ne imenujte ga "znakom životinje".
Ne smije se činiti znak križa niti upotrebljavati nad osobama ili preko njih (ne smije se više blagoslivljati). Čin križa bit će označen kao idolopoklonstvo i neposluh.

32. Tvrdite da su lažne prethodne dogme osim one o papinoj nezabludivosti. Isusa Krista proglasite promašenim prevratnikom. Navijestite da će pravi krist ubrzo doći. Samo izabranog protupapu treba slušati. Recite ljudima da se moraju pokloniti kada se bude izgovaralo njegovo ime.

33. Naredite svim papinim podanicima da se bore u svetim križarskim bojevima da bi se proširila jedna jedina svjetska vjera. Đavao zna gdje se nalazi sve izgubljeno blago. Bez samilosti osvojite svijet!
Sve će to donijeti čovječanstvu ono za čim je ono uvijek žudilo: "zlatno razdoblje mira"!

(IZVOR: Il piano massonico per la destruzione della Chiesa Cattolica, Teologica, La rivista della nuova evagelizzazione, br. 14, ožujak/travanj 1998., str. 22-25)

- 00:33 - Komentari (181) - Isprintaj - #

15.07.2009., srijeda


SVECE IZBACITE, SEKS UBACITE...!
PLAN UNIŠTENJA KATOLIČKE CRKVE...?! (2/3)

(nastavak)

12. Uklonite svece iz crkvenog kalendara, neke uvijek u određenim razdobljima. Zabranite svećenstvu da propovijeda o svecima, osim o onim koji se spominju u Evanđelju. Recite narodu da bi se zbog toga, možda nazočni protestanti u crkvi, mogli sablazniti.
Izbjegavajte sve ono što smeta protestantima.

13. Kada čitate Evanđelje, izostavljajte riječ "sveti", na primjer, umjesto "Evanđelje po svetom Ivanu", redite jednostavno: "Evanđelje po Ivanu". Tako će narod pomisliti da ih više ne treba štovati.
Pišite stalno nove biblije, sve dok ne budu istovjetne s onim protestantskim. Ispuštajte pridjev "Sveti" u izričaju "Duh Sveti". To će otvoriti put. Ističite žensku narav Boga kao majke pune nježnosti. Ukinite uporabu naziva "Otac".

14. Učinite sve da nestanu sve knjige osobnoga milosrđa ter ih uništite. Dosljedno, također će prestati litanije Presvetomu Srcu Isusovu, Majci Božjoj, Sv. Josipu kao priprava za svetu pričest. Zahvala poslije pričesti postat će također suvišna.

15. Neka također nestanu svi kipovi i slike anđela. Zašto bismo se morali spoticati o kipove naših neprijatelja? Nazovite ih bajkama ili pričicama za laku noć. Ne dopuštajte razgovor o anđelima, jer bi ozlojedio naše prijatelje protestante.

16. Ukinite mali egzorcizam za istjerivanje zlih duhova, uznastojte oko toga objaviti da đavli ne postoje. Objasnite da je to metoda primijenjena u Bibliji za označavanje zla i da bez zlobnika ne mogu opstati zanimljive priče. Kao posljedica toga ljudi neće vjerovati u opstojnost pakla, niti će se bojati da bi u nj ikada pali. Ponavljanje da pakao nije ništa drugo doli udaljenost od Boga i da nema strašnijeg od toga, ako se u biti radi o samu životu kao ovdje na zemlji.

17. Naučavajte da je Isus bio samo čovjek koji je imao braću i sestre ter da je mrzio vlastodršce. Objasnite da je volio društvo bludnica, posebno Marije Magdalene, da mu nije stalo ni do crkava ni sinagoga. Kažite da je savjetovao neposluh svećeničkim poglavarima, objasnite da je bio veliki učitelj koji je zastranio s pravog puta kada je odbio poslušnost svećeničkim poglavarima. Obeshrabrite razgovor o Križu kao pobjedi; naprotiv, prikažite to kao promašaj.

18. Prisjetite se da možete navesti časne sestre na izdaju njihova zvanja ako se okrenete njihovoj taštini, draži i ljepoti. Učinite da promijene crkvenu odoru, a to će dovesti, naravno do toga da odbace svoje krunice. Objavite svijetu da u njihovim samostanima postoje nesuglasice. To će spriječiti njihova zvanja. Kažite časnim sestrama da neće biti prihvaćene ako se ne odreknu svoga redovničkog odijela. Također, pospješujte među narodom gubitak povjerenja prema crkvenoj odjeći.

19. Spalite vjeronaučne priručnike. Kažite vjeroučiteljima da naučavaju ljubiti Božja stvorenja umjesto samoga Boga. Otvoreno ljubiti svjedočanstvo je zrelosti. Učinite da se izraz "seks" svaki dan rabi u vašim vjeronaučnim razredima. Učinite od seksa novu religiju. Uvedite slike seksa u vjersku pouku da biste naučili djecu stvarnosti. Osigurajte da slike budu jasne. Ohrabrite škole da postanu napredni mislioci na području spolnog odgoja. Uvedite spolni odgoj uz pomoć biskupova ugleda, tako da roditelji neće ima ništa protiv toga.

20. Ugušite katoličke škole, priječeći zvanja časnih sestara. Otkrijte časnim sestrama da su malo plaćene socijalne radnice i da će ih Crkva uskoro ukinuti. Uznastojte da nastavnik katolički laik prima istu plaću kao i onaj državnih škola. Zaposlite nastavnike nekatolike. Svećenici moraju primati jednaku plaću kao i odgovarajući svjetovni službenici. Svi svećenici moraju skinuti svoje svećeničko odijelo i svoje križeve, tako da ih svi mogu prihvatiti. Učinite smiješnima one koji se ne prilagođavaju.

21. Uništite Papu srušivši njegova sveučilišta. Odvojite sveučilište od Pape, govoreći da bi ih tada vlada mogla pripomoći. Zamijenite nazive vjerskih zavoda sa svjetovnim imenima za promicanje ekumenizma. Na primjer, umjesto "Škola Bezgrješnog Začeća" kažite: "Nova viša škola". Ustanovite odjele za ekumenizam u svim biskupijama i pobrinite se za njih da ih nadziru protestanti.
Zabranite molitve za papu i one upravljene Mariji, jer one obeshrabruju ekumenizam. Navijestite da su mjesni biskupi nadležne vlasti. Tvrdite da je papa samo reprezentativan lik. Objasnite ljudima da papin nauk služi samo za razgovor ali da je uostalom lišen važnosti.

22. Borite se protiv papine vlasti, postavivši dobnu granicu njegovoj službi.
Sužavajte mu vlast malo pomalo, objasnite da ga želite zaštititi od prevelika rada.

(IZVOR: Il piano massonico per la destruzione della Chiesa Cattolica, Teologica, La rivista della nuova evagelizzazione, br. 14, ožujak/travanj 1998., str. 22-25)

(možda u petak - stigne završetak!)


- 00:37 - Komentari (90) - Isprintaj - #

13.07.2009., ponedjeljak


PLAN UNIŠTENJA KATOLIČKE CRKVE...?!
NIMALO SLUČAJNO - 33 (OZBILJNO-SMIJEŠNA?) SAVJETA I POTICAJA...!? (1/3)

1. Uklonite već jednom zauvijek Sv. Mihaela, zaštitnika Katoličke crkve iz svojih molitava u sv. misi i izvan nje. Odstranite njegove kipove tvrdeći da oni odvraćaju od štovanja Krista.

2. Uklonite korizmene pokorničke vježbe, kao što je neuzimanje mesa petkom ili post; spriječite svaki čin samozataje. Umjesto njih treba promicati djela užitka ter sreću i ljubav prema bližnjemu. Kažite: "Krist je već za vas zaslužio raj" i "svaki je čovječji napor beskoristan". Recite svima da se ozbiljno zabrinu za svoje zdravlje. Zagovarajte potrošnju mesa, naročito svinjskoga.

3. Zadužite protestantske pastore da preispituju sv. misu i da je obesvete. Sijte sumnju u stvarnu prisutnost u hostiji i potvrđujte da je hostija - s većom blizinom protestantskoj vjeri - samo kruh i vino ter da je treba prihvatiti samo kao znak. Rasijte protestante u sjemeništa i škole. Ohrabrite ekumenizam kao put jedinstvu. Optužite svakoga koji vjeruje u stvarnu prisutnost kao osobu razornu i neposlušnu prema Crkvi.

4. Zabranite latinsko misno bogoslužje, klanjanje i napjeve, jer oni sjedinjuju osjećaj otajstva i štovanja. Predstavite ih kao vračarske čarolije. Ljudi će svećenike prestati smatrati ljudima s višom inteligencijom koje treba poštovati kao nositelje božanskih tajni.

5. Ohrabrite žene da u crkvi ne pokrivaju glave koprenom. Kosa djeluje uzbuđujuće. Zahtijevajte da žene budu čitateljice i svećenice. Prikažite to kao demokratsku zamisao. Utemeljite pokret za oslobođenje žene. Tko ulazi u crkvu mora biti obučen u zapuštene haljine da bi se tu osjećao kao u kući. To će oslabiti važnost sv. mise.

6. Odvraćajte vjernike da klečeći primaju pričest. Kažite časnim sestrama da moraju odvraćati djecu, prije i nakon pričesti, od držanja sklopljenih ruku. Recite da ih Bog ljubi takvima kakvi jesu ter da želi da se oni osjećaju sasvim udobno.
Ukinite u crkvi klečanje i svako poklanjanje. Kažite osobama da tijekom mise svoju vjeru trebaju svjedočiti stojećki.

7. Odstranite svetu glazbu orgulja. U crkvu uvedite gitare, židovske harfe, bubnjeve, udaraljke i grohotni smijeh. To će narod odvratiti od osobne molitve i od razgovora s Isusom. Uskraćujte Isusu vrijeme za poziv djeci na vjerski život. Oko oltara izvodite liturgijske plesove, priredbe i koncerte u razdražujućim haljinama.

8. Oduzmite sveti značaj pjesmama Majci Božjoj i Sv. Josipu. Njihovo štovanje nazovite idolopoklonstvom. Učinite smiješnim one koji ustraju u tome.
Uvedite protestantske pjesme. To će stvoriti dojam da Katolička crkva, konačno, priznaje da je protestantizam prava vjera ili u najmanju ruku da je on jednak Katoličkoj crkvi.

9. Ukinite sve himne pa i one Isusu, jer oni u ljudima potiču pomisao na stanje sreće i vedrine, a koja već od djetinjstva proistječe iz mrtvljenja i pokore prema Bogu. Uvedite nove pjesme samo da biste uvjerili svijet u to da su pređašnji obredi na neki način lažni.
Osigurajte da u svakoj misi bude barem jedna pjesma u kojoj se Isus ne spominje ter da ta pjesma govori samo o ljubavi prema ljudima. Mladež će biti oduševljena kada čuje da se govori o ljubavi prema bližnjemu. Propovijedajte ljubav, snošljivost i sklad. Ne spominjite Isusa, zabranite i spomen na Posvećenu Hostiju.

10. Odstranite sve svetačke moći iz oltara, a postupno i te oltare. Zamijenite ih poganskim stolovima bez posvete, koji mogu biti upotrijebljeni za prinošenje ljudskih žrtava tijekom sotonskih misa.
Ukinite crkveni zakon koji zahtijeva slavlje sv. mise samo na oltarima koji imaju moći.

11. Prekinite s običajem služenja sv. mise u prisutnosti Presvetog Sakramenta u svetohraništu. Ne dopustite bilo kakvo svetohranište na oltarima na kojima se slavi sv. misa. Stol treba izgledati kao kuhinjski stol. Mora biti prenosiv da bi se izrazilo da on nikako nije svet, nego da mora služiti dvostrukoj svrsi, kao npr. stol za predavanje ili kartanje. Poslije stavite barem jednu stolicu uz taj stol.
Svećenik mora tu zauzeti mjesto da bi pokazao da se on poslije pričesti odmara kao nakon jela. Svećenik nikada ne smije klečati niti se poklanjati za vrijeme sv. mise. Kad se jede, u stvari, nikad se ne pokliče.
Svećenikova stolica mora biti smještena na mjestu svetohraništa. Ohrabrite narod da časti svećenika i da mu se divi umjesto hostiji, da bude poslušan njemu umjesto Kristu. Kažite ljudima da je svećenik Krist, njegova glava. Svetohranište smjestite na drugo, manje vidljivo mjesto.

(IZVOR: Il piano massonico per la destruzione della Chiesa Cattolica, Teologica, La rivista della nuova evagelizzazione, br. 14, ožujak/travanj 1998., str. 22-25)

(nastavak slijedi - tek po srijedi - možda i prije - panika nije...!)

- 09:19 - Komentari (150) - Isprintaj - #

11.07.2009., subota


SVEĆENIČKI ZLATNIK DON ANTO BAKOVIĆ
Oglašavam cijeloj svojoj "virtualnoj župi" da će u nedjelju, 12. srpnja o.g., u crkvi Sv. Jeronima u Zagrebu (Maksimir), svoju Zlatnu misu (točno 50 godina nakon Mlade mise) u 11 sati slaviti naša živa legenda Don ANTO BAKOVIĆ. Na misi će propovijed održati vlč. Vlado Cvetnić, graditelj te crkve i svojedobno "udomitelj" don Antina apostolata

Ta misna svečanost bit će ujedno završetak programa slavlja 50. obljetnice svećeništva don Ante Bakovića. Program je naime započeo zlatomisnikovim nedavnim posjetom Kaznionici Zenica - u kojoj je nekoć kao bogoslov robijao - gdje je služio sv. misu osuđenicima. Zatim je u nedjelju 30. lipnja zlatomisnik služio sv. misu u sarajevskoj Katedrali, gdje je slavio i svoju Mladu misu. A u srijedu 1. srpnja don Anto je vodio pobožnost Leopoldove srijede u maglajskom svetištu, koje je izgradio kao prvo hrvatsko nacionalno svetište posvećeno Sv. Leopoldu Bogdanu Mandiću.

Čudesan je životni put don Ante Bakovića. Kao "dječaku s Drine" (1931.-1943.), na smrt osuđeni župnik Ivan Čondrić rekao mu je: "Anto ne plači, nego me zamijeni!" I Anto je krenuo! Kao vojnik JNA godine 1953. je na političkoj nastavi rekao da kardinal Stepinac nije zločinac nego svetac. Zbog toga je išao pred Vojni sud u Nišu i bio osuđen na četiri godine strogog zatvora s prisilnim radom.

Kao mladomisnik imenovan je župnikom u Kaknju, gdje je šk. god. 1959./1960. okupio 620 djece i mladih na vjeronauku i za to dobio "samo" jedan mjesec zatvora, ali i protjerivanje iz Kaknja. Potom je bio župnik na krovu Bosne - u Korićanima. Liječio je bolesnu djecu, obuvao bosu, školovao nadarenu i poticao mlade svećenike da sustavno katehiziraju i zato je 1962. osuđen na šest godina robije s prisilnim radom. I danas se "ponosi" činjenicom da je "Titov robijaš br. 8978".

Nakon teške robije protjeran je iz Bosne pa odlazi u Janjevo na Kosovu. Nacionalno budi kosovske Hrvate i osniva, u to vrijeme ponajbolji, dječji zbor u ondašnjoj državi "Bijele anđele". Prošao je prilično "jeftino" - za to je dobio samo dva mjeseca zatvora. Osnovao je "Katon" (Katolički ton) ter snimio i izdao dvadesetak singlica - gramofonskih ploča sa stotinjak pjesama pod nazivom "Duhovne hrvatske pučke pjesme".

U Maglaju je, po povratku s robije i progonstva, izgradio spomenuto svetište Sv. Leopoldu, koje lijepo uređen Leopoldov park s tisućama ruža za hodočasnike i Moćnik za pučku pobožnost čine to Svetište dragocjenim žarištem duhovnosti. Tu je don Anto snimio i Bibliju u kasetama - prvo hrvatsko zvučno izdanje Biblije - album od sedam kaseta s izabranim dijelovima Sv. pisma. Uz ono prije spomenuto, po takvom je izdavaštvu vlč. Baković također svojevrstan preteča medijskim projektima u Hrvatskoj.

Don Anto se i u politici angažirao početkom 90-ih. Bio je Tuđmanov "Šimun Cirenac" u mnogočemu, potpredsjednik HDZ-a, prvi čovjek Ministarstva obnove... (kao novinar lista mladih MI napravio sam tada s don Antom veliki intervju u kojem je naglasio važnost i hitnost duhovne obnove i moralne preobrazbe hrvatskog društva i naroda - na što je odmah krenula golema i grozna medijska pljuvačina).

Don Antina izdavačka i publicistička djelatnost također je vrlo bogata. Napisao je i objavio nekoliko izvrsnih i korisnih knjiga, kao što su npr. Za jednu bolju Hrvatsku, Hrvatska demografska čitanka, Jedno dijete više, Programska načela Hrvatskog populacijskog pokreta, Drinske mučenice, Ostaje li Hrvatska bez majki?, Dječak s Drine (autobiografija), Svećenici - žrtve rata i poraća, ter Hrvatski martirologij XX. stoljeća.

Osim toga vlč. Baković već petnaest godina uređuje i izdaje mjesečnik NAROD, glasilo za demografsku obnovu i duhovni preporod ter domoljubni i državotvorni odgoj Hrvata (kod nas jedini specijalizirani medij za tu svrhu). S tom ne nakanom osnovao i vodi do danas Hrvatski populacijski pokret, Pronatalitetni pokret "Jedno dijete više", Martyrium Croatiae, ter vrlo dobro poznat i značajan Apostolat ljubavi "Jedna obitelj više".

Uz tih nekoliko natuknica i osnovnih podataka,
dragom don Anti Bakoviću čestitam zlatni svećenički jubilej,
sa željom da mu Gospodin podari snage i zdravlja
da još dugo ulaže sebe u blagoslovljenom radu
za Boga i Hrvatsku dragu
!

Neka mu u tome pomogne zagovor Sv. Leopolda Bogdana Mandića,
Sv. Josipa - zaštitnika Hrvatske,
i (današnjeg sveca) Sv. Benedikta - zaštitnika Europe!

- 09:57 - Komentari (15) - Isprintaj - #

09.07.2009., četvrtak


KOLUMBIJSKI "KORNATSKI SLUČAJ": ČUDESAN POVRATAK U ŽIVOT
Kako je dr. Gloria Polo preživjela udar groma, vratila se od mrtvih… obnovile joj se pougljenjene grudi i noge… zatrudnjela unatoč spaljenom jajniku… kako je zadobila ne samo tjelesno zdravlje nego doživjela potpunu duhovnu preobrazbu...

Ako netko sumnja ili misli da BOG ne postoji i da je onostrani svijet stvar za snimatelje filmova, ili ako netko vjeruje da je sa smrću sve gotovo, bilo bi dobro da pročita knjižicu SVJEDOČANSTVO - Od Iluzije k Istini (Stajala sam pred vratima raja i pakla), koju je napisala dr. Gloria Polo. Tu knjižicu valja čitati polako od početka do kraja. Sigurno će se mišljenje mnogih, ma kako bilo skeptično, izmijeniti.

U toj knjižici riječ je o činjenici, o jednom događaju, koji je dobro dokumentiran a zbio se 1995. godine. Dr. Gloria Polo je žena iz Kolumbije, zubarica, koja je u jednoj nesreći "umrla", tj. bila je tako teško ranjena (udarom groma gotovo spaljena!) da je nekoliko dana ležala u "komi" i još je jedino medicinskim bolničkim aparatima održavana na životu. Da se isključilo te aparate, ona bi odmah umrla. Liječnici koji su je liječili posve su se predali i htjeli su već isključiti aparate. Jedino njezina sestra, koja je također liječnica, zahtijevala je da aparati i dalje rade...

Gloria je za vrijeme svoje kome bila "na drugoj strani" u Onostranosti, i smjela se ponovno vratiti natrag da dade svjedočanstvo za one koji ne mogu vjerovati. Ona nam je dakle odatle donijela važnu Poruku. Ali, pročitajte radije sami tu poruku... izravno iz njezinih usta...

Gospođa Gloria mogla je u ovom sadašnjem vremenu - u jednom mističnom doživljaju, koji ona vrlo jasno opisuje - također baciti jedan pogled u svoju "knjigu života". I taj doživljaj tako ju je potresao da je ona po Gospodinovu ovlaštenju postala glasnikom u "pustinji vjere" našega modernog vremena. Pritom je bit njezine Poruke i njezinog doživljaja ništa drugo do pogled na beskrajnu Božju ljubav prema nama ljudima i na njegovo veliko milosrđe. Gloria zapravo govori o istoj temi kao i naš sadašnji papa Benedikt u svojoj prvoj enciklici DEUS CARITAS EST ("Bog je ljubav").

Ovo vrijedno i zanimljivo svjedočanstvo izvorno je objavljeno na španjolskom, a knjižica na hrvatskom je prijevod njemačkog izdanja (preveo: dr. Josip Marcelić). Izdavač je don Božidar Medvid (Jelsa, tel./faks: 021/761-251). Objavljujem ovaj post slobodno jer hrvatski izdavač u "kopirajtu" napominje da se to svjedočanstvo može slobodno širiti, kopirati i koristiti (ali samo bez trgovačkih ciljeva). Dakle, na slavu Božju i za dobro braće ljudi!

- 23:56 - Komentari (51) - Isprintaj - #

07.07.2009., utorak


POZIV NA PREDSTAVLJANJE KNJIGE U GOSPIĆU

MATICA HRVATSKA OGRANAK GOSPIĆ
I
PUČKO OTVORENO UČILIŠTE

imaju čast pozvati Vas
na predstavljanje knjige
uglednog novinara i publicista

Vjekoslava Krsnika

PRESS KARTE NA STOL!
moj obračun s nama


koje će se održati

u četvrtak 9. srpnja 2009. u 20,00 sati,
u Pučkom otvorenom učilištu Gospić.

Knjigu će predstaviti:

Dr. Anto Kovačević
bivši saborski zastupnik

Don Anđelko Kaćunko
župni vikar u Gospiću

i autor.


Želimo Vam srdačnu dobrodošlicu!


- 07:51 - Komentari (25) - Isprintaj - #

05.07.2009., nedjelja


TKO SU NAŠI GRKOKATOLICI...
...objašnjava novi križevački biskup Nikola Kekić i tvrdi da je lijek za čovječanstvo - VRATITI SE BOGU I ČOVJEKU!

Pod naslovom "Nema ljubavi ako se čovjek udalji od njezina izvorišta", u novom je broju Glasa Koncila objavljen intervju (napravio ga je sjajni Tomislav Vuković) s novim križevačkim biskupom Nikolom Ninom Kekićem. Nakon što ga je papa Benedikt imenovao je za novog biskupa Križevačke biskupije - jučer je svečano ustoličen - čime nasljeđuje dosadašnjeg biskupa Slavomira Miklovša koji odlazi u mirovinu, silno sam se obradovao. Ne samo zato što je bilo spekulacija da će na to mjesto doći stranac (što u Crkvi nije ni novost, ni presedan, ni poseban šok... ali našem mentalitetu nije svejedno je li mu biskup domaći čovjek ili npr. neki Bjelorus i sl.), nego najviše jer je Nino doista pametan, drag i sposoban čovjek.

Tko su to grkokatolici, otkuda oni u Hrvatskoj, kako izgleda današnja biskupija koja okuplja grkokatolike, tj. katoličke vjernike bizantsko-slavenskog obreda), kakvo je bilo djetinjstvo novoga biskupa, koji su njegovi planovi i pastoralni prioriteti, i još o mnogim drugim zanimljivim temama može se pročitati u tome razgovoru, iz kojega prenosim tek jedan mali ali karakteristični dio. Ostatak svakako pročitajte na portalu GK (http://www.glas-koncila.hr/rubrike_interview.html?news_ID=16925).

KEKIĆ: Sama riječ "grkokatolici" govori da su to katolici, a prefiks "grko" znači da su to katolici grčkoga ili bolje reći bizantskoga, bizantsko-slavenskog obreda. Taj je naziv u službenoj uporabi od 1773. godine kad su se svi grkokatolički biskupi Austro-Ugarske okupili na sinodi u Beču gdje su pod pokroviteljstvom carice i kraljice Marije Terezije raspravljali o problemima svojih biskupija. Oni su u zaključcima te sinode molili da ih se ubuduće više ne naziva "sjedinjenima grčkog obreda" nego "grkokatolicima"...

Križevačka je biskupija, prema Zakoniku kanona istočnih Crkava, partikularna ili samosvojna Crkva u Hrvatskoj, Crkva sui iuris, sa svojim liturgijskim, bogoslovnim, duhovnim i pravnim posebnostima. U Grkokatoličkoj Crkvi crkvena godina počinje 1. rujna i završava 31. kolovoza, nekako se poklapa sa školskom godinom. Tijekom godine služi se Liturgija Sv. Ivana Zlatoustoga iz 4. stoljeća, a deset puta godišnje Liturgija Sv. Bazilija Velikoga, koja također potječe iz istoga stoljeća...

Grkokatolici se križaju skupljajući palac, kažiprst i srednji prst desne ruke zajedno, što simbolički govori o jednome Bogu u tri osobe: Ocu i Sinu i Svetomu Duhu, a prstenjak i mali prst sklapaju uz dlan, što kazuje da je Isus Krist imao dvije naravi: božansku i ljudsku. I sva su bogoslužja isprepletena Svetim Trojstvom - najvećom tajnom kršćanske vjere. U Grkokatoličkoj Crkvi ima oženjenog i neoženjenog klera, što je baština iz prvih stoljeća kršćanstva. Bogoslov se po završetku svojih studija može po slobodnom izboru oženiti, a nakon toga se redi za đakona i svećenika...

Grkokatolička crkva je ikonostasom podijeljena na crkvenu lađu i na svetište. Ikonostas je ispunjen brojnim ikonama, a glavne su ikona Krista i Bogorodice. Liturgijsko ruho je svijetložute boje na nedjelje i Gospodnje blagdane, zelene na Duhove, plave boje na blagdane presvete Bogorodice, crvene tijekom četrdesetnice, tj. korizme i na blagdane mučenika, te crne boje na sprovodu...

Križevačka biskupija prostorno je najveća naša biskupija. Njoj, naime, pripadaju svi grkokatolici u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji. Najstariji dio biskupije čine grkokatolici Hrvati, Žumberčani, zatim Rusini i Ukrajinci. Vjernika sveukupno ima oko 21.000, organizirani su u 41 župi. Križevačka biskupija broji ukupno 42 svećenika, od kojih je 35 u biskupiji, a njih 7 djeluju na ukrajinskim župama u inozemstvu. Bogoslova, Bogu hvala, imamo relativno mnogo - njih 11...

Za svoje biskupsko geslo izabrao sam riječi apostola i evanđelista Sv. Ivana: BOG JE LJUBAV. On je sav uronio u tu božansku Ljubav i ona ga je vodila čitava života. Ljubav se događa među osobama, a Bog Otac i Sin i Sveti Duh su tri savršene osobe. I čovjek i sve ostalo stvoreno je jedino iz Božje ljubavi. U prvom redu čovjek, jer on je najsličniji Bogu. I dok članove obitelji povezuje međusobna ljubav, dotle je obitelj zdrava. Tamo gdje toga nema, obitelj se raspada. Glavna boljka našega vremena nije ekonomska kriza, nego kriza međuljudskih odnosa, kriza ljubavi, manjak ljubavi među ljudima. A ne može biti ljubavi ako se čovjek udalji od izvorišta ljubavi, od Boga. Stoga je jedini lijek za čovječanstvo vratiti se Bogu i čovjeku.

Glas Koncila, broj 27 (1828), 5.7.2009.

- 00:49 - Komentari (68) - Isprintaj - #

04.07.2009., subota


ŠMRC, IMAM LI JA SINJSKU GRIPU?!
Globalno značenje novih virusa, vikineza, viamera, vidolara, viprofita, viprevara...

Mnogi danas imaju različite brige... svašta se događa u svijetu... a prava je drama u Hrvatskoj...
No mene danas stvarno brine ovo: IMAM LI JA SINJSKU GRIPU?!

Naime Split nije daleko od Sinja.
A ja san bija baš u Sinju (kako, nije bitno!)...
Ali jutros sam se posebno zabrinuo
zbog 38,8 Celzijevih stupnjeva tjelesne temperature, kašlja, grlobolje i drugih simptoma gripe!
Sad ne znam je li potrebno se javiti infektologu u bolnicu,
jer se širi priča o zarazi virusom gripe A - H1N1,
jer bAš je A prvo slovo mojegA imenA
i drugo slovo mogA prezimenA, A tAkođer
slovo H i slovo N često koristim u pisAnju.

Uz to dvostruki problem je kad se u Sinju ne jede janje nego svinj(etin)u!
I sada ne znam je li ovo početak ili nastavak širenja panike u Hrvatskoj... &
k tome još baš na dan općega sabora u zagrebačkoj Areni,
kad neki ozbiljno sumnjaju u epidemiju virusa H1D1Z1...!

STvarno, mislim, ono ka, kužiš ne...!
Međutim, na stranu šalu nastranu...!
i daj ti sad budi pametan,
a ne sa scene pometen...!

I onda kažu - TAMIFLU! A ha haaa haha haaaa hahahahahaha - koliko milijuna kutija, toliko milijuna puta toliko i toliko eura (nije uopće smiješno!) - ahhhhaaaa khkhkhaaa khkhaa hahahahaahhhhh...
Uh ovo je stvarno ozbiljna stvar, ova gripa... moždanih vijuga škripa..., možda moždanih, hm, možda moždAN1iH1... hm... da, da, vidi, vidi - možda tko ima mozak, možda i ne može dobiti možda takvu "gripu"...?!
Ali to je možda posao za "new age forenzičare"...!

U svakom slučaju - Gospe Sinjska, moli za nas!
Kraljice Hrvata, moli za nas!
Najvjernija Odvjetnice, na braniku stoj - čuvaj našu svetu vjeru i hrvatski Dom!
Bože, čuvaj Hrvatsku!


- 10:03 - Komentari (5) - Isprintaj - #

03.07.2009., petak


ZNAČENJE TOMINE NEVJERE
Uz blagdan Svetoga Tome apostola

Toma zvani Blizanac, jedan od dvanaestorice, nije bio s njima kad je došao Isus... (v. Evanđelje po Ivanu 20,24-29). Zar držite da se slučajno dogodilo što je taj odabrani učenik tada bio odsutan, i što je kasnije došavši čuo, čuvši posumnjao, sumnjajući dotaknuo, dotičući povjerovao?

Nije se to slučajno dogodilo, nego po božanskom određenju. Tako je naime višnja blagost na čudesan način dala da taj učenik sumnjalac, dotičući u svog Učitelja rane na tijelu, izliječi u nama rane nevjernosti.

Jer više nam je za vjeru koristila Tomina nevjera nego vjera učenika koji su povjerovali. Dok njega naime doticanje privodi vjeri, naš se duh, odbacujući svake sumnje, u vjeri učvršćuje. Tako je taj učenik što sumnja i dotiče postao svjedok istinitosti uskrsnuća. Dotaknuo je i uzviknuo: "Gospodin moj i Bog moj!"...

Ono što slijedi jako nas raduje: "Blaženi koji nisu vidjeli a povjerovali su." Ta se misao posebice odnosi na nas koji u duhu zadržavamo onoga koga ne vidjesmo u tijelu. Na nas se to odnosi, i to ako svoju vjeru pratimo djelima.

Onaj naime istinski vjeruje koji djelom izvršuje ono što vjeruje. Protiv onih koji od vjere zadržavaju samo ime Pavao veli: "Kažu da poznaju Boga, ali djelima niječu."Stoga i Jakov govori: "Vjera bez djelâ je mrtva!"
(Sv. Grgur Veliki, papa - iz Homilija o Evanđeljima).

Svima koji&koje nose ime po apostolu Tomi - nesumnjivo čestitam imendan i želim svaki Božji blagoslov!

- 23:28 - Komentari (13) - Isprintaj - #

01.07.2009., srijeda


SENZACIONALNO OTKRIĆE: IMAM ROĐAKE TALIJANE!
Još jedan snažan dokaz da "krv nije voda"!

Danas na Don Blogu kreće ljetna shema,
A to znači - više nema "teških" tema!


Objavljujem stoga pravu senzaciju: moja obitelj ima rođake Talijane! Otkrili su nas preko Fejsa. Zato sam se i ja danas konačno prijavio, tj. stavio svoj profil na "Face" (s fotografijom knjige s križem - sve ostalo su lažni profili!)..

Dakle, nakon što su mi rođak Petar i brat Tomislav priopćili tu nevjerojatnu vijest, nedavno sam iz Rima dobio na engleskom e-pismo koje prenosim ovdje (dijelom i u prijevodu; od imena objavljujem samo inicijale):

Dear Don Andelko,
after many years at least we can meet and it is a pleasure for me to find many relatives and cousins...

Dragi don Anđelko,
Nakon mnogo godina napokon se možemo sresti i užitak mi je što mogu pronaći toliko rodbine i rođaka.
Kao što znate, ja sam M.C. i unuk sam Dujma-Pavla (mog djeda), brata Petra-Ilije (a to je moj pokojni djed - m.op.!), ter je za mene i mog brata V. lijepo što smo otkrili toliko rođaka u Dalmaciji. Mnogo godina tražim tragove obitelji Kaćunko, ali bez rezultata. Sada, s novom tehnologijom kao što je Facebook, uspio sam pročitati o Vama i P. (političaru) u novinama Dugog Rata.
Moj problem je bio što nisam imao e-mail adresu, a kad sam vidio mnogo drugih Kaćunka na Facebooku, upalila mi se lampica i pisao sam P.
Ostatak priče Vam može T. ispričati i sve informacije koje smo razmijenili. Moj dragi rođače, nadam se da ćete jednom doći u Rim da se sretnemo ili iz nekih drugih razloga; možda u Vatikan. Bio bih radostan...da provedemo jedan dan zajedno... kako biste upoznali moju obitelj...
Za sada topli pozdravi,
M.C.

--------------------------

Ne mogu vam opisati koliko sam bio dirnut ter kako je zbog toga silna radost cijele naše velike porodice... Naime, znali smo da je jedan brat našega pokojnog djeda Petra kao mladić odselio najprije u Rijeku pa u Trst... stizala su neka pisma... ali mu se potom izgubio trag... Sjetio sam se odmah Thompsonova stiha: "Tamo gdje su moji korijeni, sto ljepota živi u meni...!" Jedva čekam taj željeni susret... i moram hitno popraviti svoj zapušteni talijanski...!

- 16:48 - Komentari (83) - Isprintaj - #