Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/angelo1

Marketing

UMJETNA HOMO-OPLODNJA i NEPLODNOST-BOLEST...?!

http://www.glas-koncila.hr/rubrike_cujem_vidim.html?news_ID=17033
ČUJEM, VIDIM... PA SE STIDIM


Potpomognuta "zakucanost"

Ljeto na asfaltu. Prilika da se ode napol zaboravljenima ujni i ujaku.

- O, ujače, pa vi opet pušite? - iznenadi me dim.
- Je, zakonodavac se zmekšal... - smiješi se ujo. - I piti bum počel, nek se razbolim sad, dok je vrijeme!
- Ujače, što to govorite!? - prenerazi se ženica mi Jelica.
- Je, sad još ima šanse da me liječe! - uvuče ujo dim pa zapjevuši: - "Tko ima para, taj ide doktoru, a tko ih nema, taj je doma na umoru"... Budete vidli, do vaše starosti već bu i eutanazija udomaćena kak' domaća životinja. Pa ko ne bu imal novčeka da se liječi, u supermarketu bu si na blagajni kupil kompletić za bezbolno odapinjanje. Onak, fino aranžirano brošurica, injekcija, CD s laganom glazbom za put na drugi svijet, čokoladica ili rakijica za "posljednju želju", sve u jednom paketu.
- Daj, ujček, pretjeruješ! - ne zna Jelica bi li se smijala ili užasavala.
- Ništ' ne pretjerujem! Kaj ne vidite kak' se sve izvrće! Cijeli svijet, pravila, zakoni! Crno je bijelo, noć je dan! Stvara se zakonito bezakonje! - naljuti se ujček pa demonstrativno zapali novu cigaretu. - Evo, pa nek me liječe!

- Ima moj stari prav! - javi se i ujna donoseći kavicu. - Nek ga liječe, kad je već meni kasno da me liječe od neplodnosti! Ma, nisam ni znala da sam cijeli život "bolesna"!? I da imam "pravo na dijete"!? Pa, tko bi mi dal to pravo? I otkad je to neplodnost bolest?
- Uff - ne zna Jela što joj reći - ...eto i sama riječ ti to kaže, "ne-plodnost"... Nešto je "ne", nešto fali...
- Ahaaa! - glumata ujna. - Zato se homoseksualce ne zove "ne-muškarci", jer onda bi i oni bili bolesni, nekaj bi im falilo? Ma daj, nemojte me, neplodnost kak' ti treba liječiti, a homoseksualizam ne treba!? Bolesna je ženska kaj nemre roditi, a zdrav muški kaj voli muške!? Pa ni taj nemre roditi! Pa dokle je to svijet dogural? - zastade, a onda nastavi brzinom bušilice, pokazujući neki novinski članak: - I ne razmem, kak sam to ja sad tak "frigidna i zakucana" zato što sam protiv toga da neženjeni smiju imati djecu?!

- Joj, ujna - uzeh joj novine - nisi "frigidna", nego "rigidna", to jest kruta, tvrda...
- Kamo sreće, vidite da sam se sva objesila...
- A ovo piše "zatucana", ali bit ćeš i "zakucana", kao i svi mi, nakon te medijske halabuke kojom se sad orkestrirano i na silu dokazuje i ovo i ono! Blebeću kako je taj novi prijedlog zakona po pritisku Kaptola, a popeli su se valjda na drugo brdo, na Grič, jer o crkvenom naučavanju o tom pitanju pojma nemaju! I još "plaču" kako će se novim zakonom prepoloviti broj djece rođen iz medicinsko potpomognute oplodnje, oni isti koji se inače zalažu za pravo na abortus! Oni isti koji ni prstom nisu mrdnuli da se donese neki zakon po kojem će bar plodni parovi željeti roditi koje dijete više!

- Znate kaj ću vam reći? - srećom pa me ujna prekine. - Da je manje te kontracepcije i da se te stare koke i rode sjete roditi prije trideset i pete, bilo bi neplodnosti puno manje! Jer, ak i je ta neplodnost bolest, zar ni istina da svaka bolest polako nastaje? Pa onda, ljudi dragi, rađajte prije nego se bolest razvije!

V. Dunižarić

Glas Koncila, broj 29 (1830), 19.7.2009.


Post je objavljen 19.07.2009. u 00:19 sati.