Pjesma o jednoj mladosti

30.01.2009., petak

Bioritam

"Teorija bioritma polazi od toga da od svog rođenja čovjek, točnije njegove emocionalne, fizičke i intelektualne sposobnosti prolaze kroz povoljne, nepovoljne i kritične trenutke. To ćete najlakše primijetiti jer ima dana kada se sigurno osjećate dobro bez ikakvog vidljivog razloga ili suprotno, kada vam ništa ne polazi od ruke. Koncept bioritma polazi od tih iskustava.

Intelektualni bioritam označava kreativne sposobnosti, koncentraciju i sl. Jedan ciklus intelektualnog bioritma traje 33 dana, a kritični dani su 1. i 17. Povoljno razdoblje je od 2. do 16. dana, a nepovoljno od 18. do 33.

Emocionalni bioritam označava naše osjećaje i raspoloženja. Jedan ciklus emocionalnog bioritma traje 28 dana. Kritični dani su 1. i 15. Povoljno razdoblje je je od 2. do 14. dana, a nepovoljno od 16. do 28.

Fizički bioritam predstavlja fizičke karakteristike organizma poput zdravlja, snage i izdržljivosti. Jedan ciklus fizičkog bioritma traje 23 dana, a kritični dani su 1. i 12. Povoljan period je od 2. do 11. dana, a nepovoljan od 13. do 23.

Ukoliko se Vaš bioritam (emocionalni, intelektualni ili fizički) nalazi ispod osi - to je pokazatelj da se nalazite u negativnoj fazi - budite oprezni i izbjegavajte različita psihofizička opterećenja i odgodite važne odluke. Vrlo bitne su točke presjeka krivulja i osi. Presjek sve tri krivulje ima najjače značenje i obično najavljuje neki izraziti događaj ili fazu (pozitivnu ili negativnu) u kojoj se nalazite."

...Još dok se o bioritmu vrlo malo ili nikako nije znalo, muž i ja smo jedne godine na Danima grožđa u Bujama i na Ribarskim noćima u Novigradu imali štand, na štandu kompjuter i printer. Ljudima smo printali mjesečni bioritam, objašnjavajući pri tome o čemu je riječ. Bilo je i mušterija i znatiželjnika koji bi se skupili i slušali naša "predavanja". Štandovi su se na koncu isplatili, ostalo je i za dobar ručak a mi smo se dobro proveli na zraku i među ljudima...

Emocionalni bioritam odvija se u ciklusima od 28 dana. Svoje kritične dane i tzv. minimume i maximume imamo istim danom u tjednu kao na dan našeg rođenja. Ja sam npr. rođena u petak i svaki mi je drugi petak kritičan dan. Velika većina ljudi pojma nema koji su dan u tjednu rođeni. Ter su se oni koji su kupili "svoj" bioritam kod nas najviše oduševljavali kad bismo im rekli taj dan.

I tak. Danas je petak, jel. Vani je prohladno, suho, puše bura, Mrvica je doznala da je osvojila treće mjesto na natjecanju, poštar mi je donio novčiće za već zaboravljene putne troškove iz mjeseca studenog, sutra i prekosutra ne radim, baš se osjećam super. Između ostalog, i zbog ovog:

Bioritam

Iako su mi druga dva ciklusa u debelom minusu, anulira ih čista petkovna emocionalna pozitiva...

Želim vam ugodan vikend!


- 18:29 - Komentari (11) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Dobrodošli!

Prirasli mi srcu