Vrlo Vrli Novi Svijet

subota, 10.03.2018.

Henokovo Nasljeđe (prolog)

"Sve što treba učiniti je poravnati parametre učinjenog...Zaboraviti nesklad i nadići realnost koliko je to god moguće", Zavor pogleda prema Zahru. Poravna pepeljaru ispred sebe. Nastade muk. Zavor je promatrao rubove pepeljare sa istim interesom koji je pridavao cijelom razgovoru tokom jutra. Igra svjetla i sjene, zrake sunca koje su se odbijale od središta pepeljare i reflektirale svjetlosni spektar po zidovima. Na trenutak cijela situacija poprimila je nadrealan značaj. "Vječnost ne u jednom smjeru, nego u jednom trenutku", prisjećajući se omiljenog citata od Ouspenskog, posegne za kutijom cigareta. Vještim pokretom palca izbaci cigaretu iz kutije. Pogleda filter. Nokat je ostavio male pravilnu udubinu, taman toliku da joj posveti nekoliko trenutaka prije nego li odluči nastaviti razgovor.

"Znaš...", započne polako, gotovo nesigurno, "što više opažam, to mi više osjetilni senzori daju do znanja da su mnoge senzacije isto toliko teret koliko i blagoslov. Ne mogu se oteti dojmu da lucidno korespondiram sa realnostima koje su istovremeno prisutne ali istovremeno toliko apstraktne da imam osjećaj ukoliko im se prepustim, da ću izgubiti zdrav razum."

"Skok preko litice. Skok preko litice, prijatelju", Zavor pripali cigaretu.

Zahr makne pogled sa udubine i pripali svoju.

"Žuta planina?", ispusti dim kroz nos i pogleda Zavora.

"Skok sa iste. Skok u provaliju. Skok u svoj mikrosvemir. Najteži skok i najveći domet u životu svakog pojedinca. Astralni Blagoslov kao inicijacija prema monadičnome".

"Previše za mene, u svakom slučaju", Zahr se namjesti u stolici. "Svaka jebena stvar koju pogledam, postaje dio mene. Svaka jebena refleksija u nečijem pogledu postaje značajna simbolika gdje nestaju svi slojevi autosugestije i samoprojekcije. Samo čista istina. Toliko čista i toliko sjajna, da jednostavno boli"

"Istina uvijek boli, čak i kad je bezbolna", Zavor uvuće dim duboko u pluća. Prođe cijela vječnost prije nego li ispuhne dim. "Pogled nikad ne vara. U očima je sve zapisano; sva teorija, sva praksa...kompletni ustroj duha...cijela istina". Polako se osmjehne i povuće novi dim. Pričeka par trenutaka prije nego li otpuhne dim i nagne se lagano preko stola. "Transcendiraš, prijatelju, gutajući govna istovremeno. Ugodna kupka postaje septička jama, koja opet postaje bistra rijeka i taman kad pomisliš da si uronio u kristalno čistu vodu oceana, primijetiš da je sve od navedenog dio istog. A tek kad ti se unutarnji senzori uhvate svih senzacija istovremeno, pa imaš doživljaj i kupke i septičke jame i rijeke i oceana, neka ti tada samo nebo bude od pomoći jer ne samo da ćeš se najebati ježa u leđa, nego ćeš imati utisak da jebeš onu mitološku indijanku sa oštrim očnjakom u vagini. Bit ćeš kao onaj razjebani nekordinirani Sufi plesač koji namjerno stvara kaos nekordiniranim i nekontroliranim pokretima, krečući se između ostalih plesača čiji su pokreti u ujednačenoj skladnoj kretnji i harmoniji. Ti si crn, oni su bijeli. Ti si njima u svom kaosu predvidljiv. Oni su tebi u svojoj harmoniji nepredvidljivi. Otprilike tu negdje."

"Hm", makne pogled sa Zavora i zamisli se, instiktivno počevši udarati srednjim prstom lijeve ruke po površini stola. Bukovina je odzvanjala prigušenim ritmovima monotonog udaranja. Pogled je prelazio sa ruke na Zavora i vraćao se ponovno na ruku. Sporo odmahne glavom i zagleda se u pepeljaru. Sunčeve zrake pomaknule su se prema rubu pepeljare, igrajući se konturama kristala.

"I gdje je onda tu izlaz? Osim prema živčanom slomu...?!"

Zavor se nasmije. "Nema izlaza jer nikad nije bilo ni ulaza. Samo vječiti ocean transcendentalnog...Sjećaš se što je Martin Heidegger rekao: `transcendencija čini identitet pojedinca`"

"Ili William Blake: `Budala koja ustraje u svojoj gluposti postaje mudrac`, Zahr odgovori zamišljeno, ne skidajući pogled sa sunčevih zraka koje su se preselile na površinu stola, prema samoj sredini.

"To je to", Zavor se lagano nasmije.

Istovremeno se obojica okrenu prema zvuku koraka koji se približavao iz hodnika. Diskurs je bio prekinut istog trena. Kao prema nekom neprešutnom dogovoru, simultano ustanu, pospreme knjige u torbe i zapute se, pored pravilnih redova stolova i stolica, van iz salona.

Sunce nad zidinama kampusa odavalo je kasno prijepodne.

- 05:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 20.05.2017.

Henokovo Nasljeđe (uvod)

Kataklizma odnese milijardu života u jednoj noći.

Predrasude unište milijardu života tokom evolucije.

Vrata Oriona i dalje su čekala spremna da prime nove Adepte.

Kroz točku singularnosti letjelice su se probijale eonima i
mijenjale ustroj svemira nekoliko puta u sekundi.

Sve to, misao nije mogla pohvatati. Sve to, svijest nije
mogla pojmiti.

Na rubovima Univerzuma Stvoritelji postaviše na stotinu
Arhitekata, čija svjetlosna tijela počeše presti Mrežu
Života.

Linije struna na rubnim dijelovima Univerzuma
očitavale su proboj eufonije koja ispuni cijelu kozmičku
skalu.

Na koloniji Zeta 2 pojavnost kao takva nije postojala.
Lyreani postanu Thetani, materiju zamijeni plinovito stanje
koje se počelo sagorijevanjem atmosfere pretvarati u eter.

Jaki miris ozona nakon entropije ispuni cijelu Prazninu.

Stara Božanstva ustupila su mjesto novima.

Svijet pojavnosti posta svijet ideja i piktograma.

Kada bi piktogram postao arhetipom, Arhitekti bi isti tren
formirali novu plinovitu Nebulu.

Kada bi se arhetip razgradio u niz simbola, plinovite komete
i plinovite planete nicale bi diljem Svemira.

Unutar mozaika bi stvoren Kosmos, hladna crna masa kojoj
Arhitekti dadu protežnost, volumen i moć stvaranja.

I bi stvoren Kaos.

Antimaterija pokrene proces nekonsolidacije koji načelom
paradoksa suzbije entropiju i zarobi je u Nexus Kaosa.

Nova Božanstva, prolazeći točkom singularnosti, uđu u Nexus
i zamoliše Arhitekte za svjetlosni imput.

Radijantna svjetlost obasja Svemir dok se Nexus poput
ljušture rastvarao i svjetlost, koja kao da je probila ljusku
jajeta, izbaci novo sjeme života u Kaos.

Zraka svjetlosti prođe kroz Kaos i pređe u nepoznato, dok su
Arhitekti i Nova Božanstva promatrali novu paradigmu
stvaranja.

Zbunjenost je najbliže stanje koje može objasniti njihovo
reagiranje na novu enigmu.

Svi poznati protokoli stvaranja bijahu zaobiđeni.

Događalo se nešto novo i nepredvidljivo.

Kroz Vratnice Oriona na milijarde letjelica dođe u
milisekundi do granica Kaosa.

Iza Kaosa postojao je još jedan Svemir; tih, miran i
prijeteći.

Stajao je postojan iza ruba Univerzuma. Zadnja Piramida
Geneze više nije bila granica postojećega.

Visoka bijela solarna bića izađu iz letjelica i zastanu kod Piramide, taman da posvjedoće njezinu otvaranju.

Vratnice piramide podigoše se do pola njezine visine a na pragu se pojavi ogromna tamno smeđa pojava enormno velike grive koja je gorjela prodornim zlatnim plamenom.

U lijevoj ruci bijaše štit. U desnoj ruci bijaše mač.

Vidjevši simbol na štitu, solarna bića, Arhitekti i Kreatori
usmjeriše svoju svijest prema stanju zbunjenosti i potpune nemoći.

"Henok", jedna jedina misao od svih njih odzvoni Univerzumom.

Biće podigne glavu. U očima mu se naziralo stanje koje bi vrlo lako mogli prevesti kao čisto zadovoljstvo, isprekidano linijama podsmijeha.

Biće zakoraći Univerzumom i zaustavi se ispred prvih linija
solarnih bića. Malo stvorenje slično jegulji vrzmalo mu se oko nogu.

"Vodoriba", druga zajednička misao od sviju ispuni Univerzum.

Biće pogleda cijelu nepreglednu prvu liniju solarnih bića, u čas bi svjesno i Arhitekata...i Kreatora...i Novih Božanstava...

Usta ogromnog bića razvukoše se u nešto što bi mogli protumačiti kao prezriv osmijeh.

Sibius Anari, poznatiji kao Sirius A solarna bića, odmahnu glavama u nedoumici.

Biće ih zadovoljno još jednom prijeđe pogledom, još jednom bi svjestan Arhitekata, Kreatora i Novih Božanstava...I reče glasom koji pogodi Univerzum poput najjačeg zemljotresa izvan poznate rihterove skale:

"Šta je pičke? Novi svemir? Hoćete kurac. Donosim vam Scorpio Konstelaciju, Svemir iza Svemira, da sa Škorpionom izravnamo račune jednom za svagda!"

Oznake: Astralni Blagoslov, Prelazeći Rubikon, Mobiusova ravnina, Henokovo Nasljeđe

- 15:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 25.02.2017.

Mobiusova Ravnina (roman) - poglavlje deveto (zadnje)

"Sve što je stvoreno, Bijaše u Onom što je stvoreno" - Sirianski Zakonik, knjiga četvrta


* * *30 sekundi trebalo je proći prije nego li je Samath odredio boju Lahora i odaslao preko Sonara ultraljubicastu zraku koja je rascijepila Primarni Atom po pola. Cijela eskadrila prošla je kroz procijep atoma prije nego li je Omni Svemir odjeknuo u prasku implozije. Nitko nije ostao živ. Nitko nije ostao mrtav. Sve vremenske petlje bijahu urušene u nano sekundi. Nikoga više nije bilo briga za ništa jer život je prestao postojati. Smrt je prestala bivati stvarna. A Oko Samog Kreatora beživotno se ugasilo. Sve je postalo Ništa. Ništa je postalo Sve. U nano sekundi nasta novi Svemir. U nano sekundi nastahu novi oblici života. U nano sekundi prazno bijelo platno bijaše ispisano tisućama hijeroglifa, milijunima arhetipova i desecima tisuća sigila. Zmajeva frekvencija stopila se u Jedno. Reptilska frekvencija upijena je u škorpionsku frekvenciju i usisana je u crnu rupu. Tu je ostala pohranjena kao novi impuls za novo Oko Stvoritelja. Sirius A agenda ostvarena je od temelja do vrha. Transparentna rasa je legitimirana, na što se čekalo milijardama godina, konačno iskoračila manifestirano na jednom malom svijetu bogu iza nogu, u jednoj maloj elektromagnetskoj petlji, u jednom malom čvorištu Kaosa i Ultimativnog Reda. Ocean Infinitivnosti dobio je svoje žrtve, svoje utopljenike.

Želatinasta crnomagijska maslinasto zelena masa razlijevala se po Oceanu ispod Zvijezda dok je Ocean ne ispusti u Ponor. Tartar je dobio novu dimenziju, Giganti su slavili nove "bogove" a zatim se sve opet urušilo u nanosekundi i bilo povućeno u crnu rupu. Nexus je prestao postojati. Sve što bijaše dolje, postade gore. Sve što bijaše gore, odbačeno je u novi svemir. U nano sekundi vojska Crnih Siriana sklonila se u elektrone na samom rubu univerzuma. sakriveni u željeznoj prašini bespuća, tražiše način kako da povuku energiju crnih rupa i vrate Svemir Kaosa, Bezdan, zemlju Giganta, Transparentnu Rasu i Škorpionsko/Reptilske ostatke. Nitko, ali nitko nije mogao sumnjati gdje je počelo; pa tako nitko nije mogao sumnjati gdje je završilo. Oni koji su "vagali na sitno" sa Zemaljskom, pa kozmičkom, pa makro kozmičkom agendom, bili su poraženi. Svemogući je bio poražen. Demijurg je bio izbrisan poput prašine u jednome snopu blistave svjetlosti. Crna piramida je otvorena a iz zemaljske tamnice napokon se poput Feniksa uzdigao Kralj Svih Univerzuma.

"Henoče, Lavlja Grivo, Rogati Kralju, Zvijeri Pod Bogom", vikaše zvijezde dok su padale sa nebeskog svoda. "Govorili smo", vikaše Sunca dok se spajaše u Jedno i zasluženim praskom stvoriše novu tamu. Brade pune inja, Henok udari šakom po gvozdenom tronu i zasjedne na svoj sniježni prijesto, dok su sjajne pahulje snijega padale po masivnom tijelu, iz oblaka koji ne postoje, u tamu koja ne postoji, na tlo koje nikada nije ni postojalo i svjetleći svjetlošću koja je odavno prestala postojati. Kako je onda bilo moguće? Kako je tren sjedio u kolibi na Emitrondskom Aralu a isti tren bio u središtu Ničega, Nigdje, obasipan snijegom, na svom zasluženom Tronu? "Da li sam odrobijao?", vikao je kralj dok se vjerna Vodoriba micala ispod njegovih nogu i začepljivala uši od grmljavine univerzuma kojega je proizvodio glas Kralja. "Pičke Sirianske....jel sam odrobijao?", urlao je na pola u ljutnji, na pola u besmrtnom smijehu.

"Odrobijao si i postao si Bog", na tisuće glasova zaori melozvučno u njegovoj glavi. "Odrobijao si da spasiš svemir i stvoriš novi poredak. Odrobijao si da anti materiju vratiš materiji, materiju animateriji a eter da učiniš Jednim. Odrobijao si da Shekhinu uzdigneš iznad Kethera a Etire da rasporediš u dekadskim linijama. Linearnost da dobiješ kada Etire počnu tkat niti novoga univerzuma". "Koliko je koštala moja sloboda...i koga? Koliko je koštala moja manifestacija i utjelovljenje u trećemu denzitetu? KOliko je moje energije darovano neprijatelju?"

"Metatrone, onaj koji sjedi ispod trona svemogućeg Tetragrammatona koji se rasplinuo u novom algoritmu novoga univerzuma...pa zar nije bilo dovoljno što si preuzeo tron? Zar nisi bio i Samael, i Lucifer? I Gebbura i Chokmah? I Binnah i Malkuth? Zar se nisi popeo po Drvetu Života i sišao po Drvetu Smrti. Nisi li emanirao Sephirote i entropirao Kliffothe? Nisi li dao Ozirisu formulu Crne Smrti dok si postajao on i sjemenom postao Horus da bi došao do Amona, prošao kroz Sunce i izašao na drugu stranu kao Crni Avatar? Nisi li se tri puta vraćao na kočiji kao Hermes Trismegistos?
Nisi li na Kapiji Amente porazio velikog Atlu i zauvijek stavio pečat na Razmaženu Djecu Atlantide? Robovao si, kažeš? A imao si više slobode od svih materijalnih i polumaterijalnih bića zajedno! Robovao si, kažeš, a Jehovu si hvatao po Bezdanu, obezglavio lukavog Koronzona da bi sam Pakao postavio naopačke! Doveo si Led na Vatru, odvojio si Svjetlost od Vatre, Arhitektu Velikog Univerzuma, Iskro u Oku Svemogućeg!"

"Uništio si Lemuriju, pobacao Kristale Sunca, naveo Kristalnu Lubanju da ti se smije a na kraju je nosio na glavi kao Krunu", zvonki glasovi nastavljali su žuboriti u Henokovoj glavi. "Dao si ljudima magiju, razoružao si Pale Anđele i uputio Ultimatum Nebu. Vril Generator si sastavio zajedno sa znanstvenicima Hyperboreje. Kristalnu Lubanju dao si Vijeću Polarisa da nadgledava Vril Generator. Jesu li Kristali Sunca podivljali i počeli uništavati Atlantidu zbog tebe, zbog Atle, zbog emanirane ZRO energije u Glasniku ili zbog konflikata u polju sila između Kristalne Lubanje i Vril Generatora? Da nismo dovukli Sonar kroz vrijeme i prostor, od 4-te Dimenzije ne bi ostala ni brojka 4. Phi smo dali da neutraliziramo kozmički disbalans. Prolazili smo kroz atome sa fregatama i opet izlazili veći od makrosvemira. Nelokalnost smo gasili linearnim pojačivačima samo zato da zatvor na Zemlji što duže opstoji. Dao si ljudima magiju ognja i mača. Mi smo je uzeli i dali ljudima kap tehnologije Božanske Mašine."

Henok zagunđa i zarije glavu duboko u šake. Razmišljao je. Razmišljao je šutke potresajući vibracijama prazninu. Razmišljao je cijelu vječnost. Kad vječnost prođe, on će opet podići glavu. Vječnost prođe.

"Magiju sam oduzeo Palim Anđelima koji su je koristili kao tehnologiju Transparenata oplemenjenu božanskom iskrom. bez Formule Tetragrammatona nije ni približno bila opasna u rukama ljudi. Štaviše, dovela je umjetnost iz raznih zakutaka astrala na Zemlju. Mnogi Astralni Svjetovi, mnoga Astralna Kraljevstva bijahu opjevana ljudskim srcima i ljudskom intuicijom. Nisu mogli doći do tamo; ali ja sam im dao osjećaj. Stvorio sam glazbu nižih sfera, stvorio sam umjetnost vizije i pomogao ljudima da je materijaliziraju što više..."

"Uz čije to dopuštenje...o Henoče Veličanstveni???!!", izrugivali se glasovi u liričkom, gotovo posprdnom zanosu.
"Uz čije dopuštenje, Henoče, Kralju Astrala i astralnih dobara? Uz našu podršku? Da li si ikada obratio pozornost na svoje simultane aspekte u materiji? Koliko puta si se trudio upoznati Leona? Koliko puta Gavina? Koliko puta si pokroviteljski potapšao po ramenu i podupro radnike svjetlosti? Koliko puta si shvatio ulogu radnika tame? Jesi li potapšao svoju vampirsku simultanost koja je bila napajana sa scorpio izvora i učinjena besmrtnom u materiji od Transparenata? Jesi li ikada imao uvid o Dimenziji N32D dok je u greysovskoj odmazdi rastavljen životni put mladog ljubavnog para koji je vjerovao u slobodu van matrixa i u uzvišene ideale? Jesi li ikada obratio pozorost na tu dimenziju, o Veliki Henoče, osim što si se bavio svojom taštinom i vlastitim agendama unutar elektromagnetskog zatvora materije; iz kojega si u mnogim navratima izlazio na manja vrata i vraćao se kroz ona veća? Koliko si pukotina ostavio u Orionskom Pojasu? Koliko puta si Škorpio Biće potegao za žalac i ostao energetski potpun? Tko te štitio?"

"Zajebao sam Sustav, pa što onda?", zagrmi Henok tresnuvši desnom rukom po naslonu trona. U tom trenu, istovremeno vidje svoju materijalnu simultanost kako pogiba u prijeratnom Berlinu pod kopitama konja; vidje sebe kako hašišari sa prijateljem i sluša ispovijesti staroga beskučnika pored benzinske postaje i smije se crnom humoru višega entiteta koji nije imao pametnija posla nego se utjeloviti u materiji i beskućnićkim životom prolaziti kroz materiju. Onog vampira nikad nije volio i bilo mu je nejasno kako može sa nekim takvoga kova dijeliti Simultanu Esenciju Postojanja. Skrenuo je fokus kada je vampir još u obličju čovjeka bježao ciglenim putevima dok je Stari Rim gorio, a vojska legionara ležala mrtva, izvađenih grkljana porazbacana po šumi. Vidio je Gavina kako trepće pred Sonarom dok mu Sibius Anar bića - kako su ondje zvali Sirius A entitete - korigiraju vid i podešavaju očne živce na frekvenciju svjetlosti Sonara. Tad vidje sebe kao unuka koji sluša djedovu priču pored vatre i upija djedovu mudrost u dimenziji L2N. Vidio je Dafulara kako iskače iz kamiona i gleda u očaju kako polje ispred njega guta Praznina. U Sibir dimenziji stvari su tekle glatkije nego u N32D dimenziji, gdje je njegova simultanost morala žrtvovati ljubav da diverzijom sprijeći bilo kojeg od dvojice diktatora da Svetom Dijanetikom i Božanstvenom Scientologijom preuzmu vlast nad dimenzijom, pod budnim okom sivih vanzemaljaca. Ta mala stoka dječje pojavnosti nikad mu nije bila mila, čak ni u svojoj na oko destruktivnoj svrhovitosti unutar nebodera kozmičke birokracije.

Vidio je sebe kao nadglednika u Atlinom Hramu na desetkilometarno visokom gradu u Atlantidi. Bio je uspaničen ali istovremeno lucidan kada je dijete od tri godine, Sorath, stao pred Atlu dok je Atla u trenu eksplodirao ostavljajući srebrni trag žive iza sebe. Ono što je ostalo oko njegovih ostataka, mali Sorath mentalno je pokupio ZRO energijom 11-og stupnja i odaslao pokretom ruku u Vril generator. Henok sada prvi puta gleda Lavlje Vijeće, Ohalu Koncil, kako zabrinuto promatra iz Hrama Šume podno Celestijalnih Dveri i usmjerava energiju Kristalne Lubanje prema Vril Generatoru. Atlantida pada i dio odlazi u eter, 4-ti denzitet i ravninu Kaosa, gdje se spaja sa ostacima Lemurije iz primordijalnih vremena "dok Divovi hodaše Zemljom". Nikada nije volio ni te reptilske hibride visine preko 3 metra, kao što nije volio ni onu Ktulhu hobotnicu koja je njima upravljala iz Bezdana. Vidio je zadnji saziv Crnog Vijeća, ostataka Sinova Beliala sa Lemurije i Atlantide, kako u "tajno bratskom" sastanku odlučuju o izvlačenju posljednjih ostataka energije Zemlje u Svemir Kaosa. Bezdan je tada zaglavio, crne rupe odradile su svoje a "Crna Loža" završila na istom mjestu van vremena gdje i "bogovi" im transparentnog obličja; čekalo se samo da se "bogovi" legitimiraju i da ih se odcijepivši od sfere Škorpio Bića, neutralizira. Kada je Scorpio Konstelacija urušena, ostaci koji su se urušili sami u sebe pripali su crnoj tvari, koja nije bila mrtva. ali je njeno stanje moglo biti opisano kao stanje vječne hibernacije.

Naposljetku vidje Sirianske i Lavlje izaslanike kroz pojave Zavora, Zahra i Arvila. Sveučilišno zaleđe, spisateljski milje i militarističko obavještajna struktura odradile su svoje da zaštite vlastite pobočnike koji su na Zemlju došli samo sa jednom ulogom, da od Zemlje odcjepe novi Otok koji je trebao poslužiti kao fondacija u stvaranje novog univerzuma. Tako i bi. Promatrao je u mislima Sanu kako na rubu pješčane plaže po drugi puta napušta Leona, dok se sedmogodišnji deran imenom Sonic - Sorath igrao u pijesku glumeći superjunaka, na tren zastajući u igri da bi pogledao jasne zvijede iznad blijedo ljubičaste spiralne maglice. Leon tada podignu pogled od svojih bilješki i ugleda je opet kako stoji, nedostižna i neuhvatljiva, emanacija boginje Izide i mudrost same Sophie. Trojstvo je opet bilo na koji eon rastavljeno, dok se Sana pripremala na studij u knjižnicama Andromede - sastavnom dijelu Akaše, čiji je jedan malen bio bio pohranjen u Aleksandrijskoj Biblioteci, prije nego li je spališe "tajna" bratstva. Andromeda, pa misija na Plejade, pa skok kroz vrijeme i prostor na primordijalnu planetu X, gdje sa svojom simultanom energetskom dvojnicom K, princezom planete X, dočekuje Siriansku armadu predvođenu Ksanderom, Henokovom lijevom i Leonovom desnom simultanom emanacijom. Za razliku od Leona, Sana je trebala proći kroz Spiralni Nexus koji savija prostor i vrijeme. Siriani su svoj dio Xanderove energije odavno pohranili u "Mašini Sjećanja" i poštedili Leona bespotrebnog putovanja, za njega. Briga oko Sonic - Soratha bila je primarna stvar, uz kronološke bilješke simultanih sjećanja. Leon je istovremeno bio i zapisničar vremena prije Pada/Pomaka, ali i zapisničar van vremena. Henok skrenu pogled na hotelsku sobu u dimenziji KT i trenutno bi zabavljen Sirianskim pokoljem nad reptilskim bićima, na oko užasnute simultane emanacije njega samog, koji je iz kuta hotelske sobe zabezeknuto promatrao britke igre svjetlosti i sjene i užas samih reptila kada su shvatili tko vodi glavnu igru u Univerzumu.

"Heh", nasmije se dok se vodoriba opet pomicala pod njegove skute a svemir još jednom počeo podrhtavati, "jeste pičke, ali ste glavni kozmički igrači! Čekali ste da se Transparenti legitimiraju da ih još jednom porazite a slugane im reptile pometete pod tepih kao zadnju prašinu. Na tome vam, dragi moji svjetlosni prijatelji - skidam kapu"!!!* * *

"Tata, vidi padalica", Sonic - Sorath pokazivao je prema gustom zvjezdanom nebu iznad Otoka, radosno bacajući pijesak u zrak.

"Uspinjalica, sine...ne padalica - uspinjalica", nasmije se i pomiluje sina po svjetloj kosi.

U pozadini, iza plamteće Vatre Vječnosti čije je pucketanje na kilometre obasjavalo Otok usred Oceana Vječnosti, Zavor, Zahr i Arvil istovremeno se potapšaju po ramenima, zadovoljni viđenim prizorom, a onda se vrate prema središtu Otoka, u bazu gdje su ih čekale porodice i ostaci osvještenog Čovječanstva!KRAJ


- 13:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 16.04.2015.

Mobiusova Ravnina - roman (poglavlje osmo)

"Govor uma izmedju dva intelekta može biti nepovezan, sulud, može, razumije se, nositi u sebi grešku, nevjericu; ali se ne može zloupotrijebiti. Između misli i izgovorene riječi postoji praznina u koju može da uđe određena namjera, da se simbol okrene i da nastane laž. Izmedju misli i emitirane misli nema praznog prostora, one su jedno te isto. Nema mjesta za laž" - Ursula K. LeGuin (Grad Opsjena)


* * *Hodao je po užarenoj masi dok mu je vatra zahvaćala krunu i naizgled je otapala. S mržnjom pogleda prema glasu koji je dolazio odozgora, kroz vatru.

"Henoče, sam si ovo odabrao", govorio je glas. "I ti i 10 milijardi duša koje su se suprotstavile Bogu, Zakonu Jednoga i postale Palim Anđelima. Astral će biti vaša grobnica dok ćete kroz smrt prelaziti iz života u život, sve unutar astralne ravnine. I tako sve dok se ne pomiriš i svi vi ne pomirite sa Bogom u sebi. Do tada, nad vama će stolovati vampiri koji će vam jesti i zarobljavati duše i piti duh. Samo jedan je put da se to izbjegne - put prema gore. Put blagoslova. jednoga dana bit ćeš blagoslovljen, a tada će taj blagoslov u svijetu prokletih, nalikovati na prokletstvo. Zapamti to jer će ti trebati jednog dana. Na kraju ciklusa.“

"On nije Bog", zaurla Henok da se zatresla galaksija, "on je antibog. Zaveo vas je, duhovni licemjeri. Na kraju, vi ćete patiti, ne JA!!!"

Mnogi entiteti kasnije su se kleli, dok je Henok po ne zna se koji put padao na koljena, da je u jednom trenu pogledao kroz užareno grotlo onoga što će mnogo kasnije činiti atmosferu.

Kroz vatru, dim i pepeo crvenim užarenim očima pogleda u daljinu. I dok su Merkur i Venera uzdrhtali od siline pogleda, Sunce je, nakon što je prodoran pogled zastao na njemu, zaustavilo sve svoje aktivnosti.

Mnogi se kunu još i danas, da je Sunce to učinilo u znak solidarnosti sa posrnulim Kraljem.

Samo je Sunce, kunu se mnogi, znalo da je Kralj znao što ga čeka.

"Ovo dolje je Zvijer, ovo nije kralj", zaustiše entiteti gledajući u posrnulog Henoka.

"Vi ste budale", odgovaralo je Sunce. "Samo Kralj koji je postao Zvijer može u očima Eona postati veći Kralj od svih dosadašnjih Kraljeva. Odbačen sa Nižeg Trona, sa povratkom osiguran mu je viši prijesto. Samo, vi ste preglupi da to shvatite!"* * *Kaaaro okrene Semlai zrakoplov u brišućem letu i još jednom preleti Veliki Kanjon. Solarna torpeda titrala su na monitoru ispred njega. Pritisne na pulsirajuće ikone i odbrojavanje započne. Za nekoliko trenutaka, solarna torpeda bit će izbačena u stjenoviti lanac stambenih blokova i poslovnih četvrti, restorana, kazališta, savoi igrališta i zabavnih parkova, znanstvenih instituta i sveučilišnih biblioteka. Ispaljivanje posljednje zrake za okamenjivanje ovog megalitnog, ratom uništenog i napuštenog grada, značilo je da je misija obavljena i da je vrijeme za povratak u bazu/otok. Napravi zadnje testne pripreme prema drugoj fazi i vinu se nekoliko stotina metara u zrak. Pogleda komande i nakon što je obavio zadnji pregled, odasla poruku ostalim brodovima. Istovremeno, na deseci tisuća sličnih Semlai zrakoplova, na stotinama tisuća mjesta diljem planete, urade to isto. Okamenjivanje gradova, međugradova, farmi, hramova i piramida moralo je biti završeno do kraja dana. Naravno, proći će minute, pa i sati prije nego li se piramide pretvore u planine a masivne zgrade u stijene, litice i kanjone, no brisanje tragova jedne ere planete bilo je potpuno. Nekada davno, ta tehnologija koristila se na Marsu i Veneri. Na sjeveru, Urosai brodovi i Samlaj zrakoplovi, prototipovi Semlai serije, provodili su "glečerizaciju" gradova i morskih naselja. Do kraja dana i najmanja građevina na sjeveru postat će santa leda.

Dopusti si nekoliko minuta predaha i odmakne ruke od komandi. U istom trenutku, automatski Horn sustav preuzme zrakoplov. Kaaaro protegnu noge, baci nehajan pogled na monitor, za svaki slučaj.
Nije brinuo da li će stići završiti posao ili neće, jer u tom trenu na desetke tisuća Semlai zrakoplova sinhronizirano je radilo na istom zadatku, nadgledavajući druge i ispravljajući eventualne propuste kod drugih, čiji je krajnji cilj bio pretvaranje u kamen svega što je u sebi imalo naznake tehnologije. "Topljenje" primarne mase u sekundi je bivalo zamijenjeno čvrstim naslagama amorfne mase koja je poprimala oblik stijene.
Promjena se odigravala dolovno "na oko". Dijageneza, litifikacija i sedimentacija u nekoliko su trenutaka ubrzano odigrale geološko evolucijsku rolu i završile proces laramijske orogeneze koji bi se odigravao milionima godina u normalnim uvjetima. Prva faza preobrazbe, takozvano morfološko topljenje, bila je postignuta. Tri preostale faze odigrat će se u tjedan do nekoliko tjedana, mjesec do nekoliko mjeseci i godinu do nekoliko godina.

Tko god alienskog karaktera odluči posjetiti Zemlju u budućim eonima, na sam dodir stijene ili glečera, imat će direktan vizualan i osjećajan uvid u sve što je bilo memorijski pohranjeno u kamenu. (Proći će 361 000 godina prije nego li prvi andromedijanski časnik stavi ruke na stijenu i padne ničice na pod, tresući se, uplakan i obuzet gomilom osjećaja prema umirućoj planeti i umirućim rasama koje su na njoj obitavale.)

Kaaaro dohvati ručni starter i pokretom oka promijeni sučelje. Novo sučelje pokazalo je sliku žene i dvoje djece. Nasmije se gledajući porodičnu sliku. Proći će 13 godina prije nego li ih opet sretne u Prstenovima sagrađenim oko Marsa i Jupitera. Trebat će uložiti mnogo vremena, energije u fenomen kretanja, prije nego li opet zagrli svoju porodicu.
Prelijetavajući ogroman neboder, sjeti se osnovnog pravila koje je naučio u pilotskoj školi: "Ništa ne miruje!". Ništa ne miruje, sve se kreće, Svemir se kreće. Ne postoji privid kretanja unutar statičnosti. Postoji samo privid mirovanja unutar kretanja. Što je kretanje dinamičnije, to je privid mirovanja skladniji. Čak i kad meditiramo i kada smo potpuno opušteni, u nama se odigravaju nebrojeni procesi kretanja, od neutrinske i subatomske razine do psihofizičke i fizičke razine. Količina energije koju stvara unutarnje kretanje mora biti razmjerna količini energije koju ostvaruje vanjsko kretanje. Tada i samo tada, tijelo/svemir je u balansu.


Iza zrakoplova u brišućem zaprašujućem letu, reljef zemlje poprimio bi oblik glazure i samo bi istrenirano oko uočilo trenutak preobrazbe, prije nego li bi se krajolik bespovratno promijenio. Na mjestu gdje su stajali milijunski gradovi, sada bi se naguravala nakupina raznoraznim grotesknih oblika koji bi se dizali u zrak nekoliko stotina metara. Svaki neboder postao je masivni obelisk, toliko zastrašujuć u svojoj veličini da teško da bi mogao ikoga zavarati u periodu neke civilizacije koja će uslijediti i postići barem približan tehnološki i kognitivni stupanj. Naravno, teško da bi mogao zavarati prvi stupanj preobrazbe. Do četvrtog stupnja, ni sam tvorac ne bi mogao razlikovati učinjeno od svoga rada.
Vuluturin Neboder, najviši neboder na svijetu, visok kilometar i pol, sada je predstavljao naboranu stjenovitu nakupinu koja je prkosila nebu i varljivo sugerirala da je stvorena od Tvorca. Sve one prekrasne knjižnice, igrališta, robodromi, holodromi, cijeli kosmodrom, restorani i kvartovi unutar nebodera, sada su bili zapečačeni tvorbom koju nitko više neće moći vratiti u prvobitno stanje, sem samog Tvorca.


* * *"Empatija je kurva", Drosden procjedi kroz zube, skidajući jantarnu prašinu sa cipele.
Trljao je cipelu o cipelu dok slojevi prašine nisu počeli otpadati u vidljivim postocima.Ostaci megalodroma nadvijali su se nad njima i oko njih, gdje god pogledali. Baciti pogled u daljinu značilo bi sudariti ga sa jednom od konstrukcija masivne kilometarne građevine, na kojoj je nekad davno radilo zasigurno nekoliko stotina tisuća ljudi; od inženjera, planetarnih savjetnika, multi dimenzijskih ambasadora pa do održavatelja i gomile radne snage, koja je bila potrebna iz sekunde u sekundu da održi ovo, umu teško zamislivo, zdanje.
Nije bilo teško zamisliti kako je na tisuće brodova svakog dana polijetalo odavde i slijetalo u istom maniru; bilo je teško pojmiti na koji način se sve to održavalo i kolika je morala biti stopa preciznosti da se spriječe i najmanje anomalije u procesu ovog megalitnog megalomanskog robotskog grada, ovog kolosealnog zdanja koje ne samo da je prkosilo zubu vremena, nego je na goli kurac postavljalo entropiju sa svim njenim razarajućim posljedicama. Ovo je jednostavno - bio vječan grad. Vječan. neokrnjen. Imun na zub vremena. Imun na multidimenzionalna stapanja. Imun na frekvencije visokih vanzemaljskih rasa koje su u trenu mogle svoje brodove pretvoriti u planete, komete, sunca, meteore a sa druge strane u atome, molekule, proteine, ugljikohidrate, nezamislive spojeve metala i slitina i svega što čini materiju. O antimateriji nije želio ni razmišljati.
Misli mu se opet vrate na empatiju... "Empatija je kurva" ponovi.
Gavin, stojeći malo dalje od njega, iskorištavao je prvi dan na novom radnom mjestu, dalje od solarnih ćelija i Sonara, kojima je godinama bio izložen na multidenzitetskoj granici stapanja milijuna dimenzija; jedne u drugu. Rožnica, spržena od godina promatranja stvari van uma, razuma i vizualnih mogućnosti prosječnog Uzašlog Čovjeka, oporavljala se u polutami novog planeta koji im je dodijeljen u sklopu petogodišnje misije.

"Ovo nije planet", pomislio je kada je prvi puta izgubio dah promatrajući kupole, postrojenja i samo zdanje u cjelini, "ovo je jebena tvornica veća od tri Zemlje u komadu...ovo je usrani New York puta milijun...ovo je atlantiđanski Šaa`ka`e`-bal`ll` puta stotinu jebenih tisuća!!!"
Sjetio se Ksanderovog nehajnog odgovora, tik prije nego li je ušao u Sibianski brod i zaputio se u pravcu Ko`oma: "Boli te kurac. Tu si gdje jesi, gdje si izabrao da budeš i gdje se osjećaš izolirano. Ko više pamti Šaa`ka`e`-bal`ll? jednom si bio poslan kroz prostor - vrijeme i vidio ga u najvećoj slavi. Jednom si bi poslan na kraću vremensku rutu i vidio ga okamenjenog i prozvanog Grand Kanyonom. Koga boli kurac više za to? Koji New York? Koga briga za obrisane gradove van prostor - vremenskih paradigmi? Gavine, odmori se. Ova konstrukcija od planete odmorit će te više nego svi tropski otoci i zimske planine zajedno. Nema tog glečera ni palmi u pijesku koje bi tvoj um mogle smiriti do te mjere da ne razmišljaš o uzrocima i posljedicama davno prohujalih svjetova, o procesima koji su bitni jedino historičarima; o vremenskim koncenzusima koji postoje još jedino u umovima atrofiranih mentalnih hipohondera koji još uvijek briju na dinamiku dobra i zla i prevrate u nebalansiranim patternima materijano živućih entiteta. Gavine, odmori se!"
"Jebi si mater Ksandere", sjetio se i svog odgovora i srednjeg prsta koji je prekrio cijeli brod u koji je Ksander sekundu prije toga ušao. "Jebi si mater", ponovio je dok su ga preplavljali osjećaji i nostalgija. Novi drug koji mu je bio dodijeljen bio je kao isklesan iz jednog komada kamena. A tako se i ponašao. Jednom davno ascendirani teksaški ribar, sada je bio u pratnji jednog davno ascendiranog ruskog mislioca. Oba nadrkani, puni predrasuda i agresije, udaljeni valjda milijunima svjetlosnih godina od najbližeg stellarnog bordela...Dobio je suradnika kakvog je htio a izgubio suradnika koji mu je svakodnevno godinama išao na kurac...Čemu onda nostalgija i osjećaj da je na jedno vrijeme ostao bez dobrog kolege, čak i bez prijatelja....? Jebeš nostalgiju...

"Kurve nam pošalji", vikne za odlazećim brodom.
Spomen empatije vrati ga u stvarnost. Gotovo se trgne pri povratku u sadašnjost.
"Ovo je ko u priči Ursule LeGuin `Prostranija Od Carstava I Sporija`", bivši teksaški ribar govorio je postavljajući opremu na maleni brežuljak ispred njih. Imali smo je u sonarskoj biblioteci, u onim piramidalnim kristalnim memorijama..."

"Znam gdje je bila", Gavin ga prekine. "Čitao sam"

"Najbolje da nisam imao vremena pročitati sve iz biblioteke u 15 godina služenja Sonaru", pomisli cinično. No ne izgovori. Nije želio biti osoran prema novom suradniku. Nije želio u startu potkopavati nešto što bi jednog dana moglo prerasti u korektan kolegijalan odnos.
"Onda se sjećaš onog empate, Osdena?"
"Sjećam..."
"Sjećaš se kad je rekao za empatiju: `Sposobnost osjećanja bez čula. Slijepo, gluho, bez živaca, nepokretno. Izvjesna nadražljivost. Reakcija na dodir. Reakcija na sunce, svjetlost, vodu i kemikalije u zemlji oko korijenja. Ništa pojmljivo jednom životinjkom umu. Prisustvo bez uma. Svjesnost bića, bez objekta ili subjekta. Nirvana.“
"Da, samo što je pod životinjama mislio na primitivan ljudski um, ne na prave životinje; životinje imaju itekakvu sposobnost empatije", odgovori Gavin.
"Ma jasno", Drosden je zabijao lopatu u neravno tlo. Zastane na trenutak. "Ono kad je rekao primitivnim suradnicima, ostalim članovima posade: `Nitko ne može da pošalje lažnu empatijsku poruku. Ne možeš poslati nešto što ne postoji, da ste bezopasni i prijateljski nastrojeni, kada to niste. Vi se ne dopadate meni kao ni ja vama, svima redom. Zar ne vidite da vam vraćam svako negativno ili agresivno osjećanje koje ste mi uputili u trenutku kada smo se prvi put sreli? Vraćam vam neprijateljstvo sa zahvalnošću. Činim to u samoobrani. Kao i Porlok. Ovo je međutim, prava samoobrana; to je jedina tehnika koju sam razvio kao zamjenu za prvobitnu obranu, potpuno povlačenje od drugih. Na žalost, dolazi do nastajanja zatvorenog kola, koje se samo odražava i samo pojačava. Vaša prvobitna reakcija prema meni predstavljala je nagonsku antipatiju prema bogalju. sada je to, razumije se, već mržnja. Zar ne shvaćate u čemu je stvar? Šuma-um tamo napolju odašilje samo užas, sada, a to je i jedina poruka koju ja mogu da uputim, jer kad sam izložen užasu ne mogu da uputim ništa drugo do užas!`"

"Da, da, da, da,da", Gavin se prisjećao sa smješkom. "Porlok je bio onaj lik iz posade ko je završio na tabletama za umirenje jer je preintenzivno osjećao planetu-šumu-um a Eskvana lik koji je isto imao sposobnost empatije ali koji nije znao svoje potencijale i na njega je sve djelovalo kao povećani umor, pa je prespavao veći dio vremena da se oporavi od empatijskih oscilacija i empatijskog tereta. Za njega je Osden rekao da bi ionako u najbiljem slučaju mogao biti samo dobar medij i primati poruke putem osjećaja, no nimalo pravi empata sa osvještenim sposobnostima. Samo ne znam po čemu je ovaj industrijski kosmodrom-svijet imalo sličan onom šumovitom svijetu-umu?"

"To još ne znam", Drosden je djelovao pomalo nesigurno, prenašajući to u odgovor. "Ali osjećam da nismo sami na ovom planetu!"
"Pa...", Gavin ga pogleda, naceri se a zatim rukom preleti preko zamišljenog horizonta, "ako ijedna od ovih usranih konstrukcija `oživi` i pritom bude imalo neprijateljski nastrojena prema nama, jebali smo mladog ježa u leđa...doslovno i više no oni u svim dijelovima Terminatora."

Okrenuvši se prema kosmodromu, Gavinu kroz glavu prođe zabrinjavajuća misao:“Samo da se još kednom ne moram stapati s nečim, poput onog Osdena“, prisjetiši se završetka priče:
„Osden je uzeo strah u sebe i prihvativši ga, prevazišao ga je. Predao je svoje biće tuđincu (svijetu-umu), čin neopozive predaje nije ostavljao mjesta ni za kakvo zlo. On je dokučio ljubav Drugog i tako je dobio sebe cijeloga.“

Završna misao iz priče prostruji mu umom.

„Ali ovo nije rječnik razuma.“* * *"Kad umiremo, umiremo polagano. Prvo prelazi energija svijesti. Zatim energija uma. Ta kraju prelazi energija tijela. Energija svijesti istog trena povezuje se sa simultanim postojanjem na nivou gdje je svijest otišla nakon ´smrti` fizičke jedinke. Energija uma zadržava se u Zemljinom energetskom omotaču. Za života fizičke jedinke (jezikom gornjih sfera: sonde za istraživanje fizičke realnosti) mentalne forme koje su poprimile zaseban energetski oblik i integritet (jezikom ove sfere/ravnine: bilo pozitivnog bilo negativnog pola) počinju se stapati sa frekvencijom energije uma koja je napustila tijelo u trenutku `smrti` (jezikom gornjih sfera: isključivanja sonde za istraživanje fizičke stvarnosti). Stvaralačke forme pozitivnog pola, koje to mogu prihvatiti, stapaju se sa frekvencijama ravnine u kojoj se nalazi energija uma. Destruktivne forme negativnog pola (takozvani Archoni), koje su za života imale jedinu ulogu (hraniti se sa esencijom energije uma čovjeka, često i mentalnim energijama ljudi iz okoline ilitiga: sondi za istraživanje fizičke realnosti) ili se raspadaju i prelaze u druge oblike energije, ili (ukoliko je volja za `o(p)stankom` jaka) jednostavno nastavljaju egzistirati u sferi mentalnog matrixa/kolektivne nesvjesti (Jungovim rječnikom) i hraniti se sa energijom bilo koga i bilo čega, u čije/čija energetska polja mogu ući! Te forme tada se nazivaju (Kenneth Grantovom analogijom i kabalističkom terminologijom)- Kliffotima. Treća energija koja napušta tijelo je energija koja se stapa sa energijom Zemlje, korespondirajući u savršenoj harmoniji sa njome!"
Zastane na trenutak.

"Zamislite da je Zemlja portal prema višim, monadičnim, sferama duha", gledajući novu grupu studenata ispred sebe, Zahr se promeškolji u stolici. "Zamislite sve te silne sfere postojanja koje nas okružuju. Koje nas oblikuju. Koje utječu na naše postojanje jednako kao što mi utječemo na njihovo. Zamislite taj koncentrat svijesti, tu kap teške vode u nuklearnoj elektrani zvanoj materija; tu pokretačku silu koja može spajati i razdvajati univerzume. Ta mikrokozmička božanstva koja smo mi sami, bačeni u zaborav poput rukavica nakon nekog renesansnog dvoboja. Zamislite kolikima je ova ravnina postojanja područje obitavanja, kolikima područje posjeta a kolikima poligon za provođenje najprljavijih manipulativnih planova koji daleko nadilaze moć poimanja i najluđeg ljudskog uma! Zato je ovdje tolika gužva. Vanzemaljci i svi eterični i polueterični (nama mentalni) entiteti gužvaju se u nama i oko nas ne bi li kroz nas i preko nas došli do monadičnih sfera duha ili barem blizu njih, ili barem sabotirali nas same da dođemo blizu njih. A mi sami, mi smo sami ti isti vanzemaljci i svi ti entiteti tako dugo dok smo nesvjesno poistovjećeni sa njima."

Na trenutak ustane, okrene se prema masivnom prozoru i zastane. Zagledan kroz prozor dotakne prstom teško staklo. Sunce koje je zalazilo nad susjednom zgradom ostavljalo je nekoliko iskrićavih linija na donjem rubu stakla. Nekoliko takvih linija prožetih jedna kroz drugu i isprepletenih u čarobnoj igri svjetlosti, nalikovale su na neki davno zaboravljeni ples viših sfera. Isto tako, nekom SF sanjaru mogle su nalikovati na neki sukob laserima u nekoj nama bližoj ili daljoj budućnosti.

"Oprostite..."

Zahr okrene pogled prema izvoru glasa. Djevojka u prvom redu držala je ruku u zraku.
Kimnu glavom prema njoj.

"Kako to? Kako to da smo mi vanzemaljci ali tako dugo dok smo poistovjećeni sa njima?
"Kako to? Svaka ptica svojem jatu leti. U ovom slučaju, od svog jata. Svi smo disidenti koji žele prebjegnuti u monadične sfere. Nema natrag. Svaki elien i entitet, nema natrag. Samo Zemlja (opetovano) i Gore".
"Hvala Vam, razmislit ću o tome."
Zahr kimnu glavom. Iz zadnjeg reda visoki student podigne ruku.
"Godinama sam sisan energetski od osobe koja ne da je habitat vanzemaljaca i energetskih vampira, nego pravi kozmodrom za sve što se nađe u njenoj blizini. Znao sam kako blokirati osobu i spriječiti sisanje, što je samo kratkotrajno djelovalo. No nisam znao da i tu osobu treba zaštititi od drugih entiteta koji ju opsjedaju. Tada je, po meni, zaštita potpuna. Slažete li se sa ovim?"
"Ne", reče Zahr, nakon što je kimnuo studentu u znak podrške i shvaćanja. "Osobu koju razni entiteti koriste kao, kako ste rekli - kozmodrom, ne treba štititi, već ograditi njeno eterično tijelo od iskopanih energetski tunela preko kojh se vanzemaljci nakačuju na um i na energiju duha. Na taj način vi ne štitite osobu, vi štitite okolinu. Osobu možete štititi samo ako na svjestan način zatraži vašu pomoć. Treba razumjeti da Zemljom hodaju i portali koji nalikuju na ljude, koji su u stvari energetske forme kompleksnih oblika energije koje predstavljaju samo tunele raznoraznim negativnim entitetima prema ovoj stvarnosti. Mnogo je takvih ljudi."
Iz trećeg reda digne se još jedna ruka. Pripadala je sitnoj djevojci duge crne kose i plavih uvojaka. Zahru su modni trendovi odavno prestajali bivati interesantnima.
"Recite", reče.
"Opetovano sanjam isti san. Ogroman željeznički kolodvor. Ogroman terminal. Sve se nalazi kao u nekoj dalekoj budućnosti. Svi vlakovi kreću sa tog terminala. Pored terminala nalazi se kiosk sa svim časopisima ikada izdanim. Pored se nalazi hotel. Ogroman hotel sa ogromnim predvorjem. Mnogo puta nalazila sam se u tom predvorju ali nisam mogla nikud otići dalje od predvorja. U predvorju nalazila se ogromna knjižnica sa svim knjigama ikada napisanim. Nakon mnogo posjeta tom terminalu, imala sam prilike ući u lift i odvesti se do petog kata. Tamo se nalizio ogroman restoran. Prazan. Na jednoj strani restorana nalazio se ogroman šank sa barmenom koji je nalikovao barmenima iz starih noir filmova. Pitao me što želim popiti. Nisam htjela ništa. samo sam htjela više. Nisam mogla. Jednom sam izašla kroz neki prozor i obrela se u ruševinama nekog drevnog dvorca. Mogla sam osjetiti kamenje dodirom dlanova. Jednom sam krenula u drugom smjeru, van iz terminala i nalazila se po ulicama nekog modernog grada sa ljudima koje sam virtualno upoznavala po metafizičkim forumima. Jednom sam se sjedeći sa njima porezala dlanom o neku flašu. Promatrala sam krv. Svi su mi govorili, dok je krv prestajala teći, kako je nešto sasvim normalno i sasvim u redu. Jednom smo se spuštali sa viših platoa grada u niže dijelove po travnatim brijegovima...Moram priznati...nije mi jasan san u potpunosti..."
"Nije vam jasan san jer ga gledate samo kao simboliku. Maknite prispodobe iz njega i prihvatite jednu brutalnu činjenicu - sve što ste vidjeli postoji. Terminal je raskrsnica svjetova; dio jedne mnogo veće stvarnosti. Ova naša prividna stvarnost dio je te veće stvarnosti. Meditirajte na to. Sve ima svoje simboličko značenje, naravno. Ali sve se to itekako dogodilo u toj višoj stvarnosti."
„Hvala Vam“
„Nema na čemu!“
Zahr sjedne na stolicu i utonu u razmišljanje, ne obazirući se više na razred.

* * *

"Razumijevanje treba biti uzajamno, kada su takvi odanost i ljubav" - Ursula K. LeGuin
(Rocannonov Svijet)

* * *


"Ne vjeruj anđeoskim licima, sine", starac isipa pepeo iz lule u vatru, "previše su ružna i kvarna."
Sin ga je šutke promatrao, sjedeći pored vatre.
"To su lica demona", nastavi starac gledajući u vatru. "To su lica slugu izdajničkog boga. Boga vampira. Boga bez energije. Kvazi boga. Pseudo boga. Lažova, nitkova i prevaranta. Onoga koji je ukrao svjetlost Sephirota i sa njome stvorio Pakao, pojavni svijet. Materijalan svijet. Svijet od kojeg smo sazdani i ti i ja. Mali moj."
Pljune u vatru. Sa rukavom desne ruke obrisa usta.
"Nitko ne zna istinu jer joj nitko nije prisustvovao. Pali anđeli su pravi anđeli.
`Pravi` anđeli su pravi vampirski nakoti. Ne postoje demoni. Postoje samo vampiri...gnjusobe iz samog grotla lažnoga boga."

"Znači li to da je Tron trenutno bez Boga", upita dječak radoznalo, sa trunkom zbunjenosti u glasu.

"Da", odgovori starac istoga trena. "Da. Bog je ovdje sa nama. I čeka da se vrati na zasluženo mu mjesto. Na svoj tron. Podno sunčevog trona Sveobuhvatnosti. Podno trona od svih nas."
"Znači, mi smo Sveobuhvatnost a Bog se vraća?", upita dječak oprezno.
"Da", starac ustane, davši dječaku glavom znak da pođu. Bilo je vrijeme večere.

* * *

Uzvisina koju su Santiago Ramirez i Vasko Ferrera pokušavali prijeći, bila je zadnja etapa staze na putu prema istini. Obojica su to znali. Naoružani Malanginim teorijama o otmicama vanzemaljaca i postanku svemira i vrstama entiteta, cijelo vrijeme u Simbad modu, išli su prema mjestu ghdje je najjača koncentracija otmica, ne samo u Ćileu, već vjerojatno u cijeloj Južnoj Americi. Pričalo se da Brazil, Argentina i Peru imaju veću stopu otmica, ali niti jedan niti drugi nisu vjerovali u to. Nazivali su to floskulama.
"Oćemo sjesti i malo odmoriti?", upita Santijago.
"Naravno", reče Vasko i sjedne.
Bio je prekrasan dan na putu prema zalasku sunca i sumraku. Taman da se popnu do vrha brda prije spavanja.
Santijago primjeti da je Vasko oran za razgovor, pa započne jednu od njihovih standardnih tema: Malangu.
"Osjećaš li trenutno neku prisutnost?", upita Santijago.
"Misliš, vanzemaljsku?", Vasko ga pogleda zbunjeno.
"Da."
"Ne baš. Radio sam danas Simbad. U vlastiti" studio" došlo je još nekoliko entiteta. Dva LUX-a i jedan reptil."
"Ti Luxevi meni nikad nisu zvonili", Santijago je žvakao poveći sendvič. "Nekako mi previše liče na transparentna bića koja spominje Stewart Swerlow."
"nemam ja baš Swerdlowa na listi favorita", odgovara Vasko ravnodušno. "nekako mi se viši čini kao programer nego kao deprogramirani."
"Nije li tanka razlika između ta dva stanja? To jest, ima li je?"
"I ima i nema, rekao bih", Vasko uzme vodu iz ruksaka. Pogleda Santijaga. "Sve je to
preopširno područje za zamarati se i baviti nijansama, jer se čovjek lako saplete o semantiku i etimologiju...Bilo kako bilo, mnogi autori današnjice su po meni respektabilni. I Newton sa svojim objašnjenjima stanja duša između života u materiji, i Ashayana Deane i Camelot ekipa sa svojim interpretacijama istorije galaksije i utjecaja vanzemaljskih rasa na čovjeka...i Alex Collier i Michael Tsarion, i Karla Turner i Patricia Cori...i naravno, Laura i Ark Knight i Malanga. Treba u tome tražiti suštinu; ne razjedinjenost."

"Slažem se. I ja slično mislim", Santijago je kimao glavom i žvakao sendvič, dok mu je pogled sezao u daljinu prema puteljku koji je sjekao šumu na dva dijela, sve više i više penjući se prema vrhu brda.


* * *


Stanislav pogleda sa vrha terase, u daljinu. Trudeći se fokusirati što dalje, vježbajući dodatno već ionako uvježbano oko za detalje i sitnice, na udaljene obrise planine Ural.
"Pukovnik Stanislav Kolenko neka se javi u bazu", glas Olge bio je iz prijemnika.
Zadržao je pogled nekoliko trenutaka a onda ga usmjerio u nebo. Promatrao je desetke aviona kako lete iznad njegove glave.
"Smiješno", pomisli, "koliko su ljudi slijepi, misleći da su ovo gore sve avioni, a ne 90 posto teretnih reptilskih sondi koji subjekte mutilacija prenose na svoje destinacije...Heh...ljudska glupost i naivnost...sve će nas koštat jednog dana"
Podigne odašiljač.
"Odmah, Olgice", reče. "I sretna ti Nova", nadopuni.
"I tebi, druže", začuo se Olgin glas sa druge strane. "Nadam se da će 1984. biti bolja od 1983.", završi.
"Pa...", nasmije se, polagano na Olginu izjavu, "hladni rat je gotov...Sad nas samo čeka ledeni"
"Ajde pesimisto, na zadatak", nasmije se Olga s druge strane. "Tebi čovjek da prst pesimizma, a ti odmah hoćeš ruku"
"Jebi ga, takav sam", odgovori Stanislav i krene.

Na drugom kraju planete, Lord Olson pošalje metak pun energetskih komandi i imena ljudi koje mrzi u zrak. Da barut rasprši energiju mržnje po atmosferi i udari energetski po njegovim neprijateljima. Metak je, naravno bio samo energetski. Učinci - nisu.

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 29.11.2014.

Javna - The Public I

* * *


Onima kojima uvodi nisu potrebni, ovo je početak.


* * *


Dakle, jednom davno, u jednoj dalekoj zemlji živješe čudna bića, koja su imala čudnu potrebu jedna drugima svakodnevno jebati mater i sabotirati jedna druge. Imala su zajednički interes - novac. Da bi došla do novca, bića su bila spremna raditi sve ono što bi ionako radila, ali su opravdavala potrebu da rade ono što bi ionako radili, potrebom da dođu do novca.

Bića su za novac pušila jedna drugima, jebala se jedna sa drugima, drkala jedna drugima, svršavala jedna drugima u usta, nudila jedna drugima analne otvore i na kraju svega, zadovoljno svršavala jedna u druge i jedna po drugima, tješeći sebe kako postoji nekakva svrha iza toga što rade. Nekakva...kompenzacija.

Bića su živjela klasičnim monotonim životom u koji su utiskivala monotone stvari kojima su davala značaj, pa je drkanje jedno po drugima, svršavanje u usta jedno u druge, guženje jedna drugih postalo malo razvodnjeno i upakirano kroz raznorazna natjecanja, tučnjave, agresivna nametanja, igre smirenog uma, agresivnog uma, igre smirivanja živaca, igre gubljenja živaca...što bi ga na kraju sve došlo na isto: drkanje, jebanje, špricanje, pušenje, guženje ili kompenziranje premalog učešća u navedenim procesima (drkanja, jebanja, špricanja, pušenja, guženja). Od sada pa na dalje koristit ćemo skraćenicu DJŠPG.

Bića su provodila dan od 24 sata razjedinjen na sanjanje DJŠPG, maštanje o DJŠPG i pokušaje prakticiranja DJŠPG, od čega su najčešći rezultati bili u obliku D i Š, dok je J, P i G bilo za malo odabranije skupine koje su imale ulaznice u obliku para, izraženih fizičkih i spolnih atributa i ponekad čak i intelektualnih atributa; naravno, govorim o intelektu pokazanom u svrhu DJŠPG.

Drkanje je među bićima bilo najrasprostranjenija pojava, takao da kada se nisu dirala po genitalijama i proizvodila špricajuće vrhunce, bića su verbalno drkala jedna po drugima ne bi li doživljavala kompenzirajuće i supstitutne vrhunce. Ponižavanje drugih, dominacija nad drugima, vređanje drugih, šamaranje drugih, tučnjave...često su značile i samo predigru među bićima ali gotovo uvijek su označavale sintagmu DJŠPG-a u suptilnijem obliku.

Sve se svodilo samo na dva osnovna načela da kurac uđe u pičku i da se pička nabije na kurac. Ostalo su bile podskupine i podnačela koja su uključivala kurac - šaku, kurac-guzicu, kurac-usta, kurac-među sise kao i neka podpodnačela raznoraznih trljanja, pokušaja guranja kuraca pod pazuhe parnera, u nosnice, među stopala, među dlanove, u umjetne vagine i umjetne guzice, u umjetne šake, u šake u rukavicama...

U svom fetišizmu bića su stvorila religije, najveće konglomerate akumuliranja seksualne energije u apsolutno nevidljive stvari. Ljudi odu na ispovijest, ostave svoju seksualnu energiju svećeniku, koji ne zna šta bi dalje sa njom pa malo dotakne neku curicu ili nekog dječaka, pa ovi opet imaju traume kroz život i dalje tu energiju prenose na sociologe, psihologe, psihijatre i okolinu, pa svi oni dalje opet istu energiju akumuliraju u religije i opetovana akumulacije jedne te iste energije proizvodi jedan te isti rezultat - svećenika koji ne zna što će sa tom energijom. Pa opet diranje curica i dječaka, koji će opet tražiti način ili da se posredno ili neposredno osvete svećenicima, pa će kroz život maltretirati taj arhetip svećenika koji će vidjeti u svemu i svačemu; pa opet psiholozi, seksolozi, psihijatri, socijalni radnici koji će tražiti način kuda da smjeste tu energiju dobijenu od slušanja tuđih nepravednih i tragičnih sudbina. Pa će mnogi od njih na kraju završiti na ispovijedi - kod svećenika.

Kod Svećenika - kavana sa mnogo suza, moglo bi se reći. No, bilo kako bilo, bića imaju nevjerojatan fetiš da među sobom pronalaze i izabiru centralne figure kojima će davati svoju energiju, pa odabiru među sobom svećenike, hodže, popove, rabine, gurue, swamije, jogije, sefer babe, safet babe, išmail babe i kojekakve nazaretne simbole, geografski raspodjeljene kroz sve krajeve planete.

"Mi te biramo da patiš i da štuješ one koji su patili za nas", povikaše bića, gotovo u jedan glas.

"Zašto bi neko patio?", pitao bi nedužni promatrač koji bi se tamo pronašao.

"Zato što smo svi mi patnici", povikala bi bića u glas, osjetivši kolebanje u energetskom polju DJŠPG-a.

"Pa ko vas tjera da patite?", pitao bi promatrač, nevino u svojoj ignorantnosti.

"Ti. I heretici slični tebi. Nepatitelji. Ubijte ga. Razapnite ga.......... A onda ga posthumno slavite!"

Takva su ta čudnovata bića opterećena organom kundabufera i teretom DJŠPG-a.

Kada se dva bića nađu na istom mjestu, njihova komunikacija uvjetovana je količinom DJŠPG-a koji je aktivan među njima. DJŠPG stvara prijateljstva i neprijateljstva, privlačenja i odbijanja. DJŠPG je sam po sebi načelno neutralan ali može u trenu u bićima stvoriti senzacije od potpune euforije, do krajnje patnje.

Bića bi se iznenadila kada bi znala kolike orgazme doživljavaju u toku svakog dana i kako ti orgazmi djeluju na njih. Ne govorim ovdje o fizičkim orgazmima kojima svako biće stremi i koji su osovina postojanja svakog bića, već o mentalnim, duševnim, emotivnim i inim orgazmima.

Sreća je orgazam. Tuga je orgazam. Patnja je orgazam. Tjeskoba je orgazam. Panika je orgazam. Strah je orgazam. Paranoja je orgazam. Ljubav je orgazam. Navika je orgazam. Opsesija je orgazam. Nada je orgazam. Stremljenja su orgazam. Ambicije su orgazam. Bića ne žive u sekundama, niti u trenu (hahahahahahahaha, najveća od svih kozmičkih šala). Ne, bića žive u orgazmima.

Dakle, jedinica za DJŠPG je Orgazam. Orgazam je univerzalna konstanta koja u sebi ima dvosmislenosti, paradoksalnosti, i vektor i skalar istovremeno, i vremensku i mjesnu konstantu, i vremensku i mjesnu deluziju, i os X.Y, Z i ukrštavanje osi pod mogućim i nemogućim kutevima (ovisno o količini, najčešće, mentalnih oragazama).

"Jao, što imaš lijepe cipele"....To može značiti da se biće divi nečijim cipelama ili da bi pak likvidiralo dotočnu osobu-biće-humanoida i sa nje mrtve skinulo lijepe cipele. No opet, podsvijest urla: želim se jebati sa tvojim cipelama...tvoje cipele me nevjerojatno pale i zato će izmisliti svašta da to ne dođe do "svjesnog" uma. Jer ako dođe, osoba će pod djelovanjem svjesnog uma u trenu početi drkati po tuđim cipelama. Ili gurati ćunu u bilo što. Ili se početi trljati po pički, guzici i genitalijama općenito, bilo kad i bilo gdje. "Zvali su ga drkaroš, drkao je bilo kad i bilo gdje, čak i u doktorskoj čekaonici"...

Full Metal Jacket? Da, ali i Full DJŠPG Living!

Zato imamo potisnike, promatrače i blokade/blokatore. Da ih nemamo, drkali bi po svemu što nam se svidi i gurali bi kurčeve apsolutno u bilo što i bilo što gurali u pičke i guzice...i u usta. Zato, potisnici, promatrači i blokade/blokatori imaju funkciju da sirove impulse iz naše podsvijesti tamo ostave, neka se akumuliraju i neka eventualno dođu do nekog svećenika, psihologa, psihijatra, gurua...svi oni ionako neće znati što ih je snašlo, zbog svojih potisnika, promatrača, blokada, blokatora. Ajmo skratiti pa napisati PBPB (potisnici, blokade, promatrači, blokatori).

Dakle...PBPB djeluje da DJŠPG nikad ne dođe do apsolutno fizičkog oblika. Zato su bića razvila najmoćnije oružje od svih ne bi li zajebala PBPB. Religija? Politika? Ne, pažnja. Traženje pažnje traženje je DJŠPG-a bilo kada i bilo gdje, na bilo koji način.

***

Biti ću izravan pa reći da planetom Zemljom korača – 90 posto debila.

U svemu što nas okružuje postoji magičan omjer 90:10.

90 posto nesreće naspram 10 posto sreće. 90 posto borbe i nemira naspram 10 posto mira. 90 posto gluposti naspram 10 posto pameti. 90 posto, kao što rekoh, debila naspram 10 posto normalnih ljudi.

Pitanje je: zašto debili imaju toliku moć nad normalnim ljudima i zašto je teško, gotovo nemoguće da se normalni ljudi povežu u bilo kakvu zajednicu?

Iako mi je krajnje mrsko citirati Isusa jer svi živi debili koji imalo šeću u nekom od religijskih i para duhovnih područja, prije ili kasnije nabasaju na Isusa i koriste ga kao aksiom za svako imalo nebulozno i umobolno stajalište koje zastupaju i projiciraju...ipak...citirat ću ga. Ajde, parafrazirat ću ga. Dakle, Isus je u svojoj mudrosti rekao da će oni koji su primili Isusa u sebe i shvatili Isusov nauk, biti ponižavani, gaženi, maltrerirani, obasipavani mržnjom i da će se svaka porodica dijeliti na 3 koja mrze i na dva koja vole (koja su u sebe primila Isusa i koja su shvatila Isusov nauk). Pišem u muškom rodu zbog načina izražavanja, ali naravno, oba spola ravnopravno su zastupljena.

U svojoj suštini, ovo se tiče – debila. Debila i dominacije debila. Znači, ako ste do sada popratili ovo što pišem, kimnuli glavom u dubokom razumijevanju i želite čitati dalje, znajte da ste dio ogromne mašinerije koja se u dobrom slučaju dijeli na 3:2, a u lošem slučaju na 4:1 u svakoj porodici, kao osnovnom temelju životne zajednice.

Dakle, okruženi smo sa debilima. Pustimo sada teorije i hipoteze o energetskim vampirima, ljudima bez duše (organskim portalima, antropoidima, predadamičnoj rasi) i fokusirajmo se samo na najosnovniju premisu – debilizam.

Debil će uraditi sve što je u njegovoj moći da sabotira druge, stoji im na putu, prema „mirisu“ prepoznaje one koje će jebati u zdrav mozak i kojima će direktno pokušavati uzastopce narušavati integritet/postojanost i kreativni potencijal. A kreativni potencijal je, vjerujte mi, upravo ono ćemu debili/humanoidi streme da satru. Kreativni potencijal je ono što uzburkava i uznemirava vodu ovog debilnog retardiranog matriksa u koji smo se spustili jedino da dokažemo sebi da imamo ono što je suštinski dio nas – sposobnost empatije i trasformacije duha u čisto stanje Plerome/Duše.

Jeste li se ikada zapitali zašto ali zašto uvijek kada vam nešto krene u životu, odjednom osobe iz bliže ili dalje okoline imaju potrebe za vašom pažnjom, pretežito na negativne načine, putem svađa, spletki i smicalica? Jeste li se zapitali kako je , ali kako je uvijek toliko korespodentno i na pizdinu dlaku „slučajno“ da vaša bliža i daljnja okolina poludi, ponekad i danima prije nego li vam se nešto lijepo i plemenito treba dogoditi? Odakle ta sva sprečavanja i pokušaji sabotiranja i manipulacije baš kada se uvijek nalazite na svojevrsnim križanjima/prekretnicama u životu, koje će se dalje odražavati na vas i vas život?!

Dez brige, deblii vas čitaju ko knjigu, znaju podsvjesno svaki vaš pokret i vaš im je životni put u istu ruku poslastica kojom se hrane, kao i prijetnja kada postane mogućnost da vlastiti život uzmete u vlastite ruke, kao i odgovornost za vlastite postupke. O tome ćemo detaljnije u idućim poglavljima.

Kod debila, empatija je ili duboko zakopana. Ili ne postoji. Ili je nepostojeća ali toliko lukavo projicirana da bi se čovjek stvarno zapitao kuda odlazi sva ona količina projicirane empatije koja se emitira u svijet/eter/prividnu stvarnost/matrix.

Odlazi u: a) religije, b) politiku, c) medije

a) Religije i sve izvedenice istih, uklučujući i new age i kojekakve okultne i ezoterne pseudoreligije i pokrete (jednostavno: sekte) u sebi obuhvaćaju jedne od najrudimentarnijih postulata na kojima je podignuta umjetnost mentalne i duševne manipulacije i kontrole. Ništa se nije mijenjalo od Sumera/Babilona, Egipta, biblijskog Izraela i Palestine pa do dan danas. Isti kurac drugo pakovanje. I oni koji tvrde da su mistične zemlje poput Atlantide i Lemurije imale problem sa religijama i sektama kao osnovnim stupnjem mentalne i duševne kontrole, vjerojatno su u pravu, barem paradigmatski ako već ne povijesno i činjenično.

Nije li sam Isus rekao da će, OPET, nastaviti graditi hramove koji su izvan čovjeka i obožavati lažne stvari? Rekao je i bio je u pravu. Isus kao ikona? Ne. Isus kao arhetip. Da. Isus kao sljedbenik drevnog znanja Esena? Možda. Isus kao ukazatelj na Farizeje i farizehstvo unutar ljudskog društva i samog čovjeka? Apsolutno.

Farizejstvo = debilizam.

Okruženi smo sa Farizejima, debilima koji kroz povijest i sve aspekte ljudske psihe zadržavaju primat u kontroli najnižih ljudskih poriva i najširoj paleti manipulacije i kontrole manjine, osvještene manjine od debilitantne većine.
Pod „osvještenom manjinom“ mislim na „empatijski sposobne jedinke da svoje misli, osjećaje i energiju pretoče u stvaralački aspekt koji u sebi objedinjuje kreiranje, davanje i primanje.....ne destrukciju“. Naravno, farizejskom debilnom destruktivnom umu to smeta, i zato će činiti svašta da potkopava one koji su ovdje došli tvrditi da smo „svi mi djeca božja“...nebitno radi li se o Isusu...ili Davidu Icke-u.

U suštini, religija i pseudoreligija baziraju se na hranjenju ega pojedinih debila, energijom ega mase debila koja u nedostatku bilo kakovih energetskih kapaciteta, poseže za energijom onij h koji je ionako imaju na pretek, samo to ne znaju.

Možete vrlo lako napraviti eksperiment i svakoj „slatkorječivoj“ osobi koja vam počne srati o nekakvim „uzvišenim stanjima“, „univerzalnoj ljubavi“, „jedinstvu sa svime“ vrlo jednostavno odgovoriti da sva ta stanja već imamo u sebi i da se se sve ogledava u dijelima a ne riječima i promatrati kiseljenje „umiljatih“ lica, kako se lica krive u grimase, „ljubav“ u čistu nepatvorenu mržnju, a „slatke riječi“ u manje ili više suptilan otrov koji, poput zmije otrovnice počinju istresati na vas. Tako je, usporedba sa zmijama nije slučajna. Sve što nije kreativno iskreno, sve je zmijsko. Pozeraj je zmijski. Farizejstvo je zmijesko. Debilizam je zmijski. Lažna guruidalnost je zmijska jer guruidalnost sama po sebi ne postoji.

Gurui = debili = Farizeji = zmije.

Na stranu da ne postoje iznimke koje imaju potrebe ukazivati na nelogičnosti, makar bile duboko utkane u mašineriju religija i pseudoreligija, ali prije ili kasnije zmijski / debilni / farijezejski / nekreativni aspekat izbije na površinu i ne može zavarati onoga (ili onu) koji (koja) se zavarati ne dade.

Preveliko traženje pažnje svojsvrno je jedino djeci, starcima i debilima koji bi željeli na bilo koji način doći do određene razine guruizma i moći te kontrole nad drugima. Većini to i uspijeva.

Vratit ćemo se na religije i pseudoreligije, jer to je neiscrpna tema kojoj se uvijek treba vraćati i ukazivati na sve zamke i besmislice istih.


b) Politika je odavno bila sredstvo kako da se drugi najstariji zanat na svijetu (prostitucija) pretvori u nešto što je suptilno i sakriveno nebrojenim velovima fantaziranja, obmanjivanja, iluzije i visokog stupnja degeneričnosti. Politika je kurva koja ima najveću moć, nema moćnije kurve od politike jer kada bi postojala kurva koja je moćnija od politike, tada bi takva kurva bila politika. Religija? Religija je bazirana na politici. Dogma je politika. Zakoni su politika. Zapovijedi su politika. Sve što izlazi iz okvira empatije i kreativnog aspekrta je politika.

Politika= debilizam = kurveraj = farizejstvo = zmijstvo.

Politika je izdrkotina. Politika je usmrdjela crna magija koja gita samu sebe u debilizmu vlastite paste koja u nju upucava energiju. Politika je ponor. Politika je narkomanija. Politika je alkoholizam. Politika je turbo folk. Politika je urbo folk. Politika je svaka lažna promjena paradigmi unutar društva, koja se u suradnji sa politikama religija i medija bavi manipulacijom ljudske psihe, uma i duha. Politika je bezdušna kurva, Lilith, Saloma, Babalon...koja traži krv svojih podanika i njihove umove, njihovu energiju i – njihov debilizam

Politika je Zmija; bila ona „lijeva“, „desna“, „središnja“, „crvena“, „zelena“, „bijela“ ili „crna“. Najčešće je prema van „siva“, ali sve su to samo maske debilizma koji nas okružuje i udaljava nas od naše suštine – empatije / kreativnosti.

Politika je raj za debile, apate i crne „magove“ (sve je to ista kategorija). Oni sa ematijskim sposobnostima ionako brzo ispizde iz politike ili se posrani klate unutar nje, ponekad i cijele živote, ne znajući u čemu je problem.
U debilizmu = apatiji = zmijskosti = farizejstvu = kurveraju.

Cijelu politiku politike sročit ću u jednu jedinu misao jednog političara, saborskog zastupnika iz jedne male države iz koje dolazim a koja glasi: „Ne možete vi braniti ljudima da piju alkohol na poslu. Zamislite jednog radnika na pilani, koji radi za motornom pilom i reže trupce drva, da radi smoj poso trijezan, 10 sati na dan“.

Da, ovo je suština politike – apatija, neznanje, debilizam, ozljeđivanje drugih i u krajnjem slučaju – sebe.

Jebanje sa ozljeđivanjem. Sado mazo kurvarluk i penetracija bez pokriča. Debilizam. Farizejstvo. Zmijstvo. Zvjerstvo. Mizantropija.

Ukoliko imate bilo kakvih pretenzija prema politici, radije neka vas taj brod ostavi na otoku i uhvatite se nečega ćime ćete svojoj okolini dizati kosu na glavi...čitajte, pišite, svirajte, skladajte, bavite se sportovima (sa sebe), kontemplirajte, meditirajte...i nikome ne stojte na putu...ne dopuštajući nikom da stane na vaš put.

E tek ćete onda vidjeti širinu i dubinu svega ovoga do sada napisanog.

I Istinu.


c) Mediji su polivalentni djelovatelji koji imaju kao vektor – smjer i brzinu kretanja. Mediji koji u sebi objedinjuju kreativnost, a takvih je malo, iskreni su mediji. Mediji koji u sebi objedinjavaju religiju a prije svega politiku, mediji su debiliteta.

Emisije, filmovi i serije koje hrane samo najpliće aspekte psihe, ago i hrane niži um, rađeni su i plasirani sa posebnom svrhom da jednom za svagda satru one dijelove kognitivnosti koje čovjeka odvajaju od debila. Znači, na stranu HAARP, ELF, kejmovi i ostale smišljene agende smanjenja ljudskog kapaciteta za davanjem kreativnog potencijala...jer ostaje jedno ogromno područje manipulacije koje u sebi objedinjava politiku i religiju, sve aspekte debilizma i zmijskosti.

Banalnost, nedosljednost, dvostruki standardi, žuta štampa, prejudiciranja, nedokazivost temelji su moderne propagande kojom smo obasipavani 24 sata dnevno putem medija, sedam dana u tjednu. Kako se maknuti od toga? Jednostavno. Uzimajte informacijeizd medija na kapaljku i sa zrncem soli, pratite intuiciju i gotovo nikad nećete pogriješiti u rasudbi. Medij koji u sebi ne sadrži politiku i religiju / preudireligiju/kvazipsihologiju, sam po sebi je slobodan medij i pitanje je da li bi ga se uopće moglo i nazvati medijem.

Pošto religija bez religije znaći empatiju i kreativnost, politika bez politike znaći empatiju i kreativnost, tako i mediji bet politike i religije znače empatiju i kreativnost.

Koji naravno dovode do sintagmi poput „svjesnosti“, „budnosti“, „slobodne volje“, „ljubavi“ i ostalih poput žvakače gume, rastezljivih pojmova u bezbrojnim interpretacijama.

Banalizacija, kao najveći neprijatelj medija, sastavan je dio politike i religije i kao takva, glavno oružje u u rukama debiliteta, zmijskosti, farizejstva i fizičko/mentalno/duševnog kurvarluka. Mediji ponekad i u najboljem slučaju, samo služe hranjenju i plasiranju mediokriteta; a tamo gdje je trash kultura i način razmišljanja prirodan mentalni u duševni habitat većine, tamo je mediokritet nebo. A to je, vjerujte mi, veliki, veliki problem.

Nije problem u televiziji, novinama, internetu, reklamama. Promblem je u detaljima između redova i prosudbi radi li se o debiliteti ili kreativnom poticaju, o apatiji ili empatiji. O mizantropiji / mentalnoj entropiji ili emanaciji slobodne volje i nesputanom stvaralaštvu.

Izbor je, kao i obično – na Vama!

***

Moj izbor je da budem budala! Čisto, spontano, aproksimativno i automatski. Pljujem po debilima a sad koristim isti nivo debiliteta kada trebam donijeti dvije, tri važne životne odluke. Zašto? Zato što u najzajebanijim trenucima počinjem razmišljati unutar kutije i navoditi svoju svijest da se prostituira po mračnim kutevima trendovske debilane koju nazivamo sistemom, i da daje značaj klaunovima koji čine ovaj sistem onakvim kakav je. Nemam predodžbu što radim ali to svejedno radim. Nisam fokusiran na ništa ali svejedno želim istaknuti nešto? Zašto? Zato što sam idi(j)ot! Postavilo bi se pitanje da li je ovo neka nova cimalica i još jedna u nizu igara reverzne psihologije ali uvjeravam sam sebe da ipak...IPAK sve ima u svemiru svoj značaj i da je sam debilitet prolazna stvar. Kako vaš; tako i moj. Jer bez brige - vi osim što čitate moja sranja morate imati usmjerenu pozornost na mene, što me dovodi u nezavidnu situaciju attention freaka, lažnog "skromničara" i samoljuba koji uživa svoje gluposti iz glave iznijeti širem auditorijumu i uvjeravati sebe kako to radi samo zato da misli odu nekamo. Pa zašto onda ne pišem u jebenu bilježnicu i čitam na samo? Zato što trebam vašu pažnju. A zašto trebam vašu pažnju? Zato što sam sjeban. A zašto sam sjeban? Život me sjebao? Ne. Sjebao sam se sam jer sam život uzimao za ozbiljno.

"Život je vožnja", reče Bill Hicks prije nego li su mu "prijatelji odozgora" plasirali rak i uvrstili ga u dream team istaknutijih osoba koje su reptilskoj eliti stajali na putu, ipak ostavljajući povijesti da njihova životna djela uzme za ozbiljno u tolikoj mjeri da se tu i tamo pojavi neki osvješteni pojedinac ili pojedinka i periferno osjećajući Billovu vibraciju kaže: "wow, ovaj Bill ima nešto!!!". Ima. Imao je. Rak. Imao je i visok stupanj inteligencije, razvijenu empatiju i nevjerojatan smisao za humor. Ali bio je jebena crna ovca koja je negdje na razmeđi između tragičnog Andy Kaufmana i Howarda Sterna, ostavila svoj životni utjecaj i izgubila borbu sa stanjem duše koje bi se stručno trebalo nazvati: "kako kurvini sinovi odozgora tehnologijom pokušavaju suzbiti i ono malo duha u čovjeku". Pretjerujem? Ako mislite da pretjerujem onda vam je šupak toliko razrađen od sistemskog penisa da u njega može stati još samo greysovska sonda koju ste u dupe primili ionako mnogo puta u životu (kad ste imali čudne snove, sretali mnoge poznate ljude u snovima i svi bili posjedani ili polegnuti a oko vas jarka bijela svjetlost i kojekakve sjene, tik na korak da ih vidite...ali zajebi, sjena ostaje sjena).

Bez brige da ste svi primili vanzemaljske sonde u dupe "za domovinu", "za planetu Zemlju", "za čovječanstvo" i za malo analne energije koja u stilu Let 3-ovskih fazona pokreće univerzum i najjača je sila u svemiru. Znali su to templari, znaju to oni sitni magijski kokošari dok zazivaju entitete "negdje na pola puta (Terry Pratchettovim žargonom) između hobotnice i rame od bicikla". Dakle, Ktulu ne samo da pokazuje srednji prst Lovecraftu i viće: "pioniru maleni, postojao sam ja i prije nego si me stavio na papir", nego dosljednošću starog mudrog polipa prosipuje crnilo po našim očima i viće: "e ljudski rode, ni u vodi se ne napiste vode" (nekako mi paše da Ktulu govori ličkim dijalektom...a zašto, to je moja osobna stvar ktuluregionalnog karaktera). Svi su oni mađioničari...I Baal i Behemoth i Lilith i Adam Kadmon i cijela branša okultnih karaktera na crnoj i bijeloj pozornici. Zašto? Jer su kurve na papiru, isprostituirana imena da bi i najdosljedniji umovi bili pretvoreni u kašu a mudrost uma na kraju bila svedena na najednostavniju ikonografiju odbjeglog pukovnika u Apokalipsi Danas i njegova sociopatska laprdanja koja su eto, u pravo vrijeme i na pravom mjestu, postala kult. Dakle, ali dakle....Svaki kurac na palac koji se nađe na pravom mjestu da uđe u čmar nevidljivim silama na kraju biva izdrkan ali do te granice da ostatak sjemena biva vraćen kroz kanal na vrlo ne tantrički način i sa nagomilanom energijom besmisla na sebi. Gledam u prazninu a praznina gleda u mene. No dok drkam u prazninu, praznina drka po meni. I zato je sav posao sa Bezdanom samo drkanje ljudima u face jer ne znaju da su naguženi, izbičevani ili samo analno sondirani, nakon što im Koronzon prije uzme legitimacije i malo im umove izravna glupošću i mentalnim programima.


Jedna stara ciganka jednom je nekome umjesto psihopat rekla šizopat. E to sam ja...u tu kategoriju spadam. Debil/pažnjotražitelj i šizopat. Jer šizim dok u tišini patim a istovremeno sam svjestan govana oko sebe. I što radim? Serem po netu u namjeri da sve ovo jednog dana postane knjiga i da postanem bogat i slavan dok ću se smijati iz budala koje su kupile knjigu, iz budala koje će tražiti dublji smisao u ovome i budala koje će mi plačati životni standard i status dok mi se knjiga bude odbijala od poreza a ja pijuckao martini na Azurnoj Obali; i dok će mi dvije polu mulatkinje pušiti kurac. I neću uživati. Samo ću kulirati obogačen spoznajom da netko, negdje, daleko, na drugom kraju planete također ima iste tendencije ko i i ja i da će i njemu dvoje usne pušiti kurac dok bude zbrajao pare od ničega. Vidite, to je suština ovozemaljskog postojanja. Doći do para dok kurac ulazi u pičku a pička se nabija na kurac...I onda dolaze lažna skromnost, moral, čudoređe, racionalizacije: zašto sam se majko jebala kada nisam trebala ili...ILI...prvo ga turao, kasno ga vadio, kolica gurao i šargarepu sadio...sve odobreno od sistema. Nema veze što se odguli koja godina jer to je upravo poput sonde u dupe, samo doprinos ljudskoj patnji i nabildavanju teretane zvane Kontrolni Sistem.

KONTROLNI SISTEM

Nije sistemski listić. Nije ni totem, ni eurojackpot ni koeficijent u kladari nego je jednostavno zbroj svih ljudskih djelovanja u svim resorima matriksa po svim uredima i čoškovima gdje kamere ne sežu ali sežu morgellonova vlakna i vanzemaljske analne sonde. Zato pazite, kad pijete karlovačko i ako vas zaboli dupe, to nije od pedera u jarku koji vas pijanog razguzi, nego od kontrolnog sistema koji vas razgužuje cijelo vrijeme a vi možete biti svjesni ako barem osvjestite jarak i bol u dupetu. Pedera prekrižite...niste vi te sreće. Bilo kakva personifikacija kontrolnog sistema bila bi ko lutrija: kuja koju je izjebalo pola televizije vadi loptice dok sperma iz uzbuđenih testisa igrača ne dodje skoro do glavića, pa opet stane, i podsvjesno (znači, u glavama spermija) traži analnu sondu u dupe. Kurac skoro ispražnjen, dupe skoro napunjeno, kurac na kraju suh, čizme mokre a swingeri sjede u kutu goli, gledaju se i ne znaju bi li se dirali po genitalijama ili promatrali jedni duge i pitaju se: Koju pizdu materinu mi ovdje zapravo radimo? Kakvog ovo zapravo ima smisla??? Nikakvog, braćo swingeri, nikakvog. Ko i jazzere i CKSKJ kadrove, pojest će vas prošlost jer Rambo je najavio još davno da sega mega drajiv dobija 32o bitni sistem i da će se katode i anode prištekavati na kurac, pičku i dupe i swinganje će biti online i preko android aplikacija. Turni mi u touch screen i zapjevam ti evergreen.

A sonde i dalje rade. Volio bi na Chaturbateu jednom pogledati pravu alien sobu gdje turaju sonde u dupe ženama a ekipa lupa ko blesava po tastaturi i obasipava sve njih tipovima i baca novac, baš kao na moj budući bestseller čije poglavlje upravi čitate. O ničemu, svemu i opet ničemu. Ako je mogao Seinfeld, mogu i ja. Dobro, nisam ja on. Ali nije ni on ja. Logika, e!!!


Idemo dalje. kad pomislite čitajući me: pa ovaj je sto posto sjeban u mozak, morate imati jednu stvar na umu. Jesam. Svi koji me znaju to će vam potvrditi, pa i moje vlastito dijete. "Tata, opet se pretvaraš u robota i ganjaš vanzemaljce po orbitanim stanicama?". "Sine, obećajem svećano da neću više, ako napišeš domaću zadaću i kažeš razrednici da ju je tata dao pozdraviti!. "Ali zašto tata da podravljam?"..."Sine, to se tiče samo tate i razrednice!"..."Nema robota kod razrednice, tajo?"..."Sine, ja ne znam što smatraš pod robotom točno, ali ono u njezinoj ladici je na baterije, pa ti kontempliraj". E tako djecu treba odgajati...da poštuju starije, da poštuju autoritete i da ako je ikako moguće opale svaku razrednicu kad im bude 16 i budu na ponos očevima koji su te razrednice opaljivali kad je sinovima bilo 8,9. Evo, malo slovo mudroslova, niti jedno slovo viška, imam flow, svaka ko u Njegoša a ruka na razredničinom koljenu, za sada.

I tu dolazimo do struje svijesti i pitanja da li je ona kvantnog karaktera? Ili sam ja jednostavno šaljivdžija, čitatelj siledžija a budući izdavač drkadžija. Kad mi odgovorite na pitanje onda ću i ja na vaše.

Struja svijesti je stanje kad majke rađaju kraljeve nikotina a države stvaraju prosjake na nikotinu i cracku. Između majki i država postoje gradovi a u gradovima žive smradovi. To su ljudi koji su se nagutali smoga u toj mjeri da uspješno konkuriraju i najklasičnijim primjerima rednecka po ruralnim vukojebinama. No, da stvari ne budu tako crne (a one to jesu) uvijek postoje esencijalisti da uljepšavaju isfabriciranu kozmetiku i viču: ne, ne, kolega, ne, to nije točno (sa naglašenim Č). To nikako nije točno već podložno trenutnim strujanjima u društvu i kulturi ali samo u svrhu progresa". Zato svi esencijalisti su naguženi na pisti i raširenih guzova čekaju pogonsko gorivo iz vanzemaljskobrodskih mlazova...gmazova....mlazova. Jer svi znamo da se alieni ne voze na benzin; nego seru kerozin. Ono što ide van mokračnim traktom, uvjetovano je Ktuluovim laktom, pedljom, stopom, prirastom, rashodom, porezom, nametom, dadžbinom, otadžbinom, državom, republikom i na kraju krajeva, desekriranom Zemljom sa dekapitiranim glavama koje strše u vis. Ne kurčevim glavama. One su prenisko i uvijek ostaju na tijelu.

***

Sistem je parodija, ljudi su predvidljivi i dosadni a ja i dalje jedem govna. Zato svaku večer molim moje kozmičke čuvare da začine ovu vukojebinu od materije novim paradigmama. Recimo, da braća sa Oriona bace nekoliko novih programa među ljudski rod a da prvi bude da ljudi izgovore sve što im je na pameti, prije nego li im se upali sustav "samo kontrole". "Bok kako si?", "Što te boli kurac kako sam? Da se ovog trena srušiš mrtav ispred mene izbedirao bi me jer sam zbog tebe morao maknuti slušalice iz ušiju i propustio sam više od pola stvari koja mi pomaže da prevalim preko ramena ovaj usrani dan, nalik na sve druge!". Ili: "Ti si jedna nadasve zanimljiva osoba!, "Nabijem tebe i zanimljivost i suptilnu patronizaciju na svoj centimetarno gotovo punoljetni kurac". Ili: "Ti si tako super!", "Mrš u pizdu materinu".

Scena bi se time popravila, dašak svježine ušao bi u međuljudske odnose a svakodnevne parodije bile bi zamjenjene prikrivenim tragikomedijama i šaradama. Ljudima treba šok, fini šok koji bi uzdrmao ionako poremečene umove opsjednute "u se na se i poda se" obrascima i samo ljudska nemoć pred vlastitim maskama i floskulama bila bi onaj osvješteni attack koji bi ljudsku psihu defragmentirao poput računala nekog degenerika koji je pokupio 100 virusa sa ruskih XXX sajtova. Sve floskule i nebuloze bile bi zamjenjene zdravom notom iskrenosti, lišenom bilo kakvih drama i samozavaravanja.

Slijedeći program odnosio bi se na isturivanje vlastitih nedostataka i frustracija prije nego mozak uspije bilo što razvodniti i upakirati u isfabricirani celofan. Lik se diže usred kancelarije od kompjutora i glasno poviće: "Ljudi, sinoć sam ravnalom mjerio kurac koji jedva doseže 11 centimetara, plakao sam ko lud tri sata, udarao glavom o zid i kasnije drkao na military gay porn jer na to mi se moja sirotinja jedino može dići". I svi u kancelariji zaplješću, dok se kolega pored njega diže i počinje vikati: "Da drkam samo na kljakate i one sa fizičkim manama i poslije toga se osjećam ko Superman". "Mene privlače razrooke!", šef urlajući uletava među podanike dok čistačica isplaženog jezika i kolutajučih očiju utrčava među prisutne i zapjeva: "Više ne trebam sakrivati svoje opsesivno kompulzivne poremećaje kao ni svoju tendenciju da svako jutro prije posla uturim H1 olovku u analni otvor."

Naravno, treći korak odnosio bi se na pokazivanje genitalija po ulici i međusobno mirisanje polnih organa. Ne bi više bilo potrebe za egzibicionizmom pod mantilom ili kvazi erotikom nego bi se direktno išlo na suštinu: "kurac u pičku i pička na kurac". Ovako, kad bi tip iskočio iz grmlja i držao mahalu u rukama, susjeda bi mirno odgovorila: "O susjede, malo se bavimo tjelovježbom? Ja sam tri puta oblizala zid jezikom i snifala Domestos a još ni kavu nisam popila". Na gradilištu šef bi se svako jutro obratio radnicima: "Ko se želi jednom rukom dirati za penis neka digne drugu ruku i danas neće morati dizati teške terete. Političar ne bi trebao u kancelariji drkati na "chicks with dicks" sajtove a metafizičari i mistici bi unaprijed vodili polemike oko najveće tajne svemira: "jesu li transsexualci tipovi sa sisama ili žene sa kurčevima???"

Četvrti korak odnosio bi se na dijametralnu promjenu kreativnog aspekta. Ok, nisi jebao tri godine, više ne pišeš knjige koje su ionako "cock sucking art" (Hervey Cleckley-evskim rječnikom), ne šalješ vojsku na bliski istok niti insceniraš migracijske valove sirotinje po svijetu. Ne može ti se dići? Ok, ne odlaziš u crkvu jer te vrata podsjećaju na vaginu a unutrašnjost na maternicu i ne diviš se obeliscima i monolitima jer te podsjećaju na kurac. Ne diviš se anđelima jer nemaju ni kurac ni pičku i ne uvjeravaš sebe da bilo tko može na svijet doći bezgrešnim začećem. Šamarali su te kao malog pod velikim odmorom i krali ti sendviće i novac iz ruksaka? Super. Ne šalješ rakete na drugi kraj svijeta niti imaš potrebu za monopol nad naftnim i plinskim kartelom. Ne jebeš više nikakve protokole jer znaš da je jedini ljudima shvatljiv protok onaj koji treba da se sjeme pokrene iz jaja i poput Vezuva izbaci ono za što se "gore" otimaju ko mi ovdje za zlatom ili parama. Ne slikaš, ne sviraš, ne udaraš, ne opjevavaš, ne pišeš pjesme idealiziranim muzama jer znaš da sve što ima vime je pogodno za mužnju bez stihova. Ne zamaraš se što gledaš mušku dupad u teretani, slušaš emo muziku i zaljubljen si u najboljeg prijatelja jer znaš da ljubav implicira jedino dionizijski aspekat završno sa solarnim pleksusom. Ne tražiš Boga niti slaviš Isusa jer znaš da te prvi ne doživljava a drugi te smara degenerikom.

Peti korak odnosio bi se na najveće skladište nejebice i seksualnih frustracija na planeti - religiju i politiku. Prvo bi se ova dva istovjetna područja trebala poistovjetiti sa konjem i kravom. Konj može ugurati svoje spolovilo u kravu ali krava neće moći roditi mutanta, ali da sjedinjenje otvara polemike o novoj dvo entitenoj vrsti koju bi mogli nazvati konjokravom - definitivno. Konjokrava kao takva trebala bi dvostruke ulare ali duboko sam uvjeren da bi većina ljudskih nevidljivih ulara spala i da bi teleći pogledi prestali postojati od barem 90 posto degenerične populacije. Zašto? Zbog jednostavnog razloga što bi se spajanjem krave sa konjem otvorio poligon za nova spajanja...recimo teleta sa jagnjetom, jarca sa vjevericom, morža sa antilopom i recimo turske jesetre sa skočimišem. Pogled teleta ne bi više imao smisla jer bi ga pratio jagnjeći pogled, što bi među ljudima stvaralo primarnu želju za isticanjem prva četiri koraka / programa sa Oriona.

Sad zamislte klasičnog Greysa u orbitalnoj stanici koja kruži oko Zemlje kako izvlaći analnu sondu iz abduciranog, dok mu abducirani uhvati ruku, vrati sondu u dupe i uputi mu teleće/jagnjeći pogled, uhvati se za kurac, počne pjevati "Tutmes Drugi, Ramzes Treći, sve ih volim takoreći, al nisam Ramzes nego Rambo, u kraljevstvu ljubavi vladam samo" i greysa kako u panici bježi među suentitete i panično vrišti: "pomoz bogoreptil, ove su dodatno isprogramirali oni sa Oriona". Nema više onog gurdjieffovskog organa kundabufera, sove na Neptunu ne gledaju na sat a Belzebubu ne trebaju nova krila jer ne treba više iznad ničega letjeti.

I sve postaje smisleno besmisleno, besmisleno smisleno, dok Koronzon letjeći po Bezdanu zbunjeno gleda novi Kaos i misli si: "e ovome nisam dorastao!"

***

Tamo "gore" bilo vam je dosadno i odlučili ste se spustiti ovdje i istrollati ovu jebenu
stvarnost sa samo jednom mantrom na usnama: "nabijemo sve na kurac". Niste ovdje došli učiti; došli ste se zajebavati. I to vas jebe. Ne možete se snaći u tom stanju svijesti
pa izmišljate drame i opravdavate svoju jednostavnu satiričnu kozmičku ulogu bespotrebnim konceptima poput "ascenzije", "učenja", "rasta". Rastu vaš kurac i pička. Vi ste oduvijek tamo gdje ste bili. U Apsolutu ili u pizdi materini, kako vam drago; dođe ga na isto!

Ovdje u materiji jedino prirodno stanje čovjekove svijesti je težnja za osvetom. Ko kaže
da se ne hrani sa time neka se 17 puta udari čekičem po glavi, izmoli tri "očevaša" i 7
puta se provuće kroz "molekulu amfiteatra" (koristim genijalnu elklektičku sintagmu
Milana Tarota, jedinog pravog ezoterika na Balkanu). Dakle, ko te sjebe, sjebi ga dva
puta. "Ko tebe kamenom ti njega kruhom???", "Oko za oko zub za zub???", ne. Istina je u sredini - "Ko tebe kamenom, ti njega u zube" i "Kruh u oko". Bilo što manje od toga je racionaliziranje sa vlastitim strahovima i inertnošću i apologiranje sa vlastitom
samonametnutom nemoći. Da nema osvete, svatko bi mogao gaziti tuđu slobodnu volju kako mu drago. Ovako, ko udari u tuđu slobodnu volju, osveta je samo transver energije i a sredstvo do primarnog balansa? Apso-jebeno-lutno!!!!!! I to ona sicilijanska godfatherovska osveta koja se servira hladna sa vremenskim odmakom, a osmjehom na licu dok neprijatelje držimo bliže sebi od prijatelja.

Imati neprijatelje oduvijek je bila čast jer neprijatelji su, kako kaže Gurdjieff mudro,
"vaši najbolji prijatelji". Poznaju vas bolje od vas samih i učinit će sve da vas što
bolje upoznaju da bi vas mogli satrijeti. Cilj je preduhitriti ih i salomiti ih sa
osmjehom na licu. Osveta znači: sjebi sve koji su ti učinili nažao, birajući sredstva i
ne povređujući ih na fizički način. Zvući psihopatski? Naravno da je. U svijetu psihopata psihopatski patterni samo su dobrodošlo oružje jer ih psihički, emotivno i duhovno uništavate na njihovom teritoriju, a da im ne padne dlaka s glave niti da ispaštaju kolateralne žrtve.

Za pravu osvetu potreban je vremenski odmak, tempiranje, inteligencija i stopa empatije
do kuda treba ići sam a do kuda treba prepustiti Svemiru da odradi svoje. Karma je kurva i svakoga stigne ali je ko i ljubav, pretežno retardirana (hail to Charlie Harper) i
užasno spora. Dok se načekate karme da nekom pokuca na vrata, vaši nasljednici igrat će se po svemiru bez maski, živjeti na Stablobrodovima i zvati se Odstranjenima (hail to Dan Simmons). Osveta je nadasve stvar duhovnog karaktera jer ono primordijalno u nama oslobađa okova vezanosti i nametnute materijalne paradigme.

Recept je vrlo jednostavan - u humanoidnom repetitivnom svemiru samo vertikalni udarci guraju svemir prema naprijed. Inače bi se do vjeka vjekova vrtio u krug na istom mjestu.

Kad udarite nekog, udarili ste Svemir. Udarac u zube ne mora biti fizički jer fizička bol
se brzo povuće; a postoje i oni koje fizički udarci seksualno napaljuju pa bolje ne
kalkulirati jer vaše poimanje kazne nekom drugom zadovoljstvo. Ne. Udarite na EGO.

Ego je poput uplašenog psa. Kad se nađe bez gospodara, van pasje kućice i na kiši, ego pati. Ako pati ego, pati i humanoidna ljuštura oko ega. Prvo pustite da svatko sebi do kraja složi juhu kakvu je pokušao zakuhati sa svim sastojcima, uključujući i pokušaj da se vi sami iskoristite kao sastojak. Ljudi pokušavaju u svojoj brzopletosti složiti pizzu bez tijesta i juhu bez vode. Na vama je da im to omogućite. Dajte im tijesto. Dajte im vodu.

A onda im prolijte juhu na glavu i bacite pizzu u lice.

Pametan vas nikad neće zajebati jer pametan nema potrebe to raditi. Zajebat će vas glup. To što vas je glup uspio zajebati govori dovoljno o vašoj lakovjernosti i naivnosti i
stavlju vašu inteligenciju također pod upitnik, ALI, pod uvjetom da prihvatite "šta je
bilo bilo je" i okrenete novi list, naći ćete cijelu paletu mogućnosti kako da poravnate
dug i sperete prljavštinu i glupost sa sebe. Da glupom pokažete da ste iznad njega ne
radeći apsolutno ništa? Ne. Da glupom pokažete da je gluplji nego što drugi misle i da mu ukažete da definitivno nije pametan.

Trganje ega u tri poteza:

1. Pustite vremenu da odradi prvi dio. Da glup u potpunosti zaboravi na vas. Uredno
ignorirate osobu na predvidljivo reaktivnom planu. Ne reagirate. Od vas se očekuje da
reagirate i pokažete emocije. Nemojte. Što prije shvatite pravilo nereagiranja, to će
osveta biti slađa. Nereagiranjem zbunjujete protivnika i dajete mu imaginarnu prednost.
Pametan bi se zabrinuo. Budale će se po običaju, naslađivati. Pustite ih da im se ego
napuše do krajnjih granica.

2. Odaberite vremenski period, recimo pola do 3 godine i podijelite ga na etape. U prvoj etapi dovoljna je samo vaša prisutnost. Ne reagirate ali ste prisutni. Ne govorim da
morate slijediti ljude po ulici...nikako. Dovoljno je znati njihove osnovne navike a
Svemir će dalje odratiti svoje. Svemir je ionako majstor u kreiranju "slučajnosti". U
ovom slučaju, vi ste scenarist, Svemir je režiser. U drugoj etapi udarate na slabe točke
neprijatelja, sa daljine. Fokusom. Vi ste fizički niste pomakli sa mrtve točke, ali ste
mentalno pokrenuli cijeli niz procesa. Osvjestite slabe točke svog neprijatelja i
postanite ih svjesni u potpunosti. Njegove slabosti vaše su prednosti. S ovim ubrzavate
karmu neprijatelja, polako, kurvinski sa distance ali rezultat će postati vidljiv nakon
(ne tako dugog) određenog vremena. Upamtite, Svemir je mentalan a vaš mental je Svemir.

U trećoj fazi bavite se afirmacijama tipa: bio/la si mi samo dobra životna lekcija ali i ja ću biti tvoja. Ovo nije new age. ovo nije magija. ovo je samo zakon uzroka i posljedica. Vi jeste sami u život prizvali tu lekciju, bez daljnjega, ali neprijatelj je u
život prizvao i vas ko svoju lekciju. Vaga mora biti u ravnoteži. Podržavam onu krilaticu od Blavatske : "ne postoje prijatelji ni neprijatelji već samo životni učitelji". Naravno, vi učite na ukazivanjima učitelja koji su dirnuli u vašu
slobodnu volju, vraćajući kozmičkom reakcijom koja će ih naučiti pameti jednom za sva vremena. Vi još uvijek niste fizički reagirali, ali ste mentalno prevagnuli težak kamen na drugu stranu planine. Sizif može komotno odjebati doma!


3. reagiranje nakon prva dva poteza bit će dobijanje bitke nakon što je bitka već dobijena, ali vaga će i službeno biti izbaždarena. Što više priželjkujete susret sa neprijateljem, on će se dogoditi prije ili kasnije. Na vama je samo da ga
potapšate po leđima i kažete bilo što, u rasponu od "ma sve je u redu, shvaćam te, događa se" do "gdje sam bio, što sam radio, kako sam se na rođeni kurac nasadio" (riječima velikog Ramba Amadeusa). nema potrebe za tučom, vrijeđanjem niti nasiljem. Vi ste svoj dio posla odradili, oprali sebe i poravnali neraščišćene račune. Vi ste pripremili teren za bitku, doveli protivnika na bojno polje i porazili ga, fizički mu jedino pružajući osmijeh i ruku utjehe. Nema budale koja će nakon toga biti nesvjesna da se popiknula upravo preko vas, a vi ste podigli cijelu stvar na nivoe daleko iznad fizičke realnosti.

Ovo su zakoni gornjeg astrala koji se moraju shvatiti prije nego li i počnete pomišljati
na monadične duhovne sfere čiste energetske integriranosti. Bili ste slabi, prestali ste biti slabi i sada ste jaki. Svemir vas više neće dirati.

Integracija može početi.- 13:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 27.05.2014.

Mobiusova Ravnina - roman (poglavlje sedmo)"I orlu je njegovo tijelo i sav prostor oko njega, samo običan kavez" - William Faulkner


Zahrove oči bile su prikovane za zvjezdano nebo. Misli su nesputano lutale dok je prelazio krajičkom oka čas do jednog kraja vidljivog dijela neba, čas do drugog kraja, omeđenog krošnjama drveća i krova ladanjske kuće. Ideja da ode na odmor na jug Engleske bila je, kako se kaže, dobrodošla u pravo vrijeme i dovela ga na pravo mjesto. Tamo gdje se isprepliću drevni tokovi stvaralačkih energija, gdje nexusi luduju a portali davaju sve od sebe da što duže ostanu neokriveni, tamo negdje duboko u noći, sakriveni od budnog oka destruktivne sile zvane nesvjesno čovječanstvo, možete ukrstiti mačeve spoznaja i kognitivne budnosti. Arhaična građa ladanjske kuće, isprepletena rustikalnim tonovima i drevnim osjećajima ljepote, vizure, ujedinjenosti i savršenoga sklada, ostavljale su mjesta za usklađivanje dojmova o sebi, svojoj ulozi, svijetu oko sebe, svemiru, ništavilu i božanskome. Sve u jednome; sve i jednoj misli.


"Merkur je planeta prvoga denziteta.

Svemir iz Merkurove perspektive nama je nevidljiv.

Venera je planeta drugoga denziteta.

Svemir iz perpektive Venere nama je nevidljiv.

Mjesec je dio Venere koji se otrgnuo od nje...također planeta drugoga denziteta.

Svemir iz Mjesečeve perspektive nama je nevidljiv.

Zemlja je planeta trećeg denziteta. Svemir iz perspektive trećega denziteta nama je slabo pojmljiv jer je više manje pust.

Mars je planeta 4 denziteta.

Jupiter je planeta 5 denziteta.

Saturn je planeta 6 denziteta.

Uran je planeta 7 denziteta a ujedno i Bezdan između svih denziteta i planeta. Tzv. Pakao/Tartar/Ništavilo.

Neptun je planeta 7 denziteta. tzv. Raj. Sunce je prolaz kroz denzitete. Kruženjem oko Sunca, brzinom elektrona u vakuumu, mjenjamo denzitete.

Stanovnici drugih planeta i viših denziteta za nas su nevidljivi; kao što je nevidljiv i svemir iz njihovih perspektiva.

Ono što se nama čini kao "eter", "mentalan plan", "astralan plan", "plan duha", nekome je ko obitava u tim planovima kao nama materija. To jest, preciznije - to JE materija. Stanovniku Neptuna i stanovniku Marsa njihova su postojanja u stvari postojanja unutar materije. Njihove materije. I stanovnicima prvoga denziteta, koji obitavaju u atomima i mineralima, njihov svijet je materija.

Planinski masivi dio su 7-og denziteta. Upravo zato su najsvetija i nasposvećenija mjesta na Zemlji, smještena u planinskim masivima i do njih je teško doći. Kao što je teško doći do 7-og denziteta u nama.

Ako je naša dimenzionalna ravnina projekcija materije (elementa zemlje) na os XY, kako li izgledaju dimenzije kje su direktne projekcije elementa vode, zraka, vatre i etera?

Bi li mogli hipotetski reći da Atlantida nije nestala, već da je jedna dimenzija prešla u drugu a Atlantida i dalje postoji unutar elementa vode (u Atlantskom oceanu samo u nama nepojmljivoj dimenziji)? Ili Lemurija u Tihom Oceanu."

Protegne noge prema debeloj kamenoj ogradi drevne terase. Balkonska vrata ostave lagani zvuk vjetra u noči, ispustivši gotovo nečujan zvuk. Nije se okrenuo, nego je dalje, prepušten mislima, ostao sjediti u naslonjaču i kontemplirati. Taman dok je pronašao savršen fokus na nočnome nebu i pustio misli da opet nesputano teku, trgne ga glas iz sredine mračne sobe:

"Kada sagledamo stvari iz šire perspektive, sve ima smisla u kontroliranom i determiniranom 3D univerzumu, gdje se isprepliću `sudbina`, `DNK programiranje`, `prolaženje determiniranih iskustava` i `iskustvo kozmičkog turizma na Zemlji`."


* * *

"Pod zvjezdanim nebom, gdje nikakve tajne nisu razotkrivene i niti jedan pečat razlomljen i gdje su samo malobrojni shvatili koliko je teško podići svijest na razinu, da spoznaju da smo - i koliko smo - cijelo vrijeme navođeni od viših svijesti, navođeni od svojih viših Ja-stava i svojih najviših Ja-stava. Koliko god religiozno da ovo zvučalo, mi smo stvarno determinirani kozmičkim obrascima koji korespondiraju sa našim vlastitim obrascima. Koliko ti se puta dogodilo da prestaneš čitati knjigu i za nekoliko tjedana, mjeseci ili godina otvoriš na tom mjestu i uvidiš da se unutra krije odgovor na tvoja pitanja koja te zaokupljaju u to vrijeme?! Leveli. Leveli. Dokle dođeš, tu si se otvaraju nova vrata i pojavljuju nove korespodencije. Navođenja. Koliko ti se puta desilo da si izostavio u novinama ili časopisu neki članak a kasnije, "čudnim li čudom", nabasao baš na njega, nakon što si pročitao u potpuno drugom magazinu neki članak koji po konceptu prethodi ovome (pa makar bi napisan godinama ranije)?! Korespodencije i navođenja od spomenutih svijesti i sila."

Upijao je svaku Simonovu riječ dok je nastojao poredati zvijezde po veličini na zvjezdanom nebu. Zavaljen na leđima, lagano se pomaknuo, dok mu se debeli sloj pijeska obrušio sa ramena. Odgurnuo se koljenima pola metra više, bliže samoj vatri. Šum oceana istovremeno ga je umirivao ali i navodio na nevjerojatna razmišnjanja. Primijeti da je njegov prijatelj stao.

"Mnogo puta sam primijetio to o čemu govoriš, ali nikad nisam bio dosljedan pratiti dinamiku svega toga...", reče.

"Nema dinamike...samo predispozicija za djelovanja i određeni nivo promatranja...", Simonov glas zvučao je kristalno jasno kroz noć.

Simon ustane i baci nekoliko komada drva u vatru.

"Jesi li primijetio koliko je postao dubok energetski jaz između takozvane stare i nove energetske škole i njihovih inicijanata?", upita Leona dok je podukačkom batinom raštrkavao žeravicu.

"Misliš na stare praktikante magije i nove naraštaje koji su već rođeni na visokim frekvencijama?"

"Recimo. Ovi iz stare škole drevne su stvari smatrali sakrivenima i previše se poistovječivali sa njima, dajući tim istim stvarima svoju energiju i svoje strahove. Nova škola je drugačija. Ona je beskompromisna. Ništa joj nije sveto i non stop odmjeruje vrijednosti, odvaguje paradigme i igra se sa konceptima. I zato pripadnici stare škole ne mogu podnesti niti jednog pripadnika nove škole. Pripadnici nove škole za njih su prijetnja. Nema više egregora koje treba stvarati, nema nepotrebnih rituala, nema kukavičluka i sakrivanja iza plitkog okultizma; samo izravna volja, čelična muda, vjerovanje u to što se radi i odgovornost za svoje postupke. I upravo zato, nova škola je povezana sa Izvorom. Stara nije"

"Stara vuće energiju iz egregora, engrama, kolektivnog nevjsenog i zaostalih mentalnih formi i aberativnih duhovnih koncepata...Koriste energiju sfera mentalnog smeća i astralnog izmeta..."

"Tako je", reče Simon. "To je to što sam htio reći u vezi toga...Palo mi na pamet"

"Znaš o čemu ja razmišljam?", upita Leon, okrečući leđa vatri.

"Pojma nemam", Simonov glas nadglasavao je krčanje vatre koja je polagano, gotovo lijeno, tinjala između njih.

Leon se zavuće dublje u vreču za spavanje.

"Znaš onaj most na rijeci...onaj gdje cigani znaju prolaziti. U okrugu?!"

"Znam", reče Simon poluodsutno, zijevajući.

"E vidiš. Maštam da se ustanem ujutro u sedam sati. Mislim, kad se vratimo kući, i da od pola 8 ujutro do 8, pola 9...možda čak i 9 sati uvečer, meditiram u lotosovoj pozi, dok radnički kamioni prolaze pored mene a sunce mi bije u potiljak. Da udišem pranu i prašinu koja ostaje za kamionima...istovremeno"

"Ti si onda san svakog ezoterika", reče Simon iz tame, sa onu stranu vatre. "Ti ostvaruješ ono nemoguće od čega svi bježe, a u stvari čemu potajno teže: ti želiš doživjeti tišinu i potpuni spokoj u buci! To je pohvalno. Očito ti tvoja podsvjest, tvoje Više Ja ili vjerojatnije, tvoje Najviše JA, pokušava nešto reći!"

Leon nije bio siguran da li ga Simon hvali, stvarno hvali...ili zajebava. Ušuti na par trenutaka. Misli mu pođu putem mosta na rijeci i kamiona koji prolaze pored njega: mješalica, teretnjaka, furgona...svi idu prema industriji a on samo sjedi na mostu; sjedi i upija sunce. Svaku zraku.

"Više Ja je zajebana stvar, a Najviše JA još zajebanija...jer ti radi stvari koje sam želiš da ti se rade, ali koje kada ti se dogode, negoduješ i protestiraš...upravo tome Najvišem JA. Jesmo paradoksalni, da ga jebeš..."

"Evo ja ću odat jednu slavnu notu Višem Ja tako da ću zijevnut, a Najvišem JA tako da ću zaspati ali bez lažnih snova...samo ću spavati i probuditi se ujutro bistre glave. Kristalan i svjež"

"To me podsjetilo", ubaci se Leon, "kada sam radio sa Najvišim JA prije spavanja. To je bilo prije dvije godine otprilike...Sana je bila otišla na jutarnju vježbu a ja nisam pola noći mogao oka sklopiti. I taman pred jutro uhvatim lagan san, kadli mali počne da urla iz kinderbeta i hoće mamu. Pola sata svakojakih metoda da ga umirim...i sve neuspješne. Isfrustriran, zaderem se na njega i par puta ga lagano poknem po guzici...Mislim si: smirit će se. I smirio se. Strogoća uvijek pali ako je iskrena. I mali legne i gleda televiziju a ja pokušavam zaspati. Ne mogu. Osjećam energiju, valove energije kako me prolaze i kako me ispunjavaju, dajući mi neku novu i do tada nikad na taj način doživljenu snagu. Pomislim na malog i ispuni me blagostanje. Pomislim na ljude koji su mi kroz život nanijeli svakakva zla i nepravde i najednom se počnem puniti novim valovima energije koja me istovremeno balansira i smiruje. I shvatim, da osim što sam budan, sa svim mislima na mjestu i niti jednom suvišnom i nepotrebnom mišlju, niti sa zalutalim asocijacijama i nepotrebnim strujama svijesti, bojaznima i sličnim glupostima...shvatim da me Najviše JA nije samo pokrenulo a mali me probudio, nego da su me PROBUDILI. Bio sam BUDAN. Kristalno čist. Svjež. Oran poput jutarnje rose. I kristalan."

"Pričao si mi to, ako me pamčenje ne vara...", Simon ponovno zijevne.

"Iskreno", dovrši Leon, "nisam znao kako da se nosim sa tim stanjem...Da li da ga prespavam....ili da ga osjetim do kraja...Da ga jednostavno proslavim..."

"I što si odlučio?"

"Odlučio sam se za oboje", Leon se nasmije i utone u san. Začudo, bio je svjestan i sebe i Simona i svog sanjanja. I svoje Budnosti.

Sanjao je ogromnu prozirnu negativnu sferu kako prolazi pored njega, odnekud vukući u sebe entitete za koje bi se zakleo da su poznati...kao da su njegovi. Sfera se proširila velegradom i stala se kretati između nebodera, dok je zalazeće sunce davalo narančasto crveni odsjaj na visokim katovima prozora i krovovima zgrada. Uhvati sebe kako stoji na polju, ogromnom polju na ulazu u grad i dirigira nevidljivim orkestrom, dok u pozadini sviraju taktovi Beethovenove 5 simfonije.

Slijedeći san bio je uznemiravajući. Prekrasne djevojke neviđene ljepote i naizgled anđeoske energije, direktno su se slale na velike energetske potencijale da im blokiraju i kontroliraju seksualnu energiju i kreativnost. Mother Of Darkness, isprogramirane tisućama porobljavajućih programa i ispunjene skarletnom energijom upijajuće Scorpio Sfere, često i same hibridnog nehumanoidnog porijekla, proizašle iz okultnih radionica iluminatskih kompanija,imale su jednu i jedinu ulogu, poput Terminatora: pronađi, lociraj i uništi. Da nema tih skarletnih žena, koje su u svakom trenutku kadra svakom muškarcu okrenuti umom i "srcem", svijet bi već odavno povratio davno suspregnutu i potisnutu kreativnu energiju Apsoluta; neokaljanu i sakrivenu ispod velova drevnog znanja. Gledano biokemijski, tako dugo dok feromoni luduju, muški organi se nekontrolirano dižu a neobuzdana seksualna energija hrani hibridne i vampirske sfere, tako dugo će postojati status quo između svjetla i tame!

Kada je otvorio oči već je svitalo. Tanki ali reski zvuk koji prohuja pored njega, kao lagano "ššuuuuuuuuuoooooommmmmm", bio je vjerojatno isti onaj zvuk kojega je detektirao u snu. Okrene se na bok i pogleda prema krošnjama iza kojih se nazirao vrh izlazeće žuto bijele lopte. Reski zvuk opet zapara zrak, a nešto jedva vidljivo, tanko i gotovo prozirno u brzini se nazre između njega i izlazećeg Sunca kojeg je promatrao.

"Pastrve?", vikne prema Simonu koji je stajao u vodi do koljena. Simon zamahne ribičkim štapom a gotovo poznati reski zvuk opet zapara zrak. Leon je pogledom uhvatio udicu na tren oka, taman kada se našla u liniji prvih sunčevih zraka koje su ga natjerale da zaškilji. Sunčeva lopta već je na pola izvirivala iznad krošanja drveća.

Leon se lijeno izvuće iz vreće za spavanje i sjedne na vlažno kamenje. Posegne za paketom cigareta ali se sjeti da je sinoć popušio jubilarnu "zadnju cigaretu u životu". Što je naravno bio znak da će morati kasnije prošetati do benzinske stanice, 5 kilometara niz rijeku, pa još kilometar po prašnjavom putu dok ne dospije do magistrale. Benzinska se nalazila niti 100 metara od izlaska na magistralu, što je Leonu u glavi predstavljalo zadnju etapu putovanja, tako da je izračunao da ako odmah uzme i nekoliko kutija cigareta i brdo čokolada i sokova, karton piva i koji časopis, vjerojatno neće trebati opet na prve dvije etape gubiti vrijeme barem tri dana. Da uzme odmah za slijedeća dva tjedna, koliko će ovdje još biti, nije mu se definitivno isplatilo, jer koliko god da prva etapa bila monotona a druga iritantna i po živce komplicirana, toliko je treća bila kratka a kava na benzinskoj ugodna pauza prije nego li sa treće etape skrene na drugu, pa na prvu koja nakon druge dođe poput melema.

"Mazohizam lagani", pomisli na još dva, tri prelaska etapa prije odlaska kući.


* * *


NAJBOLJE JE VIDJETI KOLIKO DRUGI IMAJU POŠTOVANJA PREMA TEBI KADA IM SE OGOLIŠ I NAOČIGLED NAIVNO IZNESEŠ VAN NEKE SVOJE NEDOUMICE I BOJAZNI...

Pusti automobil da prodje ispred njega, dok je sporo, gotovo lijeno stao na sredini pješačkog prelaza, udubljen u misli i pomalo rastrojenih pokreta i motorike. Polagano, ali polagano poput kakve utvare, prešao je cestu i stao ispred izloga knižare da pogleda da li postavili kakve nove knjige na police.
Nije volio knjižnice niti njihove rokove za vraćanje knjiga unutar tjedan dana, dva tjedna, tri tjedna, mjesec dana...Volio je čituckati polagano, sa razumijevanjem i sa apsolutnim uživanjem; nalik na panamskog uživaoca pravoga duhava, koji prvo mora omirisati lušće, zatim ritualno umrviti to lišće i gledati kako prianja na papir, kako se stapa sa papirom, i zatim prinijeti šibicu ustima, prvu ugasiti protov zlih uroka, drugu ugasiti usljed opsesivno kompulzivnih poremećaja, a trećom pripaliti smotuljak i uvlaćiti dim u sebe kao da udiše snagu cijelog Univerzuma. Tako je i Zavor radio sa knjigama...
Mirisao je novi, svijež miris, rukom prelazio preko stranica i isprobavao kvalitetu papira. Svaki pokret stvarao je senzaciju. Mekoća je u njemu budila snovite osjećaje nečeg udaljenog, maštovitog, nestvarnog, gotovo božanstvenog...Hrapavost i tvrdoća u njemu su budili prezir prema proizvođaću, prema štampariji, koja se tako lijeno potrudila prenijeti riječi jednog uzvišenog spisateljskog stanja uma i svijesti na tvrd i neugledan papir... U rijetkim prilikama papir bi bio debeo, tvrd i hrapav sa kvalitetno utisnutim slovima, što je bio izuzetak jer takav papir bi debelo prednjačio i pred masom mekanih papira. Senzacije i nekakve senzualnosti nije doživljavao ali je bio zadovoljan viđenim. U većini prilika, njemu dovoljno.

Čitanje je bilo proces koji se neminovno uklapao u to jer je čitao polagano, znalački, studiozno i usmjereno. Bio je konzistentan u svojoj namjeri da upije u sebe svako slovo, svaki razmak, svaku interpunkciju, svaki samoglasnik i svaki veznik. Volio je mostove; kako u životu, tako i na papiru. Papir je personificirao život kao što je život emanirao ili entropirao papir. Papir je životu davao cjelovitost; život papiru uzvišenost ili ništavnost. Papir je odašiljao impulse transcedentalnog i realnog- život ih je oblikovao.

Vidje da u izlog nisu postavili nove knjige. Žena iza pulta nekoliko metara u unutrašnjosti prostorije lijeno je zijevala i Zavoru je to bio znak da produži dalje. Kap kiše pade mu na dlan. Pogleda prema nebu. Kada mu je i druga i treća kap pala na glavu, osmjehne se, otvori kišobran te bržim korakom prijeđe ulicu, klupu na koju je namjeravao sjesti - na periferiji manjeg parka pored knjižnice - te se zaustavi pred starom sjenicom iz doba Prvog Svjetskog Rata. Uđe unutra, zatvori kišobran, sjedne na klupu te objema rukama, gotovo istovremeno, izvadi iz torbe svoje dvije najveće strasti, duhan i knjigu.


* * *


1912. godina nije mu donijela ništa novoga. "Sraz razmjernoga", kako je to volio nazivati. Tek što je nova godina počela a već je nastavio stare navike potrčka u ogromnoj mašineriji Socijaldemokratske Partije. Do sada je promijenio tri tramvajske postaje i četiri kočije, dok se probijao kroz vrevu munchenskog osinjaka, sudarajući se sa damama u raskošnim bundama i gospodom u krznenim kaputima, sa podebljim monoklima na licima. Nikakva filozofija, za čudo mileno, nije mu kolala moždanim stanicama, niti mu je išta u toj mjeri zaokupljalo pažnju da bi mu misli, makar na tren, skrenulo sa bitnog. Išao je za ambicijom, da konačno prestane biti potrčko i postane nešto više. Sastanak na koji je jurio pripremljen sa hrpom planova i demonstracija, trebao je tome pridonijeti - probitku.

Deset godina kasnije, na gotovo isti dan (koliko je mogao prizvati prošlost u sjećanje) hitao je nedavno popločenom ulicom prema sjedištu stranke, da se vidi lice u lice sa Kautskym, vođom partije i velikim Lenjinovim oponentom. Sada, deset godina kasnije, retrospektivno je imao uvide u svaku poru tadašnjih političko metafizičkih zbivanja koja su po njega završila gotovo na tragičan način. Da je toga dana produžio na posao, umjesto svratio do grofice Schablatsky na čaj, ne bi upoznao Madame Beningfly, ne bi ušao u svijet okultnog na velika vrata, preciznije - naglavačke, i ne bi bio iniciran Choronzonom.

Da je taj dan došao na sastanak. Ne bi bio to što je danas bio.

Ispred sjedišta stranke gotovo da se sudario sa Kautskym.

"Grofe Velež", ponizno prozbori Kautsky. "Milo mi je i neobično drago da se napokon susrećemo!"


* * *

"Reći ću vam što je to sranje", Van je otpio gutljaj iz škrnicla. "Sranje je kada vam magijski prikaće Koronzončinu fakeri u skupocjenim odijelima i automobilima. Pičketine sakrivene iza svog društvenog položaja i pederskih udruženja. Oće neko rakije?"

Merlin i Finor odbiju.

"Ne hvala", rekoše gotovo jednoglasno. "Imamo joint"

"To sranje ga još više rajca", frknu Van kroz nos.

"Koga?", upitaše obojica zbunjeno.

"Koga...Kurca moga", klošar prezrivo pljune na pod te im se unese gotovo u facu. "Slušajte balonje...nemate vi pojma. Ta zvijer drka po vama dok spavate. Jebe vas u šupak dok gledate nogomet na televiziji i igra vam se s mislima dok razmišljate. Jebe kroz vas dok jebete i krade vam energiju duše dok se smijete. On je jedan zajebani kurvin sin. Majku li mu jebem seljačku."

"Koronzonu?", Merlin upita zbunjeno.

"Pušiš mi kurac na balonu! Naravno da Koronzonu. Pa o kojoj pizdi materini pričamo? O bubamarama?!"

"Daj, ovaj je lud u glavu. Retard neki."; Finor povuće Merlina za rukav. "Ajde idemo"

"Ček", Merlin mu odgurne ruku. "Sanjao sam ga. Sanjao sam upravo ovaj razgovor. Kužiš ti mene?! Upravo ovaj ovdje razgovor koji vodimo!"

"Ojebotebog!", Finor povuće dim te pruži joint prijatelju.

"Sve je to kuirac na batini", reče Van prezrivo, pljujući sa pločnika na ulicu. Mala kockasta trgovina alkoholnim pićima,koja je radila cijelu večer, bila je omiljeno okupljalište lokalnih zgibidana, alkoholičara, nekolicine metalaca i par nadobudnih skatera. Tu i tamo monotoniju bi razbilo nekoliko naoružanih ljudi sa pištoljima i automatskim puškama, sa širokom paletom radnje od pokušaja pljačkanja trgovine pa do obračuna na velikom parkiralištu koje je povezivalo trgovinu i obližnje kino. Pokušaja pljačkanja trgovine bilo je mnogo ali niti jedan nije uspio. Odgovor vjerojatno leži u vlasniku, bivšem marincu i osobi koja bi svakih nekoliko mjeseci zatrvarala radnju i svakih nekoliko mjeseci je ponovno otvarala. Jezici su govorili u zanosu trača, o Panami, Nikaragvi, Zairu, Nigeriji, Čadu te svim onim trećesvjetskim zemljama gdje bi tajne službe slale svoje ljude "u mirovini".

"Sve je to kurac", Van skupi slinu. "Namješteni hologram, majku im jebem. Nema Sunca, nema Mjeseca, samo ogroman staklenik. Jebu nam majku svi, krvave im se majke najebem"

Merlin i Finor se pogledaju. Ne rekoše ništa.

"Pogle samo one duhove...neki dan opet priča kako u nekom tunelu neka ženskica, neka autostoperkinja duh, zaustavlja usamljene vozaće, gata im iz dlana te nestaje na kraju tunela...Ma nabijem ih nakurac. Hologram, braćo, hologram. Nije li interesantno kako se svi ti duhovi pojave uvijek na određenom mjestu i nestaju na drugom mjestu, uvijek i nanovo, sa istom retardiranom isprogramiranom radnjom?! Šta nije recimo tipovima popušila kurac ili im zapjevala neki MTV hit...????? KUžite debilanu? Hologram...Poput kadra iz filma koji se pojavlja ili dijela ploče koji se vrti u krug. Ko magnetska traka...ko magnetko polje koje bilježi svaku jebenu stvar u matrici...Jel ovo greška u matrici?"

Finor i Merlin ne rekoše ništa. Merlin šutke doda joint Finoru.

"Ajd daj taj joint više", zaurla Van..."Raspizdile me ove očitosti"

- 10:43 - Komentari (5) - Isprintaj - #

nedjelja, 15.09.2013.

Mali teaser za 7mo poglavlje romana (Mobiusova Ravnina)

(za otprilike mjesec dana okacit cu cijelo poglavlje. do tada...)

"Sanjao je ogromnu prozirnu negativnu sferu kako prolazi pored njega, odnekud vukući u sebe entitete za koje bi se zakleo da su poznati...kao da su njegovi. Sfera se proširila velegradom i stala se kretati između nebodera, dok je zalazeće sunce davalo narančasto crveni odsjaj na visokim katovima prozora i krovovima zgrada. Uhvati sebe kako stoji na polju, ogromnom polju na ulazu u grad i dirigira nevidljivim orkestrom, dok u pozadini sviraju taktovi Beethovenove 5 simfonije.

Slijedeći san bio je uznemiravajući. Prekrasne djevojke neviđene ljepote i naizgled anđeoske energije, direktno su se slale na velike energetske potencijale da im blokiraju i kontroliraju seksualnu energiju i kreativnost. Mother Of Darkness, isprogramirane tisućama porobljavajućih programa i ispunjene skarletnom energijom upijajuće Scorpio Sfere, često i same hibridnog nehumanoidnog porijekla, proizašle iz okultnih radionica iluminatskih kompanija,imale su jednu i jedinu ulogu, poput Terminatora: pronađi, lociraj i uništi. Da nema tih skarletnih žena, koje su u svakom trenutku kadra svakom muškarcu okrenuti umom i "srcem", svijet bi već odavno povratio davno suspregnutu i potisnutu kreativnu energiju Apsoluta; neokaljanu i sakrivenu ispod velova drevnog znanja. Gledano biokemijski, tako dugo dok feromoni luduju, muški organi se nekontrolirano dižu a neobuzdana seksualna energija hrani hibridne i vampirske sfere, tako dugo će postojati status quo između svjetla i tame!"

- 12:00 - Komentari (1) - Isprintaj - #

srijeda, 20.02.2013.

Mobiusova Ravnina - roman (poglavlje šesto)

"Ovo je nevjerojatno", Šragh se udaljio od monitora. "Pogledaj ovo", reče Urghu koji je sjedio tik do njega.

Urgh baci nehajan pogled na ekran. Čovjek koji je sjedio u naslonjaču svoje dnevne sobe bila je jedna od normalnijih pojava prilikom osmatranja programiranih subjekata u noćnim satima.

"Da, i?", mrzovoljno upita Šragha.

"Pogledaj mu misli", dobaci Šragh te pojača misaoni "KondenzKodeks" do maksimuma.

Urgh se zagleda u misli. Četverodimenzionalne siluete počinju plesati unutar i izvan njega. Iskljući centar za senzacije i usmjeri misaoni centar direktno prema mislima tuđinca.

"Hm", reče, "gleda tv show i zaključuje kako je sve puno besmislenosti i ispraznih dijaloga, te banalnih nerealnih situacija, samo da ljudi što više poistovječuju sebe sa time i svakodnevno sve više i više glupe...". Okrene se prema Šraghu. "Da, i? Ovo nije opasno", ustane da se vrati za svoj monitor. "Ovo je latentno stanje kakvo proživljava svaki kvazi mistik i moderan filozof..."

"Pogledaj malo bolje...malo dalje", upozori ga Šragh.

"U majku mu jebem", promrmlja Urgh.

"Jel sad malo... opasnije?", Šragh pređe preko svoje retorike i pritisne crveno dugme. "Ima da ga odred preko noći obradi", reče.

"Ma majku mu jebem...pa kako?", Urgh je gledao monitor u nevjerici. "Kako je pobogu došao do zaključka da je Sunce lažno, da ne postoje ni Sunce ni Mjesec, da je Zemlja obična ravna multidimenzionalna ploča, sa efektom elektromagnetskog staklenika u kojem ljudi žive kao ovce u toru, kao hrana za multidimenzionalne gospodare kojh sami nisu svjesni? Kako je pobogu došao na usporedbe sa filmovima Matrix, Grad Tame, Trumanovim Show-om i crtanim filmom Wall E, gdje su ljudi zarobljeni na svemirskom brodu od strane automatskog pilota? Kako?"

"Sjećaš se kada sam ti rekao da su neki od njih počeli promječivati da `Sunce` bilježi svaku njihovu energetsku promjenu koja probija granice `staklenika`?", Šragh je nervozno lupkao prstima po stolu.

"Da, i?", Urgh je postajao sve tanjih živaca. "Ajde ne glumi više i pljuni to van..."

"E ovaj je promatrao `Sunce` i kako se svaki puta mijenja i pojačava sa njegovim izlaskom iz kuće. I tako, korak po korak. Dok na svoje oči nije vidio `Sunce` kako se u djeliću sekunde pojačava...pred njegovim očima"

"Pa to je onda ogromna anomalija u mreži....To je ogromna greška...", zamijeti Urgh.

"Ili to...ili su njegove oči postale osjetljivije na stvari izvan `staklene bašte`", Šragh mu uputi zabrinut pogled. Osjeti kako mu se od zabrinutosti napinju ljuske. Svojim senzorima za upijanje ljudskih emocija osjeti oscilacije u Urghovom polju senzacija i utisaka. Urgh osjeti korespodenciju te nakezi oštre zube poput britve prema njemu. Šragh prekine kontakt i uputi mu pogled izvinjenja. Ipak je bilo slučajno. I namijenjeno ljudima. Namijenjeno prvenstveno onome koga će posjetiti sa odredom. Odmah. Sada. Ovog trena.

Trenutak kasnije, odred za direktno programiranje uđe u prostoriju.* * *


Ogromna noćna lampa udari ga u glavu dok mu je pokušavao uhvatiti noge. Otrgnuo se iz njegovog stiska i udario ga petom direktno posred čela. Omuurr zatetura i pokuša ga uhvatiti još jednom.

"Olivere, nema se smisla opirati", Šragh je na očigled mirno promatrao situaciju. "Ionako ćemu učiniti to to po što smo došli...prije ili kasnije. Sa tvojim opiranjem ili bez..."

"Nabijem te na kurac", vikne debeli čovjek i skoči na krevet. Petoro stvorenja okružilo ga je sa svake strane, tako da je morao leđa prisloniti uza zid da ima kakvu takvu kontrolu.

"Mene ćete sa iglama bosti, stoko amaterska", pljune prema prvom reptilu. Pljuvačka se odbije od glatke zelene uniforme.

"Mi smo rebdivi, prijatelju", Šragh se nasmije i da znak prvom do sebe da izvadi senzualizer. Izgubili su već dosta vremena a za bilo kakvu daljnju silu morat će neutralizirati pola stambene zgrade. Iako je znao da u zgradi nema više "senzitivaca" poput debeljuškaste spodobe koja se onako grdo organski ljuljuškala pred njim i pokušavala glumiti otpor. Ne, nabit će ga valovima euforije i ostaviti nekoliko minuta da onako napucan se napaca vlastitim senzacijama, "pozitivnim" i zatim će ga poput zemaljskog purana našopati tabletama zaborava i anesteticima da ublaže mentalne patnje i pretvore ih u klasične tjeskobe i depresije. Ovaj čovjek ionako je bio individua sklona anksioznosti, pa je šteta ne vratiti ga u njegovo primarno i izvorno stanje. Prvobitno ali korespodentno njegovim sakrivenim željama.

Kronkh izvadi senzualizer i uperi ga u čovjeka koji se panično držao zida. Podesi senzualizaciju na maksimum. Pritisne dugme.

Bljesak je bio prejak. Zasljepi ga do same jezgre. Padne na pod kao pokošen. Nogama mu počne strujiti zlatno bijela struja koja ga je počela paralizirati oko bokova. Tresući se gornjim dijelom tijela, panično okrene glavu, koliko mu je vrat dopuštao, da pronađe Šragha.

Pogledi im se sretoše na polovini prostorije. Zapanjenost jednoga što drugoga vidi da podu i drugoga što prvoga vidi prikovanog uza zid, nepomičnog, sa istim paničnim pogledom u očima, dok su promatrali najveći užas nad užasima koji se nalazio u sredini prostorije.

Kronkh je, grcajući na podu, svjestan cijelog odreda razbacanog po prostoriji, po svim njenim kutevima i zakutcima, mogao samo pratiti vlastiti tok misli i koliko toliko ga kontrolirati, sprečavajući napade panike i očaja koji su mu dolazili u sve većim i sve jačim valovima.

Šragh je prikovan uza zid bio mnogo svjesniji situacije i mnogo je bolje mogao kontrolirati vlastite emocije; sve tri od njih. I bol i agresiju i strah. Ovo što se nalazilo na sredini prostorije nije se smjelo nalaziti u sredini prostorije. Nije se smjelo nalaziti niti u univerzumu. Koji se kurac, za krilatoga boga, zapravo događa. Pokuša se osloboditi nevidljivog svjetlosnog stiska ali čim napravi i najmanji pokret, energija ga toliko silovito vrati u prvobitno stanje da je pomislio kako ga nije samo prikovala još jače uza zid, već mu polomila sve unutrašnje organe.

Silueta se kretala sredinom prostorije. Visoka svjetlosna spodoba nešto viša od 4 metra bila je sagnuta u ramenima i u gotovo grotesknom plesu gornjeg i donjeg dijela "tijela", nadvita nad nekoliko zgroženih reptilskih spodoba koje su zgranuto promatrale priliku. Prilika pogleda prema kompjutoru koji se nalazio nekoliko metara dalje, tik do samih vrata koja su izlazila na balkon, te napravi dva tri jedva zamjetna pokreta nečim što bi se moglo nazvati rukom ili nekom vrstom uda, nekakvim organom koji bi samo najmaštovitiji mogli nazvati kombinacijom ruke i ticala...i bejzbolske palice.

Nakon tih nekoliko kretnji, kompjutor podivlja te se monitorom rasprede na milijardu simbola na granici vidljivosti. Oliver, još uvijek čvrsto priljubljen uz zid, makne pogled, jer je osjećao da će skrenuti umom ako još jednu sekundu pogled zadrži na simbolima.

Nakon nekoliko sekundi, začuje se muzika.

Zvuk italo disca ispuni prostoriju.

Oliver zbunjeno pogleda u spodobu, ne osjećajući nikakav strah.

"Galaxy Hunter?", upita. "Ovo je Galaxy Hunter!"

Nije znao da li da vrišti od zbunjenosti, padne u nesvjest od očaja, rasplaće se od sentimentalnosti nad muzikom svoje mladosti, ili činjenicom da iz kompjutora dolazi nešto što uopće nije imao na njemu, a Heksternet je odavno prestao koristiti, još u doba dok je osjetio da slitine paraju mozak bespoštedno, mnogo jače nego kod njegove preteće, Intereneta. Tako da, nije bilo šanse da je spojen na išta i da hvata valove ijedne Heksternet ili Hollis-net ili neke radio stanice. No, nekako sam sebe u mislim prozva debilom, nakon što je zaključio da je muzika sa kompjutora vjerojatno najnerevantnija stvar u prostoriji, a možda i cijeloj poznatoj Zemlji pored gomile razbacanih reptila po prostoriji i jednog bića za kojeg je naslučivao što bi moglo biti, jer se u vizijama susretao sa njime već. No, nikad face to face, ovako direktno i beskompromisno. Beskompromisno, naravno, njegovom umu i osjećajima. No, i jedno i drugo je za neko divno čudo - mirovalo.

"Da, naravno", glavom mu prostruji poruka kao da mu netko ispisuje tekst u malom mozgu, koji se sinapsama i poljima dendrita seli u veliki mozak i tamo odzvanja u eksplozijama svjetlosti. Istovremeno, taj glas je u Šraghovoj glavi i u glavama ostalih reptilskih vojnika zvučao poput rastezanja smeđeg pudinga, uzavrelog i kipućeg. Odvratan osjećaj. Šragh se strese od same pomisli da bi se osjećaj mogao ponoviti.

Ali ponovi se...

"Zar ne voliš disko, prijatelju kapetane Šraghu?", misli u glavi odzvanjahu posprdno, dok se trudio odagnati osjećaj smeđeg želatinastog pudinga iz nje.

"Slušaj me", odgovori Šragh kad se malo pribrao. "Njih možeš zaplašiti", gledao je vojsku reptila kako se paralizirano užasava na podu, gledajući u biće kao u neko polubožanstvo. To je bilo ono što ga je iritiralo više od ičega.

"Slušaj me", ponovi, gledajući pravo u svjetleće biće". "Ja znam tko si. I znam što možeš. Oni nemaju pojma tko si. I užasnuti su. Ono što si je tajna. A tajna je da si ti jedan veliki bijeli glatki kurac, bez boje, mirisa i okusa, koji niti treba biti ovdje, niti treba biti uopće u ovom univerzumu. Ja sam mislio da je sporazum bio jasan. Barem se pokazalo da je jasan tri četvrt kvadra godina..."

Puding u glavi mu uzavre. Stisnu zube od bola. Ali prkos ne popusti.

"Au, majstore kapetane, što si se umreškao; kao lignja na kiši. Hoćeš reći da ne voliš disko? Pa zar niste ti i tvoji kompanjoni došli sa ovim sirotim bićem imati malo diska? Ha? Malo plesa? Malo se igrati sa njim dok mu disko kugla preskaće u glavi? Niste li?"

Biće pogleda reptile na podu, koji se na sam pogled više zgrče. Jedan zaurla u agoniji.

"Slušaj me, pičko višedenzitetska", tebi ovdje nije mjesto", Šragh je siktao prema njemu, očima punim mržnje.

"Pa onda me otjeraj", intonacija bića bila je više blago sarkastična nego nadmoćna. Ni u jednom trenu biće nije pokazivalo ništa do gole znatiželje i zabave. Biće se zabavljalo. Šragh je čuo priče o njima. Gledao je i nekoliko holograma na kojima su ih uspjeli uhvatiti u monitorske veze i zabilježiti njihovo prisustvo. Naravno, možda je pet posto monitoring uređaja bilo pošteđeno prskanja, eksplozija ili jednostavno čiste svjetlosne dezintegracije, nakon što je zabilježilo neku od pojava ovih bića.

"Odlazi odavde", sikne Šragh prema njemu, pokazujući mu svoj razdjeljeni zmijski jezik. "Ovdje nisi dobrodošao!"

Mnogi su se među višim kastama rebdiva/reptila bojali i užasavali ovih stvorenja, takozvanih Sibius Anara iz Sirius A zvjezdanog sustava 4-og, 5-og i 6-og denziteta; tih solarnih stvorenja mentalne snage kojom je svaki pojedinac mogao uništavati galaksije i čitave vojske takvih kao što je on. No, Šragh ga se nije bojao. Odgajan je da prezire sve čega bi se trebao bojati, pa tako i ovog Sirius A intrudera!

"Onda me otjeraj! Hajde!", biće ga je provociralo. "Kako ide ona vaša kletva za tjeranje: `šra pa ra da šonkaralada kragrutrlkrltrghar`? Tako nekako, jel?"

Pola slogova bilo je izgovoreno visokom intonacijom. Samo guturalno izgovaranje slogova, pazeći na niske i ekstremno niske frekvencije, moglo je tjeralicu učiniti učinkovitom. Ovako, biće gotovo da probi slušne opne svih njih u sobi, osim humanoida koji nije silazio sa kreveta, i to da probije uši iznutra. Nevjerojatno koliku je mentalnu snagu imalo ovo biće; i još je nevjerojatnije kako se pogravalo sa njima.

Jednom vojniku na podu pozli i počne mu curiti zelena tekućina iz desnog uha. Krv.

"Tko pusti reptilsku krv, neće proći nekažnjeno", zaurla Šragh, taman sekund prije nego li ga biće pogleda i Šraghu prsne žlijezda govora u grlu. Ili je bar je on mislio da je pukla. Tik prije nego li se onesvjestio.

U glavama ostalih vojnika čola se izričita naredba iz komandnog stožera: "IZLAZITE VAN! PREJAK JE ZA VAS!". Komanda je očito, nakon 100 godina blokade, saznala što se događa u prostoriji. Kronkh je bio razočaran cijelim razvojem događaja. pitao se zašto se komanda ponaša ovako kukavički. Zašto? Oni nisu bili kukavički narod, kao narod ovog debelog nakaradnog humanoida. Ovog slabića, stvorenja bez "kala", ratničke želje za moći i pobjedom. Opet doživi gnječenje mozga. Mozak mu propara milijun sitnih žmaraca. U taj tren, biće, kao da je znalo sve što se događa, popusti energetski stisak oko njih i oni se slobodno digoše sa poda, uzmu posrnulog Šragha, koji se netom prije toga sa zida stropoštao onesvješten na pod, i odu kroz nevidljivi portal van iz sobe.

Oliver je užasnuto promatrao prizor. Promatrao je cijelo vrijeme užasnut, no kao da ga je neka nevidljiva struna držala u normali. Kao da promatra nešto sasvim uobičajno i svakodnevno. Kad su on i biće ostali sami, stropošta se na krevet, naglo oslabljen i ispovraća po novoj pidžami. Zatim se skutri na krevetu i glasno zajeca.

U glavi začuje kristalno jasnu misao, popraćenu energetskim dizanjem i naglim rastom vlastite volje.

"Zamlja je kao otok, zatvoreni otok, ili kao država, mala i minorna država na ogromnoj planeti, obavijena staklenom konzolom, koja sprečava dodir sa ostatkom Velike Planete i služi kao model prema kojemu se ostale države ravnaju. Svi eksperimenti odigravaju se unutar matrixa Zemlje, osvjetljene lažnim Suncem, največim monitorom i sondom za programiranje uma i krađu energije duše; i ozračene lažnim Mjesecom, največim portalom za krađu seksualne energije /prane i odašiljanje iste u bezenergetski svemir preko kapija Škorpiona, velike Crne Rupe. Otkrio si polagano kako stvari funkcioniraju u ovome svemiru. Počeo si se boriti za sebe. Samim time, stekao si pravo da dobiješ Sibius Anar biće kao svog osobnog čuvara. Pazi, ja te neću moći uvijek štititi na način na koji bi ti to htio ili koji je po tvom mišljenju najpogodniji za tebe u nekom datom trenutku, ali zapamti, ja te branim kako Svemir zahtjeva,a to znači: rast ćeš i patit, bit ćeš sve i ništa, bit ćeš presretan i užasnut, napadan i onaj koji napada i brani svoje. Ja sam tu da ti budem balans dok ga sam ne stekneš. Dok ne staneš na vlastite duhovne noge. Jel ti jasno?"

"Jasno ko dan", Oliver zagnjuri glavu u svileni jastuk i zaspi.

- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 22.01.2013.

Mobiusova Ravnina (roman) - poglavlje peto

"Hvala, Greta"

Gledao je sekretaricu kako napušta kancelariju, obrativši nekoliko sekundi njezinoj zamamnoj stražnjici.

Lukas Hermansonn zadovoljno se osmjehnu, ispusti uzvik laganog olakšanja.

"Materijali su tu, noviteti su tu, ja sam sretan, dan je lijep, a kurac mi se dignuo već u 8 ujutro", nasmije se prebirući po materijalima koje mu je maloprije donijela Greta.

Osmjehne se još jednom, uzme prvi spis u ruke, otvori fasciklu, i poput atletičara okrene se prema ogromnom stalkenom zidu i panorami užurbanog grada.

File koji je držao u rukama bio je napisan na svega nekoliko stranica. "Tim bolje", pomisli, "Bolje da dan započnem sa nekšim lakšim"

Započe čitati, lagano nogom udarajući neki svoj zamišljeni ritam po kotačiću postolja stolice.

Prve redove iz navike preleti. Dva tri pasusa prijeđe olako ignorirajući uvod.

Najednom, stane.

Počne namrgođeno čitati iz početka.

* * *

"Dragi uredniče glasila Moderno Doba!

U vezi članka kojeg ste objavili u prošlom broju pod nazivom `DNA - može li utjecati na trenutne promjene čovjekove vanjštine?`, osvrnuvši se pri tome na nuklearni genom i njegovu funkciju i hipotezu o `programiranju` male jezgre organela da čovjek snagom volje, preko organela, utječe na sintezu RNA i pri tome na kompletni ustroj genetskih kodova.

Iako vjerujem da članak neće polučiti nikakav veći interes javnosti, osim biologa koji će to u trenu odbaciti sa osmjehom i nekolicine paraznanstvenika koji će se zdušno baciti na proučavanje hipotetske materije, evo, upravo ovaj članak me ponukao da vam napišem jedno kratko pismo u kojem ću iznijeti neke stvari koje ionako nećete objaviti (osim ako niste potpuno ludi i da idete riskirati ugled svog časopisa).

Ako se pitate zašto vam pišem nešto što nikako nećete htjeti objaviti, razlog je vrlo jednostavan. Odabrao sam upravo vas da "pustim bubu" koja će kasnije neminovno krenuti usmenim putem u određenim krugovima ljudi, možda kroz dva ili tri desetljeća prouzrokovavši jedan omanji pokret; mogli bismo reći pokret otpora.

Protiv čega? E opustite se u fotelji, ili se uznemirite, kako vam drago, pa da počnemo.

DNA je sekvenca uma koja leži u mentalnoj ravni i može joj pristupiti bilo tko, ko ima uvid u svoju mentalnu mapu i svjetove koji se kriju unutar i izvan njegove mentalne mape. Potrebno je poznavati ustroj vlastita uma a to imaju mogućnosti samo rijetki. I odabrani. Najkraće rečeno - rijetki odabrani među rijetkima koji imaju uvide u pravu prirodu stanja na planeti.

Kodovi pokrenuti u umu, takozvani arhetipovi, pokreću mitohondrije i pokretačku energiju mitohondrija usmjeravaju prema mentalnoj ravnini, gdje se povratnom spregom ta energija vraća uvećana za vrijednost energije samoga arhetipa.

Poznavaoci drevnih ezoterijskih doktrina imali su uvide u ovo stanje,koje se zove "stanje najviše vizualizacije kod stanja metarmofoze".

Možda prije svega da skrenem na rudimentarnu činjenicu da se ljudski rod dijeli na dva dijela - humanoidan dio i jedan mnogo mnogo stariji - reptilski dio.

Reptilski dio čovječanstva zauzima otprilike 55 posto ukupnog čovječanstva.

Ostalo otpada na 12 takozvanih "DNA frakcija" koje su humanoidnog oblika ali se razlikuju prema nekim manje ili više bitnim značajkama. To sad nije bitno.

Bitna je razlika između reptilske i humanoidne pod rase unutar jedne rase koju nazivamo "čovječanstvom".

Morat ću opet skrenut sa teme na jednu drugu temu, ostavljajući naizgled sinkretičku prazninu u svom tekstu, ali molim vas za malo strpljenja; uskoro će sve doći na svoje mjesto!

Nedavno ubojstvo Kennedy-a počinjeno je da se prikrije njegova reptilska priroda, koju je želio obznaniti cijeloj ljudskoj vrsti. Njegovoj podvrsti to se nije svidjelo.

Reptilska rasa stara je preko 50 miliona godina. Humanoidna malo preko 5 miliona.

Finalnim eksperimentom viših rasa, takozvanih kreatora naše stvarnosti, oba oblika su nakon nuklearnog rata koji se odigrao 900 000 B.C. na području današnjeg Tihog i Atlanskog Oceana (Lemurija i Atlantida), jednostavno bila prinuđena da uđu u takozvani `koncenzusni` oblik, ambalažu kakva danas krasi svakog pripadnika ljudske populacije.

No ispod kože i ispod tkiva, ispod krvi i mesa, unutar kostiju, kriju se kodovi za otključavanje i jednog i drugog primarnog oblika, od kojih se svaki oblik djeli na niz manje ili više srodnih obličja.

Reptilski oblik može varirati od patuljasto reptilskog, dlakavo reptilskog, preko krilato reptilskog do obličja koja mogu nalikovati na anđele, samo sa znatnim anomalijama u strukturi lica i kostiju. Humanodna obličja osciliraju od obličja srodna koncenzusnom ljudskom (dakle, ovom u kojem se svi nalazimo) pa do obličja koja su ljudskom umu u ovoj etapi mentalne i duševne zatvorenosti, perceptivno potpuno nepoznata.

950 000 godina B.C. reptili su dobili mukotrpni rat i pokorili humanoidnu rasu čiji su prestavnici milijunima godina ranije došli iz drugih univerzuma i različitih galaksija i planeta i naselili Zemlju u namjeri da je osvoje i protjeraju reptile.

U svemu tome prisutna je jedna ironija. Ako ste humanoidni čovjek, onda je taj rat bio osvajački. Ako ste reptilski čovjek, onda je taj rat bio oslobodilački. Pobjedom u ratu, reptili pokoravaju humanoidne rase.

Pošto je nuklearan rat opustošio većinu planete, povlače se sa 80 posto zarobljene humanoidne populacije ispod zemlje i gotovo 50 000 godina rade na materiji (oklopu) koji bi i jedne i druge zaštitio od štetnih posljedica vanjske radijacije.

Kada su uspjeli ostvariri jedinu vanjsku formu koja je uspjela egzistirati u uvjetima nepojmljivim i za reptile i za humanoide, kroz nekoliko tisuća godina čovjek se stapa sa novom energetskom okolinom. Reptilima je bilo potrebno sunce, no pošto zbog pojačane radijacije nisu u sebe mogli primati supstance poput kalija, počinje pojačana eskploatacija iz hodajučih spremnika znanih kao - humanoidni dio ljudskog roda.

S vremenom potreba za kalijem pojačala je i druge receptore u reptilskom sustavu pa počinju od humanoida uzimati sve supstance koje im fale. Pošto su reptili mnogo snažniji mentalno, supstance koje im fale direktno mentalnim putem uzimaju iz humanoida, iz centara koji su spremnici energije koja sačinjava, između ostalog i supstancu koja reptilima nedostaje.

Na taj način nastaje najveća krađa energije u čitavoj povijesti univerzuma. Reptili stvaraju mentalnim putem vlastite više svjetove, koji se poput astrala i spajajući se sa astralom, stapaju sa podsvješću humanoida, držeći ih u matriksu, matrici, zatvoru bez boje, mirisa i okusa.

Svaki humanoid ima na sebi nakačenog reptila parazita koji se hrani njegovom energijom i na taj način se održava. Jedna humanoidna osoba na sebi može imati zakačeno više reptilskih entiteta, ali to već ulazi u opsjednutost, jer osoba ne može podnijeti količinu reptilske energije u sebi i na sebi. Matrica je posložena tako da obično na jedan humanoidni entitet dolazi jedan reptilski.

Također, na jedan humanodini entitet dolazi jedan reptilski kontrolor koji direktno upravlja njegovim umom i sabotira ga. To može biti reptilska osoba (majka ili otac ili brat ili djed ili baka ili sestra ili tetka, stric, kum...) koja je nakačena na humanoidnu osobu, a i ne mora.

Bitno je za shvatiti da i kontrolor i nametnik žrtvu drže u stanju konstantnih senzacija tjeskobe, straha, depresije i slabosti. Humanoidan osoba toga se može osloboditi, ali to znači kidanje matrice oko sebe i spona sa reptilima oko sebe, što može teže oštetiti nametnike i kontrolore. Zato matrica ne dopušta takve stvari i svom snagom i iz svih manipulativnih i direktnih oružja napada i sprečava humanoidni entitet da dođe do viših spoznaja, i napokon, do oslobođenja.

Intenzitet nametnika često ovisi o kapacitetu i potencijalu humanoidnog stanara. Ukoliko je stanar duhovno jak, postavit će mu se i vampirski jak nametnik. Ukoliko je više emotivno jak, emotivni nametnik. Mentalno jak - mentalni nametnik itd.

Nametnik i programer često humanoidu u djetinjstvu pokore volju, pa kad ju isti jednom u trenutku buđenja počne i oslobađati, osim nametnika i programera / kontrolora imat će za neprijatelja i reptilske programe infiltrirane u sebi. To je bitno za shvatiti.

Trenutno je nebitno koliki je omjer humanoidnih i reptilskih rasa u višim univerzumima. U našem je omjer 98 posto u korist reptilske podrase. Upravo zato, mnoge više reptilske frakcije žele ući u domenu gdje mogu iskusiti sebe i vlastitu dominaciju nad humanoidnom podrasom.

Naravno, zaključujete u nastavku, da je logično da se reptili nalaze posvuda, u svakoj porodici, raspoređeni između humanoida da humanoidi nikada ne doznaju svoje pravo porijeklo. Većina reptila nije svjesna ni svojega, ali njima to nije ni bitno, tako dugo dok u sebi posjeduju kodove za dominaciju nad huimanoidnim umom i humanoidnim duhom.

Reptili su zakinuti za emotivni centar i njihova duhovnost seže do nižih sfera duha, za što su im potrebni duhovni kapaciteti humanoida. Zato su pripadnici reptilske podrase stoljećima i tisučljećima stvarali magijske sustave za krađu i manipulaciju humanoidne energije, najčešće na seksualno/emotivno/mentalnom planu.

Hrane se Voljom, Ljubavlju i Kreativnom Energijom humanoida.

Reptilski "bog" je Jehova / Seth / Zmijski BOg, dok se humaniodi nalaze po direktnim protektoratom Majke Božice Izide (Shekine / Sophie / Svetog Duha), koja je korespodent gnostičkom poimanju "Ja Jesam" božanske sintagme, koja se očituje perceptivno kod većine humanoida kao "percepcija Apsolutnoga" ili "Percepcija Boga".

Od rođenja humanoidi su podvrgnuti stigmatizaciji i takozvanoj demonizaciji, gdje se njihova energija manipulira od najbližih članova porodice reptilske podrasne pripadnosti, pa preko reptila u vrtičima, školama, na fakultetima, na poslu...

Zamaptite - reptili pretežno nesvjesno ali programirano vladaju humanoidima da bi opstali u materiji...

Zato se zadnjih desetljeća događaju ogromne promjene u klimi. Opet se ide na vraćanje starih energija prije zračenja, ali ovoga puta samo onih koje bi odgovarale samim reptilima, u njihovom tisućljetnom snu da se konačno otarase humanoidnog dijela ljudskog roda.

1935. godine reptilski predstavnici ljudskog roda, sa subrasom viših reptila, znanom kao siva rasa, potpisuju sporazum o finalnoj agendi istrebljenja humanoidnog dijela ljudskoga roda.

Od tog sporazuma prošlo je ravnih 30 godina i par mjeseci, i vidjet ćete kako će se stvari početi rapidno odigravati na području ljudske "psihe" u sedamdesetim, osamdesetim a naročito u devedesetim godinama ovog stoljeća kao i u godinama koje slijede u idućem tisućljeću.

Humanoidni rod pred velikom je provalijom, jer pomoć "odozgora" je rijetka i pretežno se tiče individualnih utjelovljenja nekih viših humanoidnih anđeoskih rasa, humanoidnih solarnih rasa, pojedinih humanoidnih demonskih rasa i ostalih viših humanoidnih rasa koje posjeduju vlastitu duhovnu energiju koja im je potrebna za sjedinjenje sa Božicom.

Nama humanoidima u tajnim ezoterijskim krugovima, poznata je činjenica da se okuplja humanoidna svita oko utjelovljenog Lucifera, anđeoskog vojskovođe, koji će povesti humanoide prema finalnom oslobođenju i probijanju mentalnih / astralnih barikada i dovođenja same Božice na Zemlju. No sve se radi na tome da druga strana to spriječi. Mi humanoidi sa drevnim znanjima o tome tko smo i što smo, možemo samo promatrati i pokušati što posrednije utjecati na to, da ne otkrijemo sebe i uništimo apsolutno svaku šansu u očuvanje drevnih duhovnih humanoidnih znanja.

Nemojte da vas u budućnosti zavaraju neke teorije koje će druga strana plasirati van, o borbi između "Sinova Jednog" (Lucifera / Ozirisa) i "Djece Beliala" (Setha / Jehove), jer u prvoj frakciji ima mnogih reptila kao što u drugoj frakciji ima mnogih humanoida. Nevjesnih, pretežno. To nisu duhovni pokreti; to su samo sakriveni drevni religijski pokreti koji hine duhovne pokrete.

Zapatite, nijednu istinu koju ćemo mi pokušati plasirati van, reptili neće nespremni dočekati i odmah će ju u korjenu suzbiti ili ju manje ili više izmijeniti, tako da neće biti niti jedne teorije koja će sačinjavati potpunu istinu, bez da istina bude zamučena ili na početku, ili na sredini, ili na samom kraju, praćana mnoštvom upakiranih detalja koji će voditi do krivog finalnog zaključka. Pripremite se na to."

* * *

Hermansson baci spis na stol. Pristisne dugme na interfonu.

"Greta, pozovite mi pripravnika Zahra"

"Odmah", ženski glas zatitrao je prostorijom u mono obličju.

"Bože, koje sranje", progovori poluglasno Lucas. "Veću gomilu sranja u životu nisam pročitao"

"Izvolite", visoki koštunjavi mladić uđe u prostoriju. "Trebali ste me?"

"Zahre", Lukas mu se obrati umornim tonom, gotovo zijevajući, "pošto znam da voliš naučnu fantastiku, evo ti nešto da ti potpiri maštu. Ovo je toliko glupo da bi i najveći sanjar autora ovoga teksta poslao u ludnicu", nasmije se.

"Onda je to štivo za mene", nasmije se mladi Zahr. "Smijem li uzeti file?", upita gledajući prema stolu, u namjeri da rasudi koji je taj file u moru drugih koji su ležali na nekoliko hrpa po ogromnom masivnom hrastovom stolu.

Lucas mu dobaci file. Zahr ga uhvati u zraku, izgledajući pomalo razočarano kada je shvatio koliko je file tanak.

"Uživaj", Lucas Hermansson odmahne rukom u znaku otpuštanja.

Zahr kimne poslušno glavom i napusti prostoriju, sudarivši se sa Gretom koja je upravo ulazila u kancelariju.

"Oprostite", reče Zahr popravljajući joj ovratnik. "Nije bilo namjerno, teta Greta"

Greta se nasmije, okrenuvši se lagano za Zahrom.

Lucas bi se mogao zakleti da mu je u tom trenu uputila pogled pun mržnje. A oči, oči kao da su postale u trenu žuto zelene, sa vertikalno rastegnutim ogromnim zjenicama...

"Mah", nasmije se. "Ona bljuvotina od teksta djeluje na moju umornu psihu"

Pogleda Gretu koja je stajala ispred njegova stola.

"Rezervirajte mi stol u restoranu Merlin i sazovite sastanak novinara za 4. Moramo neke teme izbaciti iz magazina jer privlače bolesne ljude"

Okrene se u stolcu i zagleda u panoramu grada sa užurbanom vrevom na dnu.

- 15:56 - Komentari (2) - Isprintaj - #

utorak, 18.09.2012.

MOBIUSOVA RAVNINA (roman) - poglavlje četvrto


"Mi smo samo jedna postapokaliptična farsa, koja je uspjela izdržati 10 000 godina, bez da uništi samu sebe"


* * *Dragi Zavore

Nismo se prijatelju moj, čuli više od godinu dana. U tih

godinu dana i nije se bog zna što bitno dogodilo, ako ne

računamo Konačan Pad, to jest, Konačni Pomak. Radim.

Kontempliram. Osluškujem sebe. Zapažam. Evo samo ću

šturo, prijatelju dragi, neka svoja zapažanja podijeliti

s tobom. Djelomično pišem tebi a djelomično prepisujem

iz svojih starih bilješki studentima. Prisjećam se ovih

dana, naših studentskih dana, dok smo u podrumima naše

tajne studentske lože morali trpjeti onu budalu koju smo

svi zvali G, po uzoru na Gurdjieffa. Sjećam se kako si

mi ti uvijek govorio da ne nasjedam na njegove

provokacije. On se hvalio kako je jak i kako onaj tko mu

se dade isprovocirati nije na duhovnom stupnju da se

nosi sa njegovom snagom. Sjećaš se toga, Zavore?! Ti i

još nekolicina iskusnijih niste se dali hvatati za

njegove psihopatske mamce, dok meni živci nisu jednom

popustili i dok mu nisam izbio pola zubi iz glave jednim

preciznim udarcem. Nakon toga, nestalo je njegovo

"propitkivanje" više prema ikome. Sjetio sam se toga jer

je upavo ta psihopatska metoda "propitkivanja" i tihe

manipulacije uzela jezovitog maha među mladim pristašama

ezoterije, tik prije Konačnog Pomaka.

Sjećaš li se kako smo satima na sastancima znali

raspravljati o reinkarnaciji. Mislim da si ti tada

ponudio skoro pa krajnje točno rješenje ogromne

jednadžbe zvane "prošli životi". Rekao si: "Ljudi su

potpuno u krivu kada na reinkarnaciju gledaju kao na

ponovno ređenje samo jedne osobnosti u sferi materije /

elementu zemlje. Mnoge vodeće podosobnosti u nama

(`lažne JA-ovi`) nosimo iz života u život. Tako da ako

netko ima dijametralno suprotna povremena sjećanja iz

prošlih života, u kojima je u jednom životu bio nacista

a u drugom Židov, u istoj vremenskoj petlji, znaći da se

jedna od podosobnosti nacista i jedna od podosobnosti

Židova inkarnirala u osobu koja ima sjećanja na oba. To

je jako bitno za shvatiti. Isto kao nizovi simultanih

postojanja, tako i nizovi inkarnativnih postojanja i

podosobnosti kroz trenutak `sada` djeluju da se emocije

iz `prošlih života` istovremeno događaju u nama SADA i

djeluju na `buduće živote`, upravo u SADA. Pošto se sve

događa u SADA, naravno da je reinkarnacija samo koncept

našeg uma i jedan pattern na levelu pokušaja poimanja

objektivne stvarnosti, ali da se stekne uvid u neke

stvari, pojašnjenje koncepta i kroz linearnost ali i

kroz nelokalnost daje vrlo kvalitetne uvide i spoznaje."

Sjećaš se toga?


O težnji prema svjesnosti na jednom smo sastanku

zaključili:

"Čovjek treba intenzivno, iz sekunde u sekundu, raditi

sa sobom, nastojeći što više biti u SADA i što više

imati ogledalo ispred sebe, da vidi vlastite mehanizme

kod drugih i tuđe mehanizme kod sebe...Što dalje ide, to

vidi koliko je više u kurcu. Jedna maska padne i odmah

se nastoji prikriti drugom maskom, i kad se već počne

gaditi samom sebi na predvidljivosti i sakrivanju iza

samoga sebe (Suštine), počinje uviđati ne `da svakog

dana u svakom pogledu sve više napreduje` nego `svakog

dana sve veću i veću mašinu u sebi`. I taman kad pomisli

da je nadišao neku zamku ega ili uma, uhvati sam sebe

kako sjedi u toj istoj zamci, fantazirajući kako se

zamke dogadjaju samo drugima. Pa onda opet traženje

SADA, depoistovjećivanje sa projiciranim aspektima sebe

i težnja prema slobodnoj kogniciji i neuvjetovanim

zapažanjima i oslobođenoj percepciji. Dok te hiljadu

stvari udara sa svih strana od kojih možes možda u 10

posto njih prodrijeti svjesno i na kauzalnom nivou. I

cijelo vrijeme pokušavati biti svjestan i u SADA,

pamtiti sebe, biti sam svoj (sebi) promatrač i nastojati

izbjegavati zamke mašine u sebi i u drugima. I onda opet

jovo na novo...u krug od zore do svitanja...od nemila do

nedraga...Jest da se iluzija kida ali to ide toliko

sporo i toliko bolno da ne da je monotono ili besmisleno

na oko, nego se ponekad Suštini čini da je apolonski

aspekat božanskoga samo perfidna maska dionizijskog

bestijalnog životinjskog u covjeku, koje nikako da se

ispolji do kraja a drži čovjeka u mašini..."

Šašavo kako se ovih zimskih dana prisjećam svih tih

događaja.

"Put iz krize prolazi kroz krizu" - Slavinski. Što si

pojedinac to prije prizna, to će prije početi biti

iskren prema sebi, prestati lagati sebe i graditi svoj

lažni svijet prema projiciranim, najčešće

samoprojiciranim konceptima koji ga ili okružuju ili

koje je sam stvorio. Prijatelji su ionako samo subjekt

uz koji smo vezani tako dugo dok smo vezani uz pojedini

koncept, a to izuskuje nepotrebne emocije poput osjećaja

krivice, dužnosti, obaveza, moralnosti itd. Čim

promijeniš identitet, drugačiji pogledi na "stvarnost"

(budimo fer pa stavimo pod navodnike, pošto nitko od nas

još ne živi u pravoj stvarnosti) otvaraju te prema

drugim konceptima a tako i prema drugim osobama koje

počnes nazivati prijateljima. Uvjet za prijateljstvo

treba biti jednostavan: svaka svjesna manipulacija i

suptilno ili agresivno dominiranje nad drugom osobom

trebaju biti isključeni, a uključeno ogledalo da sami to

isto ne radimo drugim osobama. Prema tom receptu vrlo se

lako i sa najsakrivenijih lica skinu maske, sve dok

znamo što želimo od sebe i što želimo od drugih. Ako

naše NE ili DA kod drugih izaziva otpore i ako počinju

pizditi na naše odluke i principe (tako dugo dok njima

ne ugrožavamo nikog i ne djelujemo manipulativno na

njega), ne okrečući ogledalo prema vlastitom

povrijeđenom egu, onda tu nešto ne štima. Oprostiv je

afekt, oprostive su mnoge stvari, tako dugo dok se iza

njih ne krije pokušaj kontrole.

Još jedan balkanski mislilac taman prije Konačnog Pomaka

lijepo je napisao: " Činjenica je da određeni

statistički uzorak ljudi ima u iskustvu
stanja istinske duhovnosti. Problem je u tome što im

nitko nije rekao da se tu radi o duhovnosti, duhovnost

je ono o čemu raspravljaju hrpe ispraznih budala, pa ono

što su oni doživjeli jamačno ne može biti duhovnost. Ima

pravo onaj tip iz Amerike koji se jednom javio na jednu

stranu grupu; njemu se slučajno desilo iskustvo

prosvjetljenja, odnosno otvorila mu se krunska čakra što

mu je totalno promijenilo perspektivu. To stanje mu se

nije dopadalo, pa je pokušavao naći nekoga tko bi mu

pomogao da se vrati u prijašnje stanje. Prvo se javio

svim duhovnjacima, ali nijedan od njih nije imao pojma

ni o čemu, budući da, naravno, sami nisu bili

prosvijetljeni (a što je ovaj mogao vidjeti u svojem

promijenjenom stanju). Začudo, našao je nekoliko
prosvijetljenih ljudi, ali oni su radili kao frizeri ili

konobari ili nešto podjednako obično, i nijedan od njih

nije bio nikakav "duhovnjak". Jedan od takvih, koji je

pravio hamburgere, ga je par puta dotaknuo po tjemenu i

zatvorio mu krunu, što ga je vratilo u prijašnje stanje.

Eto, to ja mislim o čitavoj stvari. Mislim da se

religijskim pitanjima bave totalni kreteni, isprazni

oholi majmuni bez ikakve duhovne snage i vrijednosti,

bezbožni mrakovi kojima je jedini cilj isfuravanje svog

napuhanog ega, a bez ikakve svjetlosti i istine.
Prosvijetljeni ljudi za to vrijeme prodaju hamburgere.
E, pa moje je mišljenje da je svijet takav, da

prosvijetljenima preostaje jedino prodavati hamburgere,

budući da će ih u protivnom hrpa pobješnjele rulje ubiti

kao luđake i nevjernike, budući da su navikli da

"duhovni ljudi" izgledaju potpuno drugačije. Zapravo,

objašnjenje pod kojim su ubijani sveci uvijek je slično:

primjerice, Isusa su ubili pod izlikom da huli na Boga

(time što govori da je Božji sin), Milarepu je onaj

svećenik otrovao pod izlikom da u njegovim spisima

stvarno duhovni ljudi izgledaju totalno drugačije, a i

Sufije su ortodoksni muslimani skračivali za glavu pod

optužbom da hule - kako netko može govoriti "ja sam

istina!". Dakle, ništa novo na svijetu. Budale i

licemjeri su i dalje mjerodavni za duhovna pitanja, a

istinski sveci se i dalje prepoznaju kao luđaci,

bogohulnici i zavodnici naroda. I onda se netko od

takvih tipova usuđuje žaliti da je Bog nepravedan, jer

je, eto, napravio ovakav svijet. Pa dajte se malo

zamislite o tome kakav bi vaš svijet uopće htio nositi,

ovakve kakvi jeste? Iz raja biste ispali isti čas, i

morali bi vas negdje baciti, a to bi moralo biti neko

šugavo mjesto. I eto vas tu. Niste ovdje zato što imate

dobro znanje o duhovnosti, nego zato što ste idioti.

Imajte to na umu. Također imajte na umu da nećete

odavdje izaći tako što ćete ostati idioti, nego tako što

ćete se radikalno promijeniti." -Danijel Turina

Čitajući ovaj tekst balkanskog mislioca, koji dolazi iz

krajeva iz kojih sam sam rodom, uviđam mnoge patterne i

paradigme koji je pisac lijepo opisao. Mnogi obrasci

vidljivi su iz priloženog teksta. Ima jedan vic o

balkanskom mentalitetu, dok u jednu bivšu balkansku

državu dolazi pokojni pjevač Michael Jackson i sazna da

mu je Mujo najveći fan; i na temelju toga kaže Muji neka

samo izreče bilo koju želju i on će mu je

ispuniti...pičke, droge, pare, karijera, glazbeni

duet...bilo šta. I Mujo nakon razmišljanja kaže neka se

Jackson u nedjelju ujutro, nakon koncerta provoza

limuzinom po glavnom gradskom trgu, dok svi na trgu

ispijaju kavu, i neka iz limuzine vikne Muji i pozdravi

ga. U nedjelju, pun trg, Mujo šeće sa dvije pičke po

trgu i provoza se limuzina, Jackson izađe i vikne: "De

si Mujo", a Mujo prezrivo frkne nosom, okrene glavu,

kaže: "Odjebi, Đeksone", i ode.

To je slika i prilika mentaliteta gdje svi projiciraju a

malobrojni koji percipiraju, bivaju šikanirani i

maltretirani. Kukavicama će ih zvati oni koji su sami

kukavice. Egoistima oni koji su sami egoisti.

Gubitnicima oni koji su sami gubitnici. Slabićima oni

koji su sami slabići. Budalama oni koji su sami budale.

Ako su kreatori i sam Bog stvarali direktno ogledalo na

svijetu koje direktno i u trenu projicira vlastite mane

i strahove i sve vrste nedostataka, postavili su ga na

Balkan. Točnije, sjeverozapadni dio Balkana koji se

nekad nazivao: "od Vardara pa do Triglava". Iako je

cijeli Balkan debelo demoniziran demonom rata i beznađa

(koji je glavninu svoje energije pohranio u pokrajinu

Hrvatsko Zagorje, gdje se hranio žiteljima toga kraja i

djelovao na njihove umove, emocije i nagone, dodatno

potpirivan primitivizmom i pretjeranom religioznošću

toga kraja, kao i djelovanjima austro- ugarskih tajnih

društava koje su magijama i ritualima potpirivala crnu

energiju toga kraja), kojemu je jedno lice Jehova a

drugo Koronzon, ta energija iz dana u dan slabi. Prije

Konačnog Pomaka oslabjela je za 50 posto.Ostaci će se

navodno vući još dugo nakon Pada...neki kažu čak i

tisućama godina. Ali bit će toliko slabi i blijedi da će

zahvaćati samo najslabije karike koje još uvijek

balansiraju između trećeg i četvrtog denziteta. Onih

koji još uvije padaju na "čari" astrala. One koji još

uvijek traže budnost i ne vide je nigdje.* * *


Zavor uzdahne i pogleda zvijezde. Šum oceana ispunjavao

je tamnu noć, dok su palme vijorile na laganom

povjetarcu, ostavljajući žamoru zrikavaca prostora da se

provuće kroz filter noćne tišine. Prisjećao se pisma

kojeg je primio. Nije mu se dalo pisati pismo iako je

samo pisanje pisama bilo po njemu jedini oblik

interakcije sa dušom i osobnošću; gdje se na papiru

zadržavala najfinija i najiskrenija energija onoga tko

je pisao pismo. Ipak, odluči izdiktirati u diktofon i

poslati prijatelju poruku putem Mobiusove Ravnine, koju

će primatelj primiti na svim vrstama uređaja koji

reproduciraju zvuk; uređajima koji ga naravno okružuju,

sa naznakom da je primio poruku i upitom želi li je

preslušati, bilo to u liftu ili u kupaonici pod tušem.

Prednost Mobiusove Ravnine nad propagandnim arhaičnim i

manipulativnim internetom bila je u tome što je uz

poruku zadržavala samo energiju pošiljatelja; nikako

energije koje su se hvatale na tu energiju. I naravno,

što Mobiusova ravnina djeluje u SADA. Ne u preslici

sada. Zavor podigne stopalo i otrese sa njega pijesak.

Dođe mu da se nasmije. U pijesku ostanu groteskne

siluete nalik na kanjone iz filmova strave i užasa. Ili

se tako bar njemu učinilo. Iako je oseka učinila svoje,

imao je neprekidan dojam da se ocean sve više i više

penje po pješčanom sprudu. Na momente ocean bi se

povukao metrima u dalj, da bi već nekoliko sekundi

kasnije uz ugodan šum dopro skoro pa do njegovih

stopala, iako je svaki puta bio zacijelo pola metra

udaljeniji. Udahne zrak punim plućima te se vrati prema

kolibi. Svjetlo u kolibi tinjalo je istim intenzivnim

žarom, postepeno se pojačavajući kako bi vjetar ušao u

kolibu. Zastane na vratima kolibe tek toliko da provjeri

čvrstoću potpornog stupa. Pukotine koje je izdubio u

gredi da bi se mogao popeti na krov, činile su mu se

prije nekoliko tjedana mnogo logičnijim izborom od

pravljenja ljestava. Uostalom, on nije bio nikakav

majstor. Samo fin gospodin u godinama koji se odlučio na

osamu i mir; iako je bio svega stotinu i nešto metara

udaljen od baze. Drvena greda djelovala se čvrstom.

Stavi nogu u utor i jednim pokretom nađe se na krovu

kolibe. Legne pod zvjezdanim nebom i upali diktafon.

"Za komrada Zahra", reče. "Da upotpuni svoju okultnu

kolekciju..."

Zahr je oduvijek bio zadivljen njegovim okultnim

znanjem, praksom i analitičko trezvenim pogledom kojeg

je imao nad svim tim stvarima. Mnogo puta želio je Zahru

dati direktne informacije ali uvijek bi ga nešto

sprečavalo. Taština nije bila u pitanju. Ego također.

Ponos ne. Dostojanstvo sa time nije imalo nikakve veze.

Možda oprez... No sada, na kraju vremena i univerzuma,

dok su se kapije Oriona počele otvarati i voditi Zemlju

prema novom univerzumu, bilo je više nebitno i čisto

formativno da neke stvari podijeli sa svojim starim

kolegom.

Gledajući nebo potpuno ispunjeno zvijezdama, počne

diktirati.

"Neke od metoda (može se kombinirati više njih, već

prema nahođenju...metodu Simbad raditi samu).

1. Napadi na auru / krađa energije:

Najjača obrana je svjesnost, poznavanje vlastitih

mehanizama i sposobnost da se uđe u SADA. To tada...

Vizualizirati štit ispred sebe, izvana ogledalo, iznutra

zlatna podloga.

Oklop oko sebe: izvana ogledalo, iznutra zlatna podloga.

Zlatna vatra. Zapaliti oko sebe zlatnu vatru. Kasnije

vatru ugasiti, zahvaliti joj i maknuti je.

Simbad metoda.

Rotirajući vril generator. Zarotirati vril generator oko

sebe u bijeloj boji. Kasnije mu zahvaliti i maknuti ga.

Vizualizirati spone koje su se prikačile na nas i

rezanje tih istih spona zlatnim mačem ili zlatnim

škarama. Nakon toga odmah se zaštititi.

Kristalni štit.

Koncentrični bijeli krugovi oko sebe.

(Izvedenica DP3 metode od Slavinskog - o njoj ću malo

kasnije)

(Od Dion Fortune) Prekrižiti ruke na solarnom pleksusu i

stegnuti podlaktice oko tijela. Noge neka su spojene i

na tlu (uzemljenje). Odlična tehnika zatvaranja

vlastitog energetskog polja prema vanjskim utjecajima.

(Od Crowleya) Stavljanje oko sebe jajeta modro plave

boje. Kasnije jaje vizualizirati da se miče (nestaje).

Moja nadopuna - zahvaliti jajetu. Jest naša mentalna

forma ali mi je niti posjedujemo niti gospodarimo njome.

Tehniku pentagrama ne bih preporučio.

Tehniku ulaženja u prazninu ne bih preporučio.

Stakleni zid ispred sebe.

Zid od cigala ispred sebe.

Ogledalo / zlatni zid ispred sebe.

Napomena: sve štitove i ogledala nakon određenog vremena

maknuti (od nekoliko minuta do nekoliko dana)

O tehnikama obrane vraćanjem neću pisati jer se itekako

mogu zlouoptrijebiti.

2. Napadi na čakre / krađa energije:

Najjača obrana je svjesnost, poznavanje vlastitih

mehanizama i sposobnost da se uđe u SADA. Do tada:

Staviti ruke na napadnutu čakru i izvući iz nje artefakt

ili dio entiteta (ovisno da li je napad putem

tehnologije ili entiteta). Vizualizirati kako artefakt

ili dio entiteta izgleda (nekad se radi o cijelom

entitetu ali to je rijetkost). Zatim vizualizirati kako

se izvlači i baca. Može se baciti pored sebe ili

zamisliti neki vrtlog ili neka ograda pa baciti preko

nje. Može se koristiti i afirmacija ali nije toliko

učinkovita.

(Izvedenica DP3 metoda - Slavinski) Odrediti mu boju,

oblik, intenzitet. Preispitati vlastite misli i

osjećaje. I tako u krug. Nekad samo popusti i nestane

ili se makne, nekad treba duže vrijeme. Snaga volje

najbitnija. Sposobnost konzistencije pri vizualizaciji

poželjna.

(Izvedenica Excalibur metoda - Slavinski - nije

preporučljivo za početnike) Poistovjetiti se sa

artefaktom ili dijelom entiteta (ili cijelim entitetom).

Zamisliti sebe unutar spomenute forme a zatim naglo

proširiti sebe i nadrasti samu formu, depoistovjetivši

se sa njom. Nakon toga naglo skrenuti pogled na prvu

stvar i dobro je pogledati jer skretanje pozornosti prvi

je učinkoviti korak ka depoistovječivanju sa formom.

Simbad metoda.

Vizualizacija bijele svjetlosti na čakri. Paljenje

bijele svjetlosti po potrebi. Kasnije (gašenje), zahvala

svjetlosti i micanje svjetlosti iz pojedine čakre.

O tehnikama obrane vraćanjem neću pisati jer se itekako

mogu zlouoptrijebiti.

Mentalni napadi / kradja energije, vanzemaljska

tehnologija:

Simbad metoda.

Vizualizacija kacige - iznutra zlatna. Izvana ogledalo.

Moze se dodati i srebrna boja izmedju zlatne i ogledala

ako se radi o lunarnim napadima.

Zaštita trećeg oka. Ispred trećeg oka zamisliti mali

krug, iznutra zlatan. Izvana ogledalo. Ukoliko je nekom

zlatna boja prejaka može koristiti modro plavu.

Bijela svjetlost na trećem oku (obavezno maknuti nakon

minut / dva).

Staviti ispruženu desnu ruku na čelo, sa područjem iznad

prstiju pritisnuti treće oko (čelo) a dlan okrenuti

prema van. Prsti mogu biti spojeni a i ne moraju.

Postoje tehnike zatvaranja izvora ali neću ih

napominjati jer se mogu zloupotrebljavati.


Napad na R-kompleks je najčesći kod napada, uz napad na

solarni pleksus i treće oko. Raditi isto kao i kod

trećeg oka, uz moguću kombinaciju tehnika za zaštitu

čakri i tehnika za zaštitu aure.

Ima jos mnogo učinkovitijih tehnika koje uključuju

simbole i zvukove, ali ovo je mislim dosta.


Cilj tehnika je suzbiti demonske, reptilske, ljudske i

općenito negativne forme od 3D do 6D koje se hvataju na

čovjeka. Demonske forme djeluju na mozak tako da u

čovjeku od rođenja pa sve kroz djetinjstvo, stvore što

više svojih patterna; što u umu, što u egu, što u donjim

energetskim centrima koji akumuliraju seksualnu

energiju. Onaj tko (ili ono što) kontrolira čovjeku

seksualnu energiju, kontrolira čovjeka. Dovoljno je

seksualnu energiju usmjeriti u devijantne centre u

čovjeku, stvorene demonske patterne u čovjeku i

kontrolirati čovjeka putem snova, strahova, frustracija,

podsvjesnih težnji, želja, fantazija itd. I naravno,

maštanja; no ne kreativnog maštanja izšaranim nametnutim

i isprogramiranim fantazijama.

Mašta je software. Fantazije su virus!

Demoni djeluju na razini djetinjeg uma, ili onoga što

scientolozi / dijanetičari nazivaju reaktivnim umom.

Zato se odraslom čovjeku teško osloboditi negativnih

"engramskih" formi, upravo zbog toga što se spajanja

djelova čovjekova uma sa demonskim entitetom dogodilo

ili prilikom rođenja ili u ranoj mladosti. Bolesne

grimase kod djece, izražena zloba, osjećaj da se

ponašaju daleko starije nego što u stvari jesu...to je

sve djelovanje demonskih entiteta kroz njih. Naravno,

onog najnižeg astralnog smeća, pošto postoje demonske

kaste koje su inteligentnije od većine tzv. arhanđeoskih

kasti. Često se kod starih ljudi daju vidjeti dekadentne

dječje grimase, pokreti, afektacije... To "dijete u

njima" upravo je infiltrirani demon čiji um je na nivou

izopačenog dječjeg uma. Ouspenski je to odlično

preneseno protumačio u priči "Razgovori S Vragom".

Djelovati anđeoskim ili arhanđeoskim tehnologijama i

frekvencijama na demonske sfere je samo ponekad

učinkovito, jer anđeoske frekvencije uvije na sebe

navuku dio astralnih frekvencija, pogotovo frekvencija

nižeg astrala, kada se nastoje "probiti" do čovjeka.

Zato je odličan način za uklanjanje demonskih

frekvencija upravo vanzemaljska tehnologija, tehnologija

pozitivno nastrojenih rasa od fizičkih, polufizičkih,

solarnih pa sve do visokih eteričnih. Još kada

vanzemaljske tehnologije vode i filtriraju anđeoske i

arhanđeoske frekvencije, čistina i kristalnost samih

frekvencija koje ulaze u čovjeka gotovo da je

zagarantirana. Crowley je bio jedan od rijetkih koji je

to znao. Zato se klonio i crnih, ali i bijelih bratstava

svog vremena, pošto su oba djelovala na principu nižega

astrala, sa kojim god polaritetom energije radili (na

kraju je sve prolazilo kroz astral).

Crowley je napravio čovječanstvu uslugu što je prije

vremena uveo svijet (1904) u doba vodenjaka (donji

astral) što je ubrzalo vrijeme, dalo dva planetarna i

nekoliko manjih ratova (što je inaće bila izvorna agenda

iluminata za kraj 20-tog stoljeca; od 1979 do

2001...jedan veliki rat koji bi desetkovao stanovništvo

na Zemlji i uveo planetu u sferu Kaosa) te uvelo Zemlju

i Galaksiju iz Željeznog u Brončano Doba, koje se

umjesto sedam stotina godina predviđenog trajanja (2001

- 2700), ubrzano svelo na "samo" 108 godina (1904-2012).

Ovo su samo neke od mojih spoznaja čiji je izvor

nepresušan. U mlađim danima, kao mlađi mag šegrt, imao

sam veliku manu drugima govoriti svoje spoznaje, što je

na mene djelovalo najčešće gubitkom energije, hranjenjem

spomenutih demonskih patterna, a na druge aktiviranjem

upravo tih patterna u njima. Tako da je bilo kakva

akcija s moje strane imala reakciju kod drugih, i to na

najbizarnije i najnepredvidljivije načine! Kasnije sam

naučio stvari manje više držati za sebe i dijeliti ih na

kapaljku samo u uskom krugu ljudi; po potrebi i iz srca.

Ne iz ega.

Sjećam se da sam jednom kao mlad odveo bolesnu mačku

veterinaru. On ju je operirao ali ju je nakon operacije

otpisao jer, po njegovim shvaćanjima, operacija je

prošla dobro ali nije napravila ono što je trebala.

želio ju je eutanazirati i tražio je moju suglasnost. Ja

na to nisam pristao, već sam ju uzeo od njega i odveo u

njeno prirodno stanište, neka tamo ugine okružena

svojima. Još sam joj na rastanku dao nešto hrane i

oprostio se sa njom. Molio sam Siriane neka, ako je

ikako moguće, spase to divno i nedužno stvorenje iz

ralja sigurne ugibije. Više je nisam vidio. Par mjeseci

kasnije, čuo sam od susjeda da ju je pronašla neka

djevojčica, vidjela njeno stanje, odnijela je drugom

veterinaru koji ju je ponovno operirao te ju potpuno

izliječio. Mačka je preživjela i nastavila živjeti kod

djevojčice. Ostale mačke iz istoga legla netko je tih

dana (dok je kritična i otpisana mačka bila na operaciji

i oporavljala se od nje), otrovao. Preživjela je, dakle,

samo otpisana mačka. Ironično, nije li?!

Siriani su, kao i mnogo puta prije toga, pomogli da se

ostvari na izgled ono nemoguće.

Spomenuo si Balkan. Davno si mi pričao o svojoj

djedovini, prijatelju. Kao nadopunu tvojim mislima mogu

staviti samo da je cijeli Balkan, pogotovo dio

(pokrajina) koji si naveo, prepuna reptilskih baza ispod

Zemlje. Upravo u 5 slojeva koji sačinjavaju Šuplju

Zemlju, ispod tih krajeva u svih 5 slojeva obitavaju

negativni entiteti a sami slojevi ispod tih regija su

portali prema demonskom svemiru i svemiru kaosa. Tako

da, slažemo se.

To je za sada to, prijatelju. Javi se uskoro sa novom

porukom ili pismom; ukoliko se prije toga ne sretnemo

uživo.

Do tada, tvoj vječni drug, Zavor."

Ugasi diktafon i ostane ležati promatrajući zvijezde.

Negdje daleko, počnu tinjati svjetla Oriona.* * *


Leon i Ksander sjedili su za stolom i promatrali jedan

drugog. Arvil je netremice promatrao njihove reakcije,

kao da pokušava sagledati jednu širu sliku, jednu drugu

interakciju koja se vodila između dva simultana

postojanja.

"Na kraju vremena, kada su mediji propagirali svaki

oblik programiranja, gdje je preko dječjih emisija i

video spotova najbanalnijeg karaktera budnom oku bilo

evidentno o kakvoj se vrsti hibridizacije stanovništva

radi, magijska propaganda razgranala se na sve strane,

koristeći monitore, ljude sa određenim stupnjem

demonizacije, kao kanale za širenje svojih energija

prema onima na bijeloj strani spektra...", Leon je

pričao promatrajući Ksandera.

"I reptilske frekvencije"...ustvrdi Ksander.

"To bez daljnjega", Leon potvrdi. Pokušao je po tisućiti

puta tijekom dugog razgovora pronaći fizičku sličnost

između sebe i Ksandera. Nije uspio.

"Što je sa energetskim vampirima?" upita Ksander.

"Jedan moj znanac živio je 40 godina sa jednim", Leon ga

pogleda, "i nije znao zašto mu svako malo pada kreativna

energija i zašto mu je volja na niskoj razini cijeli

život. Tad je odlučio uzeti stvar u svoje ruke. Problem

je bio u tome što je energetski vampir povezan sa

bezbrojnim kanalima za demonskim, OPS vanzemaljskim i

tranparentnim sferama i sferama vampirskog univerzuma.

Kreneš li protiv toga, pripremi se za rat i svakodnevnu

zaštitu vlastite energije, jer takvi i oni iza njih

smatraju da je tuđa energija njihovo rođenjem stećeno

pravo."

Arvil je pripalio cigaretu i nastavio ih promatrati

obojicu. Čas jednoga. Čas drugoga. Izgledalo je kao da

i dalje pokušava uhvatiti bilo kakvu sličnost između dva

najsrodnija simultana postojanja jedne te iste svijesti

kojoj je i sam pripadao.

"Zastani na tren", obrati se Leonu te ustade i krene do

prve police koja se nalazila nekoliko metara od stola,

pored izlaznih vrata. Nakon nekoliko trenutaka okrene

se, u ruci držeći malu kristalnu kocku. Stavi ju na

površinu stola. Istovremeno, dogode se tri stvari. Kocka

se "upije u stol", prostorija se zamrači a cijelu

prostoriju ispuni ogroman hologram sa prekrasnim

krajolicima kao iz nekog drevnog filma o preriji.

Leon i Ksander u tišini izmjene poglede. Niti jedan nije

htio pokazati zbunjenost.

Lik koji je izašao iz prirodne "kulise" i koji se

pojavio na filmu bio je vrlo neobičnog izgleda: Divlje

oči zasjale su negdje blizu Leonovog lica. Lik počne

govoriti:

U SJENI OPSKURNOG

"Taj dan, prvi puta sam probao krv. Ta sjajna, sanjiva,

bezolovna tekučina slijevala mi se niz grlo dok sam

razmišljao o vječnosti. Bio sam sam. I bio sam sretan.

Potpuno sretan? Recimo da jesam. Vidio sam stvari koje

ljudsko srce ne može ni zamisliti. Putovao sam

kvarkovima i bio jedno sa poljem nulte točke. Poznavao

sam zakone gravitacije u dušu. I često ih kršio. Zar

poznavanje nečega ne služi najčešće tome da se to isto

prekrši?! Da, bio sam sretan. Nije mi smetalo što sam

sam. Nije mi smetalo što na svijetu ne potoji srodna

duša koja će me u potpunosti razumijeti. Shvatiti

mehanizme moje psihe, te obrasce koji su stanovnicima

ove planete potpuno nepoznati. Lijep sam. To je ono što

me uvijek bez problema dovodilo do žrtava i pružilo mi

potpuni prolaz do njihovih srca. Prvo valjština, da

opčini žrtvu i spriječi njenu intuiciju za

nagoviještanjem opasnosti. Zatim inteligencija, za

potpuno otvaranje njihovih vrata i na kraju, emotivna

energija koju imam u zavidnim količinama, da potpuno

otvori žensko srce i propusti me unutra bez ikakvih

problema.

Da, taj dan sam prvi puta probao krv. Bilo je to u

zadnjim danima prije pada velikog Rimskog Carstva. Bog

Mars tih dana nije bio previše naklonjen Rimu.

Preciznije rečeno, niti jedan bog mu nije bio naklonjen.

Bitke su se gubile na svim poljima. Pogani su počeli

zauzimati provincijske pokrajine jednu po jednu. Glavu

se padale svakoga dana. Tih dana, samo su dva oblika

života imali koristi od smrti koja se nadvila nad

Zapadnu Europu. Strvinari. I ja.

Da ne bude zabune. Nikakav `vampir` niti `šišmiš` nije

me ugrizao. Nitko me nije `inicirao` u besmrtnost. Samo

čvrsta vjera u Hekatu i slijepo štovanje Mjeseca. Ništa

više. Bio sam pripadnik kulta Sjenovite Boginje. Od

svoje šesnaeste godine. Pripadnost kultu `zaslužio` sam

po obiteljskoj liniji. I prabaka i baka i majka bile su

Prvosvećenice kulta. Pošto majka nije imala ženskih

potomaka, trebalo je pronaći potomka sa najvećim dijelom

ženske energije u sebi. Muškarca koji može savršeno

dobro kanalizirati femininsku energiju i koji može nakon

svakog rituala neoštećen proći kroz cijeli postupak

zazivanja energije boginje Hekate.

Odabran sam između trojice braće. Bio sam najnježniji i

najkrhkiji. Ako je postojala bolest koja je mogla

zahvatiti dijete, mene nije zaobilazila. Nikada. To je

tokom ranih godina moga života već postalo životno

pravilo. Imperativ.
Krhkog tijela i slabog zdravlja, prolazio sam kroz svoj

mladenački život u boli i patnjama. Nisam ostao pošteđen

niti vršnjaka niti grube i ratničke okoline. Mi nismo

bili građanski sloj. Bili smo ratnička porodica, gdje su

muškarci odlazili u vojne škole sa deset godina, a žene

postajale učiteljice djece i domaćice. Poneka bi postala

svećenica u nekom od nebrojenih kultova, kakvih je tada

bilo na širem području Rima.

Ne mogu reći da sam tada bio sretan. Bio sam vrlo

nesretan. Vršnjaci su me tukli i ponižavali. Nazivali su

me ženom u muškoj koži. Tukli bi me na putu kući, svaki

puta kada bi me sreli kako se vraćam iz obližnje šume;

jedinog mjesta gdje sam mogao biti u potpunosti sam,

ujedinjen sa cijelim svemirom. Jedino mjesto gdje nije

bilo bola i patnje. Vjerovao sam u tu šumu. Vjerovao sam

i u univerzum. Nisam volio bogove i boginje kojima su se

ostali klanjali. Činilo mi se da je u njima više

ljudskoga nego božanskoga. Zato sam volio ono što je

neizrecivo, što je nedohvatljivo, tajanstveno i van svih

ljudskih obožavanja. Sveukupno. I šuma.

Gdje je bilo potrebno samo nešto iskreno poželjeti od

univerzuma i već bi se isti trenutak ostvarilo. U šumi.

Van nje, sve je bilo po starom. U šumi bi se znale

događati prilično čudnovate stvari. Molio sam od

univerzuma sreću. Dobio sam je. Čim bih izašao izvan

šume, postao bih opet tužan i očajan. Molio sam jednom

za novac, kada otac i braća mjesecima nisu slali kući

svoje plaće, i kada smo bili na rubu gladi. Dobio sam

ga. Vreća sa zlatnicima čekala me kod jednog starog

hrasta. Sav sretan, uzeo sam je i potrćao sa njom kući.

Čim sam prešao liniju šume, vreća je nestala. Tako je

bivalo sa svime. Apsolutno svime. Molio sam univerzum da

mi da kola. Prekrasna kočija sa dva prekrasna bijela

konja, čekala me spremna na povećem šumskom putu. Opet,

čim sam izašao iz šume, tresnuo sam na pod koliko sam

dugačak i širok. Nestalo je konja, kočije i sjedalice na

kojoj sam sjedio. I tako je bivalo svaki puta; čim bih

izašao iz šume, stvorene i materijalizirane stvari

počele bi nestajati.

Zvao sam majku da dođe sa mnom u šumu i da se sama

uvjeri u čuda koja se događaju u njoj. Skeptična,

popustila je nakon dva tjedna nagovaranja i krenula sa

mnom do šume. Ništa se nije dogodilo. Univerzuma je

izgleda imao drugih planova. Ja sam iskreno vjerovao u

njega. Vjerovao sam i u čudesnu moć šume. Majka nije.

Bila je zasljepljena svojom boginjom, koja joj je u kuću

dovela samo glad, tugu i smrt. Majka jednostavno nije

vidjela. Nije željela vidjeti. U trenucima kada bi od

univerzuma nešto iskreno poželio, vidio sam obrise oko

sebe, kako se počinju materijalizirati i poprimati svoj

oblik; ali u sljedećem bi trenutku počeli ponovno

blijediti i nestajati. Želio sam da majka vjeruje u sve

što sam vjerujem, ali to su na kraju ostale samo puste

želje. Toga dana, uvjerio sam se da svemir djeluje

pojedinačno, i samo ako je želje iskrena i obavijena

dubokim vjerovanjem. Sve ostalo bila bi laž. I bila je

laž.

Nakon mnogih mjeseci prebivanja u šumi, sa stvarima i

osjećajima koje bi dobijao od univerzuma, nisam više

mogao raspoznati gdje prestaje svijet čuda a gdje

počinje svijet stvarnosti. Takozvane stvarnosti. Svijek

van šume činio mi se mrtav i suh. Beživotan i siv.

Pustopoljina života. Nestvarnost duha. Ništa van šume

više nije imalo smisla. Samo univerzum. Šuma. I ja.

Prošle su dvije godine sreće. U šumi, naravno. Van nje

molio bih univerzum da se prisjetim svakog trenutka

provedenog u šumi; bez boli, patnje i tuge. Jednoga

dana, na obližnjim brdima vidjelo se nešto što je

susjede natjeralo u očaj i panično zapomaganje. `Nebeske

vatre`, urlali bi panično bježeći. `Huni`, vrištali bi

dok su se spremali za ubrzani odlazak. Možda je odlazak

blaga riječ za sve što se događalo u samo nekoliko sati.

Možda je bolje reći - paničan bijeg. Nebeske vatre

obasjale su sumračno nebo. Taman kad je zašlo sunce,

nastala su `nova sunca` na nebu. `Magija Huna`, vikala

je uznemirena majka, požurujući me da što prije uzmem

sve što je u kući dragocjeno i upregnem na vola. Nitko

danas ne zna što je to magija Huna. Ja sam jedini živi

svjedok te bizarne i zastrašujuće pojave. U povijesnim

dokumentima ne postoje dokazi niti jedna jedina pisana

riječ o tome. Magija Huna, tajno oružje koje je uništilo

veliko i moćno Rimsko Carstvo. Povijest ili se ne sjeća

što je to. Ili ne želi reći što je to. Ili se

jednostavno ne želi prisjetiti.

Prve vatrene lopte obrušile su se upravo na moju šumu,

koja je izgorjela do temelja. Nisu ostali niti tragovi

drveća. Zakleo bih se, dok sam gledao kako gori, da je

mnoštvo sićušnih ženskih stvorenja sa krilima, vrištalo

u agoniji i pokušalo spasiti vlastiti život i život

svoje svete šume. Slike koje bi vidio, nestajale bi u

trenu. Kao da istovremeno i jesu i nisu bile dio ovoga

svijeta. No znam jednu stvar. Moja šuma postoji. U

jednom drugom, izvornom svijetu. Koji nije gust kao ovaj

naš. Ali svejedno postoji. Malo njih ga je vidjelo, ali

samo ja mogu svjedočiti o njegovoj postojanosti. I o

postojanosti šume.

Uputili smo se na zapad. Van iz grada. Nijemo smo

svjedočili, stojeći u sjeni proplanka na vrhu jednog

brda, kako Rim šutke pada. Nebeske vatre prekrile su

cijelo noćno nebo. Tu i tamo, čuli bi poneki urlik. Čas

ratničko barbarski, čas ratničko obrambeni, čas nevino

stradali. Ljudi oko nas su plakali. Ja, iskreno, nisam

znao što da osjećam. Nisam osjećao ništa. Tugu? Ne. Bol?

Ne. Patnju? Ne. Ništa. Nešto u meni umrlo je zajedno sa

mojom šumom. Nešto što me vjerno pratilo kroz život i

pomagalo mi prolaziti kroz tamu samoga postojanja. Toga

dana, ostao sam bez duha.

Svijet je tajanstveno mjesto. Ima više razina. Najdonja

je i najsiromašnija. Ljudska. Tu se ne događa ništa osim

života u posljedici. Netko drugi je negdje drugdje

pomiješao karte. Na najdonjoj ljudskoj razini, nemaju

čak ni mogučnosti da promijene dvije karte. Ljudi nisu

svjesni niti djelitelja karata niti onih koji im te

karte daju. Od tuda očajavanje. Od tuda priklanjanje

nemilosrdnosti života. Od tuda i traženje sebe u

drugima. Tu na scenu stupam ja. Volim tu nemoć. Volim tu

nedisciplinu duha. Volim tu izgubljenost. Što je više

izgubljenosti, to će više zalutalih pasti meni u

naručje. Njišim ih. Poput pseta. Znam kako svako ljudsko

biće miriši. To je poseban miris. Miris neproživljene

požude. Miris onih zatomljenih strasti koje prelaze u

strahove. A sve strasti prijeđu u strah. Kad - tad. I tu

opet nastupam ja. Znam njihovu pjesmu; pjesmu ljudskog

roda. Slaba je to melodija prepuna intonacijskih

grešaka. Ljudska pjesma je bolna. Poznajem ju jer sam i

sam bio ljudsko biće. Nekada.

Ljude pokreće bol. Mene pokreće rezultat njihove boli.

Ljude pokreće strah. Mene pokreće izvor njihovog straha.

Ljude pokreće krv. I mene. Njihova. Prvi puta kada sam

okusio ljudsku krv bilo mi je loše. Povraćao sam danima.

Izbacio sam iz sebe cijeli želudac. Malaksalo sam

teturao obroncima onoga što su nekada bile planinske

šume. Tjednima sam bio bez prave hrane. Možda i

mjesecima. Svaka životinja koju bih ulovio i pojeo, u

meni je ostavljala gorak trag neispunjenosti. Krenuo sam

na put bez povratka. Iza mene više nije bilo ničega.

Ispred mene bio je samo ogroman bezdan. I mnoge su

stvari vrebale u tom bezdanu. Mnoge još i sada vrebaju.

Neke od tih stvari sam upoznao. Neke tek upoznajem. Neke

ću upoznati. Za većinu bih želio da ih nikada ne

sretnem.

Sam sam i to je ono što me čini onim što jesam.

Jedinstven sam. Ne mogu poslužiti drugima kao ogledalo;

niti se mogu pronaći u ogledalima tuđih duša. Osim onih

što me progone u noćnim morama. Duša kojima sam oduzeo

pravo na život. Imali su pakao. Dao sam im novi. Nisu

imali nadu. Nisam im je niti pružio. Kada se sve

promotri iz velikog plana, šira slika pokazuje samo

jedno - ostali su na istom. Krv je energija. Ogroman

spremnik energije leži u ljudskome tijelu. Toga sam

postao svjestan tek kod dvadesete ili tridesete žrtve.

Ta životna magijska tekućina vodi u druge svjetove. U

njoj je tajna vremena. U njoj je tajna samoga Života.

Pijući je, ne samo da dotićem te svjetove. Ja postajem

ti svjetovi.

Velika moć leži u toj čudotvornoj tekućini. Velika.

Ogromna moć i ogroman potencijal. Pitam se ponekad, da

li svoje žrtve oslobađam tog tajanstvenog tereta i

skidam sa njih ono vječito prokletstvo života sa

dobijenim i ispremiješanim kartama?! Ne dajem im nadu.

Ali, da li im dajem svrhu?! Svrhu koju za života nisu

imali. Da li su proveli svoje živote da bi bili ubijeni

od mene? Da li su tu zbog svog zadnjeg udaha koji

ostavljaju na ovome svijetu?

Svijet je okrutan. A ja uživam u njemu. Nema više boli.

Nema više one patnje koja me tjerala u moju magičnu

šumu. Samo istina. Razrješenje. Tama i svjetlost

ispremiješane u svom vječitom plesu samoće. A ja sam u

toj samoći potpun. Sam. I potpun. Ne smeta me tuđe

nerazumijevanje jer ni sam nemam razumijevanja prema

svojim žrtvama. Razumijem njihovu svrhu. Ne razumijem

njihov put do svrhe.

Moja prva žrtva bila je vojnik. U to vrijeme bježali smo

od Huna koji su nadirali sa zapadne strane prema Rimu.

Našli smo se upravo pred jednom četom pomahnitalih

barbara, kojima je vjerojatno bio potreban jedan jedini

trenutak, prije nego su donijeli odluku i poubijali nas

sve. Promatrali su nas jedan dugi tren, nakon što su

iskočili iz okolnih stabala. Promatrali su nas sa

isukanim mačevima i kopljima. Zatim je nastalo

krvoproliće. Vidio sam majčinu glavu kako pada meni pred

noge. Jauci svuda oko mene. Zatim oštra a nakon toga

tupa bol. Mač mi je prošao kroz leđa i izašao van na

desnoj strani prsa. Nesvjestica me uhvatila gotovo istog

trena. Pao sam na pod i imao vremena da vidim bradatu

spodobu od dva metra, kako mi prilazi sa nožem u ruci i

prelazi u trenu oštricom preko grla. Krkljao sam na

podu, boreći se za zrak; kojeg nije bilo. Tama. Crnilo.

Smrt.

Kada sam otvorio oči, na meni je bila ruka žrtve

masakra, koja je pala nakon mene. Na mene. Iz posjećene

vene na ruci, krv se slivala u moja usta i ulazila mi u

nos. Pogledao sam žrtvu. Bio je to Hekatin

Drugosvećenik. Crni Svećenik, kako smo ga običavali

zvati u hramu. Posvećena Hekatina krv vratila me u

život. Rane su nestale. Bio sam živ. Bio sam potpun.

Tada nisam znao što sada znam. A znam da je univerzum za

mene imao druge planove. Kroz bol dolazila je patnja, za

vrijeme života. Kroz patnju došla je smrt. Kroz smrt

došlo je razriješenje. Olakšanje cijelog bića. Bio sam

kristalan. Bio sam jasan. Mudrost eona kolala je mojim

venama. Drevna magija vratila se na zemlju kada je bila

najpotrebnija. Da `inicira` mene u žrtvu Hekate.

Pobijedio sam smrt da bi dobio beskonačan život koji je

pobijedio mene. I ne žalim se. Jesam poražen. Ali sam

sretno poražen. Možda je i smisao poraza u onoj sreći i

ispunjenosti koja nastupi kada si čovjek iskreno prizna

da je poražen. A ja više nisam čovjek. No, nije ni

besmrtan život smrtan život.

Želim te osjetiti, ljubavi moja. Tvoj vreli dah na meni.

Tvoj tople usne i tvoju požudu. Moja ljubav jaka je

poput tvoje strasti. Tebi jedinoj nisam uzeo život.

Uzela ti ga je viktorijanska malodušnost. Bila si

utopljena u moru malograđanštine. Sitne duše iskovale su

svoj prljavi plan kako da mi te uzmu. Proklete bile

zauvijek. Do pakla i natrag. Vidim ih u paklu. Plaču i

smiju se u isto vrijeme. Mi bi to ovdje nazvali

histerijom. Tamo to zovu normalnim stanjem uma. Vidim ih

i proklinjem ih svaki dan. Zvijezde su mi svjedoci,

koliko puta sam svih ovih godina zazivao tvoje ime.

Koliko sam samo vapio sa tobom. Za tvojim dodirom. Ne

želim dodir tvoje smrti. Želim dodir tebe. Ostala mi je

samo ljubav i živa sjećanja. Nemam duh. Ali imam ljubav.

Oni koji tvrde da su duh i ljubav jedno, najveće su

budale pod kapom nebeskom. Jer duh traži svjetlost. A

ljubav je svjetlost sama po sebi. Duh traži ljubav.

Ljubav ne treba duh jer ona ga stvara. Meni je duh

oduzet, ali duhovi iz stvorene ljubavi iznova me i

iznova obnavljaju. Zato i jesam sretan. Zato i

zahvaljujem za svoje postojanje. Zahvaljujem tami. I

zahvaljujem svjetlosti. To je zakon neraskidivosti koji

je veći i jači od svih nas, ljubavi moja. To je božanski

imperativ.

Iako služim tami, ja sam dijete svjetla. Iako me vode

demoni, ja sam anđeo u ljudskom obličju. Tanka je to

granica između sreće i ludila. Između beznađa i

utočišta. Između sklada i disharmonije. Između

zvjezdanog sjaja i sjenki univerzalnoga mraka. Između

skladbe eufonije i kakofonije. Između reda i kaosa. Kada

anđeo postane demon, njegov pad bio je samo odraz

njegove slabosti i lakovjernosti. Kada demon postane

anđeo, zajebao je i samoga Boga. On je postao Bog. Što

je Bog ako ne razbludni sin koji se vratio; sjajna

zvijezda koja je eksplozijom obasjala tamu univerzuma.

Dioniz koji je postao Apolon. seth koji je postao Horus.

Obnovljeni duh na prelasku bezdana. Onaj koji je

pobijedio demona u sebi i sve demone koji vrebaju u

bespućima Daata. Kada se Tartar uruši, ostat će samo

Olymp. Kada se Olymp uruši, ostat ćemo samo, ljubavi, ti

i ja. Na kraju vremena. Zagrljeni i obavijeni eonima

sumraka, nakon kojega dolazi novo sunce. Sunce ljubavi i

nade. Ja sam sretan. Ali nemam nadu. Ne treba mi.

Sjedinjen sa tobom, trebat će mi. Jer sada sam pola.

Kompletan u onome što jesam i polovan u onome što nisam.

Ali ću postati jednog da. O da. Hoću.

Milijuni zvijezda i galaksija zazivaju tvoje ime,

ljubavi moja. Milijuni kvazara samo što ne počnu

skladati bogate simfonije univerzalne sreće, svaki puta

kada se samo sjetim tvojega imena. A ime si ti. To je

zapisano u kamenu. To je zapisao u zvijezdama, a sunce i

mjesec su prenositelji te poruke. To je igra vilenjačkog

duha. To je šum lišća i žubor potoka. To je nepresušni

izvor onoga što je u nama. MI smo Jedno. I Jedno je u

nama.

Molio sam Hekatu, o kako sam je molio, da mi pronađe

životnu družicu. U snove mi je poslala čuvara sa

porukom. Rekao mi je: "Evo ti Lilith. Evo ti one koja

gospodari Kućama. Evo ti kurve i svetice. Sophia joj

bješe ime. Sada je Lilith. Prigljuje tamu kao što to

prigrljuješ krv. Ne odbijaj je. Ne odbacuj je, jer ona

nije prvi puta na Zemlji. Mnogo je proputovala i

iskusila, da bi sada napokon pronašla tebe. Njena

sudbina zapisana je u Velikim Odajama. Njen put je gorak

i siv. Ti si tu da je uzmeš. Ti si tu da joj pomogneš da

pronađe svjetlo koje traži. Ti si taj koji će upaliti

taj plamen. Ti si tu da je upotpuniš. Ti si Lux. Ona je

organ od Hekate koja mora proči kroz tebe. Budi u njoj i

ona će biti u tebi. Tako kaže zakon. A zakon je

neraskidiv". I glasnik ode.

Nisam imao izbora, ljubavi moja. Nisi imala ni ti. Ali

mi nismo ni tražili izbor. Tražili smo utjehu. Tebi je

trebala. Meni nije. No, tvoja čežnja bila je jača od

moje ravnodušnosti. Pored tebe, sam sam postao utjehom

koju nisam tražio. Nisam je ni pronašao. Ona je pronašla

neme. Utjeha je samo jedno lice Hekate. Ona ne pita, kao

univerzum, što ti treba i što ti ne treba. Ona ne daje,

poput Izide, samo ono što je potrebno za tvoje više

dobro. Ona daje i uzima. Kada daje, to se prima. Kada

uzima, to se daje.

Glasnik je otišao. Sorath mu bješe ime. Svjetlost je

tinjala u njemu, baš kao što je tama tinjala u nama.

Tama koju je zamijenila svjetlost. Ti si bila ja i ja

sam bio ti. Ja sam još uvijek ti, ali ti više nisi ja.

Nosiš sada, samo jedan maleni dio mene, na svom

proputovanju prema zvijezdama; dok i sama ne postaneš

zvijezda ponosna svog imena. Nositeljica noćnog svjetla.

Kraljica tame. Jer kraljica mora vidjeti svoje podanike

u tami. Nema tog vida koji vidi u tami. Za to mu je

potrebna svjetlost. A tama uvijek uzmiće pred

svijetlosću. Zato je i kraljica noći toliko strašna. Da

je crna, podanici je se ne bi bojali. Oni se ne boje

njene tame. Boje se njene svjetlosti. Ona ne gleda na

demonsko i anđeosko, na vampirsko i ljudsko. Ona ne

gleda na one koji uzimaju život i one koji ga daju. Ona

gleda na sredinu. Na onaj sklad u neskladu. Ono što je

negdje svjetlost zvijezda, negdje je sjaj sunca koji

obasjava. Ono što je negdje svjetlost zvijezda, negdje

je sjaj sunca koje osljepljuje. A vid ne vidi kroz

sunce, kao što ne vidi ni kroz tamu. Zato mu treba

sredina. I zato sredini treba kraljica. Kada kraljica

pronađe sredinu, sredina je postala kraljicom. Kada

sredina prihvati kraljicu, one postaju jedno. Zakon

neraskidivosti. Sumrak zore i zora sumraka. Kada

proturječja postaju riječ.

Čovjek je najčešće svjestan jedino u trenutku rađanja i

umiranja. Ja sam svjestan cijelo vrijeme. Svjesnost je

bit moga postojanja. I povezanosti sa najdubljim tajnama

univerzuma. Svjesno dišem. Svjesno se krećem. Svjesno

ubijam. Svjesno pijem krv. Sve radim u trenutku vječitog

sada. Živim da ubijam i ubijam da živim. Svjestan sam

toga. I svjestan sam da sam toga svjestan. Ponekad

umirem zajedno sa svojom žrtvom. Putem njene krvi

ponovno se rađam. Uzimanje krvi samo je primordijalni

način da žrtvi dokažem da mi je stalo do nje. Kako

čovjek mora voljeti svoje neprijatelje više od samih

prijatelja, tako mora voljeti i svoga grabežljivca koji

vreba u bespućima tame. Neprijatelj se trudi poznavati

te što bolje da te što bolje uništi. Grabežljivac se

trudi što dublje ući ti u dušu, da ti je što lakše uzme.

To je drevno pravilo i tu nema izuzetaka. To je davni

primordijalni zakon. Krv za krv i život za život.

Moja prva žrtva bio je vojnik. Danima sam nakon onog

Hunskog masakra, lutao pustopoljinama. Prelazio sam šume

ne priznavajući njihovo postojanje. Moje šume više nije

bilo. Zašto bih onda priznavao postojanje drugih šuma?!

Moje porodice više nije bilo. Majka i baka poginule su

pod noževima Huna. U trenucima dok se krv Prvosvećenika

slijevala u moja usta, imao sam kristalnu viziju oca i

braće. Ležali su poraženi na polju južne Germanije,

izvađenih očiju i utrobe; ostavljeni na nasladu pticama

grabežljivicama. Znao sam da se vizijama vjeruje,

pogotovo ako dolaze nakon popijene krvi Posvećenoga. U

neke stvari se jednostavno ne sumnja. Ono što je razumu

sakriveno, srcu je potpuno otvoreno. Moje srce više nije

kucalo. Ali je još uvijek prepoznavalo.

Lutao sam tjednima. Možda mjesecima. Iluzija vremena

potpuno se izgubila iz moga sjećanja. Molio sam

univerzum za blagostanje i dobio sam ga. Materijalne

stvari nisam mogao dobiti. Za to je trebalo posvećeno

mjesto. Čudesna šuma. A nje više nije bilo. Svatko ima

svoju vlastitu čudesnu šumu. Moja je nestala. Barem u

materijalnom svijetu. Ostalo je samo sjećanje na jedno

drugo razdoblje; razdoblje koje se utopilo u

beskonačnosti sadašnjega trenutka. Nisam susreo žive

duše. Životinje su bježale od mene. Sve to vrijeme nisam

okusio ni hrane ni vode. Nije mi trebalo ni jednog ni

drugog. Sve dok jednog dana nisam susreo Irinisa.

Irinis je nevjerojatno brzo postao moj najbolji

prijatelj. Kao takvog sam ga i ubio. Kao takav još kola

u mojim venama.
Nevjerojatno je koliko se jasno sjećam toga dana.

Kristalna slika stvara mi se pred očima, dok gledam

odrpanoga vojnika kako mi prilazi na šumskom putu jednog

kasnog jutra. Bio je uplašen. Ja sam bio oprezan.

Trebalo je nekoliko minuta da razmijenimo prve riječi.

Još pola sata zadobijali smo povjerenje drugog. Tek kad

smo na većer sjeli uz vatru, moglo se reći da smo

postali prijatelji.

U tri tjedna, koliko smo se družili, upoznao sam Irinisa

bolje nego li ijednu osobu u svom životu. Ne, nismo bili

intimni. Tako nešto mogli bi napisati samo pisci koji su

vampire pomiješali sa svojim vlastitim frustracijama i

strahovima. Tako nešto mogla bi napisati samo žena. Ili

muškarac koji razmišlja kao žena. Prvo su vampirima

izmišljeni očnjaci. Majko mila, koja nebulozna glupost.

Koja groteskna bulšitarija. Užas. Prvo im izmislili

zube. Zatim ih obukli u suknjice. Na kraju ih omekšali

do bola, potpuno izvukavši njihovu žensku stanu iz

ničega. Predator je predator. On je muškarac. On može

imati ženske atribute. Ali je muškarac. On ne puši

žrtvama kurac. On im pije krv. On im ne zariva očnjake u

vratnu žilu uz zvukove neke Wagnerove opere. On im

prereže vrat i ispija krv usnama. Vampiri su postali

šuplja isprazna legenda prepuna stereotipa. I

mediokriteta.

Pravi vampir ne bježi od sunca. Križ ne doživljava niti

najmanje. Češnjak mu ne smrdi. Niti svijetli u mraku.

Nedaj bože da da se zaljubi u neku tinejđerku i otvori

joj srce koje nema. Vampir voli. Ali način na koji voli

nije banalan i isprostituiran trendovskim medijskim

hirovima. Vampir voli kroz krv. Kroz energiju koja

struji kroz krv. U svim tim pričama o vampirima, sama

krv uvijek je bila sporedna stvar. A nije. Nipošto. Ona

je najbitnija. Ona jedina i je bitna. Ostalo je nevažno.

Vampiri nisu heroji. Ako itko ne može postati heroj,

onda je to vampir. Vampir može postati heroj jedino u

glavama onih kojima treba neka morbidna ikona da im dade

smisla, njima i njihovom ispraznom životu. Vampir se ne

voli. On se mrzi. Vampir se voli jedino kada postane

predator. A tada, samo rijetke žrtve mogu shvatiti

povlasticu ljubavi nad strahom od gubitka smrtnog

postojanja.

Vampir nije vitez na bijelom konju. On nije šogun. Nije

ubojica zmajeva koji je došao izbaviti princezu iz

začaranog dvorca. Vampir je jednostavno - vampir. On

nije morbida niti prekrasan. Niti je demon ni anđeo. On

je dijete tame. Vampir. A ljudi bi svakog vampira htjeli

- poljuditi. Dati mu ljudske osobine kao što su podavali

vlastitim bogovima. Pretvorili su nas u presliku

vlastite sujete. Ali ionako to sada nije previše bitno.

Tako dugo dok dobijam njihovu krv i dok ne vjeruju u

moje postojanje, ja sam sretan. Možda je bolje reći

ravnodušan. Za sreću mi je potrebno ipak malo više od

ljudskog faktora.

Irinis je bio čovjek kakvog bi svatko mogao poželjeti za

prijatelja. Snažan duhom, čvrst, nevjerojatno

inteligentan, a opet, sa druge strane, nevjerojatno

pjesnički raspoložen. Danju bi šetali šumom i

doživljavali prirodu na svoj način, govoreći svoje

dojmove. Noču bi uz vatru razmijenjivali životne priče.

Irinis, čovjek sa mnogo bogatijim životnim iskustvom od

mene, uspijevao me držati budnim često do ranih jutarnih

sati. Priče o ratu i podvizima u mnogočemu su me

podsjećale na priče oca i braće kada bi se vratili sa

raznih bojišta. Irinis je svoje doživljaje prepričavao

sa manje teatralnosti i ega, ali je ipak uspijevao

svojim britkim stilom zadržati moju pozornost satima.

Nevjerojatan je lik bio taj Irinis.

Jedne večeri, sjedili smo uz vatru i Irinis je pričao

jednu od svojih priča. Najednom je zastao. `Prijatelju`,

upitao me, `nešto bih te priupitao, ali da se ne

naljutiš`. `Pitaj`, kažem.
`Znaš, malo mi je neugodno pitati te, ali primijetio sam

da ti u tri tjedna od kako smo zajedno, ništa nisi niti

pojeo niti popio. Odbio si svaku kap vina koje bih ti

ponudio i hranu koju bih ispekao i stavio pred tebe.

Kako to?`. `To je zato`, odgovorim, `što jednostavno ne

osjećam potrebu ni za jelom ni za pićem. Mrtav sam,

prijatelju, i tebi je do sada to moralo postati jasno.

Sjećaš li se priče koju sam ti ispričao o pokolju

Huna?`. `Sjećam se`, odgovorio je. `E pa, namjerno sam

izostavio jedan, možda ključni dio priče. Huni me nisu

samo ranili. Huni su mi prerezali grlo. Umro sam u

agoniji. Spasila me krv magijskog Prvosveštenika. Od

tada, ja hodam svijetom sjena, prijatelju moj`. Pogledao

sam Irinisa, tražeći razumijevanje u njegovim očima.

Pronašao sam samo strah.

Irinis je ustao, isukao svoj mač i krenuo na mene,

sigurnim korakom, luđačkoga pogleda. Ustao sam, u trenu

mu izbio mač iz ruke i u drugom trenutku mu zakrenuo

vratom. Pao je poput mrtvog pileta, nijemo i tupo.

Gledao sam njegovo tijelo nekoliko trenutaka, a zatim mu

prerezao grkljan i isisao svu krv iz njega. I sada se

pitam, što bi bilo da to nisam uradio? Da li bi imao

uopće potrebu za krvi? Na to mi odgovore mogu dati samo

univerzum i Hekata. A i jedno i drugo šute. Znači da je

tako vjerojatno trebalo biti. Slijedećega dana, otpočeo

je ostatak moga života. Bolje rečeno - postojanja.

Nekoliko dana kasnije, pridružio sam se trgovcima

svilom, na brodu koji je plovio prema Abesiniji. Negdje

na moru kod današnje Albanije, napali su nas gusari.

Pobili su cijelu posadu, a kapetana silovali i bacili

živoga u more. Ne znam zašto, ali ja sam za njih bio

nevidljiv. Ono što nisu završili oni, završio sam ja.

Okončao sam taj krvavi pir, ispivši i zadnju kap krvi

zadnjeg člana posade. Iskočio sam u more i otplivao do

obale. Plivao sam danima; ali kao što već napomenuh,

vrijeme mi ništa ne znači. Nije mi ni onda značilo. Još

manje mi znači sada. Brod je još dugo plovio morem

Sredozemlja. Još i dan danas među stanovnicima uz obalu

i otočja, mogu se čuti legende o ukletom brodu sa

bezživotnom posadom ispijene krvi. Naravno, taj čin je u

potpunosti prikačen gusarima i utvarama. Možda je i

bolje da je tako.

Lutao sam danima. Dani su prelazili u mjesece. Mjeseci u

godine. Kada bih sada rekao da sam narednih 30 godina

bio bez krvi, rekli bi mi da izmišljam. E pa, ne

izmišljam. Glad za krvlju bila je prisutna, ali sam je

ublažavao hranjenjem na energetskoj razini. Hranio sam

se energijom svega što diše. Mnoge šume povenuše nakon

moga prolaska. Mnoga blaga ostanu bezvoljno ležati na

livadama, još dugo nakon što sam tuda prošao. Mnogi

gradovi ostahu pusti duhom i beživotni, još dugo nakon

što sam izašao iz njih. Ostavljao bih energetsku pustoš

za sobom. Krv je ionako fizička manifestacija one

vitalne ljudske energije koja napaja univerzum. Jedino

što ju je ponekad užitak popiti na fizički način.

Napušteni dvorci pružali su mi privremena utočišta i

krov nad glavom. Mogao sam jedan tjedan živjeti u

najmračnijim podrumima sa štakorima i stjenicama, a

drugi tjedan u najluksuznijim vilama i odajama kod razne

grčke i turske plemičke elite. Moj pogled, govor i

slatka riječ, mogli su uvjeriti i največeg skeptika da

sam kralj nekog uništenog kraljevstva, glavom i bradom.

Te slatke laži osiguravale su mi potreban luksuz; luksuz

koji bi već idućeg trena odbacivao i zamjenjivao sa

vlagom i smradom najgorih rupetina kakve ljudski um može

sebi predočiti. Bio sam gore da bi drugi tren završio

dolje. Vrh i dno bili su u mojem životu potpuno

ravnopravni. Na taj način, održavao sam onaj prijeko

potrebni balans u sebi, koji je mirio zaračene ekstreme

i ujedinjavao ih u nešto što prosječna ljudska psiha i

um ne bi shvatili ni za milijune života. Govorim o

slobodi. O jedinoj, pravoj, nepresušnoj slobodi, koja

leži iza okova `lijepog` i `ružnog`, `čistog` i

`prljavog`.

Ubijao sam po potrebi, djelujući kroz Univerzum. Svaki

puta zamislio bih da sam žrtvu već ubio. Prolazio bi u

glavi cijelu radnju prije nego li se zbila. Ti groteskni

igrokazi nikada me nisu iznevjerili, jer su dovodili do

nevjerojatnih rezultata. Jednog dana, blagostanju je

došao kraj. Za vrat mi je zasjela pruska tajna služba.

Kako? Ne pitajte? Bolje ne pitajte... Sve je počelo

onoga dana kada sam ubio namještenicu ureda za odnose sa

Kraljevskim Uredom Kraljevine Pruske, koja je dva tjedna

provodila vrijeme u Ankari, u sklopu diplomatske

poslanice, gdje je radila ujedno kao i prevoditelj za

kulturnog atašea kraljevine Pruske. Taj posao trebao joj

je zagarantirati mjesto u uredu samoga ministra za

vanjske poslove, u to doba burnih odnosa sa susjednom

kraljevinom Saskom.

Zaljubila se u mene istog trena. I ja u nju. Provodili

smo noći zajedno u razuzdanim odajama samoga sultana,

čiji sam bio počasni gost. Kako? Tako što sam ubio samog

počasnog gosta i zauzeo njegovo mjesto. Nije bilo teško

pobiti pratnju od pet ljudi i platiti ankarskim

klošarima da nekoliko dana provode najluđe trenutke u

životu u sultanovim odajama. Oni bi uradili to i

besplatno. Naravno, da se ogradim od potencijalne

pokvarenosti i gramzivosti, da me netko oda za određenu

svotu novca, morao sam jednome od njih prerezati grlo i

pred očima zabezeknute petorice, napiti mu se krvi. To

ih je držalo u strahu od moje osvete. Nije ih ni čudilo

što sam ih u početku pozvao šest da zamijene 5 ljudi iz

pobijene pratnje. Možda ih nije ni trebalo čuditi. Život

jednog bio je nadoknađen užitkom petorice.

Na kraju prijema kod sultana ostalo ih je četvero, pošto

je ipak postojala minimalna opasnost da budem odan.

Nisam znao koliko je stvarna, ali ubojstvo jednoga od

njih, samo zato što je porazgovarao sa kraljevskim

stražarom, pokazalo se kao isplativi potez. Jer je

pojačana straža oko mene, radi moje vlastite sigurnosti,

a svaka sumnja u slučaju da netko od ostalih i

progovori, bila bi skrenuta na ostalu četvoricu. Dobar

posao. Barem se tako pokazalo.

Diplomatkinja je imala krute bradavice, meku vaginu i

izvanredno dobar okus krvi. Hranio sam se njome danima.

Dok su primijetili da je nestala, bio sam već daleko. Da

li su uhvatili onu četvoricu i pobili ih, ne znam niti

me zanima. Dvije godine nakon toga, primijetio sam

dvojicu ljudi kako me prate kroz gradove, dok sam krenuo

svoj put preko Kavkaza. Nisu se niti trudili prikriti

svoju prisutnost. Htjeli su da znam. A kada netko

izaziva vampira, taj zna što radi. Također su htjeli da

znam tko im u dugim i besanim noćima, dok sjede ispod

prozora mojih prebivališta, pravi društvo. Spodoba nalik

na vuka, koračala je gore dolje po ulici, oprezno se

sklanjajući kad bi neki zalutali prolaznik prošao.

Spodoba je htjela da je vidim. Da je dobro vidim. Znači,

iza pruske tajne službe stajali su vukodlaci. I htjeli

su da to znam. Ko bi poslao vukodlake na mene i tko je

moj neprijatelj, nisam znao. U svakom slučaju, tko god

da to uradio, bio je moćan. Vrlo moćan. Možda sam

Rasputin.

Moćan kao krv. Moja krv. Krv kao izraz tvoje

presvjetlosti. Kao masa koja klikće u zaboravu. Kao led.

Kao melotonin. Onaj praiskonski strah koji te obuzima

kada sapućeš moje ime u agoniji. LSD vječitog

prokletstva. Vječnost zaborava i zaborav vječnosti.

Jama. Sukob bola i sebe. Agonija vječnosti. Agonija

sebe. Svoje nesvjesti. Svoga imena. Svoga duha. Duh živi

u zaboravu vremena. Vrijeme živi u zaboravu beznađa.

Prokletstvo vječite vatre. Dionizijski artefakti

monotonije. Materijalno je monotono. Duhovno je

prokleto. Kvaka 22. Dvije kuke pribijene u srce

kositrenog vojnika. Onoga bez jedne noge.

Kažeš mi: `zakon`. Ja ti kažem: `nemir`. Kažeš mi:

`Vječnost`. Ja ti kažem: `golotinja`. Omnibus pakla.

Eutanazija unesrećenog. Trag u vatri samoće. Trag u

beskraju suza i patnji bez radosti svjetla. Nada umire

na kraju koji nema početka. Početak umire za nadu. Ja

umirem za vječnost. Ironično, zar ne?! Biti toliko lud

da se usudiš zakoračiti u grotlo samog Bezdana, a biti

opet na Početku. Nije li to besmislenost savršenstva.

Antagonizam same kreacije. Antipod vulgarnog kaotičnog

besmisla. Ja ti kažem: `led`. Ti mi kažeš: `Zemlja`. I

opet smo na početku. I opet smo žrtve nade. Ovoga puta,

ja ću lovit tebe u sumraku nemilosrđa. Ti hvataš mene u

dubini sebe. U beskraju. U suzi. Barem onom vidljivom

dijelu. Lacrimosa vulgaris. Profana droljo vječnosti,

okovana snijegom i ledom. Okovana injem samoće i

beskrajem dubine.
Okovana mnome. U kraljevstvu leda i vječitog sumraka.

Jedva vidljive bjeline u susretu sivila i tame. Samo je

polarna duša ona koja zna. Samo smo mi oni koji ne

znamo.

Vijorimo u beskraju. Vijorimo na stremenu beskonačnih

promjena, u ciklusima agonija bića cijelog univerzuma.

Vijorimo na volturama bola i kakofonije kaosa koja

stvara donje svjetove. Krećemo se unatrag. Gibamo se

naprijed, dok zadovoljni svojim vanjštinama dižemo

spomenik vlastitoj kazališnoj predstavi. Apsurdu. Kaži

mi. Kaži mi još jedanput da me voliš. A ja ću ti reći da

te mrzim. Reći ću ti da te ne mogu smisliti pored sebe.

Reći ću ti da je tvoja tajna za mene potpuno mrtva. Ali

nije. Ona je živa kao što sam živ ja. Živa na jedan

drugačiji način. Živa kao sjenka u sudbonosnim dubinama

vlastitog očaja. Očajavanje je teren koji najbolje

poznajem. Poznaješ ga i ti, samo hiniš ravnodušnost

spram mene, dok meni srce divlje udara u nezaustavljivom

ritmu uzlaska i zalaska neukrotive plamene lavlje grive

beskrajnog sunca. Ti si ja. Ja sam ti. Dok se spajamo i

razdvajamo, samo mi znamo do kuda sežu granice naših

beskonačnosti.

Kada su me konačno ubili, ljudi iz Ezoterijskog Bratstva

Mjeseca i kada su me konačno astralno vratili u izvorno

postojanje, reptili iz Hatone, ta lunarna bića iz

nepojmljive dimenzije koja su došla na Zemlju

istrijebiti sve pripadnike reptilske vrste koji su pali

pod utjecaj demonskoga, priredivši mi zasjedu ravnu onoj

u koju je upao pukovnik Carter, namamivši me van

djevicom koju su prije blagoslovili lunarnom energijom.

Vukodlaci, muška djeca mjeseca na vučjoj frekvenciji,

okružili su me i rastrgali moje tijelo na djeliće, dok

mi je glogov kolac probijao srce u paklu vječite

agonije.

Nakon toga, spokoj. Nuit me pozvala k sebi. Odozgora sam

promatrao krvavi pir, kako čereče moje beživotno tijelo

i goste se ostacima onoga što je bila moja sonda za

nošenje kroz pakao materije. Bio sam oslobođen. Sad, kao

zvijezda lutam sjeverom u potrazi za vječitim domom, u

potrazi za zadnjim prebivalištem, iako znam da još dugo

dugo neću pronaći onaj pravi spokoj. Još uvijek bio sam

sam, individualan. Još uvijek su me nebeske kočije više

svijesti zaobilazile. Škorpio sustav smijao mi se u lice

dok su vatre Oriona prolazle prezirno pored mene. Mjesec

me povukao i ispljunuo dok se Sunce prijetilo da mu ne

prilazim jer da neću živ proči kroz njega.

Thotove kočije povremeno bi me uzele i povele do

Saturna, gdje bih na trenutke spoznao sudbine onih koji

su slični meni. Kapije Saturna primale bi me, pokazale

bi mi svu raskoš Pakla, sve vrline kaosa i sve čari

demonskog, da mi se zatim opet povukle prema dolje i

pretvorile u kopiju zvijezde, da lutam svemirom u

potrazi za mirom. Ne želim ovaj limb, jer imao sam ga

uvijek, no Orion me uvjerava da ovaj limb znači samo

jedno - Ascenziju. Samo onaj tko prođe kroz njedra

boginje Nuit i nadiđe Hadida u vječnoj igri orgazmičkog

sjedinjenja i rastavljanja, taj može prodrijeti kroz

kapije Oriona. Samo onaj kojega škorpion omalovaži,

lavovi prezru, zmajevi ispišaju a demoni i reptilski

nakoti odbace, može kroz Pakao doći do Celestialnih

Dveri. Put je svima različit. Ja, vampir, demon,

demonski reptil, užas, ljubavnik boginje Hekate i

produžena ruka Horonzona, postajem ono čega sam se

uvijek pribojavao i nasmrt bojao. Postajem duša. Boli,

prokleto boli, Boli kao nešto najjače što sam u životu

iskusio. Bio sam mrtav. Sada sam pjesnik.

Uskrsnuo sam pored autoputa, usred teksaške pustinje,

120 godina poslije nemilog događaja ubijanja mojega

tijela. Kako sam uskrsnuo? Ne pitajte me jer nemam

blagog pojma. Otvorio sam oči i ležao na pijesku dok je

vjetar raznašao prašinu po meni. Pronašao sam posao u

obližnjem lokalu. Otkrio sam da me krv više ne privlači.

Više za njom nisam osjećao nikakvu glad. Ali otkrio sam

svoju novu fascinaciju - sjećanja. Ljudska sjećanja.

Hranio sam se ljudskim sjećanjima i uspomenama. što

tužnije i bolnije uspomene, to slađe za mene.

Proživljavao sam sa njima njihovu bol, njihovu patnju i

to me činilo stvarnim. Sreću sam doživljavao ko blagi

ugodni eliksir. Ali patnju, tugu i bol...Doživljavao sam

ih kao najuzvišenija stanja koja bilo koji stvor

iskusiti može.

Poslužeći bilo kojeg gosta, čim bi vidio da se gost

zamislio, samo bih ga upitao: "kompa, u čemu je

problem?". Iznenadili bi se kako se ljudi počnu otvarati

istoga trena i bez razmišljanja kada ih uhvatite u pravi

trenutak. Kasnije, oni bi bili olakšani a ja ispunjen.

Njima ti osjećaji više nisu pripadali. Ostajale su im

krljušne memorije, osakaćene za suštinu. Memorija bez

pokrića. Olupina bez dubine. Ostajali su bez sjećanja,

onih pravih, suštinskih, jedan po jedan; sve dok grad

nije postao mjesto ispraznih duhova koji tumaraju

beživotno ulicama grada, odlaze na posao i kasnije k

meni na piće, dok bi glancao čaše i slušao njihove nove

priče.

Nakon dvije godine ubili su Kennedya, a ja sam još

uvijek dane provodio u monotoniji, gledajući u slobodno

vrijeme epizode mog heroja Roda Serlinga, misleći kod

svake epizode: "E Rod, dođi ovamo pa ćeš vidjeti da Zone

Sumraka ima i u stvarnom životu". Iako sam slutio da Rod

Serling to nekako zna.

I tako...U bespućima američke nedođije, preživio sam i

Pad i Pomak. I još dan danas, lutam između astrala i

4-oga denziteta, voljan ići unaprijed, ali preslab da se

okrenem od unatrag."

Projekcija se ugasi. Arvil pogleda Leona i Ksandera.

"Majko mila", promrsi Leon.

"Da", reče Arvil slavobitno, ali sa intonacijom u glasu

kao da se lagano dosađuje, "on je vi..."

- 15:22 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se