Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrlovrlinovisvijet

Marketing

Henokovo Nasljeđe (poglavlje prvo)

"Dok dizaše se zajedno, zvuk se čuo, ko grmljavina stalna. K njemu se okrenuv`, s poklonjenjem poniznim, te ga ko Boga Veličahu jednako najvišem nebeskom. Ne propustiv`izrazit` koliko cijene što za sigurnost opću izloži on svoju vlastitu; jer čak ni dusi ukleti ne gube krepost svu; samo još zli ljudi hvališe bajna djela zemljom slavonosna. Krijuć` ličnu korist maskom žara za pravdu" - John Milton (Izgubljeni Raj)


* * *

Palo ih je mnogo. Mnogo više no što bi se itko od nas mogao nadati. Osveta Geba bila je grozna. Nitko nije znao kako je rat počeo; ni zbog čega. Znali su samo da je završio kobno po one koji su se usudili podići svoje ruke u obranu svojih ideala. Henok nije želio novu tvorevinu. Nitko od vođa plemena Lyreana nije želio novu tvorevinu...sem jednog.

Kompletan YHWH ustroj bio je okrenut i podložan jednoj jedinoj emanaciji. Ta emanacija nije marila za Zakon. Nije marila za Prirodu. Marila je jedino za golu opstojnost i da otvori vrata Geba prema samodostatnosti. Individualan Zakon bio je prekršen...nikakav kozmički integritet nije bio ovime niti oplemenjen niti nadograđen....bio je izbanaliziran do besvijesti i bačen u sunovrate infantilnog ludila. Kolike je sfere zahvatilo ludilo nad novom drogom - Majkom Materijom, tolike je sfere ono ostavilo ne samo ravnodušnim, nego i prilično antagonistički nastrojenim prema ideji o Novoj Rasi.

Eter se počeo urušavati kroz Bezdan prije nego li su vodeći Sirianski arhitekti uvidjeli pokušaje arhanđeoskih svjetova da kreiraju nižu ali podobnu rasu, u čija bi tijela kao sonde bilo tko od njih mogao ulaziti bez problema i izlaziti iz njih. Siriani kao najviša emanacija Thronesa, na pokušaje Kerubina gledali su kao na igru male djece koja pokušavaju iz komada drvca napraviti funkcionalnu igračku. Čak i niz neuspjelih kreacija i uništavanje istih, Siriane nije doticalo u toj mjeri da se umiješaju i stopiraju igru razmaženog arhaenđeoskog dvora.

Čak ni odustajanje Principalitisa nije uvjetovalo daljnju igru Kerubina Božjom Iskrom. Nitko nije bio dovoljno razuman da ukaže na propuste u metodologiji stvaranja. Nitko nije obračao pozornost na dinamiku i one fine aspekte kreacije koji bi trebali poslužiti kao temelj božanskoga. Razmažena djeca su se jednostavno,odlučila poigrati Boga.

Izvor ih je ostavljao u mogućnosti odabira tako dugo dok esencija Božje Iskre nije bivala narušena. I taman kod još jednog opetovanog pokušaja kerubinskih arhitekata...i taman dok je Sirianima sve to počelo pomalo dosađivati, sazvavši Vijeće Devetorice i sazvavši sastanak u halama Hrama Ohalu Koncila, podno serafimskog prijestolja, Henok digne bunu koja je među pobunjenim Lyreanima odjeknula poput rađanja Novog Sunca. Duga lavlja griva vijorila je na vjetru Istoka mješajući se sa pramenovima plave kose. Duboke plave oči gorjele su plamom tisuću vatri dok su izboji sunčeve plazme sukljali iz plamenog mača i štita.

"Hibrid Ognja" kako su ga zvali plemenski vođe, za razliku od kerubinskog JHWH-a, zračio je serafimskom,troneskom, principalitiskom i frekvencijom starih zmajeva. Nikome nije bilo jasno odakle je došao i kako je stvoren. Na dvorovima se šuškalo kako su ga troneski arhitekti stvorili da bude balans u predstojećim vremenima,kada je prijetnja Transparenata iz Neotkrivene Ravnine, svemira drugačijih zakona i pojava, znanom možda jedino samom Izvoru ili Izvorima, postajala sve evidentnijom a posljedice utjecaja artificijalne eterične rase na Lyreane sve pogubnije; nakon nekoliko eona nitko nije dvojio da je Henok mesija koji je posredstvom i uz blagoslov monadičnih sfera, sa samog Celestijalnog Dvora spušten u eter da zaštiti granice Bezdana, a njegove dubine da ostavi Drevnima.

Henok je jedini imao pristup gornjim odajama Drevnih na prvom rubu Bezdana, u čijim galerijama bi štovan od Drevnih kao prorok koji je došao svemiru dati nov značaj. Štovahu ga gore; štovahu ga dolje...vjetrovi Istoka, Juga, Zapada i Sjevera povijali su se pred Glasnikom Izvora, da bi u narednim eonima Henokov značaj počeo slabiti. Na dvoru se manje nego prvi puta šuškalo o politici Transparenata koji su mogli bez problema ulaziti u energetska polja Kerubina i Principalitisa i djelovati na njihovu slobodnu volju. Govorilo se i da je JHWH-u "popijena Svijest" i zamijenjena supstitutom Transparentne Svijesti; govorilo se o Tehnologiji Sjena, čija mašina ima snagu vući sve odlomke ostavljene energije iz Bezdana, Kaosa - Primordijalnog Svemira i Svemira Zmajeva, Arhanđeoskoh Sfera i sa grana Drveta Života. Cijelo Lyreansko anđeosko sazvježđe Edena smatralo se neobjašnjivo promijenjenim.

Nova paradigma bila je nejasna ali Ohalu Koncil nije dvojio oko prirode samog izvora drugačijeg ali sakrivenog zračenja. Tajna zasjedanja u halama Ohalu Koncila uključivala su i Siriansko Vijeće Devetorice. U tišini se šaputalo o Henokovim odlascima u hale Koncila kao i o njegovim odlascima iza granica Kaosa. Nova paradigma smetala je očito svima, no nikom nije bilo jasno kako se Božja Iskra provukla do Transparentnih Sfera i kakvu to agendu Celestijalni Dvor ima sa artificijalnim eteričnim bićima. Tko ih je stvorio? Zašto i tko im je dao moć tihe dominacije nad politikom i svijesti svih postojećih Univerzuma?


* * *


"Upali formalin", vikao je Blofan u prijemnik dok je motorom grabio prema malim vratima skladišta. Eksplozija koja je uslijedila dala je motoru toliko vremena da izjuri kroz vrata i lagano ga odbaci preko ulice do napuštenog mosta koji se nadovezivao na ulice industrijskog kompleksa Syraxa. Iz daleka zvukovi pucnjave. Nije bilo sumnje da su bili provaljeni i da se već na veliko znalo što se događa. Blofan zastane te podigne štitove oko motora na pola. Vizura postane poluprozirna a odbljesci eksplozije i vatrenog oružja vidljivi sa druge strane mosta. Spusti štit, zatamni vizuru i okrenu gas na najjače. Jurio je kroz ulice kompleksa izbjegavajući bodljikave mine, vadeći poluautomatski pištolj iz futrole pored sjedišta. Uključi komande automatskog naoružanja i dva automatska topa izađu iz podnožja štita. Nije gubio vrijeme na provjere jer vremena nije bilo.

"Barikada 300 metara ispred", čulo se iz prijemnika.

"Primljeno", Blofan otkoči poluautomatski pištolj. Periferni vid davao mu je osjećaj sigurnosti, unatoč poluatomatskom navođenju. Nazirao je siluete kako se mile iza barikada. Još nekoliko sekundi i imat će prilike za svoj labuđi pjev, grand finale života; osvetu nad osvetama.

"Štiti me", vikne u prijemnik i zakoči ručicu gasa. Digne ruke sa upravljača i otvori mali prozor u štitu ispred sebe.

"Pali", zaurla dok je automatsko oružje počelo ispucavati metke neviđenom brzinom u kružnoj rotaciji.Odmjerenim pokretima nacilja i isprekidana rafalna paljba odjeknu iz poluautomatskog oružja. Bio je vrlo precizan. Nekoliko silueta odletje iza barikade. Odlučio ih je sve poskidati. U taj tren, zvuk helikoptera iznad njega potvrdi mu da je plan savršen. Nekoliko raketa balistički precizno udari u barikade, milisekundu prije nego li Blofan motorom preleti kroz rascvjetani sloj željeza. Vidje gdje silueta ispod njega pada usljed direktnog pogotka iz pištolja posred čela. Bijela svjetlost rascvjeta sjenoviti šljem. Nacilja ulijevo i opali skinuvši vozača transportera koji se počeo kretati u rikverc, dalje od razorenih barikada. Sleti na krov transportera i nastavi se ubrzano kretati po glatkom metalnom krovu prikolice. Nekoliko eksplozija iza njega i skok sa transportera dok je u reverznom holo zaslonu promatrao zrcaljenje eksplozije prikolice. Susret sa asfaltom bio je radikalan: Udarac ga odbaci prema betonskoj ogradi. U zadnji čas otpusti kvačilo i doda gas spuštajući desnu stranu motora. Vožnja po ogradi stvori iskre između njega i asfalta.

"Tranzicija na 20 metara", odjekivalo je iz helikoptera.

"Prekratko", zaurla, pojačavajući štit između sebe i asfalta.

"Nije", glas iz helikoptera davao je nadu, "tri, dva, jedan..."

Podignu naglo desnu ručku upravljača.

"Sad", odjeknu iz helikoptera, dok je glasno odskočio od asfalta, odbivši se od stijenke zida i nespretno se spajajući desnom stranom po kosoj tranziciji.

Zaurla i uloži svu snagu u lijevu ruku. Nagli trzaj i hvatanje zadnjeg metra prema vrhu tranzicije. Skok je bio beskonačno dugačak. Tlo ispod njega nije se nazirao a brzina nagovještavala skori kraj....Udarac koji je uslijedio bio je iznenađujuće mekan. Fluidne kapi rasplesale su se svuda oko njega dok je promatrao motor kako tone u ocean. Uključi posljednju komandu i bi odbačen od motora. Mala jajolika kapsula počela se dizati prema površini. Slijedeći tren bi odbačen na površinu. Udari nogom po kapsuli i otvori je. Dok se osovljavao na noge, ljestve sa helikoptera stvore se pored njega. Popne se po ljestvama i uđe u helikopter.

"Imamo tri minute vremena prije nego li pošalju svu avijaciju na nas", glas ispred njega prekinu tišinu njegova ulaska. Sjedne na kopilotsko sjedalo i pogleda prema pilotu...

"Ako se sad ne udaš za mene, rušim nas u vodu", reče, prelazeći rukom po valovitoj plavoj kosi pilota.

"Ako se ne udam za tebe", odgovori plavuša ravnodušno, "nema šanse da ostaneš živ u slijedećoj operaciji. Stariš...spor si ko usporena snimka"

"Mala", Blofan ju je zaljubljeno gledao ne sakrivajući sreću, "ovo je bila zadnja operacija".


Post je objavljen 25.10.2018. u 23:32 sati.