Vrlo Vrli Novi Svijet

nedjelja, 10.01.2010.

Revizija Stvaranja (o entropiji Kaosa, emanaciji Apsolutnoga te koheziji demonskog)

Kada sagledamo iz raznoraznih kuteva mnostvo teorija o stvaranju univerzuma, nase planete i zivota u univerzumu i na nasem, trecem kamencicu od Sunca, mozemo stvarno doci do zakljucka da se kontemplacijama i sinkretizmima moze doci do fenomenalno apstraktnih stvari; stavise, genijalnih. Ponekad je samo nebo granica...Slazem se sa teorijama proistaklim iz magije kaosa kao i nekim diskordijanskim idejama o Prvobitnom Nistavilu. Neke interpretacije judaizma opisuju upravo tu Nistavnost kao prauzrok svega. U kabali (nekim interpretacijama) to bi se moglo (taj Prauzrok) svrstati pod sferu Ain Soph. U telemitskoj, a pogotovo u Tiphonianskoj doktrini to bi mogla biti sfera boginje Nuit / Tiphon. Moje skromno misljenje je da je iz te primordijalne sfere, koja je bila fluidna (doktrine drevnih neolitskih kultova o Majci Ribi koja je je iz vlastite plodne vode stvarala / radjala bozanstva) i koja je korespodentna sferi Jesoda (za koju smatram da je bila prva i jedina), doslo do prvog sukoba medju "bozanstvima". Ta prvobitna sfera mogla bi se izjednaciti sa grckim Tartarom. Dakle, u pocetku bijase "pakao" :) Svijesti koje su stvarane, boravile su u potpunom mraku i nistavilu. Nekoliko svijesti udruzilo se u jednu, osjetivsi prvobitan poriv stvaranja, koje bi ih odvelo van iz limba. Dolazi do sukoba "stare" i "nove" skole. Jednima je bilo dobro u limbu. Drugi su zeljeli stvarati nesto novo. Udruzivanje novih svijesti dovodi do stvaranja Logosa u povojima. Sudaranje frakcija dovodi do "eksplozije" dva aspekta tame, koji stvorise istovremeno proboj iz "jajeta" u ogromnooj eksploziji onoga sto nazivamo Svjetloscu (Big Bang bio je samo materijalna manifestacija prvobitnog Praska). Svijesti nisu napravile proboj prema van, nego u sebe, sto je dovelo do implozije. Posto unutar i van ne postoji, tako ne postoje ni eksplozija ni implozija, vec jedno novo stanje koje je nastalo iz postojeceg / nepostojeceg. Udruzene svijesti postaju jedna svijest koja nam je znana kao Apsolut, a bljesak postaje potpuno nova sfera znana kao Velika Praznina (Ain Soph, Aina, Pleroma). Prvobitna sfera Jesoda nastavila je postojati, ali "unutar" sfere Aine i "podno" sfere Apsoluta, postavsi istovremeno njegov dio, ali opet i zaseban dio koji ce kasnije imati presudnu ulogu u stvaranju raznih oblika kreacije, pa tako i nase materijalne ravnine. Sfera Apsoluta sada je imala potpunu slobodu stvaranja. Jedno se pocelo dijeliti, na drugaciji nacin nego sto se spajalo. Vise nije bilo supresivnog elementa koji bi primorao svijesti da se udruze u jednu, nego elementa koji ima neogranicenu moc stvaranja "nizih" svijetova; poput djeteta ili ludog slikara koji su se nasli pred ogromnim platnom. Jedno se dijelilo na dvoje, dvoje na cetvero, cetvero na sesnaestoro i tako dalje i tako dalje, odrzavajuci unutar svake sfere primaran arhetipski kod broja 7 (nerasclanjivost apsolutnoga). Ovdje se ne radi o podjeli entiteta, nego podjeli "podsfera" unutar sfere Apsoluta.

Ta piramida sa beskonacnim stepenicama unutar Kreatora, bio je toliko homogen i nerasclanjiv produkt, da je jednostavno nekim entitetima unutar pojedinih sfera postalo "monotono" kreirati "nize sfere" koje su na odredjene nacine u sustini bile potpuno identicne sferi Jednoga. Stvorene beskonacne sfere mogle bi se opisati kroz andjeoske" hijerarhije (od najvisih prema najnizima): Seraphimi, Cherumimi, Thronesi, Dominiationsi, Powersi, Virtuesi, Principalitisi, Archandjeli i Andjeli. "Komesanje" nastaje u redovima Powersa, petoj "stepenici" odozgora, koja je korespodentna sa kabalistickom Geburom. Dolazi do drugog "sukoba" u "povijesti stvaranja", gdje se jedna frakcija Gebure odmetnula od druge, kao i od svih ostalih u hijerarhijskoj strukturi. Vanzemaljskim jezikom, radi se o Sirius A entitetima (preciznije, o jednoj frakciji istih).

Postojale su samo dvije solucije: pomiriti se sa postojecom dinamikom stvaranja i stvorenog (koju su oni smatrali staticnom), ili, pronaci novo rjesenje. To novo rjesenje nude im svijesti iz prvobitne sfere Jesoda (Swerdlowova prica o Transparentnim bicima koja su dosla iz drugog univerzuma i nagovorila Lireane da se spuste u novu i drugaciju stvarnost - materiju). Plan je bio, da se ujedine stvaralacke snage Kaosa sa snagama koje su u sebi nosili "odbjegli" predstavnici Apsolutnoga.

Da bi se ostvarila nova kreacija, odbjegle frakcije Powersa moraju proci kroz sfere Jesoda i zadrzati se u njima, toliko dugo da se u potpunosti stope sa svijestima Kaosa. Ukradena svijetlost, infiltrirana u mrak, dovodi do stvaranja nove sfere, koja je bila gusca od svih poznatih i u kojoj su prevladavala sasvim nova pravila. Dolazi do Velikog Praska i stvaranja materijalnog svemira. Novopecena svijest Mraka / Svijetlosti bila je odusevljena. Mogla je iznova i iznova stvarati samu sebe, kroz koronaciju materije i antimaterije, od najsitnijih cestica pa sve do elektrona i atoma.

To je onaj kabalisticki mit o Kliffothima koji su ukrali svijetlost Sephirota i stvorili materijalan svemir. Kaoticna i Andjeoska svijest ujedinjene u jednu, stvaraju novu svijest - demonsku svijest. Ta nova svijest i njena kreacija bile su drugacije i od Kaoticne Svijesti i od svijesti samoga Apsoluta, ujedinivsi u sebi i jednu i drugu, ali opet, postajuci nesto potpuno novo i drugacije. Sve je bilo gusce, crvrsce, obuhvatnije. Novostvorena sfera sudarala se opetovano i opetovano sa sferom Kaosa, djelujuci materijom na antimateriju, sto je opet (na sveopce uzbudjenje) dovodilo do stvaranja novih levela svjesnosti. Smatralo se da je "statika" apsoluta vjecito prevazidjena.

Zgusnjavanjem materije i konstantnim eksplozijama koje su izazivali materija i antimaterija, dolazi do nastanka suncevih sustava i planeta. Materijalan univerzum podijeljen je kroz razne stupnjeve / sfere, od kojih je opet svaka sfera stvarala nizu sferu. No, ovih sfera nije bilo beskonacno. Stvoreno ih je 7. 7 materijalnih univerzuma u bojama u razmim bojama i na razlicitoj skali titranja. Zasto 7? Sedam je primaran kod stvaranja Apsoluta. Svaka stvorena sfera u sebi je sadrzavala 7 podnivoa. Jednostavno, Apsolut nije mogao "dublje" sezati u materiju. Tu se ukljucuju sfere cistoga Kaosa, koristeci opet mjesovitu sferu Kaosa / odpadnutog Apsoluta (kroz demonsku svijest), iskreiravsi najdonju ravninu (nasu), prepustajuci entitetima iz gornjih materijalnih ravnina da stvaraju dalje po volji zivotne oblike. Visi oblici materijalnog stvaranja bili su na bazi plinova (helija, vodika i metana pretezno) te organski oblici (insektoidni i reptilski) koje je stvorila sfera Kaosa, te humanoidni te opcenito razni oblici sisavaca, je stvorila mjesovita demonska svijest Kaosa i Apsoluta.

Kako je kreacija u materiji bivala sve slabija i sve manje u doticaju sa svijesti Apsoluta, tako je sama struktura kreacije bivala sve krhkija i u najblazu ruku receno, gluplja. Nije postojala ona "supstanca" koju bismo mogli nazvati dusom, jer je ista prekinuta samim ulaskom u materiju.

"Istovremeno" stvaranju materije, sfere Apsoluta indiferentno su pratile sto se dogadja sa odmetnutom sferom. Vidjevsi da je "eksperiment" renegata Gebure i sfera Kaosa rezultirao generalnim neuspjehom, posto su oblici novonastalih zivota bili sve krhkiji i unistavali se nakon pocetnog stanja, jedva odrzavajuci samu sferu postojanom, odluceno je da one "istinske" sfere Gebure / Powersa / Siriusa A, stvore "paralelan model" materijalnog univerzuma.
Seraphimi (Lavlja andjeoska bica), stvaraju portale kroz Kaos i salju dio svijesti Thronesa (onih na strani Apsoluta), kroz pukotine (znane kao crne rupe) u proiciranu materijalnu ravninu.

Stvoreno je "vrijeme". Tim novim izumom, Siriani sticu prevlast nad djelovima materije i prolaze cijeli ciklus "kruznoga toka" (pretece Karme), pomicuci vlastiti ciklus nekoliko trilijardi godina unazad. Prosavsi "Pad u materiju" i uzdignuvsi se iz nje, zahvaljujuci svjetlosti Apsoluta i "ukradenom" dijelu materije od Kaosa i odbjeglih frakcija Powersa (ujedinjenih u demonsku svijest). Cijeli proces trajao je nekoliko milijardi godina, pri cemu su stvoreni mnogi svjetovi i univerzumi. "Povratkom" u gornje (etericne) sfere, imali su jasan uvid u sve prednosti i nedostake materije, stvorene od demonskih svijesti, kao i od svijesti samoga Kaosa.

"Istovremeno", demonske svijesti nijemo su promatrale kako njihove tvorevine ratuju medjusobno i jedne sa drugima, unistavajuci se medju sobom i unistavajuci nize oblike stvorenih svijesti. Mnogo toga i sami su unistili, u nemoci i ocajanju da promatraju kako civilizacije nestaju, razarajuci ono sto je stvoreno. U to vrijeme, Zemlja je prosla dugu evoluciju sa raznim oblicima zivota, od kojih su najvisi bili reptilski i humanoidni. No, jos uvijek nedovoljno osvjesteni da kreaciju ostvare na nacin na koji su to kreatori osmislili. Doslo je do "corsokaka" u kreaciji.

Uvidjevsi da je "bezdusnost" ono sto nedostaje demonskoj i Kaoticnoj kreaciji, koja je opet prijetila da prodje kao svijesti u primarnom Kaosu, Ascendirani (uzasli) Majstori (Powersi koji su se uzdigli iz svoje inacice materijalnog svemira), nude demonima i svijestima Kaosa sporazum: ili ce dopustiti da sami interveniraju i "oplemene" kreaciju na svim nivoima; ili ce ostaviti da se materija jednostavno kao takva "urusi u sebe" i propadne. Svijesti Kaosa protivile su se tome, dok su demonske svijesti to prihvatile. Zapocinje prodiranje Svjetlosti u sve stvorene oblike zivota na svim materijalnim nivoima, od kojih su jedino oblici stvoreni od demonskih svijesti bili u mogucnosti da to prihvate. Reptilske i insektoidne svijesti ostale su na svojoj granici svijesti (od kojih su neke prema nasoj trenutno vrlo visoke), ali nisu u sebe mogle primiti ono sto je kod plinovotoh i humanoidnih svijesti, te svijesti oblika sisavaca na raznim nivoima stvaranja, a to je supstancija zvana - "dusa".

Svjetlost je djelomicno, u 3 denziteskom nivou svijesti, ublazila prvo stvoreni (prema Gurdjieffu) organ kundabufera i stvorila podlogu za stvaranjem "nadtjelesne sustine" (supstance koja spaja materijalno sa etericnim). Sfere kaosa i neke demoske sfere inzistiraju da se kod nekih vrsta (humanoidnoj, izmedju ostalih), ostavi prostora za sam Kaos i demonsku svijest, koje su se infiltrirale u bazicne kodove stvaranja. Stanovnici najgusceg dijela materije (mi), postaju na taj nacin nositelji Apsoluta, Kaosa i demoskog (mjesavine Apsoluta i Kaosa), te na taj nacin zadobijaju status sondi koje u sebi objedinjuju cijeli sustav stvaranja (mikrosvemir) koji opetovano prolazi sve faze (u sebi), od izlaska iz Primordijalnog Kaosa, preko stvaranja Ain Soph (Praznine. Plerome), preko razdjeljivanja Apsolutne svijesti, do pada u materiju (Sirius A / Powersi / Geburah) i uzdizanja iz nje, istovremeno stvarajuci nanovo i nanovo Prvobitnu Majku Ribu, prvobitne svijesti Kaosa, te sve sto je proizaslo iz toga).

Sve sfere objedinjene su u nama, najnizoj i najneosvjestenijoj svijesti u najguscoj materiji. Mozda je bitno napomenuti jos da je Powerse (one na strani Apsoluta) u materiju i iz nje vodila svijest koja je objedinjavala sve iskreirane svijesti od Seraphima do Andjela - Metatron / Henok / Hanuk / Enoch / Idris / Mithra / Buda / Krist / Hermes / Thoth / Krisna itd. itd., cija je protusvijest njegovim prolaskom kroz materiju, povratnom spregom, djelovala na prvobitni Kaos, stvarajuci antipoda / protutezhu - Setha / Šejitana / Šejtana / Molocha / Sotonu / Belzebuba itd. itd.

Primijetit ce se da su u ovoj cijeloj prici dvije konzistentne tocke jedino - Majka Riba / Nuit (Boginja Primordijalnog Kaosa) i Ain Soph / Aina (Bljesak, Boginja Sveobuhvatnosti). I jedna i druga svijest istovremeno su stvarateljice i promatrateljice. Nikako unistavateljice. Te dvije rudimentarne sfere povezane su preko kale Daatha (Bezdana) i Vaua (kozmicke mudrosti). Apsolut bi tu bio vrsta "prijenosnika" koji "objedinjuje" ova dva zenska aspekta, istovremeno se udaljivsi od jednoga i stvorivsi (mozda bi bolje bilo receno - prenijevsi) drugi. Na taj nacin, dobijamo dva suprotna aspekta Majke i Dijete koje u nevinoj igri stvara svjetove. Sustinski, izmedju Nuit i Aine nema nikakve razlike, posto su oba aspekta stvarala nove svijesti koje su dalje djelovale distancirano od same majke. Nuit je tamom oblikovala Kaos, dok je Aina svjetloscu oblikovala Apsolut.



Kada je udruzena svijest ekspandirala iz jajeta Kaosa, "supstanca" (dio fluida i tamne tvari), koja je razvila bljesak (ili, mozda bolje receno, koja je polucila bljeskom) i stvorila Svjetlost, povukla je dio svjesnosti Majke Ribe (Iyemoje, Nuit) i rastvorila ju kroz beskonacne nizove novih svjesnosti, od kojih je svaka istovremeno i opetovano stvarala Nuit, ali istovremeno stvarala svijest Velike Praznine i oblikovala istu tu Prazninu (Ainu, Ain Soph). Te svijesti u Enochianu nazivaju se Etire i sezu daleko iza Velike Praznine. Te svjesnosti kreiraju Prazninu, nemajuci direktne veze sa Apsolutom niti njegovim sferama, kao ni sa sferama Kaosa. Stovise, te svijesti jednostavno su indiferentne prema obje Kreacije - Kaosa i Apsoluta (iako su i same uzajamno stvorene od istih, izlaskom svijesti iz Kaosa), koje se nalaze u "bespucima" Velike Praznine. Covjek moze (ukoliko promatramo iz perspektive mikrosvemira) sa ovim silama stupiti u kontakt, ali time nista ne dobija, osim eventualnog bacanja Uma i Duha u veliki Bezdan, sto samo po sebi nije niposto negativno, ali moze biti pogubno za psihu osobe. Jednako kao i sa sferama Kaosa (spolni organ, nadbubrezne zlijezde, maternica kod zena), sferama Apsoluta (prsa, grlo, sinusi, tjeme) te sa mjesovitim sferama Kaosa i Apsoluta, takozvanim demonskim sferama (zeludac, R-kompleks). Razlika je jedino u tome sto se sfere Kaosa i Apsoluta nalaze u covjeku, dok se ekspandirane svjesnosti (Etire) - nastale "u trenutku" prije nego li je udruzena svijest na izlasku iz Kaosa postala Apsolutom i bljeskom (nastalom svijescu Etira) dovela do nastanka (stvaranja) Velike praznine - ne nalaze u Covjeku (mikrokosmosu) niti su dio makrokosmosa. Ain Soph (Pleroma, Velika Praznina) nalazi se malim dijelom u covjekovom energetskom omotacu (takozvanoj "auri") i prozima cijelo tijelo kroz slozeni sustav kala. Rad sa sferama Kaosa energiju covjeka premijesta u donje centre, rad sa sferama Apsoluta u gornje centre, dok rad sa demonskim sferama pokusava korespondirati donje sa gornjim centrima. Rad sa sferama Apsoluta mozda je jos i "najbezazleniji" put, posto otvaranje gornjih centara moze pogodovati boljem "uspinjanju" Zlatne Zmije (esencija kojom Etire "prociscavaju" Put kroz sfere Kaosa, demonske sfere i sfere Apsoluta) do same Velike Praznine.

Ukratko, entropija Kaosa, emanacija Apsoluta te kohezija Apsoluta i Kaosa u stvaranju demonske svijesti i demonskih sfera (ravnina).

Usporedjujuci to sa energetskim sustavom vlastite planete (Zemlje), moglo bi se reci da je nasa "aura" preslika elektromagnetkog polja oko zemlje (od povrsine do izlaska iz atmosferskog omotaca). To bi znacilo, drugim rijecima, da su interdimenzionalni pomaci kojima gravitacija djeluje na Zemljino magnetsko polje, uvjetovani nasom vlastitom energijom koja se zadrzava u energetskom polju ("auri"). Nesto poput (grubo i neprecizno receno) inercijskih sila koje djeluju u neinercijskim referentnim sustavima (u Fizici, kod dinamike). Sukladno tome, svaka i najmanja anomalija u zemljinom energetskom omotacu, ocitovana je i u nasem vlastitom. I obratno, naravno. Zemljin energetski omotac "ukupan" je i "razvuceni" omotac svih zivih bica koja obitavaju na planeti, i povratnom spregom (inercijom) djeluju na dinamiku gornjih svjetova.

- 16:08 - Komentari (19) - Isprintaj - #

Ezoterijski, religijski i magijski aspekt

Religije su nastale od reduciranih fragmenata ezoterijskih doktrina. Ne vidim nista sporno u tome da se koristi dualni obrazac ("religijski") da bi se prikazale stvari u pravom svijetlu. Neke stvari se jednostavno (zbog ogranicenosti nas kao mikrokosmosa), ne mogu svesti na golu prakticnu sferu, vec na balans koji djeluje na relaciji teorija / spoznaja, praksa / spoznaja.
U Knjizi Enocha, dobar dio razgovora koje Pali Andjeli vode sa Enochom poklapa se sa porukama Aivaza (demon, takozvani Crowleyev "duhovni vodic"). Nema nekakvih prevelikih razlika u demonskom obrascu koji djeluje iz ciste perspektive suptilne manipulacije i privida rasta. Pali Andjeli su demoni koji su stvorili materijalan svijet (svjetove) da bi istovremeno mogli iskusiti nove sfere postojanja kroz nizi (gusci) oblik svijesti i istovremeno se hraniti tom istom svijesti. U Belzebubovim Pricama lijepo je opisan taj proces (organ Kundabufera) te intervencija bica na strani Svjetla, da se kreacija spasi od potpune tame i unistenja. Crno je stanje potpune inercije uma, duha i tijela i prikovanost za frekvencije najnizeg spektra (seksualna energija koja se proteze kroz ego, emocije i um), cija je doktrina invertirana transcedentnost, gdje praktikant jedino moze doprijeti do sfera Kaosa, koje se naleze duboko unutar sfera Apsolutnoga (jednom je stanje Kaosa bilo sveobuhvatno - vise nije). I to je taj obrazac gdje praktikanti dozivljavaju ego tripove i "pobjedu nad strahom" i privid rasta, umotani u supstitut koji se naziva - iluzija. Prava istina je trnovit put Svjetlosti, bola, odricanja i patnje, potpune okrenutosti drugima i unutrasnjeg rasta kroz druge (uzajamnu interakciju i pomaganje). Put stida, poniznosti, empatije i altruizma, koji dovodi do ascenzije covjekova bitka, gdje se volja, ljubav, mudrost i kreacija (Kreativnost) spajaju u Jedno u savrsenoj harmoniji i gdje nista nije podredjeno drugom. Nikakva "ljubav pod voljom" i slicna banalizirajuca sranja, vec volja koja dovodi do ljubavi, volja i ljubav do mudrosti, a volja, ljubav i mudrost do kreativnosti (kreacije) i repetitornog stvaranja "novoga bozanstva" (kojega ne stvara "falus" nego cetiri aspekta God Minda koje sam naveo). Aivaz, i opcenito demonski ucitelji, zagovaraju rad sa sferama donjeg reda i teze prema Kaosu ("ljubav pod voljom" i hedonisticki obrazac "cini sto te volja"), gdje se volja (koju nemamo jer smo IMO isprogramirani od tih istih da koristimo njihovu volju) samo floskula koja u pojedincima stvara "God complex". Pojedinci prihvacaju "doktrinu sexa i ega" kao jedinu mogucu (vjerojatno zato sto je najizravnija, najintenzivnija u materiji i zato ste se ne mora uloziti APSOLUTNO nikakav duhovni napor) i djeluju kroz prizmu donjih centara i uma. To je - eGzoterija koja sa samom transcedencijom ima veze jednako kao i religijski obrasci. Sama seksualna energija moze koristiti kao izvanredan kreativan impuls, ali nikako kao transcedentalna metoda koja dovodi do ascenzije. Neizbalansirana seksualna sfera, koja djeluje neovisno o ostalim centrima, dovodi jedino do zastranjenja. Upravo zbog toga je magijski obrazac popularan - covjek ostaje Zvijer i to mu savrseno odgovara. Na zalost.

Teorija da dualizam ne postoji, plasirana je upravo od Palih Andjela, kojima savrseno odgovara paradigma da "nista nije crno i da nista nije bijelo". Crno je preslabo. Bijelo je prejako. Zato i postoje palete boja koje se protezu izmedju ove dvije suprotnosti. Egzistencija unutar polariteta koja negira sam polaritet, nesvjesna je egzistencija. Zato manipulacije i je toliko sveobuhvatna jer udara preko kolektivnog nesvjesnog na individualno nesvjesno. Energija kolektiva, bazirana na projiciranju i asocijacijama, dijametralno je suprotna energiji pojedinca koja bi se trebala bazirati na percipiranju i aktivnoj imaginaciji. To je ona rudimentarna razlika izmedju Freudovog i Jungovog pristupa u pojasnjavanju arhetipova i njihovog djelovanja na ljudsku svijest (preciznije - podsvijest).

Neke od zamki magijsko / seksualnog aspekta.

1. "Reorganizacija magijske moci unutar ljudskog organizma podrazumijeva konsolidaciju materijalizirane zelje, sve dok se ne iscrpi putem `nepotrebnosti`" - Formula Gomore, koju je O.T.O. obnovio a koja se koristila u drevnom egipatskom Drakonijanskom / Stellarnom Kultu.

- velika zamka. niti jedna materijalna zelja ne moze se isrpiti na nacin da postane nepotrebna, jer ju zamijenjuju i naslijedjuju nove zelje koje se nadovezuju na primarnu zelju. to je krug bez kraja (ili lonac bez dna). zatvorena petlja.

2. "Puten covjek postaje ravnodusan, i kontroliran sve do odlozene i konacne subliminacije. Njegov trening ima za cilj da ga ucini pokornim i zavisnim, sve dok ne bude u stanju da kontrolira, preobrazava i upravlja svojom magijskom energijom, sa hladnokrvnom i nemoralnom strascu" - Austin Osman Spare (The Zoetic Grimoire Of Zos)

- iako je Spare jedan od rijetkih magicara ciji rad cijenim, ne mogu a da se ne osvrnem na ovu zamku. opisana je nista drugo nego dopustenost pojedinca da se nad njime manipulira, da bi isti kasnije mogao manipulirati drugima. moc i kontrola su sintagme kojima vrve raznorazni magijski prirucnici. mislim da se tu dalje nema sta govoriti.

3. "Odrzi postojanom Zelju" - Austin Osman Spare u objasnjavanju nacela Sabbata

- ovdje se govori o zanosu i ekstazi u sferi seksualne magije. Iako bi se mnogi suvremeni tantrici slozili sa time, duboko i iskreno smatram da se ovo nacelo dijametralno razilazi sa ezoterijskim nacelom "budi bez zelja". Zelje ovakvog kalibra vode jedino do opcinjenosti i ispunjenju vlastitog ega i libida.

Postoji jos jedan obrazac, kojeg sam primijetio kod mnogih praktikanata magije - takozvani "racionalno misticni" obrazac (jest da je paradoks, ali jebat ga - nekima je logican :) ), gdje pojedinci vjeruju da su andjeoske i demonske sfere mentalni obrasci unutar kolektivnog nesvjesnog. Ova ekspandirana Jungova hipoteza, nadogradjena radovima od Granta i Slavinskog, nekima predstavlja "zdrav" temelj za bavljenje magijom, koja je, kao, bazirana na cistom racionalnom principu - sve je psiha i nista ne postoji van vlastite psihe. Ovaj polu solipsisticki obrazac implicira mnoge nejasnoce, pogotovo kada mikrokozmos (nas) pokusava korespondirati makrokozmosu (svemu) po krivo shvacenom 2. nacelu hermetizma: "kako gore tako dolje i obratno", gdje u mikrokozmosu, prema njima, vladaju apsolutno isti zakoni i pravila kao u makrokozmosu; samim tim iskljucujuci presudnu ulogu makrokozmosa na mikrokozmos, invertirajuci ezoterijske spoznaje i prejudicirajuci kako je sam mikrokozmos ustvari makrokozmos (a ne njegov donji / materijalan / privremeni aspekat) i na kraju, iskljucivati postojanje makrokozmosa kao takvog.

Jos jedna velika zamka, mozda i najveca!









- 03:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 04.01.2010.

Svi smo mi (bi)Jedno (citaj: DEBILI)

Jedna od glavnih karakteristika dezinformacijskog aparata je da skrene pozornost sa detalja. Raznorazni gurui (od flufy cvjetic leptiric, preko okultnih/magijskih pa do alien agenda i "ezoterijskih") nudi brze programe "ascenzije" gdje pojedinac mora prihvatiti jedan program i automatski odbijati od sebe sve ostale programe. Pojedinci, potpuno slijepi kauzalnosti vlastitog programa, padaju pod samoiluziju i program "izabranosti".

Ako jedan guru tvrdi da chaneling dolazi preko satelita a drugi guru tvrdi da to nije istina, klasicni ljudski rezon prilagodjava se jednom ili drugom nacinu razmisljanja. Zasto? Vrlo jednostavno: ljudi su idioti. Svi? Apsolutno svi. Svi smo glupi kao jedan veliki slozeni kompleksni ku*ac.

Stara narodna govori: "istina lezi u detaljima" i "istina lezi na sredini". Ali eto, mi idemo cas lijevo...cas desno...cas bi bili crni...cas bi bili bijeli. Da se netko sjetio ukljuciti mozak na jedan, uvidio bi da je sve chaneling. Svaka misao, svaki osjecaj, svaka interakcija je - kanal. Kako slozeni sustav kala prolazi kroz nase tijelo, tako slozeni sustav kala prolazi kroz makrokozmicki plan, djelujuci na nas na nacine koji se sa nase tocke gledista cine potpuno sikreticnima. Svaki kanal je manipuliran. E sada, odvojiti "zito od kukolja" - to je za vecinu visa matematika, jer ukljucuje ogroman napor i iskljucivanje debilno inertne karakteristike ljudskog mozga- teznji prema instant "like" i "dislike" opcijama.

Da li su u pravu kasiopejci ili sverdlov? Da li je u pravu gurđijev ili uspenski? hoce li hajduk pobijediti dinamo? da li je bolja zvijezda ili partizan? ko ima bolje pjesme: ceca ili dara bubamara?

DETALJI, DETALJI i samo DETALJI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dok se dvije sukobljene stranke svadjaju koja ima bolji program, narod i dalje placa porez. Sve je to hrana za debile i proizvod modernog instant doba.

Duhovnost?

Garantiram da na zemlji ne postoji niti jedna jedina duhovna osoba, vec hrpetina ego tripanih idijota koji si nadjevaju sanskrtne nadimke i kupaju se u raznim oblicima "prosvijetljenja", nemocni da sa sebe skinu prvi sloj matrixa.

Gospodi "odozgora" i to svima njima, skidam kapu, jer su nama budalama uspjeli stvoriti privid da smo nesto posebno. Nismo. Sa ovakvim pristupom i ovolikom kolicinom gluposti u glavama, samo smo jos uvijek ignorantne budale koje su same sebe strpale u pojedinu ladicu, za koju smatraju da prestavlja cijeli ormar.

Nema budjenja...profulali smo ciklus a univerzalna moša udara nas posred cela i govori nam: "svi ste vi Jedno, ovce naguzene njuejđerske".

Vlastitu perfidnost nastalu na strahu zamijenili smo za mudrost, a duhovnost za, kako to (tocni / netocni) kasiopejci kazu: upakiranu lukavstinu u eri spiritualnog barbarizma.

Mi smo barbari. Mi smo psihopate. Mi smo budale. Mi smo ovce.

Nije ljubav new age, vec interpretacije ljubavi od strane onih koji nikad nisu iskusili ljubav.

Nije čeneling new age...nego ignorancija onih koji ne znaju sta čeneling u stvari jest.

Nije pozitivnost new age, vec banaliziranje iste od strane onih koji su vlastitu negativnost upakirali u "pozitivnost".

Zemljom koraca 90 posto debila, koji preostalih 10 posto spuste na svoj nivo a onda ih (kako je to jedan prijatelj izvrsno primijetio) "potuku iskustvom". Takvi debili banaliziraju apsolutno sve sta im dodje pod ruku.


*Ruseci paradigme o "znanjima" pojedinaca ruse se njihovi kultevi licnosti, za koje se ljudi hvataju. Na taj nacin, ostaje samo pozeljan i potreban dotok informacija od raznih izvora sa kojih se "skinula etiketa".
Makni idola i njegov kult licnosti sa stvorenog i dobio si mnogo bistriju sliku.



- 08:15 - Komentari (8) - Isprintaj - #