Pjesma o jednoj mladosti

09.12.2008., utorak

Novelli od srca

Mjesec prosinac. Mjesec humanitarnih priredbi i predstava. Dvorana Pučkog učilišta svaki dan otvara svoja vrata ljudima željnim zabave, pjesme, smijeha, i spremnim da ili plate ulaznicu ili daju svoj humanitarni prilog.

Prvo zbivanje kojemu sam nazočila bijaše koncert "Novelli od srca". Preklani je bio održan sličan koncert, u organizaciji Zajednice žena Bujštine. Ove godine je za pomoć umaškoj pjevačici koja boluje od Parkinsonove bolesti upriličen koncert u organizaciji njenih prijatelja-pjevača i uz pomoć Pučkog učilišta. Mili moji, koliko pozitivnog duha, koliko osmijeha, koliko iskazanog poštovanja i ljubavi na jednom mjestu...!

Novelli od srca

Voditeljica je između nastupa pjevača (Vesna Nežić Ružić, Mirko Cetinski, Sergio Pavat, Elio Pisak, Joso Butorac, Vito, Robertino, Franco Maurel, Riccardo Bosazzi, Goran Griff i Arlen, Sergio Preden Gato i klapa Lungomare) govorila o prijateljstvu, sreći, poštivanju, darivanju. Ali bez padanja u sevdah, u granicama dobrog ukusa. Pjevale su se većinom istrijanske pjesme (ali i "Ćale moj" Vice Vukova), pjevala je i publika, pjevali su i kolege pjevači koji su sjedili u prvom redu i pratili tijek koncerta. Nekoliko pjesama otpjevala je i Novella, ganuta brigom i pozornošću... U svijetu estrade nema previše iskrenosti, prijateljstva i uvažavanja, nema toga baš ni među pripadnicima nekih drugih struka - većinom vlada zavist, podmeću se kajle. E, ali u ovoj grupi pjevača vlada stvaran sklad. Svaki od izvođača obratio se Novelli riječima podrške i poštovanja, uz zahvalu što im je pomogla svojim iskustvom i dobrotom... Ulaznice su se prodavale po cijeni od 30 kn, sav prihod uplaćen je dragoj gospođi, kolege izvođači nastupali su besplatno i još su neki od njih donirali novac.


Na istoj smo glazbenoj svečanosti doznali i da se za Božić počinje emitirati program nove radio-postaje Radio Umag-Umago, u vlasništvu Mirka Cetinskog. Koliko sam čula, prostorije postaje bit će na Trgu slobode. Pa da čujemo...
- 09:08 - Komentari (12) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Dobrodošli!

Prirasli mi srcu