Pjesma o jednoj mladosti

21.07.2008., ponedjeljak

ATP bio, ATP završio

Ove godine nije bilo čak ni zastavica ATP turnira po gradu. Dok Zlatni lav svake godine na više mjesta istakne svoju prisutnost u gradu, pa su se ove godine još dvije ulice okitile njegovim zastavicama, a na raskrižjima sa semaforima (dobro, ajd, imamo sveukupno tri semafora u gradu) postavljeni bili reklamni stalci s plakatima – od ATP-a ni A... Lani su bile u parku pored vijećnice porazbacane velike teniske lopte od stiropora. Raja se slikavavala pored njih, bile su atrakcija. A ove godine – ništa. U Zagrebu nađem jambo-plakat za ATP još proljetos. U Umagu ni po čemu ne možeš prepoznati da se taj tjedan odvija jaki i hvaljeni teniski turnir.

Bez obzira na nereklamu u gradu, očito se u Stella Maris slila društvena i kulturnoumjetnička krema naše zemlje. Po gradu Ferrariji, Lamborghiniji, Porschei... U Tondu Janica Kostelić, u Luki Jelena Urukalo (moš mislit selebriti-žeme...). Kuma i mlađa Potočnica vidjele Stipu (Mesića, Mesića - evo, Dvojkice, da ne bude zabune) dok je išao na na Princa od Venecije (brod, katamaran). Par puta je nad selom zaklepetao helikopter. Po gradu smo vidjeli hostese kako se vozikaju u onim dvokotačnim prometalima, segway-ima. Toliko o poznatima. Zato smo sinoć dragi i ja prevrtili snimku Red carpeta, da vidimo koga su kamere zabilježile. Čisto da se informiramo.

Uglavnom, ATP bio, ATP završio. Jel su organizatori nezainteresirani za reklamu turnira u vlastitom gradu il nemaju dovoljno novaca za takve stvari, ne znam. Jedino je za finale bio predviđen video-zid na Trgu slobode, da ljudi mogu gledati bez da plaćaju upad na stadion. ..

Moja se obitelj dobro provela zajedno s kumicom. Bilo je i šetnje i pijuckanja kave, razgovora, gurmanskih užitaka. Jedino nije pala plaža. U nedjelju ujutro se tako smračilo da se činilo kao da će svaki čas ruknuti kiša. Pa smo odustali od kupanja. Kumu smo ispratili popodne. Vikend završio uz TV i zvukove vatrometa (iako je Stella Maris udaljen par kilometara od centra, sve se čuje).

Danas je neko mutljikavo vrijeme. Puše jugo, oblaci se crne i valjaju, al sunce tu i tamo uspijeva proviriti i još ne pada kiša. Nije ni zahladilo. Još. Al izgleda da hoće, bar tako kažu meteorolozi.

- 09:33 - Komentari (15) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Dobrodošli!

Prirasli mi srcu