nedjelja, 31.05.2009.

Imate dvije minute.....(Britain’s Got Talent)


Image Hosted by ImageShack.us


“Imate dvije minute. Pokažite nam što znate!”. Tim se riječima, Simon Cowell, šef žirija mega popularnog svjetskog showa ‘Britain’s Got Talent’, znao obratiti takmičarima . Dvije minute za pokazati talent i kreativnost. Vrijeme je to koje vam show daje i koje će odabranima u potpunosti promijeniti život.


Diversity – audicija





Čista perfekcija. Tako je Simon Cowell ocijenio nastup pobjednika - plesne grupe Diversity. U potpunosti se slažem. Teško je danas bilo gdje vidjeti toliko ideja, svježine i briljantnosti u jednom kratkom plesnom nastupu. Pogotovo što su to napravili amateri, grupa ljudi koja za život zaradjuje radeći nešto drugo i s punim pravom se nadaju da će im ples i koreografija postati profesija.


Diversity - polufinale





Klasični komercijalni tv. show 'Britain’s Got Talent' postao je možda prvi globalni Internet show. Odlični voditelji, izvanredno režiran program i što je najvažnije - odlični natjecatelji. Na stotine milijuna, vjerojatno i milijarde ljudi, pratili su i prate na Internetu nastupe novopečenih zvijezda. Dobro je kazao Pierce Morgan, član žirija :- “..zahvaljujući Internetu, ovaj bi se show trebao zvati World’s Got Talent..”


Diversity – finale i pobjeda





Meni su najdraži bili Stavros Flatley. 'Sad nas svugdje prepoznaju..' rekao je Demetris Demetriou, aka Stavros Flatley, koji je nastupima sa svojim sinom pobrao simpatije milijunskog auditorija. 'Pa, tko nas uopće može shvatiti ozbiljno?..', zapitao se otac. Njihov je ples doista amaterski, ali izuzetno simpatičan i zarazan. Jednom su nastupili kao Grci, a finale je bio duhoviti nastavak njihove prve audicije, a sve skupa je urnebesna zezancija na ‘Lord of the dance’ show. Nastup je to koji vam izvlači osmijeh, bez obzira u kojem ste raspoloženju. U polufinalu su imali plesnu pratnju konobara koji su nekada radili u Demetrisovom restoranu, a njihova predstava otkriva još jednu dimenziju tog showa. Ako već nema perfekcije, bitna je ideja.


Stavros Flatley – polufinalni nastup





A Susan Boyle? Za početak, dobila je najveće moguće globalno priznanje, a to je da joj se ime spomenulo u Simpsonima.


The Simpsons - Springfield's Got Talent




U finalu je završila druga i poraz je primila vrlo damski i vrlo sportski. Nevidjeni medijski pritisak sručio se na tu krhku ženu i čudo je kako je to uopće izdržala. Početno iznenadjenje s audicije pretvorilo se u očekivanja, a medijski pritisak postao neizdrživ. Njen početni prilaz mikrofonu i izraz lica u polufinalnom nastupu nazvali su 'Walk of death' i nisu bili daleko od istine. Bez ikakve stručne pomoći od strane produkcije (iako je član žirija Piers Morgan rekao da '..može imati što god zatraži, ako zatraži..'), Susan je bila na rubu živčanog sloma. Dvije minute prvog nastupa promijenile su joj život i veliko je pitanje kako će se ubuduće nositi s teretom koji odjednom nosi. Finalni nastup je otpjevala najbolje do sada i želim joj mnogo sreće.

No, slava pripada pobjednicima i svjetla se okreću prema plesnoj grupi Diversity koji su iskoristili svoje dvije minute i izveli superiorne nastupe. Potpuno su opravdali naslov pjesme koju su producenti stavili kao glazbenu prilikom glasanja žirija kod njihove prve audicije. Evo za kraj i te pjesme. Bravo za Divercity!



R.Kelly - The Worlds Greatest





petak, 29.05.2009.

Skice za proljeće 2010.



01. – Raphael Young



Pogledajmo kako dizajneri već pripremaju kolekcije za proljeće 2010 godine i kako to izgleda. Footwear news je dobio i objavio prve skice budućih modela nekih kratora. Još nisu izradjeni ni uzorci, ali prve ideje i crteži onoga što će se nositi za godinu dana stižu pred nas ravno s crtaćih ploča. Ima začudjuće naivnih kopija kao npr. Dsquared (kopirali Louboutina), ali ima i sjajnih ideja koje predvodi nenadmašni Bruno Frisoni (radi i za modnu kuću Roger Vivier).



02. - Pollini


03. – Mary Norton


04. – Rene Caovilla


05. – Nicole Brundage


06. – Rupert Sanderson


07. - Omelle


08. - Maloles


09. – Giuseppe Zanotti


10. – Beverly Feldman



11. – Francesca Mambrini


12. – Sergio Rossi


13. - Casadei


14. - Dsquared


15. – Bruno Frisoni




Bryn Christopher - Quest

četvrtak, 28.05.2009.

10 najboljih sex stvarčica


Londonski Independent u svojoj rubrici Love & Sex donosi mali prikaz sex stvari i pomagala u foto reportaži koju su nazvali – 10 najboljih sex igračaka. Tema je široka i svatko bi tu imao svoje mišljenje ili listu, no pogledajmo što nam Englezi preporučuju. A možda bi bilo pametnije da sam otvorio neke francuske novine...


01. - Lisice od satena – Ł15
Ukoliko vam nije osobito privlačna ideja hladnih metalnih lisica, postoji mnogo nježnija varijanta gdje vas vaš dragi ili draga mogu u ljubavnom zanosu privezati za krevet ili radijator s ovom nježnom trakom od satena.




02. - Satenski spanker - Ł20
Hmm..ne znam kako bih preveo englesku riječ – Spanker. Možda – pljeskavac? pljeskavica?
Erotska vježba pljeskanja partnera (spanking) još se uvijek umnogome smatra tabuom. No, zato je ovdje jedna lijepa varijanta ovog turoperatora od satena, koji svakako ljepše i mnogo nježnije izgleda od nekakvog ping – pong reketa.




03. – Prsten za masažu sa 7 bisera - Ł433
Stimulacija i masaža partnera prstenom koji se stavlja na srednji prst. Cijena nije mala pa bi mogao poslužiti i običan domaći boxer. Pitati lokalnog navijača.




04. - Afterglow masažna svijeća - Ł12.95
Senzualna masaža tijela je takodjer nešto preporučljivo. Kad se ova svijeća upali, ona daje aromatično ulje koje će vaša koža rado i opušteno osjetiti.




05. – Neki to vole hladno – keramički dildo - Ł109
Adele Brydges je keramičar i napravio je ovo zanimljivo kućno pomagalo koje na svom kraju ima plutani čep. Dodaje se topla ili hladna voda pa spravica ima temperaturu po želji.




06. - Colore Moi, boje za tijelo - Ł7.95
Pofarbajte svog patnera ili partnericu. Ofarbajte mu…..što god hoćete.
Boja je jestiva, a ima 12 različitih boja i okusa. Od klasične čokolade pa do toga da vašeg partnera možete ozeleniti. Sve ovisi o vašoj kreativnosti. Dobar tek.




07. - Lust - autor Marc Lagrange - Ł32
Preporuka je za knjigu ovog belgijskog fotografa. Slike su umjetničke, vrlo stilizirane. Uvijek je pravo vrijeme za dobru knjigu.




08, - Dodatak sa svilom, čipkom i kristalima - Ł49
Zavadjajte dodatno svog partnera ovim svilenim i čipkastim dodatkom koji se prilijepi na bradavice, a Swarovski kristali će dodatno pojačati sjaj trenutka. Ipak, treba pripaziti i prije zavodljivog plesa dobro zalijepite unutrašnju traku, da dodatak ne odleti tko zna gdje i neželjeno umanji efekt erotičnog njihanja. Jedna je veličina i svima odgovara.




09. – Lace & Freshwater Pearl G-String - Ł79
Za ovaj je proizvod posebno naznačeno da je bio najdraži predmet Samanthe – važne učesnice i seks sirene tv. serije Seks i grad. Eto.




10. – Liberator - Ł104.99
Ovaj set jastuka zanimljiva naziva može imati razne forme ovisno o vašim željama, trenutnim potrebama i aktivnostima. Prilagodljiv je i lako se pere. U mirnim trenucima bez aktivnosti služi kao odmaralište za noge.






Santana - Smooth (feat. Rob Thomas)




nedjelja, 24.05.2009.

Electra - Retro šik



Američka firma - Electra - probila se na zahtjevno tržište bicikala vrlo jednostavnom idejom. Izradom bicikla za nebicikliste. Spojili su ideju, izvrsne performanse bicikla, kao i prvorazredne materijale s odličnim dizajnom. Bicikl za slobodno vrijeme koji traži laganu, ugodnu, neopterećenu vožnju u prirodi.


01. - Amsterdam Classic 3i




Nedavno je novinar New York Timesa, pišući u svojoj kolumni osvrt na pariški tjedan mode, usputno davao dojmove samog grada i spomenuo je kako je vidio jednu damu koja je u košari na prednjem dijelu svog bicikla vozila velikog psa - retrivera i primjetio je kako je to 'vrlo pariški' i da je nemoguće takvo što vidjeti u bilo kojem drugom gradu. Kako i sam imam takvog psa (30 kg.), ne znam kako je uopće posjela psa u košaru. Moja bi kujica od straha pobjegla do samog Pariza. Bila je to neka vješta dama. No, ne sumnjam da je koristila neki ovakav bicikl.



02. - Townie Holiday 3i



Nije se bilo lako probiti u Americi, jer tamo je ideja u startu bila čudna. Bicikl se koristi za vožnju, za izazove, mountin byke je stvar koja se traži i trgovci su bili vrlo nepovjerljivi. Kome treba šminkerski bicikl za slobodno vrijeme? Ali, tržište je naglo presudilo, iz dućana su počele stizati vijesti o nevjerojatno dobroj prodaji i danas se Electra bicikli prodaju gotovo svugdje po svijetu. Kompanija je započela suradnju s dizajnerima, što je rezultiralo još većom prodajom - bez obzira na cijenu. A cijene se kreću od 400 - 800€. Više o toj firmi i mjestima prodaje može se naći na njihovim stranicama.



03. - Amsterdam 3i Madonna - dizajn Alexander Girard


04.. - Amsterdam 3i Tree of life - dizajn Alexander Girard


05. - Amsterdam Classic 3i


06. - Amsterdam Classic 3i


07. - Black Betty 3i


08. - Amsterdam Original 3i


09. - Amsterdam Baloon 8d


10 - Dizajn Petro Zillia
Image Hosted by ImageShack.us


Naravno, uvijek je dobro biti u ugodnom društvu. Pa neka i on malo okreće pedale i uživa u vašem zavodljivom glasu dok pomno sluša vaše najnovije dogodovštine iz škole ili intrigantan opis kolegica s posla. Neka sve vaše i njegove stvari gentlemanski ponese sa sobom, da bi vi mogle na miru uživati, a u tome će mu svakako pomoći neki od ovih dostavnih modela.



11. - Delivery 3i


12. - Delivery 8d





Butch Cassidy and the Sundance Kid - Raindrops Keep Fallin' on My Head




četvrtak, 21.05.2009.

Lady Dior


Veliki su se kreativci skupili i napravili lijepi, mali, ali visokobudžetni, 6.5 minuta dugačak promotivni film za kompaniju Dior, koji je objavljen jučer. Glavni su, naravno, bili umjetnički direktor Diora, neponovljivi i briljantni John Galliano, zatim autor i režiser filma, Olivier Dahan, koji se ponovo odlučio za suradnju s lijepom, nadarenom francuskom glumicom, dobitnicom Oscara, Marion Cotillard.

'The Lady Noire Affair' je stilizirani triler, radjen kao hommage filmovima Alfreda Hitchcocka. U film su, koliko je to moguće, diskretno ukomponirani Diorovi proizvodi, a meni se dopao make-up vidljiv u sjajnim krupnim planovima glumice, njezine Diorette naočale, kao i 15 cm. visoke sandale.

Film prikazuje kako misteriozna Lady Dior, jureći kroz Pariz sa svojom Diorovom torbom, pokušava spasiti njega - 'Jamesa'. One koje zanimaju brojni detalji trebat će film vidjeti više puta, a na Internetu se već pitaju što znači misteriozni broj N°751B43 napisan na paketu?

Ovo je prvi od četiri nastavka koji će nam ispričati priču o ' Jednoj dami, četiri grada i Lady Dior torbi'. Nastavci slijede, a pojedini opisi mogu se pratiti na Twitteru.



The Lady Noire Affair - Dior





nedjelja, 17.05.2009.

Posudim, pa prekrojim... (H&M)


H&M - jesen 2009 / 10



Švedski gigant brze mode, H&M upravo je izdao svoj look book za jesen 2009 godine. Lijepo to izgleda i nema zamjerki. Njihovi su dizajneri, po običaju, pažljivo promatrali, posudili tu i tamo, većinom sve iskopirali, malo prekrojili i kolekcija je nastala. Čarape su posudili od sestara Rodarte, jakne od Balmaina, a vidi se da je H&M odlučio prihvatiti trend širokih ramena. Vi koje niste sigurne u taj osebujan stil i ne vjerujete da bi se široka ramena mogla opet vratiti - pripremite se. Mladjim će generacijama njihove mame objasniti značenje modnog utjecaja Krystle i Alexis. Dinastija je ponovo u igri, blago nama...





Na prvoj slici može se vidjeti kako je H&M pažljivo proučio i procijenio utjecaj talijanskog mag (ili mad..) dvojca, Dolce & Gabbane i prigrlio kroj širokih ramena. A to će onda ići na tržište u malo većim serijama.


Dolce & Gabbana - jesen 2009














Kao i kod Balmaina i kolekciju Dolce & Gabbane je dobro nekoliko puta pažljivo pogledati i tek se onda, kroz detalje vidi sva kreativna genijalnost milanskih majstora. Vrijedi primjetiti da H&M nikako nije htio propustiti ostvariti laku zaradu na trenutno najpopularnijoj jakni na tržištu, pa su napravili svoju (skromnu) verziju Balmainove vojne jakne. Ipak, za razumjeti je, jer biti će otprilike dobrih... 7.700 € jeftinija. Možda će mali problem biti sama specifičnost tog odjevnog predmeta, ako se pojavi na ulicama u ogromnim količinama. Kako je jedna draga blogerica primjetila u komentarima, Michael Jackson je medju nama, a Balmain je jedina modna kuća koji je u stanju Michael Jacksona vratiti u modu. I to s lakoćom, zaključili su urednici Style.coma.



H&M - jesen 2009 / 10





Prisjetimo se još jednom fantastičnog originala koji je već nekoliko puta prikazan na ovom blogu. Svaki put kad vidim ovu jaknu postane mi jasnija astronomska cijena te jakne (pamuk i metalni ukrasi), kao i to da su se svjetske slavne zvijezde doslovce raspametile za njom. Ovoga puta slikana je na modelu, a na samom kraju je i malo drukčija, jeftinija verzija Balmain jakne, koju nosi Rihanna (što je na ovom blogu nepogrešivo snimilo i komentiralo oštro oko još jedne drage blogerice).






Izvor: style com & mode.feber.se



četvrtak, 14.05.2009.

Diesel ide dalje





‘Successful living’ naravno shvaćaju da njihovi kupci odrastaju. Neki ulaze u nove stanove, neki otvaraju uspješne urede koji i izgledom i interijerom trebaju prikazati karakter vlasnika. Odjeća više nije dovoljna. Tako to ide kad poznate kompanije pomalo udju u godine. Onda se kreiraju dječje linije odjeće, jer prvi vjerni kupci - nekada teenageri - sad imaju i potomke, a ako se više i ne nose traperice tu je uvijek nešto čemu se može ostati vjeran.


02. - komoda



nedavno je u Milanu završio najveći sajam namještaja, gdje je Diesel po prvi put predstavio svoju kolekciju namještaja. Nešto je tu tekstila, nešto namještaja i podosta svjetiljki. Tri su Dieselova dizajnera radila samo na tome, ali ipak uz pomoć cijelog tima Dieselovih dizajnera. Lampe i namještaj će se moći kupiti u Dieselovim trgovinama, kao i kod firmi (Moroso i Foscarini) koje su sve to na kraju proizvele.


03. - kavez lampa


04.


05.


06.


07.


08.
Image Hosted by ImageShack.us

09.


10.


11.


12.


13.


14.


15. Stol / pregrada


izvor:
wallpaper.com
diesel.com



Negramaro - Mentre tutto scorre






nedjelja, 10.05.2009.

Tarantino - Yes, he Cannes!





Uma Thurman je s Tarantinom napravila velike stvari. Kultnim filmom "Pulp Fiction" (1994), osvojili su "Zlatnu palmu" na kanskom festivalu i ušli u filmsku povijest. Ona je kasnije odlukom francuske vlade odlikovana za svoj doprinos filmskoj umjetnosti. Slavna je glumica naglašavala kako Cannes poštuje odlična autorska djela, ali je takodjer primjetila da joj odgovara glamour tog festivala. "...Kad se u prekrasnoj toaleti penješ tim stepenicama možeš samo reći - hvala na svakom ovom koraku..."

No, dolaze nova vremena i Quentin Tarantino ima novi film, a ima i novu zvijezdu. Diane Kruger.





Nakon dosta odugovlačenja, konačno na vidjelo izlazi šesti film Quentina Tarantina. Film se zove "Inglourious Basterds", a Diani društvo prave Brad Pitt i Eli Roth. Radnja je smeštena u vrijeme drugog svjetskog rata, a po najavama film je radjen po uzoru na špageti westerne. Nekoliko američkih vojnika, židovskog porijekla, imaju misiju ući u Francusku u vrijeme nacističke okupacije. Kako je ipak riječ o Tarantinovom filmu, ta će misija biti krvava, a čini se da će biti i poprilično skalpiranja.





Po Tarantinovim rječima film je podijeljen u pet poglavlja, od koji svako ima svoju strukturu i atmosferu. Najave kažu da film sadrži neke dosad najekstavagandnije scene, stoga oprez. Samo jedna od njih – 23 minutna scena u podrumskom baru, opisana je kao minijaturni "Reservoir dogs" film. (Tarantino se time posebno ponosi, a nas vjerojatno čeka gledanje s raširenim prstima na očima.)

Inglourious Basterds - Movie Trailer




Filmska će premijera biti uskoro na festivalu u Cannesu, a film u distribuciju kreće krajem osmog mjeseca ove godine. Pa dok ne vidimo nove, divlje ideje režisera "Pulp Fictiona", pogledajmo kako, izmedju ostalog, zvijezde filma odradjuju modni PR.


Image Hosted by ImageShack.us

01.
Diane Kruger:
grudnjak - Miu Miu $445
suknja - Chanel $6,665
cipele – Dior
najlonke – Agent Provocatour (na svim slikama)

Quentin Tarantino:
odijelo – Giorgio Armani - $3,395
cipele – Dolce & Gabbana





02.
cipele - Christian Louboutin





03.
korzet haljina - Alexandra Wang $795
odijelo - Dolce & Gabbana $2,995





04.
odijelo – Boss $795
grudnjak (u ruci) – 3.1 Phillip Lim
grudnjak (na svjetiljci) – Deborah Marquit


Izvor i slike:
T magazine - New York Times
Imdb.com


I sad bi trebala uz Tarantina ići neka teža glazba. Recimo "Sonne", grupe Rammstein. Jer, kao što u najavi filma kažu – niste vidjeli rat dok ga niste vidjeli očima Quentina Tarantina. Neka bude ipak nešto lakše. Chingon je izvanredno, u rock aranžmanu, obradio tradicionalnu pjesmu "Malagena Salerosa", koja je bila jedna od glazbenih podloga prošlog Tarantinovog filma "Kill Bill Vol. 2"


Chingon - Malaguena Salerosa




četvrtak, 07.05.2009.

V Magazin


Image Hosted by ImageShack.us



Britanska rock – chic zvijezda modnih pista Kate Moss (na slici nosi jaknu napravljenu od ljudske kose) predvodi povratak nekoliko slavnih modela koje su zaslužne za naziv “supermodeli”. Američki časopis V Magazin, koji je vrlo utjecajan u svijetu mode i poznat po suradnji s najboljim fotografima, angažirao je legendarnog Maria Testina da napravi seriju fotografija za naslovnice tog magazina i za posebnu ediciju o kupaćim kostimima. Uz nove mlade snage, Kate Moss se na snimanju pridružila Naomi (38), prekrasna Eva Herzigova (36), koja je pozirala u stilu Marylin Monroe i Claudia Schiffer (38).

V magazin je upravo izašao, a ovdje je izbor nekih slika. Većina drugih slika u odličnoj rezuliciji može se vidjeti ovdje – V59 Swimsuit issue summer 2009.


Lara Stone






Kate Moss






Carmen Kass






Gisele Bundchen






Frankie Ryder






David Gandy & Josh Pence






Erin Wasson






Naomi Campbell






Claudia Schiffer






Eva Herzigova






Charles Devoe






Natalia Vodianova






Garrett Neff






Doutzen Kroes







Madeleine Peyroux - Blue Alert





subota, 02.05.2009.

Što je bilo poslije....(Balmain #3)





Gledajući na donjoj slici ovu jaknu iz zadnje kolekcije slavne pariške modne kuće Balmain, prisjetio sam se valjda najpoznatijeg omota za album do danas napravljenog - "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" (izdanog 1967 godine, a po općoj prepoznatljivosti uz bok mu ide omot za album "Dark side of the moon" - Pink Floyda). Beatlesi su na omotu Sgt. Pepper albuma okruženi slavnim ličnostima i obučeni u stilizirane vojne uniforme. Nije to neka specijalno nova ideja, pa pomalo začudjuje da je slična jakna / sako / uniforma postigla tako izvanredan tržišni uspjeh uz, ako smijem reći, potpuno...hmmm....neobičnu cijenu. I ne samo ta jakna.....


Balmain - vojnički stilizirani sako - 7.800€ - RASPRODANO






No dobro....da vidimo što je bilo dalje. Već druga pošiljka stilizirane vojne jakne, napravljene od traper materijala je gotovo rasprodana. Ostao je još samo jedan broj. Možda bi cijenjene dame trebale malo požuriti s kupovinom.


Balmain - traper vojnički stilizirani sako - 3.500€ (još samo jedna veličina u prodaji).






Kožna jakna. Prema očekivanju, odmah je bila rasprodana.
Cijena? Kao da je to važno. Tko to kupuje? Ruskinje i slavni(e).

Balmain - kožna jakna - 4.800€ - RASPRODANO






Da sad ne stavljam slike tih bogatih Ruskinja, evo kako to jednostavno i efektno nosi Victoria Beckham, koja na donjoj slici nosi tu jaknu i Balmain traperice.





Kod mini suknje je slična situacija. Ostala je još samo jedna veličina. Brzo, brzo..!!

Balmain minica - 5.300€







O trapericama sam već nešto ranije napisao. Uglavnom su svi modeli rasprodani i čekaju se nove pošiljke, koje stižu na kapaljku. Ipak, od ovog je modela ostala još jedna veličina (40), pa kome odgovara - neka brzo misli. Nada postoji!


Balmain traperice - 6.500€






Što reći? Ništa, osim - još malo, pa nestalo.



Komentari (24) - Isprintaj - #

petak, 01.05.2009.

Praznik rada


Čestitam svima praznik rada!







You'll never walk alone (Celtic supporters)




<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>